- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Xero
nagyúr
FullScreen Safari, OpenSSH, Barrel, Cydelete
(#49981) Karma: Azért az SBSettings is lehet pofás: Screenshot
-
Stauffenberg
nagyúr
A saját gyári töltőjén, konnektorba dugva. Most a gazdája visszavitte oda ahol vette mert még garis. Én reggel leléptem barátnőmtől mert dolgoznom kell, csak este tudnék ránézni.
De az, hogy nem képes tölteni a telefont viszont lehet ettől függetlenül előjövő hardveres hiba is, mert mint kiderült voltak korábban is töltési gondjai (amúgy 2 napja vette egy GSM boltban ahol van rá 14 nap gari).
-
Stauffenberg
nagyúr
Gondolta a franc, hogy jailbreakelt a rendszer. Oké, hogy nem első tulajdonos, de gyári funkció a factory reset, laikusnak (mint nekem) honnan kéne tudnom, hogy nem nyomunk rá FR-t?
Viszont a baj nem az, hogy DFU módban felnyomjam a firmware-t, hanem hogy nem akar tölteni a telefon. Már lemerült. Így meg nem akarom a firmware restore-t nyomni neki, nehogy téglázzam.
Ha laptopra dugom akkor nem tölt, mert az elem ikon alatt a piktogramok azt jelzik továbbra is, hogy legyen szíves konnektorba dugni. Ha oda dugom akkor már csak a villám piktogram marad, de nem tölt. Egész éjjel töltőn volt és reggel sem volt változás.
Téglázhatom azzal a telefont, ha a firmware feltolása alatt dönt úgy, hogy kikapcsol?
Köszi az eddigi segítséget!
talamasca: Neked is köszi!
-
manchester85
veterán
Ezért is írtam, hogy a lejárt hűségű (vagy fogalmazzunk úgy, hogy abszolvált kondíciójú) telefonokra érvényes ez. Gondoltam, hátha van itt kétlaki ember, ráadásul nekem van némi amerikai illetőségem, ezért is követem figyelemmel az ottani iPhone feltételeket is.
Persze nem ez fogja eldönteni, hogy hol fogok élni, de ha úgy hozza a sors, így már azért szívesebben vennék kinn telefont, hogy nem leszek egy életre hozzájuk kötve.
snooze
Ezt nem tudom, nem derült ki a cikkből.
-
persze, hogy nem, a jogi részével foglalkoztam 15 évig, tudom, hogy mennyire lépcsőzetes és bonyolult, a technikai oldalát ahhoz képest csak felületesen ismerem, de még/már eléggé ahhoz, hogy tudjam, mi marad rejtve, és mi nem...
adott szempontból még az is mindegy, hogy sms/mms, imessage, google talk...stb, egyrészt a szolgáltató, másrészt minden "külső" alkalmazásnak van "gazdája", akikre szintén vonatkoznak bizonyos jogszabályok, persze nem csak monitorozási, rögzítési és tárolási oldalról, hanem adatvédelmi szempontból is! -
kisbandima
tag
Én nem nyelvtani szőrszálhasogatásnak szántam, de igazad van, hülyeségre gondoltam.
"App Store kritériumai miatt minden egyes alkalmazáscsomagba bele kell integrálni ezt, nem pedig külön telepítheted a rendszerbe.
Ezt meg az IPA generáláskor elvégzi a Flash Builder."
Ezt nem tudtam, köszi az infót.
-
kisbandima
tag
Nem inkább iOS-hez? Szerintem az iOS-hez és iOS-ra nem ugyan az. Én az Appstore-ban nem látok Adobe Airt.
-
Na, erre akartam kilyukadni, de bizonyítékom nincs rá.
Orient84: SMTP-t ellenőrizd.
Karma: nem úgy értem, hanem hogy ha teljesen letiltanák, akkor arra csak kell, hogy legyen bizonyíték, amennyiben így van... addig nem nagyon hiszem el, hogy ilyen létezik. Én is tudok csomó ilyen dolgot mondani, hogy "úgy tudom hogy"
Persze, nem is csodálom, ha ezeket mások fenntartással kezelik.
-
bandigno
senior tag
Az "aktiválás" része nekem sem történik meg, de megy vígan emellett a dolog, igaz nekem i4-em van! Egyáltalán sikerült már valakivel iMessage-et váltanod? Nekem 2G-n is simán megy, nem kell hozzá 3G, kép küldés is, stb.! Fűzd össze a kontaktot meg az iMessage címét!
Ragnar95: na akkor miért is működik úgy általában minden telenor alatt mégis? net beállítása nélkül is bekapcsolát után egyből jön az sms, hogy mit állíts át, hogy menjen normálisan! Ha olvastad volna a kitiltott telefonokról a cikkeket, fórumokat, akkor tudnád h azok milyen származásúak voltak (persze 90%ban, mert beleesett pár nem odavaló is), DE ez megesik bármely szolgáltatónál! Hálózateldobálás...lássuk csak, ha itt a fórumon is olvasnád a telenor topicot, jórészt a "zöldek" panaszkodnak ilyenekre, ill azok, akik épp a halózatfejlesztés áldozatai! szófal cáfolva!
-
bandigno
senior tag
igen, amíg ideges voltam és nem láttam át, hogy hogy is működik pl az imessage
tudod, hirtelen felindulásból
aztán az van, hogy igazából minden megy, aminek kellene! ...eddig
Ragnar95: erre : "Nem érdemes Telenoros kártyával iPhone-t használni, mert nincsenek hozzá gyárilag megfelelő hálózatbeállítások és a Telenor néha kedvesen megszivatja az iPhone-osokat és letiltja őket vagy csak simán dobálják az iPhone-ok a Telenor hálózatát néha..."
-
DiVaD
senior tag
Gondolom az AirPlay miatt. Vagyis AirMirror miatt, amit pl. reklámoznak a Modern Combat 3-nál (ha iPad 2-d vagy iPhone 4S-ed van, akkor wireless tudod a képét ki küldeni a TVre egy Apple TV-vel). Igazából ez az egy dolog miatt kellene nekem Apple TV. De annyira nem fontos így megvárom, hogy mit hoz a 3. Generációja.
Szerk: látom közben megválaszolták...
-
_Fefe_
tag
Én is próbálkoztam vagy ötször mielőtt az asztali gépen is bejelentkeztem volna, de mindig hasonló üzenet fogadott, és még csak le sem töltötte. Próbáltam egy free progit is letölteni, de az eredmény ugyanaz volt. Miután az asztalin is bejelentkeztem, simán letöltött mindent az iPhone is. A net nem szakadozott nálam, csak legalább 1 hónapja már nem léptem be az asztali gépen a Store-ba. Lehet hogy ez volt a nyűgje tényleg, mindenesetre fura.
-
zack
nagyúr
Egyébként egy 256kbit 44,1kHz AAC, 320kbits vagy jobb mp3-nak felel meg.
És mint tudjuk masterből konvertált 320-as mp3 bár kicsit "vékonyabb" de kiváló minőség, amit vak teszten valaki fel sem ismer hogy melyik melyik.
Én sem esküdnék rá, hogy felismernék mindent 100%-ban. -
zack
nagyúr
Elég profi a fülesem. Elég profi hangzást tesz lehetővé a hozzá kapcsolódó LOD kábel + E11 erősítőm. Nem véltem felfedezni orbitális különbséget, talán egy minimális dinamika veszik el az éterben. Rip és rip között hatalmas különbség lehet.
AAC-ről beszélünk ami a masterből lett konvertálva 256kbits 44,1kHz-re. Ez azért más minőséget implementál mint a "házi sufni" konvertálás. Persze felül lehet überelni, csak ahhoz az összes mastert be kellene szerezni / kölcsönkérni és Lossless-ben archiválni.
Persze jobban örülnék én is ha 300ft-ért Lossless-t kapnék, csak sem az iPhone se az iTunes nem ismeri mint formátumot. Hiába van külső FLAC lejátszó, nem ismeri fel az albumborítót ami nagyon zavar.
Rip-ben jobbat még nem hallottam mint amit az iTunes tud minőséget. Pedig konvertáltam én is Lossless-ből 320kbits mp3-ba elég profi programmal (Easy CD-DA Extractor v15).Ahol van különbség, az az SACD, de így nagyon kevés albumot adnak ki. 3000kbit/s a mintavételezés sebessége, és a 24bit / 88,2kHz azért sok mindent borítékol.
Van ilyen zeném...Más dimenzió, de nem ringatom magam abban hogy rövidesen csak ilyen formátumban lesz zeném. A mérete 1 számnak 100-130Mb.(#18196) FefeeX
Nekem a felhő kilőve. Túl nagy méretre kellene bővítenem.
A mostani 32Gb-ból 10Gb van szabadon, és alig van fent zeném 3-400Mb.
-
máyköl
veterán
Igen, ezt vissza is vonom, mert azt hittem, hogy az összes wifi hibás 3G látja a jelet, de csatlakozni nem tud. Ebben tévedtem, de én még mindig csak ilyen wifi hibásat láttam, de abból jópárat. Szerintem a többségnek így jelentkezik a hiba.
Gorbesz: Kisiskolás? Hol mondtam én neked ilyet a telefonban? Középiskolába járok, ezt eddig sem titkoltam, de nálam a kisiskola az általános iskolát jelenti, de még abból is az alsóbb korhatárt.
Miért nem volt nagy szám a telefonban? Attól, hogy te nem tudtál kulturált, normális szavakkal válaszolni nekem sms -ben, én viszont mindenféle káromkodás nélkül visszaírtam, emiatt nincs akkora arcom a telefonban? Én ezt nem éppen így nevezném... De ha folytatni szeretnéd ezt, ami már teljesen felesleges, mert már tárgytalan rég az üzlet, akkor ne itt kérlek, mert már így is sok az OFF. Köszönöm. -
manchester85
veterán
"más hardverrel, legyen az HDD vagy porszívó, tapasztaltam már azt a jelenséget, hogy a garancia lejárta után egy nappal összefossa magát"
Erről beszélek. Az fogja előbb összefosni magát, amit tényleg hosszútávra tervez az ember.
Kávéfőzőt, mosógépet nem vesz évente az ember, ez tény. Egy csúcstelót hosszútávra venni viszont csak hiú ábránd. Legrosszabb esetben mindig a kifutó modellt veszed meg, és azzal is lehet előre lépkedni. Persze ehhez nyilván kell valami előfizetés meg hűség, de ma már mindennel így megy. Nézd meg a T főoldalát, ott virít a galaxy S 30k-ért médiamánia S-ben. Tény, hogy jobb az i4, de az i3G-hez képest az is jelentős előrelépés lenne. Többért tudnám eladni a 3G-t, mint amennyiért újat vehetnék. 5 évben fölösleges gondolkodni telefonvásárláskor, és a gyártók okosabbak annál, mint hogy a készülék "romlandóságával" próbálják szorgalmazni a cserét. Nekem az iOS 4.0 is bőven elég volt, hogy váltani akarjak.
-
manchester85
veterán
Pont te beszélsz?
Gyakrabban cserélgeted a készülékeidet, mint más az alsógatyáit.
A fogyasztói társadalom az, hogy mire lejár a két év hűség, elavulttá válik a telefonod. Ez lehet mesterségesen generált késztetés és tömegmanipulálás is, ezt aláírom. De ha eltekintünk az iPhone-tól, és az androidos, wp7-es telefonokat vesszük alapul, egy 5K-s csomagban 30-40 ezer ft körül vehetsz új készüléket. (Ami lehet, hogy nem aktuálisan csúcstechnológia, de 2 évvel korábbi állapothoz képest mindenképp hatalmas ugrás.)
Az USA-ban is, aki bevállalja az AT&T vagy a Verizon konstrukcióját, már mit bánja, hogy mennyi az iPhone, vagy meddig lesz jó? 200 dollárért megveszi, két év múlva ugyanennyiért adja el, és megveszi az újat ugyanennyiért. Bár az tény, hogy a mobilok ma már a fizető, előfizető társadalomra építenek, de itt inkább egy havi, rendszeres tejelésről van szó, mintsem horribilis készülékárakról, így a fogyasztó nem is az új készülék megvásárlásával fog legatyásodni.
Komolyan úgy gondolod, hogy a fogyasztói piacot az elhalálozott készülékek tartják életben? Hány készüléked ment taccsra, ami miatt újat kellett venni? Biztos vannak ilyenek is, de az én 3G-m 2 év után is boldogan üzemel, de már alig várom, hogy eladjam. Ugyanez volt az N95-tel. Gyakorlatilag az én 2 éves készülékvásárlási szokásommal is elmaradok már az átlagtól, elég felnéznem a fórumra, a legrégebbi modelltulajok kisebbségébe tartozom. Akik csúcsmodellt vesznek, azokról nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy 3 évnél tovább tartsák meg a telefonjukat. De ha mégis így történik, és tönkremegy, akkor a hardveraprón 2 napi balaton sound jegy áráért pótolhatja szeretett modelljét. (Ennyit fog érni egy 200 ezres N95 vagy iPhone 3G 3 év után...) Ha meg 3 év után ismét egy 200k-s modellt néz ki, akkor borul az elv, nem igaz?
-
chevyfan
tag
Édesanyám vette meg a telefonom, én a saját gépemen csináltam neki egy restore-t, meg rátettem neki pár appot, utána ő a saját gépén rakosgatott fel zenéket. Tegnap ránéztem a gépére, és furcsálltam, hogy nincsenek a gépén appok. Próbálkoztam a file menüben a "transfer purchases from iphone"-al, elkezdte (ki is írta, hogy Weather a fenti részben), de utána semmi...
-
manchester85
veterán
Követem a nagyok példáját.
Amúgy összetett dolog ez. Úgy volt, hogy bnőm megveszi a 3G-met, de meggondolta magát és végül kitart az 1000ft-os telefonjánál.
(Bár lassan már a 3G is ott tart, mind1, nem akart most új telót, így keresztbe húzta a számításaimat ) Én meg úgy voltam vele, hogy veszek 1 évre egy Omniát, kipróbálom, milyen a rendszer, aztán úgyis megöröklöm fater iPhone 4-ét, mert évente vehet új telefont a vodánál 2 év hűséggel (az aláíráskor újraindul a két év). Az omnia minden téren kapóra jött nekem. Egyrészt a like díjcsomag számomra a létező legjobb választás, amihez amúgy új előfizetés kellett, ráadásul részletre is vettem 60-ért, 20k befizetésével. Ez annyit tett, hogy az ikon 200+családbarátot (7000ft) helyettesítettem egy like (1500ft) + törlesztőrészlettel (3300ft) amit opcionálisan kiegészítek majd egy GO!Net L-lel (2000ft), de a nyáron a like 50MB-ja is bőven elég.
Szóval nekem csak 20 ezerbe került az omnia, és két és félszer ennyiért adtam el.
Eredetileg egyébként a 3G-t akartam eladni, de nagyon lementek az árak, úgyhogy feldobtam az omniát is. Úgy voltam vele, hogy most már mind1, csak valamelyiket vigyék el, mert azt nem szeretném végignézni, hogy mindkét telefon nálam értéktelenedjen el teljesen. (Annyiból szerencsésebb a dolog, hogy én már az omniát is az elértéktelenedés után vettem.
)
Egyébként a telefonról: (bár ez már off az offban, meg nyilván nem neked kell bemutatnom) Alapvetően semmi bajom nem volt vele, de időközben rájöttem pár dologra, ami zavart benne: A live animation baromi jó, meg minden, csak ahol nem volt animáció, vagy egyéni felület, csak tile, ott vizuálisan sose tudtam, melyik tile épp mi. Muszáj volt elolvasni, hogy settings, stb, hisz mind ugyanolyan színű, formájú. Ebbe bele se gondoltam, hogy milyen nagy hátrány lehet. A vissza és a bing gombokat rendre megnyomtam véletlenül, amikor egy weblapot görgettem, gyakran zoom-nak érzékelte. Menüben görgetéskor meg gyakran előfordult, hogy belépett, mikor felemeltem az ujjam. A legjobban egyébként az zavart, hogy a weblapokat folyton cache-ből töltötte be, mindig külön frissíteni kellett, így volt, hogy fél nappal korábbi origo-t nézegettem. Na mind1, ezek apróságok amúgy, nem volt rossz telefon, de a későbbi upgrade miatt talán jobb, hogy az iPhone maradt. Egyébként az omnia azért mindenképp jobb, mint a 3G, villámgyors, nagyon szembetűnő volt a nagyobb felbontás, de az alkalmazások, a későbbi upgrade és az iOS-en szerzett több tapasztalat miatt talán jobb, hogy az iPhone maradt. Untam már a topikot is, sz*rt se értettem, hogy miről van szó, (így van, itt az önkritika, üzenem vadászcsigának.
Semmi kedvem nem volt olyan dolgok után érdeklődni, amiről látszott, hogy már mindenki tudja, magyarul a topik tagjai jóval előrébb jártak, mint én, szal inkább bele se ástam magam, utánaolvasni meg nem volt kedvem.) samsung fw, wp7 fw meg hogy mire mi megy rá,.. az idegeim mentek rá, nem a nodo.
Bölcsész vagyok, ez már sok volt nekem.
Na mind1, szal a lényeg: eredetileg is csak egy évre terveztem, és már a megvételkor átgondoltam annyira, hogy tudtam, semmit nem veszíthetek, és ez így is történt. Ha meglett volna a 3G helye, akkor maradt volna 1 évig az omnia, így meg attól szabadultam, amelyiket előbb viszik...az omnia nyert.
-
rolcsibácsi
őstag
azzal?
csak az hogy szarra se jo..
arra hiaba ir vki chaten.. nem pusholodik..
komolyan ebbol kene elnem hogy ilyen alap szaros progikat irhatnek ami tok lemasolva a pc-s verziokat ottlennek a toplistan az appstoreban.. barcsak ertenek hozza..
amugy imo jobb sztem akkor mar ha nem kuldozgetsz kepeketde sok kulonbseg nincs persze, az is jo
-
plus44
veterán
Ha ráeresztek egy restore-t, akkor az rendbe hozná? Nem akarok itt pöcsölni, már kifolyik a szemem, néha azt se tudom milyen almappában járok, törölni meg semmit nem fogok, mert nem vagy biztos, hogy nem vágom haza a kicsikét. Inkább akkor a restore, az biztonságosabb, de lehet nem megoldás?
Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest