Hirdetés
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
-
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
Itt ugye digitális analóg konverzió nincs, csak a jel hullámhosszát változtatják meg, és így továbbítják az üvegkábelen, majd az ont, vagy pedig előtte egy külön eszköz visszaállítja azt az eredeti hullámhosszra, és úgy kerül át a koaxra.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
+dbius
Persze, jelzéssel leszek, hogy mit intéztek Hétfőn, de akkor sanszos, hogy STB lesz.
Évekkel ezelőtt sikerült minden ilyen szar +fogyasztót és +távirányítót kiűzni, erre komolyan nem gondoltam volna, hogy sok évvel később vissszahozzák ezt a szutyok szart.
dbius:
Mondjuk engem nem hívtak, hogy lesz plusz STB, de innentől kezdve még az árra leszek kíváncsi akkor.Intruder2k5
Ezt nem gondoltam, de persze logikus, hogy ezt is tudja, mivel sok évvel ezelőtt azért még nem volt ennyire általános, hogy digitális adás vételére alkalmas készülék legyen mindenhol, most biztos jobb a helyzet, de gondolom az ONT-k specifikációi nem sokat változtak pár éven belül. -
dbius
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Engem tegnap hívtak, hogy jövő héten szerdán jönnének átkötni, délutáni időpontot egyeztettünk le.
Most pedig az ügyintéző hívott pár perce, akinél a szerződést kötöttem személyesen, hogy nem tudnak kártyát adni, csak set top boxot tudnak majd hozni szerdán, nincs kártya egyelőre...
Mondtam neki, hogy akik interneten adták le a rendelést olyan tájékoztatást kaptak, hogy nem kell a tv-hez se kártya, se box. Csak azt ismételte, hogy az ő információi szerint Hajdúböszörményben kell kártya vagy box a tv-hez.
Most már tényleg kíváncsi vagyok hogy mi lesz, hozzám szerda délután fognak jönni.
-
válasz
Anonymus23
üzenetére
De, az ONT-ból jön analóg jel. Most aktuálisan nem tudom mennyi analóg csatorna van, mert már nincsenek nálam behangolva ezek, de úgy két évvel ezelőtt volt még vagy 50-60.
szerk.:
Mondjuk én DIGI területen vagyok, pár éve újonnan épített DIGI optikai hálózat, és nem pedig Invitel, vagy valami új kísérleti DIGI terület. -
Ladislaoca
tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Akkor csak szimplán az ügyintézők ilyen balfékek, hogy mindegyik mást mond.
Még reménykedek benne, hogy végül nem kell se kártya ,se STB.
Hozzám kedden délután jönnek.
Majd írsz ha bekötötték hétfőn? -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
De az Invitelnél a TV adók analóg része analóg módon jött a koaxon, gondolom azért itt a digitálisból az ONT nem csinál analóg jelet.
Mindegy, Hétfő délelőtt jönnek elvileg, akkor már okosabb leszek... -
Ladislaoca
tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem is ez a célom, hogy számítógépen nézegessem, hanem, hogy bizonyos adásokat vissza tudjak nézni, ha éppen dolgozok és később érek haza.
-
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Régebben lehetett, de csakis a STB rendszerében tudod visszanézni. Arra nincs lehetőség hogy azt számítógépen nézd vissza.
-
Ladislaoca
tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Csak az alap szolgáltatás van benne.
Nem lehet, hogy az analóghoz nem kell csak kártya?
Mert Invitelnél is így van, hogy az analóg tévéadások kártya nélkül is foghatóak és szét is oszthatóak több tévé felé.
Digitálisnál pedig ahány készülék annyi kártya kell.
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy ha én most STB-ot kapok azzal tudok műsorokat rögzíteni?
Mert ugyebár a kártyának ez az előnye, hogy a tévével a rá csatlakoztatott külső adathordozóra (Pendrive, külső HDD) lehetett adásokat rögzíteni.
És én használtam is. Vagy addig ezt felejtsem el amíg ki nem cserélik majd kártyára?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Mondjuk egy kérdésem lenne, hogy neked van-e extra szolgáltatásod?
Nekem anno, amikor az ügyfélszolgálatossal beszéltem, akkor azt mondta, hogy csak akkor kell kártya, ha valami extra szolgáltatásra fizetnék elő, ha csak az alap csomag van, és nem kell HBO stb, akkor nem kell külön kártya.
Neked mi a helyzet? Csak az alap szolgáltatás van, vagy van extra is rendelve?
Bár a díjból nem úgy tűnik, hogy extra előfizetés is lenne
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Beldar
üzenetére
Nincs STB, az ONT-be megy az optikai kábel, abból egy UTP a router-embe, telefonunk is van, illetve van egy koax kimenet, azon lóg egy elosztó, onnét megy a TV-kbe közvetlenül. Nincs kártya, nincs STB. Annyi TV-t aggatsz rá, amennyit akarsz, illetve elvisel.
* Kártya akkor kell, ha valami extra csatornára van igényed.
-
Beldar
tag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Szia! Ez mit jelent konkrétan? Huawei-ből megy a jel STB-be és onnan tv-be? Ha több tévébe megy a jel, akkor kell pluszban fizetni? Köszi!
-
Brogyi
őstag
Szisztok! Használ még valaki Albis8000 stb-t? Frissítést keres majd fekete képernyő, és akkor egy IP-n be lehetne jelentkezni user/pass. Igen,de melyikkel, és mire való az oldal?
Szóval mi lehet a tünet oka? Mintha nem találna semmi megfelelő infót. Ezért kérdeztem, hogy van-e működő darab a hálózaton (Invitel)?
Ismertek-e bármi szervizkódot? Köszi. -
Anonymus23
veterán
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Akkor ezek tényleg nem tudják, hogy mi a helyzet.
Az STB-t kb vigyék a p****ba, annyira utálom a millió távirányítót, pár éve végre sikerült redukálni egyre. Nem utolsó sorban a régi műholdas Digi STB (az SD) az még idle módban is 40W körül evett.
Nekem ugye telefonba azt mondták, hogy nem kell semmi sem (se CI se STB), de akkor komoly infó hiányosságok vannak az ÜSZ-on.
Nekem is jövő hét elején jönnek elvileg bekötni, de akkor így nem lesz túl nagy megelégedés részemről
-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Most fejből nem tudom,buszon vagyok már.
Talán valamilyen ZTE de azon belül,ilyen álló.
Oldalt van a bekapcsoló -
-
Sziasztok.
Kíváncsi leszek mennyire gyorsak.
Ma volt egy hiba bejelentésem 04:30-kor.
A modem bekapcsoló gomb "kiugrott".
Ha nyomva tartom akkor jó.
Mióta megkaptam kb ma kapcsoltam ki és be másodszor.Hiba volt.
Anno az Inviteles hibákat 24 órán belül javították. -
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Érdekes, nekem még 690 forintot mondtak. Invitel-t hívtam még dec. 30-án, de már ‘DIGI NEKEM’ csomag lett kötve. Telefonba 690ft mondtak kártyánként, a szerződésbe természetesen nincsen benne.
-
Ladislaoca
tag
Ma hívtak a Digitől.
Jövő hét elején jönnek bekötni.
Rákérdeztem, hogy akkor mennyibe kerül a CI+ kártya.
Mikor átszerződtem azt mondta az ügyintéző, hogy 2 kártya esetén 6900+2*500=7900
Most azt mondták, hogy az első kártya ingyenes. Így a havi díjam 7400 Ft lesz. Viszont Set Top Boxot kapok mert a kártya még engedélyeztetés alatt van.
Felírta az igényemet a kártyára és majd ha lesz kicserélik. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Itt meg nincs konkurencia, mert ahol régen laktam ott épp volt és lehetett kicsit alkudni, itt meg senki nincs (csak mobilnet, de az is jó ha 20-40MBit-et tud, bár 5G-t még nem néztem) és alkudni se lehet régi ügyfélként (párom nevében)
-
kabelmania27
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Lehet csúcsidőben terheltek a letöltési csatornák.
Nézd meg, hogy modem és router újraindítás után javul-e a sebesség, lehet újrainduláskor kevésbé terhelt csatornákon szinkronizál a modem. -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Én egyedül az ár miatt nem váltok szolgáltatót. Bár most nagyon várom az új számlát, hogy mennyi lesz az annyi. Kötöttem új hűséget, elvileg 3900 forint kellene legyen a CSAK internetcsomag, viszont nem igazán értem a DIGI áremelésről szóló cikkét, meglátjuk nemsokára úgyis hogy kinek lett igaza.

Nálunk a Telekom már kihúzta az optikát. Mikor meghalt a Cisco tápegysége akkor beszéltem a szerelővel, mondta hogy itt nálunk Barcson már rég lenne optika, csak a koronavírusnál elcsúszott minden, mert már akkor voltak szerződött munkások, állítólag szlovákok csinálták volna, nekem ő ezt mondta. Nem tudom mi az igazság, gondolom nem hazudott. Egy a lényeg, szerintem itt nálunk nem lesz semmi változás. Miért is lenne? Már aki akarta bekötötte a Telekom optikát, ha jól működik akkor meg miért váltana. Szóval szerintem itt marad a koax míg világ a világ. Nem tartom reális döntésnek hogy csak azért is kiépítsenek két optikai hálózatot egy 12-14 ezer fős településen. Kizárt, szerintem.
Ja, a sebesség most nálam is nagyon szépen megvan, csúcsidőben is. Stabil is az internet, nincs vele probléma, csak maradjon ezen az áron, mert 3900ft-tól többet nekem már nem fog megérni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nálunk valamit mókoltak pár hónapja, behúzták az optikát a társasházba, de attól tartok, ott meg is rekedtek, és megtartják a helyi infrát
, de ha ettől picit stabilabb lesz a net, az nem baj (mondjuk azt a 2013-as FW-t illene frissíteniük a Cicón, mert néha meg kell rugdosni, viszont stabil az a fergeteges 100mbit, és az is valami
) -
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Úgy se lesz itt semmi változás, hiába szűnt meg az Invitel, szerintem nem fog fejlődni semmit továbbra sem a koax technológiás terület. Sajnos!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Az más tészta, lassan ki lehetne és kellene vezetni, nyugodtan mehetne kódolatlan SD felbontáson, azt is szét lehetne osztani sima antennaosztóval, és több sávszél maradna internetre és kódolt HD csatornákra, ugyanis egy analóg csatorna helyén 4-5-x(x= mennyire pofátlanul tömörít a szolgáltató) SD adó, de 2-3 HD is simán elfér.
-
Anonymus23
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Pár órával később, éjszaka illetve a nappal folyamán utána mindig jó, vagy legalábbis közel maxos sebességgel jön, viszont este mindig leesik a béke segge alá, szerintem itt nyilvánvaló a helyzet, vagy a gépparkot vették ki alóla, vagy a sávszélesség csökkent le drasztikusan (esetleg a "felhasználás" nőtt meg rohadtul), de nem a modemmel lesz a gond, hanem szolgáltatói oldalról van a szűk keresztmetcet.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Dede.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Azok nem az analóg adók? Nálunk kártya nélkül csak az analóg csatornák voltak +pár digitális közszolgálati. CA kártya a DVB-C-n kódolt adások miatt kell.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Anonymus23
üzenetére
Modem újraindítás után sem javul a letöltési sebesség?
-
Anonymus23
veterán
Na ez érdekes, nekem telefonban azt mondták, hogy nem kell kártya, de akkor sanszos, hogy kell, én 2 db Tv-re rendeltem meg, és 60 napot mondtak, hogy ennyi idén belül fogják bekötni.
Nem tudom mennyire sorban mennek, gondolom inkább ha egy környéken van több cím, akkor ott csinálják meg együtt, nem tudom hozzám mikorra keverednek el.
Mondjuk ha emelni akarják a díjat, akkor azért fogok kérni egy visszahallgatást a megrendelés telefonbeszélgetésről.
Jó lenne már ha kötnék, mert a mostani esti teljesítmény ez a 15 Mbit ez kb katasztrófális a jelen rendszeren
-
-
dbius
veterán
UPDATE: A héten bementem szerződéskötés miatt.
TV: Nem tudták megmondani mi miatt, de Hajdúböszörményben kizárólag kártyával vagy stb-vel fog menni a tv szolgáltatás, a többi szolgáltatási területtől eltérően nem fog menni ezek nélkül (telefonáltak is ezzel kapcsolatban és utána is csak ezt erősítették meg, de az okát utána sem tudták megmondani). Így kénytelen kelletlen, de egy kártyát kértem. Az első kártya ingyenes, a többi 500 Ft/hó.
6900 Ft/hó lesz így az előfizetési díj (TV+NET+telefon) egy év hűséggel, epack mellett. (egyébként 7400 Ft lenne havonta)
Nem volt szerződéskötési díj, ill. azt mondták, hogy a bekötéssel kapcsolatban sem fognak felszámolni semmit sem.
DIGIONLINE: Erre is rákérdeztem, azt mondták, hogy erre is jogosult leszek, mivel lesz tv+net is egy szerződésszám alatt. Viszont egyelőre ügyfélkapun - bár már látom az aláírt szerződés szolgáltatásait - azt mutatja, hogy nem vagyok rá jogosult. Szerintem ezt vagy azért mutatja, mert még a bekötés nem történt meg, vagy pedig azért, mert valamit nem jól állítottak be az ügyfélszámomnál a szolgáltatások között. Mindenesetre megvárom a tényleges bekötést és ha azt követően sem fogom tudni használni, akkor ismét bemegyek, hogy nézzenek rá miért nem engedi aktviálni.
Egyelőre nem kerestek telefonon időpontegyeztetés miatt a bekötéshez.
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem reggelre kifagyott a kábelCicó
Ja valami benfentes infó?
Mikor lesz már IPv6 kábelnet (Fiber-Invi-DIGI) környéken? -
Frond
csendes tag
A 1272-es ügyfélszolgálaton tudtátok használni az Inviteles szerződésszámot beazonosításhoz?
-
repvez
addikt
csak egy öttlet. nálam még nincs én is várom , hogy mikor érkezik meg felém is a fejlesztés az 1000/300-as nettel.
DE esetleg azt megnézhetnéd e, hogy minden hardver tudja e kezelni az 1gbites adatot, mert van amelyik router mégcsak 300megás vagy esetleg az alaplapi modem korlátoz. föleg ha wifirol kapja a jelet. vagy a kábel milyen.
Bátyámnál fordult elö, hogy a 400as net nem ment többel 300 nál a fenti okokbol kifolyolag. cserélt routert és jo lett.
Egyébként igaz az, hogy routert saját magunknak kell beszerezni ? vagy milyen modemet adnak mellé ? tudja a wifit és a digi TV-t is egyszerre legalább 3 TV-re elösztani?
A wifi 2,4 vagy 5ghz et tud esetleg már az uj wifi 6E szabványt is? -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm,végig zongorázom.
-
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Hírrel leszek pármilyen válltozás tapasztalok!
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, nem aggódtam csak furcsálottam, bejelenteni ha akarnám se tudnám nincs ügyfélszám. Várok egy hetet addig valami csak történik.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Apa+Fia
üzenetére
Majd reflektálj már, hogy pár újraindítás után, vagy ahogy a többiek írják 1-2 napon belül helyreállt-e.
Mondjuk az a sebesség amit screeneltél, az a válllat minimum alatt van, szal reklamálós , ha ez így marad (írtad, hogy direktben az ONT-ra kötve is ennyit adott).
Nekem is megjelent a szerződés a Digi felületén, mivel nekem már korábbról is volt direkt Digi szerződés a mobilnet miatt, így nekem az a szerződés lett bővítve az FTTH-val.
-
válasz
Apa+Fia
üzenetére
OK. Még az is lehet, hogy holnapra jó lesz. A DIGI-nél ez úgy szokott működni, hogy első körben valami "általános" profilt állítanak be mindenkinek, és amikor a szerelő leadja a munkalapot, akkor rögzítik az előfizetett sebességet, ami az azt követő éjszaka lép életbe. De volt már példa rá nem is egy, hogy két nap is kellett ehhez. Amúgy reggel óta próbáltad már áramtalanítani, és újraindítani az ONT-t? Ha nem, akkor ezt még tedd meg, hátha akkor betölti a jó profilt. Egyáltalán nem jellemző ez amúgy a DIGI-re, hogy 1000 helyett 2-300Mbps-t adjanak, szóval egyelőre nem aggódnék.
-
user12
őstag
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Ladislaoca
üzenetére
Igen,csak net.
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Laptopon utp mértem csak telon volt Wifi.
-
válasz
Apa+Fia
üzenetére
Inkább mérj parancssorból vagy alkalmazásból, és ne telefonról, és ne WiFi-n.
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Letöltés 180 feltöltés 250 körül.Bekötték ,telefonon aláfirkantottam és kész se szerződés e ügyfélazonosító így be se tudom jelenteni huawei ont meg se nézték a érrtékeket,hogy jó nem jó. A mérést közvetlenül HUAWEI ONT próbáltam ott se lett több.
-
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Ma bekötötték! Eddig csalódás!
-
Staradder
tag
Nos egy kis érdekességet én is hozzá teszek a témához.
Invitel területen lakunk kis falú Veszprém megye, közelebb van Fehérvár (szerencsére).
Polgárdi osztóközponttal kiépült Digi által Jenő, Ladány, Ősi településeken az optikai gerinc
kb 3 éve, amely tavaly átadásra került.
Mint kiderült, tavaly egy fehérvári szolgáltató név szerint Datatrans nyerte el pályázaton a 4ig-től a környék optikai üzemeltetését.
Tavaly novemberben volt egy csöndes akció az első körben jelentkezőknek, az első köri kiépítésre és egy kis kedvezményre. Idén elkezdték a gerinc villanyoszlopokoni húzását (kb 40-50%-os már most)
Úgyhogy mi nem Digisek leszünk hanem egy hasonszőrű kis cég mint volt az Invitel csak most más a név és van mögötte egy "főtulaj".
Ez mármint a méret látszik is a cégen:
- 4500Ft a hűségidős E-számlás kedvezményes FTTH net és csak a net mert semmilyen internetes Tv szolgáltatásuk nincs.
- a weboldaluk elég siralmas az optikai net lehetőség pl egy nehezen megtalálható aloldalon van kevés infóval. Nincs felhasználó felület ahova beléphetünk mint pl a diginél, még jó hogy van online befizetési lehetőség
- az ügyfélszolgálat csak Munkanapokon 8:30 – 12:30 | 13:00 – 15:30 van
Szóval a jó hír hogy lesz váltás 15/1 netről optikára, csak a szolgáltató ad okot aggodalomra, kissé szegényes, gyenge a szolgáltatás rendszerük. De reméljük fognak fejlődni...
Köszi -
bloggiold
tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Gyenge 20 percet. Este 8 után nem hiszem, hogy olyan sokon hívnák a 1445-ötöt.
-
-
bloggiold
tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Már próbáltam kivettem a mudult, a kártyát, TV áramtalanítani stb. nem működik. A Facebook Invitel forumokon sokan panaszkodnak, vagy TV szolgáltás vagy net nincs. Hogy lehet felmondani az előfizetést egy már nem is létező cégnél? A telefont 1443, 1445 nem veszik fel.
-
bloggiold
tag
Sziasztok. Eddig tökéletesen működött már évek óta a Tv, most már 1 napja az írja ki: Nincs CI Modul. Az ingyenes adások jönnek persze, de más nem. Ez mitől van?
-
-
Alex91
félisten
válasz
kisapa
üzenetére
[link] , itt vannak az uj csomagok… Ha ennel tobbet fognak kerni a regiert, akkor erdemes lesz gondolom uj csomagra valtani…(En probaltam telon huseget fogadni a regire, hogy legyen kedvezmeny, de nem engedtek. Most olyan 5500 korul fizettem havonta. Szerintem ratesznek erre is 2000-et.)
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Van valakinek infója az árváltozásról. Az ügyfélkapun semmit nem mutat. Hűséget sem tudtam elindítani mert van telefon is a csomagban. Igaz csak azért mert akkor nem is lehetett anélkül rendelni. Koax kábeles invitel területről van szó.
-
star07
csendes tag
válasz
Martin Eden
üzenetére
Hát sejtettem, hogy nem lehet mással megoldani sajnos. Invitel-től is kérdeztük, hogy van-e esetleg valami fizetős megoldás ami jobb, de azt mondták, csak ez van. Ami szerintem elég szánalmas.
-
Martin Eden
tag
DVB-C területen ha adnak set-top-boxot, az nem tudom milyen lehet, de ADSL/VDSL területén IPTV boxot adnak, abban kártya sincs, nincs mit áttenni a TV-be, nem opció a CA modul. Nem DVB-C-n (koaxon) jön a TV adás, hanem "UTP"-n.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
+1 a CA-ra, ha valami értelmesebb és újabb TV áll rendelkezésre, akkor jó az.
Nálunk a 2018-as évjáratú LG szépen működik vele, max a csatornaléptetés döglassú, pláne bekapcsolásnál, de egy HD adó akadozásán (aminek érdekes mód pont van SD párja) kívül nagy bajok nem voltak eddig. -
válasz
star07
üzenetére
Szerintem csak egyfajta set-top-box van amit Ők tudnak adni. Hogyha veszel másik set-top-boxot azzal elméletileg nem lesz jó mert a kártya az regisztrálva van az eszközhöz, hiába veszed ki a kártyát és például teszed be a TV-be, azzal sem működik, így gondolom egyéb eszközzel sem.
Tudod esetleg a TV-d pontos típusát? Amennyiben tud DVB-C-t, úgy kérhetsz CA modult, amit a TV-be helyezve nincs szükség plusz eszközre. Simán a TV-n keresztül jönnek az adások. Mi is váltottunk CA modulra, sokkal jobb így, a set-top-box kegyetlen lassú volt, nagyon nem szerettem.
-
star07
csendes tag
Valaki esetleg azt tudja-e, hogy az invitel által szolgáltatót setupbox-t lehet-e másikra cserélni (külsőleg venni IPTV-s dobozt), vagy nem, mert rengeteg problémánk van vele és már elegünk van belőle.
-
repvez
addikt
van valakinek infoja arrol, hogy hol tartanak a hálozatfejlesztéssel az optika terén ?
Veszprém megye érdekelne, látom, hogy vaszar békás már bekerült.
DE érdekes modon ha a cimkeresésre rámegyek,mondjuk vaszarnál akkor ez elérhető csomagoknál csak FTTH 500mbites-t ajánl fel.
Pedig bent az irodában azt mondták, hogy optikaibol csak egy féle csomag lesz és az az 1000/300as csomag mindenkinek egységesen aki kéri az átállást az ADSL-rol.
ÉS aki már szerződve volt elötte ADSL-en annak ingyen átkötik.oktoberben votam bent akkor azt mondták, hogy márcsak pár honap és meglesz , de egyelöre semmi mozgást nem láttam felént, pedig mint a ugyfélszolgálaton személyesen és telefonon a központba is felhivtam öket és mondták, majd hivnak ha ide ér a fejelsztés, hogy egyeztessenek velem a bekötésről.
Azért érdekelne, hogy van e valami szisztéma a fejlesztéssel kapcsolatban , hogy mikor merre mennek és mennyi idő alatt van meg egy falu .
-
E.Kaufmann
veterán
Kábeltévés fibernet körzetben még most sincs tervben az IPv6? Esetleg valakinél működik? Ha igen, milyen módon kap IPv6 címet/tartományt?
Nekem mondjuk elég lenne csak a cím is. Azt néztem most hétvégén, hogy a Mikrotik-en működik már az IPv6 masquerade is, legalább is HE-n keresztül próbálva. LAN-ról tesztelve is a router címe látszik (mondjuk eleve csak ULA tartományt osztottam ki, NAT nélkül nem is ment volna) és a böngészés is ment (táncolt a teknős is
). -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Buék! Én dec 16-án rendeltem meg a netet,azóta csak rögzíítették a rendelésemet.Remélem felgyorsulnak a események!
-
Anonymus23
veterán
BUÉK mindenkinek is

Közben én is megrendeltem a szolgáltatást (fél órája).
Végül is 3 lépés kellett hozzá, de kvázi komolyabb nyűg nélkül megoldódott:
1., Szerdán hívtam őket először, akkor legelőször az Invitelt, ők irányítottak át a Digihez.
Mivel az én címem nem volt benne a címlistában ezért nem tudtam alapból megrendelni, mert kellett nekik egy technikai vizsgálat, amit kvázi másnapra (Csütörtök délután) meg is ejtettek, hívott egy hölgy, hogy kiépíthető. Mondta a hölgy, hogy akár azonnal meg is tudom rendelni, ha hívom a 1272-t.2., Kb 2 óra múlva felhívtam őket, de az úriember tájékoztatott, hogy sajnos még nincs benne az utcalistában a címem, ezért nem tudja elindítani a szerződést, közben belső hálózatukon egyeztetett a megfelelő csoporttal, és kérte őket, hogy intézzék a rögzítést. Mondta, hogy másnapra ennek meg kell lennie, majd hívnak, ha ez megvan, és meg tudjuk eljteni a szerződést. Mondanom se kell, hogy nem hívtak
3., Ma eszembe jutott, hogy ránézzek, és látom, hogy most már benne van a neten fellelhető címlistában, így hívtam őket, azonnal felvették és 20 perc alatt mindennel is végeztünk az átszerződés kapcsán (szerencsére mindenki inkább bulizik, semmint szerződést kötne
)8400 Ft a havidíj, ebből jönnek le a honlapjukon is jelzett 500+1000 Ft-os kedvezmények, azaz 6900 Ft lesz a díj (jelenleg 6400 Ft-t fizetek 100/8 netért +TV+Telefon), szóval elvileg +500 Ft-ba lesz az optikai net. Annyit meg kellene, hogy érjen.
60 napon belülre ígérték.Annyi adalék még, hogy az inviteles jelezte, hogy NE fizessem be azt a havi számlát, amikor bekötik az optikát, mert akkor majd már részzsámlát fognak újra küldeni (jó, hogy mondta, mivel én hónap elején már be szoktam fizetni az adott havi számlákat).
Javasolta az egyik (már nem tudom melyik ügyintéző, hogy menjek be Debrecenbe, de mondtam neki, hogy kösz kihagynám ezt most, remélem telefonon is elintézhető, és ha akkor hívja őket az ember, amikor minden más "normális" ember már nem telefonál, akkor elég hamar felveszik
Nah, BUÉK mindenkinek még 1x, jó egészséget és gyors neteztést mindenkinek
-
kabelmania27
félisten
-
válasz
Alex91
üzenetére
Én úgy gondoltam hogy most még mindenféle emelés és kedvezmény rendszer nélkül lehet szerződni a jelenlegi Invitel csomagokra. Sajnos ez nem így lett. Azért szerettem volna újra hűséget vállalni hogy maradjak ki még egy évig ezekből az áremelős dolgokból. Ugye a DIGI oldalán ki van írva hogy akinek van hűsége, őket az emelés nem érinti.
Mondta a hölgy is hogy időközben bármikor válthatok feljebb, hogyha kiépítésre kerül az optika. Inkább nem reagáltam rá semmit.
-
Alex91
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
En ugy gondoltam, hogy a jelenlegi szerzodes dijat emelik, de ha vállalsz ra 1 ev huseget, akkor kapod a kedvezmenyt. Igy is emelkedik az ar, de kevesebbel.
De akkor nem maradhat az ember a regiben, hanem kotnie kell egy teljesen uj szerzodest
-
válasz
Alex91
üzenetére
De, ahelyett.
Azon csúszott el a dolog hogy az Invitel honlapján nincs semmiféle pontos ár magyarázat. Ha megnézed a korábbi ÁSZF-t, mondjuk a július 1-it, ott is arról van szó hogy az e-pack az egy egyszeri kedvezmény, talán 2000ft-ot elengedtek egy összegben. De maga a csomag ára 6900 forint volt. Most pedig már nem így van, csak ez nincs lekommunikálva. A telefonban az ügyfélszolgálatos se mondta ezt el.
A DIGI áremeléses kiírásban, [link] az szerepel hogy elsejétől érvényesek amiket leírnak. Ezért kötöttem új hűséget, hogy ebből maradjak ki. De felesleges volt, mert a csomag alapárát pont annyival növelték hogy ugyanide fogsz kiérkezni összegben. De mondja bárki ha nincs igazam, az Invitel honlapján nincs megfelelően kiírva hogy mi hogy működik. Ez a csomag a szülői házba szól, nekem van a saját címemre csak internet előfizetésem, ott volt e-pack kedvezmény a DIGI felületén, de ezt megvonták, emiatt is a kiírt 6900 forintos árat gondoltam végösszegnek. A hölgy nem mondta hogy ez nem az, tehát nem tudom ki a hülye ilyenkor. Direkt rákérdeztem a csomag végösszegére, mondta hogy 8060 forint, kérdeztem hogy ebben minden benne van, tehát a CA-modulok is? Mondta hogy természetesen igen. A decemberi számlán 7960 forint szerepel, ebből 80ft volt a vezetékes telefon használat, és amit a hölgy mondott 8060-at, az pedig majdnem pont annyi mint most, ezért bólintottam is.Csak megjött az új szerződés, nem 6900 forintos csomag ár szerepel benne hanem 7400 forint. Ami nekünk van csomag az még 6500 forintos áron lett kötve. Ehhez képest 900 forintos áremelkedést ugyan úgy benyaltunk, mert a szülők csekken fizetik, és a hölgy mondta hogy akkor nem lesz e-pack, de azt nem mondta hogy 6900 forint helyett 7400 forint lesz..
Igazából teljesen mindegy, csak pont ezt a DIGI féle január elsejei plusz zseton benyalást szerettem volna kikerülni, de úgy látszik nem sikerült.
Én is kötöttem új hűséget a saját internet előfizetésemre. Most járt le, 3500 forintot fizettem eddig, a csomag új listaára 3900 forint. Hogyha nem kötök új hűséget akkor mivel 1 darab vezetékes szolgáltatásom van, ezért +2000 forinttal lenne drágább. Erre a szerződésre e-pack-om volt/van, mondta a hölgy hogy 3900 forint lesz, remélem erre még nem jön rá semmilyen további áremelés. Ha nem kötök új szerződést akkor a 3500 forintra jött volna az emelés, mivel van e-pack-om ezért "csak" +1500 forint lett volna. 5000 forintot nem akarok fizetni egy 100Mbit-es internetre, amikor ott van a házam előtti aknában a Telekom optikája, és a 250/70Mbit-es csomag 4700 forint.. 3900 forintot még megér nekem ez az internet, de többet nem igazán.
Azért is próbálom kihozni a legolcsóbban ezt az egészet mert nem fejlesztik a hálózatot, jelen pillanatban jól működik minden amit kínálnak, csak lassan annyiba kerül mint az optika, a másik szolgáltatótól. Nálam inkább az ár a döntő, emiatt is amíg lehet olcsóbb, akkor legyen olcsóbb, és addig nem váltok.
-
Alex91
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Te most nem a regi szerzodes helyett kotottel vatta ujat?
-
Közben megjött az új szerződés, és hát, nem azok a számok vannak benne..
Visszahívtam az Invitel-t, és kiderült hogy a hölgy aki kiszámolta a csomag árat, az azért annyira jött ki, mert a +2db CA-modul helyett ő csak egyet számolt.
Pont azért kötöttem új hűséget hogy ne nyeljem be a felárat, de hát, csak sikerült. Hála az égnek hogy vannak ilyen remek ügyintézők, akiknek fingjuk nincs arról hogy mi hogy működik. Mikor azt mondta hogy 8060ft akkor nyilván jól hangzott, mert összehasonlítva a mostani számlával nem igazán kerülne többe, csak 1-200 forinttal. De ez azért volt mert az egyik CA kártyát kifelejtette.
Viszont akkor nem tudom mi értelme volt az új hűségnek, hiszen ez az egész rendszer már az új DIGI-s csomagkínálatba megy. A megérkezett új szerződésbe már 'DIGI NEKEM' csomagnév szerepel, tehát hiába minden, az a havi +1000ft ugyan úgy rákerült.
Mondta a hölgy hogy kérhetek ilyen felvétel visszahallgatást, amit majd ők kivizsgálnak, de nem hinném hogy beljebb lennék. Az a zavaró hogy ő ugyan említette hogy így e-pack kedvezmény nem lesz, én viszont kérdeztem hogy 6900 ft lesz? De ezt még mielőtt mondta az e-pack-ot. A végén megkérdeztem hogy mindösszesen mennyi, mondta hogy 8060 forint. A szerződésben a csomag alapára 7400 forint, és mint megtudtam a CA kártyák ára darabonként 690 forint. Ez mindösszesen 8780 forint.Oké, fillérbaszásnak tűnik, mert az is, de ha egy telefonhívással megtudtam volna spórolni 12 ezer forintot, egy olyan szolgáltatáson amin egy évtizede nem történt változtatás, az nem lett volna rossz.
Úgyhogy szerintem senki se kapkodjon, mert nem lehet kikerülni az áremelést, sajnos.
-
Alex91
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Nem jo tarcsazason voltam…
-
-
Alex91
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
A, nyomogatom ossze-vissza a gombokat
. Mit kellett nyomni? -
-
válasz
Staradder
üzenetére
Az ott leírtak január 1-től érvényesek. Én a mai dátummal kötöttem hűséget, a jelenlegi csomagokra. Szerintem a hölgy megkeveredett. Az én internetcsomagom 3900ft lesz, ezt mondta. Abban az esetben amit Te mondasz, (hűség+epack) úgy 4900ft lenne. Szerintem megkeveredett vagy nem tudom, nem tudtam hova tenni. Egy dolgot elírtam, 8060ft-ot mondott szüleim csomagjára, jelenleg 6900ft a csomag listaára+2db CA Modul és ők nem kértek e-pack-ot, csomagdíj+2db CA modul+DIGI féle áremelkedés ami a most kötött hűség miatt "csak" +1000 ft lenne. Tehát amit ő mondott 8060 forintot összesítve, az lehetetlen.
Nem tudom, gondolom rögzítették a felvételt. Azt ő nem jegyezte meg hogy ezeket az árakat az új DIGI emelések nélkül értette volna.
Azért kíváncsi leszek a következő számlára ami már az új hűség szerint lesz kiküldve.
-
Alex91
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Akkor telon sikerult? Mit hivtal?
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)