- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
manchester85
veterán
Én nem akarom nyugtatgatni magam, de a Siri-n kivul semmi nem vonz a 4S-re valtasban, pedig nem egy 4S-t probaltam mar. Szamomra 4S = 4+ siri. Nem kerdes, hogy ha a Sirit nem szamitjuk, akkor a 4S volt minden idők leggyengébb iPhone upgrade-je. Persze ehhez az is kell, hogy alapvetően már nagyon keves csiszolnivaló volt, es a korabbi iPhone-oknal , iOS-eknél joval nagyobb fejlődesi lehetőseg volt, hisz alapvetoen volt hova fejlodni.
-
szijartg
őstag
van ilyen kis szütyőm, de az sem igazán praktikus... ok persze védi a készüléket.
csak elég időigényes mire kiveszed a zsebedből meg a szütyőből, ha meg kapkod az ember akkor meg ki is ejtheti belőle. így jártam az omnia II-vel annó, ígaz annak nem lett semmi baja.
és az biztos hogy szebb fólia nélkül.
a gyári még kisebb módosításokkal rajta van a hátulján, az nem zavar, de az már tiszta karcérdekes módon, ahol moddoltam a kameránál ott sértetlen a készülék.
-
vagamo
őstag
-
spyduck
nagyúr
Flotta előfizus
letiltani sem fogják!
Ennek is utána jártam. Ha letiltják az iPhone-t, de van róla hivatalos adás-vételi szerződés akkor beviszed a Vodafone-hoz és isszaállítják, mivel az már nem azé akitől a pénzt követeli a szolgáltató. Persze macera és mi van akkor ha olyantól vettem aki kb a 3.-ik gazdája volt.... Akkor nem tudom mi van. -
wertigo1984
őstag
Sokat netezek, meg kagylózok, ezért is gondoltam a 4S-re. Oké hogy "sznobfón", de ahogy elnézem sokkal stabilabbnak és biztonságosabbnak tűnik a rendszere mint a konkurens...
Ahogy tesztelgettem kolega telóját, egyszerűnek tűnik.
(#47738) __H4X0R__ : köszi!
Tudod ha kiadok majd 1 kilót telefonra, elvárom, hogy ne nagyon kelljen vele szervízbe menni. (tudom ami elromolhat az el is romlik)
(#47743) Csabee.
én alapból kikapcsolom a mindenféle adatkapcsolattal járó dolgokat, de majd kitapasztalom... Majd abban is tudnátok segíteni, hogy mit rakjak fel a gépre, meg mit telepítsek a telóra hogy jó legyen?
-
manchester85
veterán
De ha jól tudom, akkor az összes havidíjat is a lejáratig. Tehát ha vesz valaki 160-ért egy 4S-t ikon 200-ban, akkor mondjuk a 2. hónapban még 130 ezret ki kéne fizetnie az előfizetőnek egy összegben, hogy utána még 10k-ért függetlenítsék. Szerintem ez az eljárás (már amennyiben jól emlékszem, hogy így megy) a tipikus példája annak, amiről mindenki tud, hogy létezik, de még soha nem hallott senkiről se, aki már próbálta is.
-
Nem kell túlmisztifikálni, egy kis józan paraszti ésszel is simán kijön, hogy mivel minden rajtuk keresztül megy (hiszen ők routolnak), gyakorlatilag bármibe(*) beleláthatnak ha akarnak. A jogi és a technikai oldal azért ennél bonyolultabb.
(*) ami nem megfelelően titkosított
-
vadászcsiga
félisten
Apropó iCloud. Jegyzetek bekapcsolásához minek kell @me.com-os emailt létrehozni miért nem jó neki a gmailes?
ittakary
Hú de sok mindent kérdeznék.DanielK
Ok az tiszta úgy is van beállítva csak azért nem értem mivel a naptár, a könyvjelző, kontaktok stb ehhez elég volt a gmailes id-m. -
manchester85
veterán
Nem elég haszon az nekik, hogy drágább, mint a kártyafüggetlen?
Ha ingyen függetlenítenék,már akkor is jól járnának.
1. drágábban adják, mint az Apple, pedig rosszabb feltételű (függő)
2. lehet, hogy egy csomóan még ingyen se függetlenítenék, mert lesz*rnák az egészet, ha úgyis T-mobile-ossal használják.
3, nem egy szolgáltatót tudok, akik függetlenül adják a telefonjaikat, sőt, a T-mobile-nak is van ilyen a kínálatában.
-
ooloo
őstag
Én nem gondolom , hogy ingyen kéne függetleníteni a telefont - mert Krisztus keresztjét sem őrizték ingyen - , de nem 21.000 ft fejében kéne "kedveskedni" az ügyfélnek . Pénzből él mindenki , nyilván a szolgáltatók is , de a pofátlanságnak is határt kellene szabni . Mindenesetre ez jó lecke volt a számomra . A jó pap is holtig tanul , mégis bután hal meg . (!)
-
Ragnar95
félisten
-
ooloo
őstag
Én úgy gondolom , hogy az üzlet az üzlet , de ne kérjenek már pofátlanul magas összeget egy pár perces műveletért , és NE KORLÁTOZZANAK túlságosan , ha egyébként az ő szolgáltatásukat vettem igénybe 2 egész éven keresztül , nem kevés pénzért . Ne mondja nekem senki , hogy nem volt nyereséges üzlet a szolgáltatónak 160.000 pénzt legombolni a vásárlóról . Az már mellékes , hogy két évig az ő szolgáltatását vásároltam , ami szintén haszonnal járt . Nem azt mondom , hogy ne számoljon fel semmit a függetlenítésért - hiszen mindenki pénzből él - de azért a józan ész keretein belül legyen az összeg . Nem ártana már egy visszakézből maflás a szolgáltatóknak (persze átvitt értelemben) .
-
manchester85
veterán
de ha a vásárlónak nem tetszik adott árazás, akkor nem vásárolt a szolgáltatónál, és ennyi! ellenben a többség csak háborog, de elmegy és megveszi a drága iphone...stb telefonokat, szóval erre nincs mit mondani!
De van mit mondani: nem tud mit csinálni. Egyébként onnan indult ez a vita, hogy valaki sokallta a függetlenítés árát. Hát 180-ért két év hűséggel az lenne a minimum, hogy hűségidő után ingyen függetlenítenék...
Akinek mondjuk egy Médiamánia XL-re van szüksége, az már nyilván jól jár. De sima alap előfizetésre hűséget én már elvből se vállalnék. Nyilván akinek több csomagja, nagyobb csomagjai vannak esetleg, az már a másfajta kondíciók miatt akár jól is járhat. Én a dominóról és a sima két évről beszéltem: ezekért kár is aláírni...
-
manchester85
veterán
De a szolgáltató szabja meg az árakat, nem a vásárló.
Tehát nyilván az ő fejükkel fogok gondolkodni, hisz nekik kell egy olyan árat megszabni, ami lehetőleg valamilyen formában megéri a vevőnek. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy kap valamit a hűségért cserébe.
Mint írtam, dominósan drágább, mint függetlenül. 24 hónap hűséggel+10k meg gyakorlatilag annyi, mint függetlenül. (Tarifahűség nélküli előfizetésről beszélek.)
Továbbra se értem, mint akarsz mondani. Az egy dolog, hogy úgyis lenne egy előfizetésem, meg úgyis fizetnem kéne valamit. Azt értsd már meg, hogy 180 ezerért két év hűséggel venni egy telefont, aminek 190 ezer a független ára, vagy 195-ért venni egy dominósat, aminek a függetlenítése 20 ezer forint, olyan szintű eszement gondolkodás, amit magam sem értek, hogy egy szolgáltató hogy gondolhat komolyan.
Ha valaha az életben tervezem, hogy függetlenítem, de talán még ha nem is, eszem ágában nem lesz 180k-ért 24 hónapot aláírni. Nem azért, mert tehernek érzem, hanem mert egy szánalmas, még alamizsnának se nevezhető húzásnak tartom a szolgálató részéről. Már csak önérzetből is inkább megvenném 190-ért függetlenül. (Persze csak, ha lennének ilyen terveim, mert amúgy alapesetben 180-ért semmilyen körülmények között nem vennék telefont, 190-ért meg pláne nem. De ha választanom kéne, az Apple Store-osat venném, mert többet ér a büszkeségem 10 ezer forintnál, ráadásul értékállóbb is a független.) Szóval egyszerűen nem értem, mit nem értesz ezen. Tudod mit? Adják 189 950-ért 2 év hűséggel, úgyis kell egy előfizetés, tehát nem mind?
Önérzetről hallottál már? Vagy a pofátlanságról? Megjegyzem, egy egészséges emóciókkal megáldott emberben mindkét fogalomnak eszébe kell jutnia e téma kapcsán.
-
manchester85
veterán
"de most nem veszel úgy, mert nem éri meg."
Már bocs, de egy szolgáltató szemszögéből van ilyen megfogalmazás, hogy "most nem éri meg"?
Szerintem egy csomóan nem is tudják, hogy van olyan, hogy online Apple Store, hivatalos helyről akarják megvenni, vagy személyesen, erre pedig egyedül a szolgáltatónál van lehetőség.
Ami tény, hogy azon felül, hogy 195-öt legombolnak egy dominós készülékért, még van pofájuk 20 ezerért függetleníteni. És az előfizus telefon is 180k, tehát hacsak nem tarifahűséggel veszek telefont, akkor 24 hónap hűséggel+ 10k függetlenítéssel is ott vagyok, mint a gyári független, ha pedig dominósan veszem, akkor 23 ezerrel sz*rabbul jövök ki.
Abból indult a dolog, hogy pofátlanság, amit függetlenítés címen elkérnek, ilyen árak mellett meg aztán végképp, vagy szerinted ez így rendben van?
-
manchester85
veterán
De ha én most sétálok be, és veszek egy dominós iPhone 4S-t, akkor a mostani készülékárak mellett is ugyanazok lesznek a feltételek.
Tibee86!
Mint írtam, és a "normál" előfizetésről beszéltem, te meg egy ikon 200-as vagy médiamánia S-es példát hoztál fel. Egyébként most már azzal a csomaggal se ennyibe kerül, de mind1. Persze ettől te még jól jártál, az még jó ár is volt, a mostani már nem az.
-
manchester85
veterán
Tekintve, hogy dominósan drágább, mint az Apple oldaláról függetlenül, (ami már önmagában is röhej) őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi indokolja azt, hogy drágábban függetlenítsenek egy dominós telót. Gyakorlatilag, ha valaki két év előfizetéssel számol, (most vegyük az alap előfizetési árakat) és függetleníteni is szeretné majd, akkor se ússza meg olcsóbban, mintha eleve gyári függetlenül venné meg a telefont, mindenféle hűségidő és kötöttség nélkül. Menjenek a sunyiba a 20k-s függetlenítési áraikkal.
De ahogy nézegetem mostanában a webshopot, mindig van raktáron. Nem fog sokáig menni ez az ámokfutás, az emberekkel se lehet bármit azért megcsinálni.
-
ooloo
őstag
A "csak a fele..." úgy hangzik , mintha bagatell összegekről lenne szó . Ha annak tükrében vizsgáljuk , hogy a kinti fizetés akár az ötszöröse lehet a Magyar fizetéseknek , és a függetlenítés adott esetben csak negyed annyiba kerül külföldön , akkor ez önmagáért beszél .
-
hatesz
tag
Be is fejeztem a témát és bocs az offért, csak még annyit, hogy a hozzászólást semmi sem választja el az aláírástól, csak egy üres sor. Szóval ugyanott és ugyanúgy jelenik meg, mint a hozzászólás. Vagyis nevetséges az a szabály. A hozzászólásban tilos hirdetni de egy üres sor kihagyással már nyugodtan lehet
-
__H4X0R__
senior tag
Hat en anno a 4S re kemeny masfel honapot vartam, mert sehol, meg a kis uzeltekben se, sem pedig a Mammut Westend stb boltokban. Webshopba meg az osszes verzio elfogyott...
de aztan nekem is ingyen csereltek a Sim kartyat, de csak azert ingyen, mert ott vettem a keszuleket is.
-
Nem került be új eszköz a képbe, és mindig ugyanazt az ip-t kapja kezdetek óta,valamint a router is fenntartja a helyet neki. Úgy értem, hogy az asztali gépnek, a laptopnak, iPad-nak és iPhone-nak is ugyanazt az ip-t adja, akkor is, ha épp az egyik eszköz ki van kapcsolva és esetleg szabaddá válik az ő ip-je. Na, mindegy, meglátjuk,hogy viselkedik ezután.
-
hatesz
tag
Ne haragudj már meg, de ha 24/72-ben dolgozol, akkor is a 24 órát netezés helyett nem munkával kellene töltened? Amúgy elég hihetetlen hogy egész nap nincs valahol 230V vagy egy USB port ahova bedughatnád a cuccost 10 percre... Basszus egy ilyen tudású mini pc-nél zavar hogy töltés nélkül "csak" ennyit bír? Amúgy csomó helyen leírták már hogy mik azol a fölösleges dolgok amiket ha kikapcsolsz (pl. find my iPhone, wifi, BT kikapcs ha nem használod stb) láthatóan nő az akkuidő. JB alatt pedig ott van pl az auto3G...
-
manchester85
veterán
Nézd, nagyon egyszerű a képlet. Én 16 óránál tovább nem vagyok fenn egyhuzamban. (Kivéve, ha valami nagy buli van, de én sem az említett rendezvényeket látogatom.
)
Vagyis a legextrémebb példa (és a leírásodból következtetve nálad is) az, hogy 16 órát vagy egyhuzamban távol hálózati csatlakozótól. Egy átlagos embernek 8 óra alvásra szüksége van, tehát a 16 óra már egy eleve szélsőséges példa, ami azt jelenti, hogy megérkezel, és azonnal berogysz az ágyba. Szerintem 16 órás készenléti időt egyszerűen ki kell bírnia a telefonnak, és onnantól fogva beszélhetünk akármilyen élethelyzetről, nem létezik, hogy szükség legyen arra az "izére". Persze, ha képes vagy egyhuzamban 6 órát netezni, az más.
-
manchester85
veterán
1 napot lazán ki kell bírnia egy telefonnak, ráadásul annak az 1/3-adában alszom. 1 napig nem tömegközlekedek és nem is tart addig az áramszünet.
Talán még a hegyalja és egyéb szennyben/koszban úszó rendezvényeken lehet hasznos, illetve a már említett túrázós sátorozós élethelyzet, de ezek lehetőségét már elvből is elvetem.
Más szituációt nem tudok elképzelni.
Komolyabb vonatokon, buszokon is van hálózati töltő, ha az ember hosszabb útra készül.
Hát oké, ha van időd 6 órát egyhuzamban netezni, utazni, és a két út között nem tudtad töltőre rakni, akkor meg is érdemled.
-
manchester85
veterán
-
asuspc96
senior tag
Akkor meg kell fordítanom a sorrendet...
meg kell görbíteni a teret és "beledobni egy fekete lyukba a galaxisunkat"
Így ("MTA" fizika tanár mondta), visszafelé kezd peregni' az időabszolút de vicc...............................................................vagy mégsem ?
Más:
Telefonszámokat, hogyan lehet lementeni ?asuspc96
-
bandigno
senior tag
csak nem a pannonnál
mivel ha microSIM-et kér, nem fog olyan kártyát kapni, amiben több lehetőség van a kipattintásra - normál méret és abból a mikro, kell majd "esetleg" venni egy párszáz forintos adaptert mindenképp! DE szerintem nem lesz rá szükség úgysem, iOS megfogja őt!
Jim74: elvben kicserélik bárhol, ne hagyd h pénzt kérjenek tőled érte, mondd meg h továbbra is szeretnéd igénybe venni a szolgláltatást és most erre van szükséged -> microSIM!
-
Kommy
veterán
-
hudvig
csendes tag
10 évvel ezelött egy tv kártya vittem vissza és nem akarták cserélni, mert zárlatos volt! Mondom akkor nincs mit tenni, kkor pénz kérem. Természetesen ezt se akkarták teljesíteni és nem kellet fenyegetőznöm a zsarukkal. Jó sok vevő volt én meg hisztéria rohamom volt. Gyorsan leáoltak azt adták a zsét.
Nem kell shó hivatal se.
-
MJordan
tag
Rendőrt max akkor hínék, ha esetleg belejavítanának a szerződésbe utólag! Mondjuk nem hinném, hogy ennyire hülyének néznének, de mit lehet tudni. Szerintem a fogyasztóvédelem kezdetnek bőven megteszi, de én bízok benne, hogy visszaadják a pénzemet vagy kicserélik a telefont!
-
hudvig
csendes tag
Nem fog oda menni kukán, hogy adják vissza a pénzét!
Ha rendőrt kér és ott óbégat, hogy miért kér rendőrt akkor az ottani lehendő kuncsaftokat elriassza. Törekedni fog az árú megfeleljen, vagy vissza adja a pénzt. Ha kiállított bizonylaton nincs számla az biza már törvénybe ütközött dolgot sejtet.E tudtában olcsóbb más becsapni és inkább vissza adja a pénzt, de ha nem tudja akkor majd meg fogja tudni.
-
TBMC
addikt
igy igaz, viszont korabban mar adodtak problemak egyes felhasznaloknal abbol adodoan, hogy 3 napon belul voltak, s ugye ilyenkor egy vadonat uj keszuleket vagy penzvisszafizetest kellene biztositania a szolgaltatonak (amennyiben nem tud teljesen uj keszuleket biztositani- azonnal) es ugye a garanciaba kapott keszulekek nem "ujak" hanem refurbished keszulekek koztudott. kivancsi lennek mihez kezdene ilyenkor a T egy fogyaszt. vedelmi uggyel kapcsolatosan
-
TBMC
addikt
elvileg igen, de a T es Apple kozotti kapcsra talan mas "szabalyok" ervenyesek, hisz mig mas gyarto szervizeli telefonunkat 1-2-3hetig.. addig a T-Apple biztosit egy "uj" refurbished keszuleket. talan ezen opcio segitsegevel kivonhatja magat valamely uton modon a 3napos cseregari alol?
-
plus44
veterán
Azt az adatmennyiséget sosem léptem túl, de valamit mégis. Most a legutóbb megint csak azon akadt meg a szemem, hogy GPRS/Hungary stb. stb. Mert se az sms-t, se telefont, se semmit, ezért kérdeztem, mert kb. mindig dupla annyit fizetek mint amúgy a csomag díja. Ugye gyilván ebből mínusz a 27% áfa, de a maradék még mindig kérdőjel.
-
manchester85
veterán
Nem rugózunk, csak várjuk az objektív tapasztalatokat, mert eddig csak a kezdeti szikráról hallhattunk.
Én nem feltétlenül követem, csak egyszer hozzászóltam valamihez, így most ugye folyton jelez, ha jön új hsz. Általában ettől függ, melyik topikot követem figyelemmel, persze van néhány fix is.
Mostanában szinte csak telóról tudok írni, szal sanszos, hogy még a szokásosnál is nagyobb fasságokat írok, vagy kevésbé átgondolt hsz-eket, szal előre is szori.
Ragnar, jaja, nem régóta!
Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- További aktív témák...
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest