Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja tudom
Ezeket adják meg, mert az átlag júzernek iszonyatosőrületes kiadás az olajcsere összeg, ezért minnél többet adnak meg, az a könyvben annál jobban néz ki, és lehet menőzni, hogy "Húúúú, nekem 30ezrenként kell". Ez kb erre jó.
De mondok viccesebbet. CBR1000RR-be 12ezer az olajciklus... aki betartja meg is érdemli.
Turbósban azért illene sűrűbben cserélni, mert azért a turbó ha hajtod, "picit" melegebb lesz, mint a blokk. Ott pedig kap az olaj rendesen.De legyen ahogy gondolod.
Szerintem háromféle júzer van, egyik, aki használja az autót, a másik amelyik szereti, a harmadik a "szarokbele" típus.
Használós júzer betartja amit a fogyasztói társadalom egyik alappillére, az autógyár mondd.
A szeretős júzer meg inkább többet költ, megad neki mindent, (mint egy jó nőnek) nehogy valami baja legyen a drágasszágnak
Utolsó meg a nemnormális, akit mindenki szögesléccel csapkodna...Te a használós júzer vagy, én meg a szeretős júzer. Amint látom Integra is szeretős júzer.
Elég utánaolvasni a "bejáratás"nak, mint a gyárak álltal egyre inkább elfelejtett szónak. Ott lehet szép következtetéseket levonni, hogy mit is akar a gyár... jót neked? Nekünk? nemnem
A gyár nem hülye, csak profitérdekelt. Vedd meg, használd a gari végéig, talán még fél-egy évet, dobd ki, vegyél újat. -
lsc
nagyúr
Azért a ferdítés , mellébeszélés megy rendesen .
Akkor leírom röviden és érthetően /remélem az lesz / : a gyári előírás szerinti km-nél és minőségűre kell cserélni , ennyi . Azt ugyan nem ismerem , viszont ha az azt írja , hogy 5-7,5-10 v. 15-nél kell cserélni , akkor annyinál kell , normális használat mellett /amibe szerintem mivel sport gép a sportos használat is belefér/ . Jók ezek a népi bölcsességek , a gyár hülye , majd én megmondom , hogy mi a jó . Azt nem igazán értem , hogy egy turbós motor normális használat mellett miért gyilkolná az olajat jobban /amit ugye a turbók miatt nem kell igazán pörgetni , tapasztalat / , mint egy szívó , amit pörgetni kell . Ezzel az erővel a két előzőleg említett kocsiban sem árt 5 ezrenként cserélni , mivel mindkettő duplaturbós , szegény olajjal mi lesz / ha jól emlékszem mindkettőben 20 ezer körül kell / .
Amit írtál az autó használatról az nem csak a turbós motoroknak árt /hidegen pörgetés , hirtelen leállítás , stb / , a sima szívók sem szeretik , csak a turbósokban hamarabb előjönnek a hibák .
Egyébként én inkább a családomat szeretem , az autót normálisan használom , ennyi
. -
Integra
titán
nekem gyárilag 10e km után kéne olajcsere, én 8,5e km körül cserélem.
de ha minden nap csak vtec lenne, akkor simán cserélhetném fele ennyi idő alatt is...
s2000-be már 20e km-es periódust adnak meg. vicc.
egyetlen tulajt sem ismerek, aki betartaná, mind 8-10e km között cserél olajat, olajszűrőt, légszűrőt. -
Nézd. Nem kell cserélni. Igazából lehet spórólni ezen, és 30ezrenként is elég leengedni, de ezesetben, valszeg nem kell kettő olajcserénél többre áldoznod, mert vagy hajtókarcsapágyas lesz, vagy széthullik/beáll az egész.
Ilyen motorokban azért érdemes sűrűbben, hogy nagyjából mindig friss olajjal menjen a gép, és kielégítő legyen a kenés. Ennyi olaj a fokozottabb igénybevétel miatt sokkal hamarabb elkopik (szétszakadnak az olajmolekulák), mint egy városi kisautóban.
Szóval nem kell cserélni, csak ha hosszabb távon akarod használni az autót (és szeretnéd elkerülni a drága csapágy/turbó/hengerfej stb dolgok cseréjét) akkor érdemes bemelegíteni és 5. max 7ezrenként lecserélni. Menet után meg nem azonnal leállítani, hanem hagyni visszahűlni. De szerintem ezek, egy csipetnyi, autó iránt érzett szeretettel belátható dolgok.
-
válasz
Integra
üzenetére
Mint kiderült, 4 liter köll bele. Nade, ha most neked abba kell 4 liter, amiben nincs két turbó (ellenben pörög sokat
) akkor szerintem jogos az 5ezrenkénti csere. Sőt, hovatovább, ha a tiedet hajtod, akkor szerintem abba is.Azért ezek mégiscsak kihegyezett gépek, amik jobban igénylik a friss, nem szétkopott olajat. Szerintem.
-
Integra
titán
-
lsc
nagyúr
Nem igazán értem , ez szerintem nem döntés kérdése , az összes japánban kevés olaj van , amennyiben a gyár szerint elég ennyi , akkor ennyi , gondolom nem 15w40-es mol botond kell bele gyárilag . A gyári olajcsere periódus meg nem hiszem , hogy 5 ezer km lenne . Akkor a bmw meg a renault biturbó dízeleiben is 5 ezrenként kellene cserélni ? Gondolom ezt Te sem hiszed .
-
válasz
szatocs
üzenetére
Ja, sokszor
Mert itthon szarnak rá, olajcsere luxus, ha igen, akkor Garexet kap, szelepállítás luxus, hidegen gyilkolni menő, állatkodás után meg egyből lekapcs. Ez jót tesz a blokknak, turbónak, hengerfejnek, stb... mod: asszem kb 3.5 liter olaj van ebben is, ikerturbós, szóval 3-4ezrenként olajcsere. Főleg, ha hajtod.Van egy ismerősöm, volt 300ZX TT-je, érdekes módon sose volt vele semmi baja, pedig miután megvette darabokban, úgy rakta össze. Új szelepfészek maratással, stb. Karbantartotta, sose volt baja... és nem keveset ment vele.
Japán motor, azt ne felejtsük el. Ha vigyázva van rá, akkor meghálálja.
-
Boxiné
aktív tag
Ma 2 ilyen gyönyörűséget is láttam elsuhanni az orrom előtt. Az egyik fekete volt, a másik meg bordó!
Mitsu -
KMan
őstag
Consolidated net income up 26.6%
Net revenue rose 18.2% to 2.7701 trillion yen (US $23.60 billion, euro 17.01 billion)
Nissan’s operating profit up 15.8%.
Ordinary profit up 13.8%.
Nissan sold a total of 898,000 vehicles worldwide in the October-to-December 2007 period,
up 13.0%.
Operating profit up 8.9%
Operating profit margin up 4.4%.Globally, Nissan sold a total of 2,714,000 vehicles in the first nine months, up 8.4%
lefaradtam tovabb nem kopizom.
-
KMan
őstag
válasz
Integra
üzenetére
tekmind1 nekem ha ua a 2.
NISSAN NET INCOME UP 26.6% AT 132.2 BILLION YEN
Renault Nissan Alliance reports record sales of 6,160,046 vehicles in 2007
most jo hirek vannak fenn a global lapon ha vkit erdekel..

-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
!Overdose!
üzenetére
a tesztautóra nekünk is várnunk kell még egy darabig

-
Integra
titán
válasz
!Overdose!
üzenetére
galéria
szerintem kurva szép lett
csak egy dögös felni kell rá, üt-vág.
a tourer is iszonyat szép. és belül is megkapta az acura belsőt!!! -
a tsx jobban tetszik, viszont a kombi accordnak brutál a hátulja

-
szatocs
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Egy hangyányit azért húzhatták volna agresszivebbre. Na de azért így is jó

-
!Overdose!
őstag
Lehull a lepel az új Honda Accordról
Csak legyen belőle Type-R! Bár tudom, úgysem lesz!
-
szatocs
őstag
A jobbos

-
Integra
titán
-
!Overdose!
őstag
Hát nekem meg pont a VTI-k nem jönnek be.
Közúti használtaban az én F20Z1-emmel jobban szeretek autózni, mert alul is húz, de mondjuk pályán, ahol úgyis a magasabb tartományban forog a motor az más! -
Integra
titán
Ugyanakkor egyes rémhírek szerint benne hagynak olyan, szintén elég meglepő megoldásokat, mint az a szenzor, amely érzékeli, ha nem gyári felniken közlekedik a sportkocsi, és ilyen esetben hibát jelez a fedélzeti számítógép felé, amit a szervizek a garancia érvénytelenítésével jutalmaznak.[link]
ha ez valóban igaz lesz... -
Integra
titán
hááát, én nemtom, de komolyan.
akik eddig teszelték azok mind azt mondták hogy kevés a régi type r-ek ellen.
én majd most hétvégén ülhetek bele végre egy zsírújba...
igaz jancsibácsi?! csak hivjál aztán..
na szóval ezért nem mondok én még konkrétan véleményt, de tuti fogok.
az azért érdekes lenne ha halfords dc5-ök ellen tudna bármit is tenni.
ugyanis btcc-ben azért nincsenek dc5-ök mert a honda kitiltatta őket a civic miatt..
azt ugye láttuk hogy a kis privát halfords intik hogy gyaláztak röhögve.
mondjuk biztos hogy wtcc-ben nagyobb a büdzsé mint a btcc-ben.
én azért rájuk ereszteném a halfords vasát wtcc-ben egy szezon erejéig, szerintem vérszemet kapnának a csapatban a kihívásra
-
aesir
veterán
Na végre!
Átmeneti dolog ez, de az N technology és James Thompson legalább a látványos versenyekre garancia.BTCC-ben van új Civic is meg korábbi is, Integra is meg Accord is, mégis az UFP Civic veri az öszeset a szar hátsó futóműve ellenére. A szabályok szerint ráadásul ponthogy ez az a rész, ahol semmilyen szerkezeti átalakítás nem lehet, szóval akkor hogy is van ez? Nem is annyira rossz az a kocsirúd?
-
Integra
titán
az nsx soha sem az elsöprő motorejéről volt híres, bár 1200kg-ra közel 300le nem rossz..
hanem a hangja, a mechanika, a hajtáslánc, a motorkarakterisztika és a mai napig szinte mindent elsöprő kanyarvételi tulajdonsága..
nem véletlen, hogy még mindig nicnsen piacon 2gen nsx, mert egyszerűen borzalmasan nehéz még jobbá tenni és talán a hondánál is kezdenek rájönni, hogy az nsx az nsx és nem egy gt talicska full bőrrel meg dual zónás klímával meg 1600kg-mal.... -
Orbb
aktív tag
válasz
TexT-BoY
üzenetére
tökéletesen egyett értek veled...
régebben ha az ember bele verte magát 1 VTI vasba,nem tudott ugy kiszálni,hogy az ingje a hátán ne legyen nedves,és MOSOLY ült az arcára...
igaz én csak intibe,cerkába,Civicbe ültem...
de ők még puritánok,az ujjak már kurvára nem...
sajnos követni kell a TRENDET...
bőr klíma,és a luxus felé való kacsingatás...
de állítolag ezekből a gépekből terveznek-könnyített csupaszított verziót is
...
Nsx-pedig állítólag nagy sav,de tesóm véleménye szerint gyenge volt...
Mondjuk lehet neki tűnt gyengének a Turbos Cerka után... -
TexT-BoY
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Azért arra a lovaskocsirudra nincs mentsége a Hondának
. Bár még igy sem rossz vas, de többet vártam volna tőle. Kezdi átvenni a honda TR részlege is a lágy finom hangolásu "sport" vasak hangulatát. Legalábbis nem érezni most azt a nyers erőt amit egy VTI vagy egy DC2 inti adott. Netán s2k etc. Sajnos NSX-ben nem ültem. Minden esetre ezek az autók sokkal puritánabban adták le amit tudtak. a DC5ös integra valahol megteremtette a harmóniát a 2 között, de az uj CTR már sokk. -
TexT-BoY
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nincs, még jogositványom se, de elég fanatikus vagyok, és volt szerencsém ülni benne, a hang nagyon jó, a motor nem rossz, de a futomü nagyon rossz, 1x volt alkalmam megérezni., nem mentünk sokat, de érezhető volt a kanyarokba (pedig forgalomba mentünk) hogy nem az igazi a ketyere. Sajnos nem volt szerencsém JDM CTR-hez de az előző CTRhez volt, az se lett tökéletes, Viszont DC5ös Integrában ültem utoljára amire azt mondom hogy
, igaz ott a driver is meglehetősen pro volt, minden esetre a jomagyar Pécsi utakon 170km/h felett kanyarogni elég durva volt, mindezt félelem nélkül. -
TexT-BoY
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
és ahogy tellik az idő, és tudatosul bennem hogy olyan fos az a futomű amilyen már lassan 20éve nem volt hondába
egyre jobban utálom ezt a CTR-t. -
!Overdose!
őstag
2x ment!
-
CYBERIA
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
http://www.desktopmachine.com/
Ez is jó, de ugyanazzal a problémával küszködik. -
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Akárhogyis, ez nem ártana

-
szatocs
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Na ez kőkemény, nagyon elfogadnám
Ez csak egy photoshop, vagy leközölt honda fotó? -
norbiphu
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
ez kókeményen photoshopos, nem?
-
!Overdose!
őstag
Kár vitázni, mert mindkét fél hajthatatlan!
Szerintem nagyon eltaláták a formát!

-
feel good
aktív tag
És mi a helyzet, mmmondjuk aa.. sevrolé szparkkal?

Éljen a GM. -
CYBERIA
őstag
válasz
szatocs
üzenetére
Elsősorban európai piacra szánják az Opelt.
Mint ahogy a Ford-nál a Focus-t, Mondeo-t, Corsa-t. A Ford-ot pedig nem nagyon lehet meggyanúsítani azzal, hogy törzsgyökeres európai, persze ott vannak olyanok is, mint a Mustang, ami meg nem európai.#2817: a technikát én is szeretem, de azt még jobban, ha van a kocsiban vas(lélek).
Jelenleg a japánok közül talán a Subaru, amire beneveznék - boxermotor, jó hang, jó hajtás.
Meg becsülöm a Mazdát a Wankel-motorja miatt. Meg van valami finomság a Hondában is.
Nem vagyok sem japán, sem autószerelő, de még csak a gyártáshoz sincs közöm, bár egy kis fórumozást megengedek néha magamnak akár ebben a témában is.#2815:"kopár német"
Steril japán
Mindkettő igaz szvsz. -
TexT-BoY
addikt
Igen, nehezemre, egyfelöl szeretem a japán technikát, mert bár le kell szögezni hogy sok dolgot másoltak, mégis meglehet nézni milyen minőségben tették. Most kaptam egy uj tantárgyat aminek a keretén belül csak a GM maszlagot, és lévén hogy a sulimat a Wallis támogatja egy kis BMW betekintést is nyerhetünk, bár nem a legujabb technikába. Amit látok azok alapján pedig herótom van nem csak ezen a forumon előadott cyberiához hasonlo vak emberekből. Különben megigérem hogy több ilyen itt nem lesz, de aki komoly mélségre szeretne menni autogyártásba legalább a wikipediát olvassa hamár a tanulményai nem ezzel kapcsolatosak.
-
szatocs
őstag
válasz
CYBERIA
üzenetére
Ha már 1929 óta tagja a GM - nek az Opel, hogy-hogy könnyen meg tudom különböztetni, hogy az Opel németes, nem pedig amerikai? Igencsak nagy eltérés van közöttük. Nekem még mindig kopár német, nem pedig szar amerikai.
Az már igaz, hogy manapság az Opel és a Saab között kezd elsimulni a nagy különbség. De ott van pl. a Nissan-Renault házasság. Ott egyből kiszúrom mindkét oldalról, hogy van valami. Az első legjobban szembeötlő az a Nissan Note volt, most meg a Nissan Tilda. Tök Renault mind a kettő.
-
CYBERIA
őstag
válasz
TexT-BoY
üzenetére
"Miért ha a rover nem britt akkor mi?"
In July 2005 the Nanjing Automobile Group acquired physical assets/tooling"Nekem nem lesz amerikai azért mert a GM belenyult, maximum a minőségen rontott picit, megtapsoljam?"
Nem szeretem a GM-et, nem muszáj megtapsolni."nincs japán torzulás. Ellentétbe veled, mert neked van német"
Svéd volt, ameddig létezett független svéd autógyártás.#2804:"Az egész autógyártásból egy nemzetközi katyvaszt csinál a GM."
Ezzel sajnos csak egyetérteni tudok (GM-Saab;Ford-Volvo). Ez rosszul tud esni.#2807:"Az Opel nekem is csak német, a Rover meg angol. Én sem sokat adok arra, hogy GM része."
Én meg csak azt szeretném, hogy az legyen.#2811:"mehetsz is vissza"
Ez már volt. -
TexT-BoY
addikt
válasz
CYBERIA
üzenetére
Miért ha a rover nem britt akkor mi? Nekem nem lesz amerikai azért mert a GM belenyult, maximum a minőségen rontott picit, megtapsoljam?
Egyéb iránt köszönjöm. Jobb ez igy neked is
Azt gondolom kellően nyitott szemmel járunk a világba, nincs japán torzulás. Ellentétbe veled, mert neked van német
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Haditechnika, harcászat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezeket adják meg, mert az átlag júzernek iszonyatosőrületes kiadás az olajcsere összeg, ezért minnél többet adnak meg, az a könyvben annál jobban néz ki, és lehet menőzni, hogy "Húúúú, nekem 30ezrenként kell". Ez kb erre jó.

Köszike! 
) akkor szerintem jogos az 5ezrenkénti csere. Sőt, hovatovább, ha a tiedet hajtod, akkor szerintem abba is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)