- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
slice14
veterán
válasz
ltpalermo #5319 üzenetére
Na meglestem az xml verziót, ajánlom neked is.
Hour1 = Weather.hourly_forecast.forecast[0].FCTTIME.hour;
Hour1fok = Weather.hourly_forecast.forecast[0].temp.metric;
Hour1idojaras = Weather.hourly_forecast.forecast[0].condition;
Hour1szelirany = Weather.hourly_forecast.forecast[0].wdir.dir;(A Weather az én fájlom változóneve.)
Tehát nézd az xml verziót gépen, ott tudod nyitni-csukni a tömböket.
Persze ha nem kel semmit csinálni az adott adattal, askkor setGlobal-al adj neki tasker változó nevet.
Pl: setGlobal('%Hour1',Weather.hourly_forecast.forecast[0].FCTTIME.hour);
-
slice14
veterán
válasz
ltpalermo #5316 üzenetére
Esetleg így próbáld.
valami1 = ...........FCTTIME[0].hour;
valami2 = ...........FCTTIME[1].hour;stb, stb....
sDe pl a forecast-ot is így csináltuk meg. A [közötti] szám dönti el hogy hanyadik bejegyzést szedje ki. A [0] az első ilyen részt veszi ki a tömbből.
Remélem hogy nem írtam el semmit.
-
válasz
ltpalermo #5312 üzenetére
Nos. Az biztos, hogy amit Winddirectionként kivettél, annak nyoma sincs a saját adatodban. Neked is javaslom, hogy az adatot másold be egy online JSON parserbe, amivel utána könnyen meg tudod nézni a különböző útvonalakat és struktúrákat.
Ezzel több szerencséd lesz:
var windDir = httpdata.current_observation.wind_dir;
Aztán a végtelen if-else tenger helyett sokkal tisztább, ha lehetséges értékeket kigyűjtöd előre egy objektumba, és feldolgozáskor csak megpróbálod megkeresni benne a megfelelő kulcs-érték párt.
// valahol a szkript elején
var windDirectionLookup = {
'északi': 'É',
'déli': 'D',
'délkeleti': 'DK',
... (a nyolc égtájat leírni házi feladat) ...
};
// ... feldolgozás ...
var windDir = httpdata.current_observation.wind_dir;
setGlobal('%Wwinddir', windDirectionLookup[windDir] || '-');Az utolsó sorban látható kifejezés megpróbálja kivenni a megfelelő rövidítést a [] operátorral. Ha nem sikerül, mert mondjuk olyan szöveg jön, ami nincs az objektumban, akkor egy kötőjel lesz az eredmény.
-
válasz
ltpalermo #5310 üzenetére
De, az string, úgyhogy nem kell sehova konvertálnod. Mobilról nem tudom tüzetesebben megnézni, de nem lehet, hogy csak olyan esetbe futottál, ami nincs benne az if-else tengeredben?
Majd ha hazaértem és más nem ugrik rá közben, mutatok egy tisztább megoldást lookup table-lel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest