- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Az őszi webconf-on még azt mondták, hogy prod-ba nem igazán érdemes használni, max előre forgatva.
Hát a fene tudja, ez a projekt szerintem már kifut így, max a következő.Nem vagyok nagy js-es, időről időre mindig próbálok valamit magamra szedni. Viszont most a játék fejlesztés miatt nagyon kellett ez az extends. Viszont frankón megy.
-
Speeedfire
félisten
Próbálok kicsit játszadozni az osztályokkal, de valami nem kerek. [link]
var kocsi = function(name, ajtok, urtartalom) {
this.name = name;
this.ajtok = ajtok;
this.urtartalom = urtartalom;
this.nameUrtartalom = null;
this.setNameUrtartalom();
};
kocsi.prototype.setNameUrtartalom = function(){
this.nameUrtartalom = this.name + '-' + this.urtartalom;
};
kocsi.prototype.getNameUrtartalom = function(){
return this.nameUrtartalom;
};
kocsi.prototype.getAjtok = function() {
return this.ajtok;
};
kocsi.prototype.getName = function() {
return this.name;
};
kocsi.prototype.geturtartalom = function() {
return this.urtartalom;
};
var cabrio = function(name, ajtok, urtartalom, teto) {
kocsi.call(name, ajtok, urtartalom);
this.teto = teto;
};
cabrio.prototype = Object.create(kocsi.prototype);
cabrio.prototype.constructor = cabrio;
cabrio.prototype.getTeto = function() {
return this.teto;
};
var honda = new cabrio('S2000', 2, 1997, 'puha');
alert(honda.getName());
alert(honda.getNameUrtartalom());
alert(honda.getTeto());Ha nincs set metódus, akkor minden frankón megy. Ellenben ha a szülőben egy set metódust csinálok, akkor gyerek hibával elszáll. Jelen esetben a setNameUrtartalom-ra azt írja, hogy nem funkció. Mit rontok?
Tudom, használjak es6-ot...meg babel-t....
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5978 üzenetére
Vagy csak mert csak, jó az vidékre?
Valami ilyesmi!
Sok json van, és inkább keycatalog szerű kulcsokkal dolgozok. Egyszerűbb és ritkán változik. Ha pedig mégis, akkor gyorsan át tudom ütni a key-eket a forrásban. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5976 üzenetére
Nem módosítom ezt a részt.
-
Speeedfire
félisten
Egy kis html5 játékon dolgozok phaser motorral. A játékban x időközönként feljönnek ikonok amiket ha felvesz a játékos akkor plusz élet vagy fegyvert kap (legalábbis jelenleg, de ezt bővíteném). Fegyverből is van 11 féle.
A lényeg az lenne, hogy amikor egy ilyen ikont feldobok, akkor 30% valószínűséggel legyen élet, a maradék 70%-ban pedig fegyver. Jelenleg csak kiveszem a helperTypes tömbből az egyik elemet és abból lesz az ikon. Vagy fegyver vagy élet. Ezt a Helper osztály konstruktora tovább dolgozza. Kb ennyi lenne a lényeg. De nem tudom a 30/70-et hogy tudnám megoldani.this.helperTypes = [
'gun', 'healt'
];
------------------------------------
addHelper: function () {
if (this.game.time.now > this.nextHelper) {
this.nextHelper = this.game.time.now + this.helperRate;
var type = game.rnd.integerInRange(0,this.helperTypes.length);
this.helpers.push(new Helper(this.countHelper, game, this.player, this.helperTypes[type]));
this.countHelper++;
}
},
------------------------------------
var Helper = function (index, game, player, type) {
var x = game.rnd.integerInRange(game.width/2,game.width-50);
var y = game.rnd.integerInRange(50,game.height-50);
this.game = game;
this.player = player;
this.type = type;
this.helper = game.add.sprite(x, y, type);
this.helper.anchor.set(0.5);
this.helper.name = index.toString();
game.physics.enable(this.helper, Phaser.Physics.ARCADE);
this.helper.scale.setTo(0.25, 0.25);
this.helper.outOfBoundsKill = true;
this.helper.checkWorldBounds = true;
this.helper.body.immovable = false;
game.physics.arcade.velocityFromRotation(this.helper.rotation, -100, this.helper.body.velocity);
};
Helper.prototype = Object.create(Phaser.Sprite.prototype);
Helper.prototype.constructor = Helper;
Helper.prototype.update = function () {
//todo
};
Helper.prototype.useIt = function(gameObj) {
switch(this.type) {
case 'gun':
var index = this.game.rnd.integerInRange(1,9);
gameObj.setWeapon(index);
break;
case 'healt':
var index = this.game.rnd.integerInRange(1,5);
gameObj.healt += index * 10;
break;
default:
//todo
break;
}
};
sztanozs:
Csak gyors összedobtam a példákat, nem figyeltem, hogy pontosan jó-e.Szerk.: Köszi, bár nem tudom, hogy most akkor ez kell-e számomra vagy sem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5963 üzenetére
Jól sejtem, hogy valami ilyesmi lesz a megoldás?
sztanozs:
az x db elem és az x 30%-al jöjjön vissza között van valami korreláció, vagy csak véletlenül használtad ugyanazt a 'változót' két külön dologra?
Véletlen volt.Példa:
Van egy zsák, amiben van körte, alma és szilva. Ha belenyúlok a zsákba, akkor véletlenszerűen kapok egy gyümölcsöt. Én azt szeretném, ha belenyúlok, akkor 30% valószínűséggel legyen alma, 50% valószínűséggel körte és 20% valószínűséggel legyen szilva.
Emiatt gondoltam, hogy felöltöm előre a zsákot és akkor elvileg ezt kapom meg.Utólag gondoltam, hogy lehet nem kellene feltölteni. Hanem kérek egy random számot, ez lenne a százalék és ebből adom meg, hogy az alma, szilva vagy körte. Kicsit fordított logika, de a kód sokkal rövidebb lett.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Olyat szeretnék csinálni, hogy adott x db elem, ezek közül akarok visszanyerni egyet. De úgy, hogy pl x 30%-al jöjjön vissza, míg y 50%, a maradék 20%-ban pedig a z.
Erre írtam egy elég "erőforrás" igényes dolgok, de nem tudom lehet-e ezt egyszerűsíteni, avagy sem.
Példa illetve abban sem vagyok teljesen biztos, hogy ez így okés
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
egy A4-es tördelőt készítek és elakadtam benne. Nem tudom van-e rá valami értelmes megoldás. A lényeg, hogy van egy hosszú html tartalom és A4-esre tördelem a lapokat, mint a nyomtatási képben. Viszont ha magas dom elem(tábla,kép stb) van benne, akkor szétszáll. [link]
Szétszállós példa. [link] -
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Ezt (előzőnek egy fork-ja) használta már valaki? Vagy esetleg másik alternatíváját? Odt-t szeretnék megjeleníteni. Db-ből jön egy blob, aminek a tartalma odt, ezt akarom kirakni. De ahogy nézem a legtöbb az valami converter vagy url lehet a bemeneti paramétere. Mind a kettő jó lenne, url-el mennek is, de blob megoldást nem találok rá.
-
Speeedfire
félisten
Ha lenne olyan eszközöm, amin ez tudna futni, akkor biztos nekiesnék, mert nem lehet rossz. Viszont én asus oplay-t használok már évek óta és szinte minden igényemet kielégíti, így nincs ingerem váltani.
Viszont kb 2 perc keresés után erre te is rátaláltál volna.
Ő készítette a plugin-t, itt le tudsz neki adni hibajegyet vagy esetleg más fejlesztési igényt. Aztán vagy megcsinálja, vagy nem. Sok sikert. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5743 üzenetére
Ugyan olyan sz*rul tudok még mindig kérdezni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5738 üzenetére
Há'deszintemindigbelémkötvalakittafórumon. Nagyon már nem is járok fel ide kérdezősködni, inkább máshol teszem fel a kérdéseket.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5731 üzenetére
Jól van na, kössél belém.
Nekem a pastebin maradt a fejemben. -
Speeedfire
félisten
válasz
trisztan94 #5693 üzenetére
Itt az alapokkal is baj van.
libamajas: Javaslom, hogy ezt fusd át. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5681 üzenetére
Köszi.
-
Speeedfire
félisten
Nem jut eszembe, hogy lehet úgy elemet használni, hogy nem frissíti a referencia objektumot, csak azt amit épp módosítok. [link]
Az utolsó console.log() eredménye is 11, pedig én azt "meg szeretném hagyni" eredetinek.
-
Speeedfire
félisten
Lehet volt már, nem tudom mindenesetre egész jól hangzik csak olyan félkész feelingje van. angular-meteor
Ötvözi a meteor-t és az angular-t. Sajnos windows alatt nem megy a mobil rész, ezt ahogy nézem hónapok alatt nem oldották még meg. Illetve az ionic szekció sem fedi le a valóságot.
Az angular2 szekció is nagyon jó. TS-ben megírod a kódot és a meteor átforgatja, hogy régebbi böngészőkkel is kompatibilis legyen.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a projekt sorsa. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok!
Foglalkozott már valaki ckeditor plugin fejlesztéssel? AC plugin-t szeretnék, de nem akar működni. Esetleg rá tudnátok nézni? [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #5181 üzenetére
Visszavonok mindent, nagyon szuper ez az ionic + crosswalk kombó. Voltak kisebb gondok a build-eléssel, de a fórumon mindenre ott volt a megoldás rá.
Köszi a tippet! -
Speeedfire
félisten
Ez az Ionic nagyon jól néz ki, mindenképp átírom erre a projektet. Pozitív, hogy van vízszintes grid is benne.
Lehet kipróbálom majd a Crosswalk-ot is, de egyelőre csak android-ra akarom kipróbálni.
A linkelt projekten már húztam kicsit sebességben, optimalizálgattam, illetve a FastClick is sokat segített, hogy használhatóbb legyen.
Köszi a linkeket.
-
Speeedfire
félisten
Igazából a toch eseményeknél érzek kisebb lassulást, de cpu igényt nem igazán értem. De holnap akkor megpróbálom remote debug-al. Mit érdemes figyelni?
Amúgy ez a fapad verziója, nem teljes még, illetve kisebb felbontáson a player rész el van csúszva. Ami fura, hogy a telefonomra (540*960) kezdtem el csinálni, de telefonon teljesen más a méret (mintha kisebb lenne). -
Speeedfire
félisten
Valaki készített már phonegap-el alkalmazást? Írtam egy zenelejátszót html5-ben angularjs alapokon. Telefonon böngészőben egész jól tudott, de phonegap alatt már kevésbé.
Hogy lehetne kideríteni, hogy android alatt mi miatt lassul be az alkalmazás? -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5081 üzenetére
Nem konstansok.
Adott elemekre klikkelek rá, 1. kattintáskor az első objektum offset() értéke van benne, a második kattintáskor a második objektum offet() értéke van benne.
Jobb megoldás nem jutott eszembe, emiatt globális a változóm és pakolom bele az értékeket. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5073 üzenetére
Single page, nincs újratöltés.
Lenne egy másik kérdésem. A lenti tömb index felülírás miért lehet?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5065 üzenetére
"Mitől lenne már gyorsabb localStorage-en vagy bármin keresztül elérni, mint a változókhoz hozzányúlva?"
Miért ne lehetne gyorsabb? Nem tudhatod."Egyébként szerintem ennyi alapján simán elegendő lenne neked a localStorage is, csak sanszos, hogy rosszul használtad."
Miért? Mert leírtam, hogy mire használtam? -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5063 üzenetére
Nem láttam se gyorsabbnak, se egyszerűbbnek, mint a js változókat. Alapvetően ajax kérések válaszát tároltam el benne.
-
Speeedfire
félisten
Kliens oldali db-re tudnátok ajánlani valamit? Látom van egy pár, de nem ismerem őket.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Meggyőztetek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5023 üzenetére
Ezt nem igazán értem, miért baj a specifikus megoldás? A legtöbb esetben nem általános alkalmazásokat fejlesztenek, hanem egyedit.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Backbone js-el érdemes foglalkozni? Angular-ból megcsináltam 2 kurzust, nekem nagyon bejött. Ha hasonló a backbone, akkor azt is végigtolnám.
-
Speeedfire
félisten
Mivel külön node.js topicot nem találtam emiatt itt kérdeznék rá, hogy ismer-e valaki ebben a témában valami esettanulmányt, ami egy egyszerű app-on keresztül bemutatja, hogy érdemes/kell fejleszteni ebben.
A codeschool-on volt 2 lecke is, egy sima node.js és egy express,js is. Ezeket végignyomtam, de nem mentek bele a részletekbe. -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4574 üzenetére
Projekttől függ, hogy mennyien dolgozunk rajta. De se nekem, se munkatársamnak nincs ie-je (mac, linux). Általában ami chrome alatt fut az fut FF alatt is. A hét tanulsága, hogy k*rvára nem. Ez a szabványrendszer lehetne egy kicsit jobb, keresztplatform ide vagy oda...
Mindegy, ezek után FF alatt is megnézem a kódomat. -
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #4568 üzenetére
Ahol ez a dátum bekérés van az üzleti igény az volt, hogy ebben a formában kell bekérni a felhasználó születési idejét. Gondoltam, akkor egyből elfogadja így. Mindegy a fenti módszerrel már megette.
Szerk.: Első körben én is a megszokott "-" jellel akartam bekérni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4562 üzenetére
Úgy simán megette. Érdekes, hogy rohadt sokféleképpen elfogadja, de így nem. A megoldás az lett, hogy split()-eltem a sztringet és vesszővel szeparálva adtam meg paraméternek.
-
Speeedfire
félisten
Miért lehet, hogy Chrome alatt megy, de FF alatt nem? [link]
-
Speeedfire
félisten
Én a codeschool-t ajánlom. Van kb 4 kurzus js-re. Ha sajnálod rá a zsetont, akkor van hell pass is 2 napra.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4527 üzenetére
A valami így néz ki: "#egyediazonosító .osztály".
Sk8erPeter:Ez most nekem kicsit gyanús mondat... Akkor egész pontosan hogy is dobja a hibát? Az "esemény után"?
Igen, az esemény után dobja, de nem hiba, hanem warning.Tehát amikor a click event konkrétan megtörténik? Az eseménykezelő lefutása után? VAGY csak az eseménykezelő beregisztrálása (a mutatott kódrészlet lefutása) után, tehát még nincs semmi köze a kattintás eseményhez, csak szóltunk, hogy van egy ilyen eseménykezelőnk?
A fenti kódrészlet lefutása után dobja, amikor a click esemény már lefutott.Hát vigyázzá', itt a szavaknak SÚLYA VAN!!!!44NÉGYNÉGY
Vigyázok! NÉGY!!!444!!!NÉGY! -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #4525 üzenetére
Hétfőn ki is próbálom, hétvégén nem dolgozok.
"Azt próbáltam már, de nem hozott eredményt"
Hogyan próbálkoztál?Amelyik inputnál dobálta ezt a hibát, ott teleraktam breakpoint-okkal. Ami érdekes volt, hogy az esemény után dobta ezt a hibát, nem közben.Holott utána már semmi mást nem hívok meg. Vagy nem tudok róla és munkatársam bedrótozott oda valamit.
$('#container').on('click', 'valami', function(e){
//funkciók, hiba nélkül
});
//itt pedig már dobta is a warning-ot -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #4522 üzenetére
Egy darab van pedig belőle. Mondjuk igazából csak warning, nem error csak ff alatt látom, hogy szemetelget a konzolba.
fordfairlane: Azt próbáltam már, de nem hozott eredményt. Lehet megnézem majd egy másik jquery-vel is, hátha ott nem okoz már ez gondot. -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4520 üzenetére
Igen, erre gondolok, de nálam ez teljesen üres. Azt írja nincsenek megjelenítendő veremértékek.
Sőt, a változók rész is üres. -
Speeedfire
félisten
Firefox alatt van olyan opció, hogy lássam a js hívási láncot?
Chrome alatt, ha js hiba van, akkor látom, hogy mi mit hívott meg. FF alatt viszont csak ennyit látok.A getElementById() üres karakterláncot kapott. jquery-2.1.1.min.js:2
De, hogy mi hívta ezt meg, milyen adattal azt nem tudom. Chrome alatt természetesen nem jelentkezik a hiba.
-
Speeedfire
félisten
Nem szándékozom saját MVC-t írni, egyszerűen csak próbálom megtalálni a megfelelő struktúrát egy js app-hoz.
Köszi a prototype példát.
Arra gondoltam, hogy a model1-et egyszerű bővíteni a mode1.megvalami-val, de a model2-t már csak prototype-al lehet.var model1 = {
valami: function() {};
};
model1.megvalami = function() {};
var model2 = (function(store) {
var view = {};
view.store = function() {};
view.getProducts = 'product';
store.viewModels = view;
return store;
}(window.store || {}));
martonx: Félreértesz. A store.viewModels csak egy konténer lenne a többi viewModels-nek.
De közben rájöttem, hogy single page app alatt valóan elég egy viewModel (ko alapokon), ami a "controller". -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4442 üzenetére
Egyrészt nem értelek mit szeretnél, mi a problémád?
A 2.-dik példa bővítése a kérdés több fájlból. Van egy fő fájl, amihez behúzom a modulokat, ezt a részét nem tudom, hogy lehet megoldni.Nem lehetne valahogy az alapoktól kezdve, mi lenne ez a program, mi a szerepe a ko-nak benne, kb. hogyan strukturálnád a ko-t, leírnod, hogy mit is szeretnél?
A program egy dummy program lenne, hogy hogyan épül fel egy "nagyobb" single page app, sajnos ilyen tutoriálok nem nagyon vannak neten. Codeschool oldalon kipörgettem 4 js tanfolyamot is, de csak kis példák vannak benne.
A ko úgy kapcsolódik ide, hogy az oldal teljesen dinamikus lenne, ha valamire kattintok, módosítok, akkor az oldal többi része is módosuljon.
Jelenleg volt/van egy kisebb projektem, ahol jquery-vel több 100 sor az on(), trigger() függvény, ezeket pedig egy ko-val egyszerűbb lenne felépíteni.A ko struktúra nagyjából úgy lenne, hogy lennének a modeljeim, amiben leírom, hogy milyen attributumok vannak az adott modelben, validációk, összetett attributumok.
Illetve lennének mellette a viewModel-ek, amik a megjelenítést befolyásolják. Itt lennének a fenti példából kiindulva egy fő store modell, ami lényében az index action lenne. Ezt látja ha belép az oldalra és nem csinál semmit sem. Ezen kívül lenne mondjuk egy kosár, meg details megjelenítés is. A details alatt mondjuk hozzászólások.Másrészt kizártnak tartom, hogy e témában bármi is legyen a problémád, ahhoz prototype-ot kellene használnod.
Én úgy tudom, hogy "funkció alapú osztályt", csak prototype-al tudom bővíteni, de lehet én tudom rosszul.Bocs a sok kérdés miatt, de teljesen homály számomra ez a rész.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4436 üzenetére
Mi van abban az esetben ha mondjuk nekem a single page app, több részből is áll.
Gondolok itt mondjuk a fenti store elképzelésre. Van mondjuk egy ahol látom a termékeket, egy ahol a termék adatlapja van, egy a megrendelésről. Ezeket mind egy db controller-be tegyem bele?
Külön szeretném szedni mindenképp a modelleleket és a controllereket (viewModel).Php model szemlélettel (fenti általam mutatott js kód) szeretném megoldani, ami nem biztos, hogy jó megoldás, de egyelőre ezt találom átláthatónak.
-
Speeedfire
félisten
Most még jobban belekavarodtam.
Az 1. példában ezek szerint valóban nincs szükség return értékre.
A 2. példában nem lesz átláthatatlan, ha sok osztály van a store alatt? Mert itt lényegében létrehozod a store golobális változót, majd mindent alá pakolsz. Vagy ilyenkor prototype-ot használsz?
A 4. nem tűnik rossznak, a require-t, amúgy is használni szeretném idővel.
-
Speeedfire
félisten
De ha nagy az alkalmazás, akkor is szükség van névterekre vagy nem?
Erre gondoltam:
store.viewModels.store = function() {
var view = this;
view.products_list = ko.observableArray([]);
view.selectedProduct = ko.observable(false);
view.selectedProductsData = ko.observable(null);
view.selected_image = ko.observable(0);
view.gallery = ko.observableArray();
view.getProducts = function() {
$.ajax({
dataType: "json",
url: 'js/products.json',
success: function (data) {
//view.products_list(data);
view.products_list($.map(data, function(item){
return new store.models.product(item);
}));
}
});
};
view.goToProduct = function (product) {
$.ajax({
dataType: "json",
url: 'js/product.json',
data: {
"product_id": product.product_id
},
success: function (data) {
view.selectedProductsData(data);
view.selectedProduct(true);
view.setGallery();
}
});
};
view.setSelectedProduct = function () {
view.selectedProduct(false);
view.selectedProductsData(null);
};
view.setGallery = function () {
var gallery = [];
var product = view.selectedProductsData;
gallery = $.map(product().gallery, function(item){
return new store.models.Gallery(item);
});
view.selected_image(gallery[0]);
view.gallery(gallery);
};
view.setSelectedImage = function (image) {
view.selected_image(image);
};
return view;
};Nekem ez jobban bejött, mint pl amikor a functiók vannak a return értékben. Vagy a return-ben hivatkozok a private metódusokra.
Az require lesz a következő, aminek neki szeretnék esni. Csak ezt a pure js-t helyre kell még raknom.
-
Speeedfire
félisten
Az n+1-edik tutoriálban láttam hasonlót, ahol a namespace-eket előre felvette. Sok értelme nem hiszem, hogy van.
De ha írok egy funciót, ami egy másik funckióban van és vissza kell térnem valamivel, hogy publikus legyen az a metódus. Vagy nem?
Lehet nézegetnem kellene még a pattern-eket. Az a baj, hogy komplett alkalmazás pattern-t nem láttam még seholsem.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
A könyv végén azért ott van, amit kerestem.
var namespace = namespace || {};
// here a namespace object is passed as a function
// parameter, where we assign public methods and
// properties to it
(function( o ){
o.foo = "foo";
o.bar = function(){
return "bar";
};
})( namespace );
console.log( namespace );;(function ( namespace, undefined ) {
// private properties
var foo = "foo",
bar = "bar";
// public methods and properties
namespace.foobar = "foobar";
namespace.say = function ( msg ) {
speak( msg );
};
namespace.sayHello = function () {
namespace.say( "hello world" );
};
// private method
function speak(msg) {
console.log( "You said: " + msg );
};
// check to evaluate whether "namespace" exists in the
// global namespace - if not, assign window.namespace an
// object literal
})( window.namespace = window.namespace || {} ); -
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4362 üzenetére
Egyáltalán nem volt átlátható.
Kipróbáltam a knockout-ot, mert főnök azt mondta mennyi jó. 1 hét alatt kellett megoldani a projektet (ko tanulással együtt) és ez lett belőle...működött meg minden, csak...
Lehet adnom kellene neki még egy esélyt az újabb ko-val és átnézni a teljes doksit hozzá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4340 üzenetére
Elképzelhető, hogy én szerveztem rosszul, nincs kizárva.
Alapvetően én a visszakapott json adathalmazt egy változóba tettem bele.var AppViewModel = function(data) {
var self = this;
self.available = ko.observableArray([1,2]);
self.dataSource = ko.mapping.fromJS(data);Én mondjuk nem vagyok nagy js-es, nekem olyan max 2k lehetett eddig a legnagyobb kód jquery-ben. Viszont van egy új projekt, ahol annyi mindent bind-olok már jquery-vel, hogy valami másikat használnék a jquery helyett.
"és kiegészítőket kellett leszedni hozzá" - ko-hoz kiegészítőt kellett leszedned? Miért angular-hoz nem kell? Ok, routingot és DI-t valóban tud az angular alapból, de ezeket a komponenseket bármikor ko mellé is oda tudod tenni.
Konkrétan ez a 2 kiegészítő kellett:
- SWITCH/CASE binding for Knockout
- Knockout Mapping plugin -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #4335 üzenetére
Mármint úgy érted, hogy belekötsz mindenbe?
Inkább mondj te is valami okosat a manapság népszerű data-bind-os mvv/mvvm-ekkel kapcsolatban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #4332 üzenetére
Ez nem hangzik túl jól.
Amikor a knockout-ot próbálgattam, akkor még a 2.2-es verzió volt fent. Egyszerű dologra jó volt, de összetett adatmodellnél még gázos volt és kiegészítőket kellett leszedni hozzá. Sebességben nem veszek észre semmit, gyorsnak tűnik a codeschool példa.
Milyen nagyobb projektre gondolsz? Vagy mi volt az amit meg akartál valósítani benne, de nem tudtad csak körülményesen?Ez a planjs nagyon jónak tűnik.
-
Speeedfire
félisten
Ki milyen js libary-t ajánl? Most az anjular-ral kezdtem el ismerkedni, egész jónak tűnik. Jóval többet tud, mint a jquery és a knockout együtt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2996 üzenetére
Mikre van neked időd.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2936 üzenetére
Olyan lenne az igazi, hogy lassan adja hozzá a class-t.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2923 üzenetére
Csak trollkodni jövök ide. Te majd úgyis megírod a frankót.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2921 üzenetére
Szerinted?
-
Speeedfire
félisten
válasz
[pod]Diablo #2917 üzenetére
Esetleg ez?
location.replace('http://www.url.com/');Vagy esetleg:
window.location.search += urlneve_amivel_kiegeszited; -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2912 üzenetére
Ok, már elég volt ennyi.
Ne offoljuk a topicot. Örülök, hogy kiszórakoztattad magad. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2910 üzenetére
Ohh lol.
Most esett csak le.
Nem, nem azért segítettem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2908 üzenetére
Hogy mi?
Menj a p*csába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Bitcoin topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest