- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Apple iPhone 17 - alap
- A Vivo bemutatta az OriginOS 6-ot, ezekre a telefonokra lesz telepíthető
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Határtalan erő - szabadjára engedve
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kontextus meg a helyzeted pontosabb ismerete nélkül (pl. a kódbázis minősége) nehéz testreszabott választ adni, de amit most leírtál, a mai gyakorlatban elég népszerű Single Page Application (~ webes vastag kliens) stratégia. (Egy kulcsszónak használhatod az SPA-t.)
Ennek van előnye és hátránya egyaránt, hogy néhányat soroljak:
+ Jobb érzékelt sebesség/felhasználói élményt nyújt az első betöltés után.
+ Kényszerűen tisztább az architektúra, jobban újrafelhasználható (pl. natív mobilalkalmazások, új UI...) a monolit projekt kettévágása miatt(*).
+ A részek önálló életciklussal bírnak, tehát több csapat könnyebben dolgozhat a részeken; külön tesztelhető és élesíthető minden elem.
+ A backendhez és a frontendhez is vannak specializált könyvtárak, ahelyett hogy egy eszközzel próbálnád egy n-tier alkalmazás minden aspektusát lefedni. (igen, még mindig nem szeretem a PHP-t)- JavaScript nélkül (pl. NoScript felhasználók) az egész történet halott, úgyhogy egy igazán univerzális megoldáshoz nem dobhatod ki a Drupal által generált önjáró, "ódivatú" oldalt.
- A böngészők közötti eltérések sose szűnnek meg. (Safari is the new IE)
- Nagyon könnyű tévútra menni, és ennek következtében (abszolút és UX-es értelemben is) lassú, működésében hibás, neadjisten biztonságilag kockázatos kódot írni!
- Tanulni kell. Egy tiszta JS alkalmazás ég és föld ahhoz a szinthez képest, amikor egy sablonból generált HTML oldal kis szakaszait jQueryvel ugráltatja az ember. Az azzal kapcsolatos tapasztalatok inkább veszélyesek, mint hasznosak.(*): Ehhez igazából nem kell SPA, csak egy jó környezet meg önfegyelem. Például a legtöbb értelmes MVC megvalósításban teljesen független az üzleti logika a HTML generálástól (megjelenítéstől).
Személy szerint Drupalt soha nem használtam, a Foundationt is csak kerülgettem (inkább Bootstrapeztem); de az elgondolás nemes, és ha a szerveroldalad képes az adatait strukturált formában kiadni, szerintem mindenképpen megér egy próbát. Sajnos nem tudom, hol lehetne jól elindulni nulláról, bár az Angular 1.4-hez az ng-book elég bíztató. Valaki segítsen ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 9070/9070 XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro 126GB Gold Független 89% Gyári Akku iOS 17.3.
- Dell OptiPlex 7050 Micro i5-7500 / 8GB RAM / 256GB M.2 SSD
- Kompakt Gamer PC - i5-4750 + R9 380 4GB + 8 GB RAM
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1TB GTX1650 500nit 4K 1 év teljeskörű gar.
- Lista frissítve (1000+ db laptop - 2025.10.07) - RTX-es GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3717
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő