Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Ernő
tag
Kissé megvan piszkálva
[link] -
szatocs
őstag
Csak az elsőt néztem meg, mert ott volt a csemege, a GT-R

Hát azért ha Nissan, akkor nekem még mindig a GT-R, esetleg a 350Z
Mást nem nagyon vennék tőlük
Pl.: a Qashqai nagyon nem azt a külsőt formázza, ami nekem a szépet célozza meg, kisebbekről nem is beszélek, nagyobból meg ami tetszik, de nem vennék ettől függetlenül, az a Navara. Méretre tekintélyt parancsoló szerintem, és az az igazi vadállat autó. Ha valaki maffiának áll és Nissanos, akkor feketében szinte az egyik legjobb alternatíva.És akkor most én jövök azzal, hogy: No offense

-
KMan
őstag
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
Jazz azért került bele, mert most már több rá az esély, hogy Európa is kap valami normális motorral szerelt változatot

NSX - nek meg mondom, csak várjuk meg, nem hülyék azok ott a hondánál, és ha akarnak tudhatnak
De ha nem annyi lesz, szerintem akkor is valami ütős motor lesz, aki meg olyan autót vesz, annak az lesz a legkevesebb. De jó, hogy a honda meg akarja valósítani ezt, és törekszik rá, mert ilyenkor jönnek a jobb fejlesztések, amiket idővel megkapnak a kisebb kategóriák is. Szóval még mindig, Hajrá Honda! 
-
szatocs
őstag
Hát nem tudom, szerintem tök rendben van a 8gen civic 1,8 - as motorja is pl, de az új jazz - é is jónak ígérkezik. Az EVO X az tényleg nagyon ott van. Az új skyline meg 473 LE - vel nem elhanyagolható szerintem. Az új impreza nem tetszik nekem, de a motorja valószínűleg ugyanolyan jó lesz, mint az eddigieké. Szóval én nem gondolom, hogy rosszak lennének

Most meg ha az NSX - el megcsinálják, hogy V10 - es motorral 10 literes átlag, hibrid nélkül, hát nem lenne semmi. Csak a külsejével is dolgozzanak még... -
szatocs
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Lehet, hogy garanciában megoldja

Garanciáról jut eszembe: Most mondta anyukám, hogy munkatársáék új ford focus - ának az egész kábelezését szétbarmolták az egerek... 150 ezres kárt csináltak a kábelek megrágásával állítólag
Ti hallottatok már ilyenről, hogy egerek megrágták a garázsban az autó kábelezését? (ők nem is tudtak róla, hogy van egyáltalán nekik egerük is...) -
aesir
veterán
Tegnap elugrottam Nyíregyházára megnézni a kiselefántot, nameg persze akkor már az egész állatparkot, hazafelé az M3-on a leállósávban áll egy Mazda MPV, az egész hátulja a tetőig tiszta olaj, a motor alatt meg állt a maradék tócsában.
Mit kaphatott szegény, hogy így járt?A tegnapi turné után ma Hévízre mentem, tehát 80 km kivételével végig autópálya. Sosem szoktam fogyasztást mérni, de kíváncsi voltam, mert nem nagyon akart fogyni. 130-190 között mentem szinte végig, a fogyasztás pedig 7.4 lett. Asszem elég jó, bár igaziból nem nagyon érdekel

-
Integra
titán

-
Integra
titán
engem nem érdekelnek ezek a dolgok, hogy ki mit megy. engem egy dolog érdekel, hogy mi az adott kategóriában a csúcs idő.
majd egyszer talán jól beleverem magam pályanapokba, de ahhoz még kicsi vagyok, majd ha valaki megszponzorál hozzá kellő felszereléssel, akkor lehet róla szó, de feleslegesen nem küldöm szét az intit a semmiért.
inkább kőrözök egy kirámolt astrával az euroringen. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
attól függ mi a cél, manapság amikkel kimerészkednek nyíltnapokra
kombi HTP 1.2 Fabia, 1.6 Octavia és hasonló erőgépek .. persze vannak akik odavaló masinkával érkeznek, azok másféle köröket is mennek
Egy jóféle slick gumiszett csodákra képes, ha van kis szerencséej az emebrnek akkor olcsón be is lehet szerezni őket 14" méretig, félig lekoptatva igaz de legalább van
Mondjuk 16"nál már elég keményen zsebbe kellene nyúlni ez tény. Kicsit kellett volna csupán nyugatabbra születni ... -
Integra
titán
a dc2 kerékagya 5 csavaros, míg a cerkáé csak 4, úgyhogy ha ilyenben gondolkodsz akkor ott nagyon sok mindent kell cserélni és rohadt költséges.
egy jobb ilyen 310es/6os fékrendszer USD 1500+.
ez még önmagában nem "vészes", de ezek csak 16os alá férnek be (a 15ös alá is épphogy befér a 282-es), vagyis felniket és gumikat is cserélni kell hozzá.
mondjuk eladom a gyári enkei felniket gumistul, akkor abból valamicske visszajön, de így se olcsó mulatság. és akkor ott a téli gumi és téli felni kérdés is, mert fehér jdm felniket nem használunk télen ugye.. -
Integra
titán
mondjuk ha a szelepfedelet feketére szinterezed, akkor valszeg soha nem jönnek rá a turpisságra, az átütés meg valóban megy még ezeknél a blokkoknál.
a bekötési pontokkal nem vagyok tisztában, hogy 2gen rexben hogy vannak.na pont ezért lesz első nálam a fékrendszer csere, átépítés.
amíg ez nincsen, addig semmi más se. majd ügyeskedni kell, szemfülesnek lenni japán ebay-en, elég jó cuccokat lehet megcsípni néha rajta.. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
bízd ide.Ránézésre kutya meg nem mondja, hogy ez egy B16A1 motor, ami hivatalosan is volt cerkákban, vagypedig egy B18C, de úgy elsz megoldva, hogy hondabontóból "vásárolok" egy B16A1et papíron ami már mondjuk tönkre van törve nem ez a lényeg, mintát veszünk a motorkódról, ugyebár ezeken még beütve volt. Kiöntjük és a B18ra rácsapjuk. Be ótóba és csókolom.
Ilyen szempontból tényleg balkánisztán van nálunk úgyhogy ügyeskedni kell kicsit.
Aztán majd jöhet futómű etc, na mondjuk fontossági sorrendet tekintve ezeket egyszerre, vagy elbb futómű mint motor, nem akarok mozgó vesedonor lenni
310 mm
meg 6 dugesz????? Az már azért komoly. Ömm Ezt csak úgy zárójelben, hogyan mérnek egy ilyen átalakítást? Valami nagyobb hondáról nem lehetne átrakni a nagyobb fékeket? Én spec arra gondoltam, hogy itr fékrendszerét egy az egyben át cerkára, talán még az ABS-t is át lehetne menteni, bár hamár élményautó nélküle talán jobb, de ha mégis csődöt mondana a tudomány akkor lenne ami megmentse az ember fiát. -
Integra
titán
hát ezért sem vállalok be én se sokáig komoly átépítést, mert csóró vagyok és mert nem is nagyon kockáztatnék jelenleg senkivel, hogy építse meg..
max ez a két, külső, visszacsinálható kiegészítés.nem fogod tudni megcsinálni, mert sehogy se engedik lepapírozni.
itthon ilyen tekintetben balkán van, nincsenek se okmányilag, se szakmailag felkészülve rá, ez nem a német tüv...
ja amit viszont tuti elfogok követni az majd egy fékrendszer csere lesz, ha a gyári alufelnik lekerülnek róla és legalább egy 16-os kerül majd a helyükre, akkor egy 310 mm-es 6 dugattyús versenyfékrendszer felkerül előre, az első gyári 282 mm-es meg átkerül hátulra.
de ez már megint vaskos kiadás, de ha valamit csinálni fogok, akkor ez lesz az első dolog.
így azért már brutálisan megfog állni. gyárilag is kegyetlenül büntet, de nekem kell a túlméretezett rendszer, még ez is elfogyhat ilyen teljesítmény mellett akár.. nem kockáztatok, tutira akarok menni. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
jah hát csórók vagyunk .. itt balkánisztánban ilyen körülmények vannak sajnos
Nézegettem módosításokat B18C motorokhoz itthon .. hááát talán még Szuromiék akik csináltak dragracingra motort, kicsit furkáltak a hengerekkel, nagyobb nyitási szögű tengelyekkel meg ehhez erősebb rugókkal ... szétverte a retainereket
túl nagyot nyitott a tengely
Aztán megkapta az új ECU-t azzal elforgott a motor vígan-szépen 10500rpm-ig, vízpumpa az vlahogy darabokra törött egy idő után, szal tényleg nagyon vigyázni kell mit csinál az ember, meg azt, hogy kivel.jah .. azt a 250-300 kilót arra értettem, hogy motor dc2-ből át 2gen cerkába

-
Integra
titán
meg se fordul a fejemben hogy kipakoljam, annyira szalon állapotú az autó, inkább vettem volna valami lepukkant roncsot akkor aztán azt kalapálni. egyedül a vezető ülés bal combtámaszán van az alcantara minimálisan megkopva.
én ezt megakarom őrizni makulátlan állapotban, valszeg úgyis már csak ez az egyetlen ilyen darab az országban.
bár egy 60as komplett hosszított rendszert azért meg egy arc ice boxot eltudnék képzelni..
csak ez majd egy milla
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
naja hát ez is bennevan a pakliban, ha kontármunkát végeznek
Mondjuk ezt a teljesítmény dolot másik oldalról is meg lehet közelíteni .. mindent ki a kocsiból
aztán rögötn jobban megy, caskhát mégis azért na... Azért 600k egy kipurendszerre ... akkor inkább vesz az ember egy K20 mocit abból a plusz pénzmagból ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kísérletezni sajnos nekem nem lesz zsém
tehát majd vmi jól bejáratott módszer kellene, bár aztán lehet a 250-300 kilóval könyebb kasztniban teljesen más feeling lesz a 192 lojjerő ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
lehet azt is

komplett, hosszított 4-2-1 60-as rendszer, szívósor, láncvezérlés, vezérműtengelyek, rugók, szelepek, szóval komplett bélcsere meg minden.
nem olcsó mulatság..
csak akkor érdemes szerintem komolyabban belevágni ha tényleg van rá zséd és bevállalod az akár szívást is.
egy kipuff rendszer is vagy 600e körül mozog alaphangon, ami ér is valamit..
meg egy hibátlan állapotú dc2 gyárilag maximálisan megbízható, elpusztíthatatlan, nem biztos hogy érdemes megbolygatni, mert esetleg olaj és benya növekedés lesz a végeredmény.. van pár srác aki kísérletezget, mert van keret rá, vegyesek az eredményekén is gondolkodtam a dolgon hogy esetleg jövő nyár környékén valamit, de felesleges szerintem, talán egy 60-as komplett rendszer, de az is vagyon és annyit nem hinném hogy hozna. bakker közel gyárilag 200le 1130kg-ra azért nem szar lsd-vel. és átlagfogyasztás marad 9 liter, szóval kordában tarthatóak a költségek.
nem vagyok benne biztos hogy ezek a költségek ugyanilyenek maradnának, ha bélcserés lenne a motor... -
SaNyEe
aktív tag
válasz
Integra
üzenetére
kicsit körülnéztem, komolyabb szívótunerek meg szokták fúrni .. sokat mondjuk nem lehet, elég vékonyka a hengerfal
szal 84-85mm-re tudják, ehhez találtam is coemtic, fém tömítéseket.
Végülis 85mm-nél már 2056cm3 a hengerűrtartalom, ha siekrül ekecselni a pillangószeleppel meg a többi szűk keresztmetszettel akkor lehet kis powert még kisajtolni a motorból, optimistán olyan 210 pata körülire .. csakhát az ára az ilyen okosításnak nem occo
új hengerek, új dugók, nagyobb pillangó meg még pár járulékos dolog aztán már sokba van az ember.
Én meg csakis kizárólag szívóban gondolkodnék .. egyenlőre még csak elméleti szinten
Mit lehet még mást okosítani egy ilyen eleve kihegyezett motoron? -
szatocs
őstag
-
SaNyEe
aktív tag
Azt véletlen nem tudjátok, hogy B18C6 motorban mekkora potenciálok vannak lökettérfogat növelés téren? Meg ki ajánl hozzá dugókat, gyűrűket? Meg milyen más lehetőségek vannak ennél a motornál kis teljesítménycsikarásra? Most nem a sport hátsó dobra és a direktszűrőre gondolok

-
szatocs
őstag
-
Integra
titán
válasz
szatocs
üzenetére
ha kell, veszel bele.
most visszagondolva nem is tudom hogy mikor volt utoljára defektem.. 20kg + súly éveken át a semmiért.
szerintem sokkal mokányabb stabilabb, szemre is látszik hogy szélesebb lett, nagyon sokat emeltek át az frv világából, oldalt és hátul is nagyon pofás, nekem egyedül elöl kell szoknom, ott is a lámpákat, mert picit cicás, főleg azokkal a kis micra féle puklikkal, amik amúgy tényleg nem butaságból vannak ott, praktikus részlet.
azt sajnálom hogy nem került rá az 5 csavaros kerékagy.. -
Integra
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
tudom, de azokat bármelyik nagyobb honda talin is látni.
de azokra se járok
meg hondás körökben ismertek ezek a kiállított autók amúgy is. -
Integra
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
én nem, nem érdekel
-
Stalker-2572
veterán
Volt valaki luxusautoshown most a hungexpoban?
ps.: nincs valami általános autós topik, nem találtam

-
szatocs
őstag
Jazz(a5.hu)
Jazz(totalcar.hu)
Jazz(netcarshow.com)Elég nagy hülyeségnek érzem a teljes értékű pótkerék hiányát. Ezt nem kellett volna kivenni. Ami meg a külsőt illeti, még mindig olyan érzésem van a képeket nézve, mintha nem lenne stabil az autó. Persze ezt nem úgy értem, hogy elborul. Hanem hogy az orr rész olyan fura. Még nem barátkoztam meg vele. De ha az olvasott hírek igazak, akkor egy darabig nem is fogok még...
-
lorcsi
veterán
HONDA TALÁLKOZÓ..volt
-
-
Nissan alkotott megint... Aztabetyár
Elmebetegek ezek 
-
válasz
szatocs
üzenetére
3ajtós lesz-e vajh?
Van fennt neten hírdetésben egy VR4-es micu kombi, kiba.... jól néz ki.
Szomszédnak van egy T5ös V70ese, alap autópályán a 190-200, rálép parkettára, és toljuk le a kombi disznóval a többi gépet (audi a8, meg mercik...) Legjobb az egészben, hogy kopott a turbója már, van benne 270ezer km, és nem értik, hogy az ő autójuk miért nem megy. Hozzáteszem, 1.5tonna a volvó
Na most, akkor gondold el a biturbós 2.5-es V6os disznó dögöt... ááááá

EVO X-hez az első Blitz idomzatra vagyok kíváncsi

-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
-
Integra
titán

The Future According to Honda: In a fit of desperation back in 2025, the people of Earth decided to incinerate their overwhelming amount of garbage by hurtling it at the sun. Aside from freeing up new real estate that once was occupied by landfills, this solution also created sunlight that provides a lot more energy than it did back in 2007 with the added bonus of leather-like tans taking all of five minutes. This has made solar-powered vehicles a reality (finally!). Unfortunately, the municipal cost of launching trash into space means humanity is poor from paying exorbitant taxes. As such, a single family can only afford 1/4th of a real car and must travel in HOV lanes with strangers.
[link] -
kavicssli
addikt
1-2 oldalt ahol nagyon szép és igényes japcsi tuning autok vannak linkelnétek be!

-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
Értem, és el is tudom képzelni
Csak azzal van a bajom, hogy ha teszem azt egy pénzérmét odateszek egynem tudom én, legyen 25 fokos szögben, akkor az lefele fog gurulni, még ha el is tudom azt érni, hogy először felfele guruljon.De hát a gumiknál az jöhet be, amit te írsz, mert nem nagyon gurultak vissza

-
G@ben
addikt
válasz
szatocs
üzenetére
A súlypont a lényeg. Ha meglökjük felfelé a kereket, akkor kimozdul az egyensúlyi helyzetből, a plusz súly elmozdul az emelkedő irányába, elkezdi gyorsítani a kereket, nekimegy a másiknak, az lassítja, de a súly viszi tovább, túllendül a súlyponton, lassul, visszalendül, elkezd ingázni, egyre lassul, majd szépen megáll az egyensúlyi helyzetben. Kb mint az óra ingája, csak nem felül van megfogva, hanem alul. Úgy képzeld el, hogy sík talajon hogy viselkedne, úgy könnyen megérthető, csak az emelkedőn a plusz súly nem a legalsó ponton áll meg, hanem az emelkedő irányában egy kicsivel.
Másképp nem tudom elmagyarázni, csak rajzzal, ahhoz meg most lusta vagyok.
-
-
G@ben
addikt
válasz
szatocs
üzenetére
Arra tudok gondolni, hogy jó keményre voltak fújva, hogy lepattanjanak egymásról, illetve be voltak fújva valami csúszós anyaggal, hogy minimálisra csökkentsék a súrlódást.
Ottmaradnak a lejtőn, mert a plusz súly alulra kerül és kiegyensúlyozza a kereket pont úgy, mintha vízszintesen lenne, scak itt nem úgy áll meg, hogy a súly a legalsó pontba kerül, hanem egy kicsit az emelkedő teteje felé. -
szatocs
őstag
Fizikán láttam már olyat, hogy azt sem hinné az ész, meg a szem. Az is egy lejtő - vagy emelkedő, ahogy nézzük - volt, és a közepére helyeztek el két egymástól nagyságában különböző kúpokban végződő hengert. És a nagyobb felfele gurult, a kisebb meg lefele.
De hogy itt hogyan oldották meg
Mert ha két kereket egymásnak tolsz ilyen sebességgel, akkor lassulnak rendesen, mert a gumik egymásnak surlódnak, és megfékezik kicsit egymást. Itt meg nem is csak két gumi az, ami lassítja egymást.Ahogy nézem, a kerekek ott is maradnak utána az emelkedőn, nem gurulnak vissza.
-
szatocs
őstag
Úgy tudom, hogy ezt teljesen magától működő rendszer volt (ha csak egyszer is hozták össze), de már eddig is gondolkodtam rajta, most meg újra megnéztem, és fenáll a kérdés, hogy hogyan oldották meg a 26. másodpercnél a kerekek felfele gurulását. Mert ugye a guminak is van egy tapadása, ami akár meg is gátolná, hogy felfele így guruljanak, meg az önsúlya is. Vagy hogyan csinálták, csináhatták ezt meg? A szemem olyan irreálisnak látja az egészet, a valóságban az a része szerintem beavatkozás nélkül nem így működne. Vagy volt ott a kerekeknél valami kis segédmotor is, vagy nem tudom, hogy mi lehetett volna?
-
szatocs
őstag
-
válasz
szatocs
üzenetére
Az a szíve-lelke az egésznek szerintem. Iszonyatosan jó lehet, ahogy kijön a semmiből, és eltűnik a semmibe, közben üvült a kipuff, tölt a turbó, lefúj a bov, és pattog a kavics az alvázon... Mindez 1 másodpercbe sűrítve. Megértem, hogy miért voltak ennyire oda az arcok a versenyekért. Mostanában nézhetsz rallyt, tizede ennyi ember nincs kint.
[link] lol lol lol lol lol
-
válasz
szatocs
üzenetére
Nézd. Sokszor meg úgy ütik el az embert, hogy a kijelölt biztonságos zónában ül. Sokszor elütnek a közúton. Sőt, repülő is rádeshet.
Csak ezzel, meg épp a rally lelkét ölték meg. 20-30centire repesztett el egy 500lovas autó tőled, sok fanatikus még hozzá is nyúlt (és (el)élvezett). Most meg, kimész a pusztába, 20méterre a kocsiktól csak egy porfelhőt látsz.Nekem az a kedvencem, amikor ugrat a dombon (film lassítva), és ahogy jön, nyílik szét a tömeg. Iszonyatmegabrutál...
Nade, ez nem a rally topik (van ilyen?) szal ne itt offoljunk xD
-
szatocs
őstag
85 - ben én még fasorban sem voltam

Az biztos, hogy aki egyszer megtanulja vezetni, annak örök élmény. Aki nem, még annak is
De csak elzárt helyen engedném, hogy menjenek vele, ahogy a rally - t is csak úgy engedném, az ilyet, hogy bemászok elé a pályára, és akkor megyek el onnan, amikor éppen odaér nagyon nem bírom. És ha valaki megbotlik, vagy valami. Meg a kanyarokban is ha valami nem úgy sül el a vezetőnek, esetleg a gép mondja be az unalmast. Remélem utána senki nem a rally - t hibáztatná. Mert hát ő volt olyan birka, hogy odaállt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Haditechnika, harcászat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

bízd ide.
meg 6 dugesz????? Az már azért komoly. Ömm Ezt csak úgy zárójelben, hogyan mérnek egy ilyen átalakítást? Valami nagyobb hondáról nem lehetne átrakni a nagyobb fékeket? Én spec arra gondoltam, hogy itr fékrendszerét egy az egyben át cerkára, talán még az ABS-t is át lehetne menteni, bár hamár élményautó nélküle talán jobb, de ha mégis csődöt mondana a tudomány akkor lenne ami megmentse az ember fiát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)