- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Sn00PiG
aktív tag
-
xlife11
senior tag
válasz
asuspc96 #45642 üzenetére
Ha az egész matek lenne akkor mindenki matematikusokkal beszélné meg a tőzsdeügyeit, nem traderekkel.Nekem konkrétan a családom is ezzel foglalkozik, szóval azért nem most csöppentem be a tőzsde világába.Ráadásul ha 96'os születésű vagy akkor még jópár évig nem tudsz ilyennel foglalkozni.
-
Ragnar95
félisten
válasz
asuspc96 #45642 üzenetére
Azért az,hogy tiszta matek nem éppen igaz,ha az lenne, akkor nem vesztenék el rajta emberek a vagyonukat...Nyilván még sok mindent kell tanulnod,de valahol el kell kezdeni, max elveszted a megtakarításaid egy részét,de ha téged nem zavar a kockázat, hajrá
Amúgy simán meg lehet oldani,h 18 év alatt tőzsdézz, kérd meg valamelyik szülődet,h nyisson egy bankszámlát direkt erre a célra, amihez kapsz meghatalmazást és már mehet is -
jimhun
senior tag
válasz
asuspc96 #45601 üzenetére
Ez online is, magyar is es ha bemesz megkerdezed oket szerintem megmondjak hogy tudsz-e globalisan vasarolni. Amikor en csinaltam akkor engem nem erdekeltek a kulfoldi reszvenyek, ugyhogy nem is kerdeztem oket. Lehet hogy azt is vehetsz. baromi egyszeru a felulete viszont 15 perc kesleltetessel mutatja az adatokat az ingyenes verzio, ha real time-ot akarsz akkor azert fizetni kell.(szinte biztos hogy mindehol nem csak itt....)
-
jimhun
senior tag
válasz
asuspc96 #45593 üzenetére
Egyebkent pl az Erte-nel nyithatsz a meglevo szamlad melle Netbroker szamlat ami ugy mukodik mint egy rendes bankszamla, vagyis raksz ra penzt es azon vehetsz reszvenyt meg eladhatsz, magyarul Te intezel mindent online feluleten, nem kell hivogatni a bankot meg bemenni. Nekem volt ilyen. De szerintem 18 ev felett van csak.
Hatranya hogy azt hiszem csak magyar reszvenyt vasarolhatsz... -
Totheground
addikt
válasz
Én azt mondom, könyv meg egyebek alapján ne állj neki tőzsdézni.
Ott baromi szépen hangzanak a dolgok, a valóságban közel sem ilyen szép és egyszerű (ezt könnyű tapasztalni, amikor az első nagy áttétes TDT-t rádzárják, és kinullázod magad akár párszezezer forintról is).
Ha mindenképp tőzsdézni akarsz, akkor sem javasolnék semmilyen online rendszert, botot meg végkép nem.
Igaz, hogy én devizaopciókkal foglalkozom, de néha ránézek a részvénypiacra is.
Ha mindenképp ragaszkodsz a dologhoz, akkor is DT helyett inkább ülj bele egy nyugis longba az elején és papiron vezesd a többi ötletedet, nézd vissza, elemezd, hogy mi volt jó és mi rossz döntés, foglalkozz vele, "éld át". Utána, sok gyakorlattal lehet belevágni a mélyebb részébe.
/off
-
StLui
veterán
válasz
Rossz helyen keresgélsz könyv ügyben is, a fórumon le van írva mit olvass leginkább, de tényleg ne itt kérdezősködj.
Csomó mindent nem csinálhatsz kiskorúként.Te most tőzsdézni, forexezni akarsz, vagy összeesküvés elméletekkel foglalkozni? (az most mindegy hogy ezek az elméletek igazak-e)
-
manchester85
veterán
-
-
Ragnar95
félisten
válasz
asuspc96 #40783 üzenetére
Esetleg ha a hibakódot leírnád, egyszerűbb lenne segíteni
Jim74:a nagy bankkártya méretű kártyán, amin a pin+puk kód is van, van rajta egy hosszú kód, a SIM kártya kódja és 128k-s kártyánál a kódban benne van,h 128, így gondolom a 32 és 64k-snál is benne kéne lennie... -
_Fefe_
tag
válasz
asuspc96 #40693 üzenetére
Ahova csak szeretnéd, mondjuk csak csinálsz a gépeden egy "iPhone mentések" nevű mappát, és oda teszed a mentéseidet szortírozva. Mivel lementheted Wifi-vel, vagy az iTunes segítségével a programok résznél, esetleg akár még e-mailben is elküldheted magadnak a fájlt, így azt oda teszed/mented a gépeden ahova csak akarod. (Még a Dropbox-ba is exportálhatod, ha akarod.)
Szerk.: Az "Excel Contacts" -ról beszéltem.
-
TheMarci
addikt
válasz
asuspc96 #40693 üzenetére
http://www.google.hu/ , majd 'itunes iphone backup location'. Ennyi.
-
__H4X0R__
senior tag
válasz
asuspc96 #40681 üzenetére
Ki mondta h iCloudba szinkronizáld fel?
Készíts egy Backupot a gépedre, majd az iBackupBoot nevezetű programmal bele tudsz nyulni a Backup-ba és le tudod menteni külön csakis a névjegyeket, melyet késöbb egy másik Backupba fel tudsz tölteni. Inkább olvasd el h miket írok, ne pedig irogass össze-vissza.
-
_Fefe_
tag
válasz
asuspc96 #40678 üzenetére
A telefonszámokat letudod menteni ezzel is : Excel Contacts. Van belőle free és fizetős változat is, a free csak kb. 150 bejegyzést tud elmenteni. Egy sima Excel táblázatot készít, majd tömöríti (zip). Ezt azután a számítógépeden akár tudod módosítani is. Egyébként minden elemét lementi a telefonkönyv bejegyzéseknek, amit szeretnél hogy mentsen (képek, tel. számok, e-mail címek, megjegyzések, szülinapok, stb... ) A helyreállítás is olyan könnyű, mint a mentési folyamat, a zip fájlt visszamásolod a programba (Wifi, vagy iTunes, vagy e-mail) és importál mindent. Én már párszor kipróbáltam kb. 6-800 bejegyzéssel esetenként, és hibátlanul teszi a dolgát a progi.
Ezt egyébként én jobban szeretem, mint a teljes iTunes backup-ot, mivel néha nincs szükségem, és nem is akarom visszarakni a teljes mentést. Külön is szoktam menteni a tel. számokat, sms-eket, naptár bejegyzéseket, jelszavakat stb, mivel ez így az iTunes-tól teljesen független mentés lesz, ami bármikor részenként is visszaállítható.
-
-
__H4X0R__
senior tag
-
kisbandima
tag
válasz
asuspc96 #40654 üzenetére
Igen a jailbreak itt nem illegális, de a Wi-Fi hálózat feltörése igen. Egyébként igazad van, nem vagyok ügyvéd és a börtön tényleg szélsőséges példa, de nem lehetetlen. Nagyban függ attól is, hogy kinek a hálózatát töröd fel. Hidd el van volt nyomozó ismerősöm és sokszor nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk / elképzeljük. Mit csinálsz, ha emiatt lesz priuszod? Az összes olyan munkahely ki lesz lőve, ahova erkölcsi bizonyítvány kell. Amiket írtam kérlek ne vedd sértésnek vagy támadásnak, csak segíteni akarok, hogy nehogy egy ilyen hülyeség miatt kerülj nehéz helyzetbe. Így is elég nehéz munkát találni. Ráadásul ne felejtsd, hogy az embernek mindig vannak jóakarói.
-
davidsz
senior tag
válasz
asuspc96 #40642 üzenetére
Te kétled... Pedig bűncselekmény.
"Nyitva hagyott kocsit sem vihetsz el az utcán... " - de BTK 300§/C és társait érdemes elolvasni.
Az optimista ejnye-bejnye pedig téves. Jómagam 5 évet pereskedtem hasonlók miatt. Megvannak ebből a kellő ismereteim.
JB és más jogosulatlan internet használata BCS.
Maga a kérdés feltevése is jogilag kérdéses. Maga a megválaszolása is már BCS, ha alkalmas jogosulatlan hozzáférésre az információ.
Ilyenért osztogatnak akár 1-3 évet is!!!
-
__H4X0R__
senior tag
válasz
asuspc96 #40642 üzenetére
Ezekkel a programokkal feltörni nem tudsz WPA/WPA2-es kódolású Wi-Fi ket, csakis azokat a WEP-es kódokat képes "feltörni" amelyeknek a jelszava alap(pl, 10 darab 0, vagy admin... blablabla)
Egy iKészülékkel sohase fogod tudni feltörni a normál kódolású Wi-Fi-ket. Ahhoz normál gép szükséges... -
greggggg
aktív tag
válasz
asuspc96 #28282 üzenetére
Szia
PARASZTVAKITAS, inkabb egy 2x ha mar Lg. Ice creamel tokeletes egy kollegam is vett es nagyon meg van elegedve vele.
Parametereit tekintve jobb de az iphoneoknak jobb az os optimalizacioja a hardverhez.
Ird le mire hasznalnad.Mas: nektek van face time ikon iphone4sen? Es ha nincs akkor mert?
-
-
FefeeX
veterán
válasz
asuspc96 #27025 üzenetére
Mit gondolsz, a gyártó mi a fenéért korlátozta? Mikor nincs rá saját konkurens terméke? Mert az Intelnél ez a helyzet, nem akarja, hogy az olcsó cuccát vedd a drágább helyett. Itt ilyen nincs. Ráadásul az iPad2-ben az A5 ki is húzza az 1 Ghz-et. Biztonsági/fogyasztási okokból az iPhone-nál ez alacsonyabb... Oka van? Igen. Le akarnak húzni, hogy vedd meg a gyorsabbat olcsóbban? Nem.
Felkerültek a netre felrobbant iphone videók? Igen. 99,999999% hogy húzva voltak, ha egyáltalán igaz? Igen. Írták egyetlen szóval, hogy húzva volt? Tehát hazudtak? Egy 200ezres cuccot te nem próbálnál meg visszavinni garanciába, miután tönkretetted, főleg ha tudod, hogy úgyis kicserélik? Tedd a szívedre a kezed, mielőtt válaszolsz, de úgyis tudjuk az igazat... (főleg ilyen arrogáns viselkedés mellett) -
Mr X
veterán
válasz
asuspc96 #27025 üzenetére
Ha már számológépet ajánlgatsz, akkor vegyük az alapoktól...
Hány ember is szólt hozzá egyáltalán a felvetésedhez? Ezzel megkapjuk, mennyi embert érdekel a téma.
Ebből mennyi mondta, hogy nincs értelme? Ebből megkapod, hogy mennyien osztják a véleményed.
Jó számolgatást. Sajnos itt most te vagy a helikopter.
De hogy nehogy véletlen elszaladjon a ló velünk, ezt a témát részemről befejeztem.
-
Mr X
veterán
válasz
asuspc96 #27016 üzenetére
Idejöttél, és nemes egyszerűséggel lehülyézted a társaságot, mert nem indult több oldalas beszélgetés a felvetésedből.
Érdekes felvetés, de ennyit lehet róla beszélni. De ha gondolod, húzd fel a tiedet, nézd meg, mennyit gyorsul, mennyivel nő a fogyasztás. A tapasztalatokat szívesen fogjuk venni.
-
FefeeX
veterán
válasz
asuspc96 #27016 üzenetére
Te igen el vagy tájolva.
Amikor processzort veszel, az más tészta, mikor egy telefont. Ha A5-ös chipet vennél, és nem menne, csak 800on, akkor lenne alapod pattogni. Így nincs. Átverés? Már hogyan lenne az? Csúnyán elveri az összes Androidos cuccot? Toronymagasan. Tudja azt amire tervezték? Naná. Minden szoftver fullon fut rajta? Igen. Tudsz rá szoftvert írni? Nem. Van olyan, amit nem tudsz megcsinálni rajta? Nincs. Ki tudnád használni a magasabb órajelet?
NEM. Azt érnéd el, hogy felmelegedne/felrobbanna/sokkal hamarabb lemerülne --> hívnád az Apple-t, és azt hazudnád, hogy nem csináltál vele semmit, mégis gallyra ment, kérsz egy másikat. -
_ak_
addikt
válasz
asuspc96 #27011 üzenetére
Itt kimondott szakemberek/szakmabeliek elég kevesen vannak és valóban mint szakmai topik ez itt elvérzik, de jobb itt nincs és nem is hiszem, hogy lesz. És bár épp lemaradtam erről a dologról, de a kérdésed szinte unikumnak számít, a kétnaponta visszatérő miért vont le az itunes pénzt a számlámról, mert miért csak az egyik hangszóró szól etc. Ilíen közegbe nehéz is megmaradni "szakmainak". És egy tipp a végére, hogy ha nem a topikhoz szólsz hozzá, használd az off lehetőséget, h ezzel is segítsd a topikot és annak átláthatóságát.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest