Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ÁSZF-be benne van.
12. oldal: [link]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
bopeti98
üzenetére
Lakcím beírva, de csak 5M-es DSL-t ajánl fel csomagban! Pipát ki tudom venni, ez rendben van, de nagyobb net nincs! FTTH ott nem elérhető, VDSL sem, de a szomszédoknál vannak 10-15M-es DSL-ek is, neki meg csak 5M-et ajánl! Lényeg a lényeg, akkor "böngészni" nem lehet a DSL csomagokat, tehát nincs sehol egy közzétett lista róluk, árral!
Köszönöm nektek!
kabelmania27, ezek szerint nem így a legegyszerűbb, hanem ez az egyetlen módja! Elég nagy szar megoldás!
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Legegyszerűbb ha beírod a címet.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Hi!
Invitel oldalán merre lehet találni az ADSL net kínálatot? Egy ismerősnek keresném, de nem találom sehol a DSL net csomagokat (TV és telefon nélkül), illetve ha csomagajánlatra megyek, ott is csak 5M-et ajánl fel! Vagy már nem is adnak csupasz ADSL-t, mondjuk 15M-et?
-
powerup2
addikt
válasz
Nordic
üzenetére
Jó persze az biztos idegesítő lehet hogy túl oldalt jobb a net sokkal nálunk a másik utcába van optika és én a 15 megabitre fizetek annyit mint ott mások a 150 megabitre és mindig csak igérik hogy lesz én ezért is váltok a T-re mert 4 éve megy ez a huzavona és a T-kábel még olcsóbb is mint a mostani ADSL csomagom és persze jóval gyorsabb is .
-
Digger
senior tag
Az Inviteles Zyxel VMG1312-B10A modem/roteres netnél megoldható valamilyen dyndns?
Mit érdemes használni? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
Felénk most is nagyon aktívak az ügynökeik, egy-két havonta becsengetnek, és megpróbálnak megtéríteni, de mindig elmondom nekik, hogy amíg csak ADSL-t tudnak ajánlani, addig ne is fárasszák magukat, mert kizárt dolog, hogy ugyanolyan (vagy több) havidíjért visszamenjek ADSL-re, amikor jelen szolgáltatóm sokkal gyorsabb netet ad ezért a pénzért! Amíg Invitel előfizető voltam, minden szerződés lejáratkor megkerestek telefonon, figyelmeztettek, hogy hamarosan itt a határidő, és tették az új ajánlatokat! Persze nyilván nagyban beleszámít a dologba, ha nálad nincs konkurencia, így nyugodtabban ülhetnek a babérjaikon, mert tudják, nagyon úgysem tudsz hova menni!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a tanórát!(én is le akartam zárni az offot
)Én is Inviteles vagyok jópár éve, de engem még sosem kerestek semmilyen ajánlattal. Oké a vezetékes telefonom nincs bedugva(csak olyankor amikor Invitel üfsz kell, vagy hivatalos ügyben használjuk még), de a mobilszámom mindenhol szerepel. Ezek szerint én nem vagyok megbecsült előfizető

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
Többnyire ezek a nagyobb, magasabb rendű szerverek gyorsabban frissülnek, az esetleges oldalköltözések, címváltozások ott hamarabb regisztrálásra kerülnek! Bár ilyennel azért nyilván ritkábban találkozik az ember, de még Invitel-es időmben volt, hogy elköltözött az egyik olyan oldal, amit sokat látogattam, és az Invitel DNS-el még napokig nem volt elérhető, amikor a Google DNS már régen ismerte az új címet!
Na de, ne OFF-oljuk már tovább a topikot, ezzel nagyon elmentünk a tárgytól!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
jozsi252
üzenetére
Engem is hívtak ilyen szöveggel, majd egy évvel azután, hogy felmondtam minden Invitel előfizetésem! Végighallgattam, még háromszor visszakérdeztem, hogy egész biztos, hogy ez az ajánlat csak hűséges előfizetőknek szól? Mert mondom akkor tájékoztatom, hogy lassan egy éve, hogy nem vagyok Invitel előfizető! Volt döbbenet a túloldalon!

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És mitől jobb hogy saját DNS-t használsz azon kívül, mint a UPC-s példa, amit feljebb említettél?
-
jozsi252
veterán
Mobil csörög, felveszem..
Üdvözlöm!
Az inviteltől telefonálok, és azért mert ön egy MEGBECSÜLT ügyfelünk, szeretnénk önnek olcsó biztosítás felajánlani.
Kár hogy épp Spár-ba voltam, szívesen elmondtam volna a megbecsült szó valódi jelentését..

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
Nem, ehhez semmi köze a szolgáltatónak, így nem is köt bele, és semmilyen hátránya sem származik belőle! Nekem is legfeljebb csak előnyöm lesz ettől, nem hátrányom! Ennek körülbelül annyi jelentősége van, és annyira érdekli őket, mintha nem használnád az általuk adott email címet, hanem helyette gmail mellett döntesz! Nem kötelező a szolgáltatós DNS-t használni, ez sehol sincs előírva...
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nagyjából érthető. Ebből hogy ilyen ingyenes DNS-t használsz származhat neked valami hátrányod? Nem köthet bele a szolgáltató? Pl. ilyenkor az ip-címed is fix lesz, vagy azt továbbra is változik? (nem mintha én ilyet akarnék a közeljövőben csinálni, mert már az is komoly munka volt, amikor DHCP-t állítottam a routeren, hogy ne váltogassa óránként az ipcímeket amiket wifin kioszt a klienseknek)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
DNS = Domain Name Server, vagy "domén név szerver", ha így jobb!

Ilyet minden internet szolgáltató üzemeltet sajátot, a saját előfizetői részére! Ezek felelősek azért, hogy az általad a böngészőbe beírt url címek IP címekké legyenek alakítva, ugyanis a hálózaton a gépek közt a kommunikáció IP alapú, a szöveges webcímek csak azért lettek kitalálva, hogy mi emberek könnyebben meg tudjuk jegyezni azokat! Na már most, ha ez a szerver bedöglik (ami UPC-nél utóbbi időben többször előfordult), akkor látszólag nincs internet kapcsolat, mert a gép nem tudja IP címre fordítani a beírt címet, így nem tudja, hogy merre keresse azt a neten! Szerencsére azonban vannak ingyenesen használható nyilvános DNS szerverek, amiket más cégek üzemeltetnek, bárki számára hozzáférhetőek, és szerencsére az itthoniaktól sokkal megbízhatóbbak! Ilyenek pl. a Google, vagy az OpenDNS által működtett szerverek is, hogy csak a két leggyakrabban használtat említsem! Na most, ha valakinek ezek vannak beállítva, akkor az ilyen DNS szerver problémákból ők semmit sem vesznek észre!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Nincs azzal semmi baj, csak a DNS szerverük szarakodott néha, de mivel én ezer éve nem használok szolgáltatós DNS-t (már Invitel-nél sem használtam), így ebből észre sem vettem semmit!" - azt vágom azért, hogy magyarul beszélsz
. Ez a saját DNS már sok volt nekem. Az UPC-s témához annyit, hogy nem egy ismerősöm panaszkodott az állandó kimaradásról, de látom van ellenpélda is. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
"se UPC(bár ez lehet nem is kéne, amennyi xart a UPS-s netkapcsolatról hallottam)"
Nincs azzal semmi baj, csak a DNS szerverük szarakodott néha, de mivel én ezer éve nem használok szolgáltatós DNS-t (már Invitel-nél sem használtam), így ebből észre sem vettem semmit! Amint az gondolom lejött ebből a mondatból, én is UPC-s vagyok, Invitel ADSL-ről váltottam, és nem bántam meg! Komolyabb probléma egyszer volt vele eddig, de arról nem a UPC tehetett, hanem a köcsög ELMŰ-sök, akik oszlopokat cseréltek a faluban, és ledobálták az optikai kábelt a földre, ami természetesen ettől összetört! Ekkor volt másfél-két hét hét nehezebb időszak, de aztán cserélték az egész gerinckábelt, és azóta is beton stabil! Az Invitel ügynökök azóta is becsengetnek néha, és próbálnak meggyőzni, hogy teljesen felesleges nekem a 60/6-os net, mikor ugyanannyiért náluk kaphatnák 7/0.4-es DSL-t is, de eddig sikerült ellenállnom nekik!
-
Nordic
Közösségépítő
Nálunk semmi nincs, és ezt szó szerint kell venni. Azt csinálnak a csomagokkal, és az árakkal, amit akarnak. Az egyetlen jó dolog, hogy egy elosztócsomóponttól vagy mitől úgy 300m-re lehetek, így mindig majdnem full a sebesség. Van olyan pontja a városnak, ahol még az 5Mbit/s-es sebesség se megy. Na ezt nevezem én szórásnak(persze 20km-rel odébb a másik városban már van az Invitel mellett T-home is, ott nagyságrendekkel jobb a helyzet).
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
poffsoft
üzenetére
Haver alig fél éve így csinálta, bár lehet azóta változott, nem lehet tudni.
powerup2: Tudom pofám lapos, mert sokaknak ennek a töredéke jut csak, de azért hagy morogjak már, hogy a főutcánk páratlan oldalába kihúztak ilyen üvegszálas hálózatot, de a párosra meg nem. és mindezt másfél éve, mint tudtam meg korábban. Ha rendes feltöltést szeretnék, hogy néhanapján tudjak rendes sebességgel streamelni, akkor meg költözzek át a túloldalra. Sajna választásom sincs, mivel se UPC(bár ez lehet nem is kéne, amennyi xart a UPS-s netkapcsolatról hallottam), se T-home, se Digi.
Ezek itt vannak évek óta, de egyhelyben tökölnek, mert nincs konkurencia.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet benne valami, ha a modemem is VDSL-es.
Az biztos hogy legközelebb azt csinálom, mint amit haver mondott. Ha letelik a hűségidő, akkor lemondom, majd 1 nap múlva újra kötök egyet, úgy legalább megkapom az aktuális kedvezményt is.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezzel az a vicc, hogy amikor én kéretem: nincsen...

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ilyen az igazi user error...A honlapon feltüntetett 50M-es értékek csak optikai hálózatra vonatkoznak(én lenni ADSL, ahol csak max 7-et tudnak adni felfelé - ezt is közölhette volna a csajszi a telefonon), most világosítottak fel invitel-chaten
. Így már értem a 7Mbit/s-es feltöltést. Nem lenne rossz, ha ezt valaki feltüntetné, mert eléggé gáz(pont azért váltottam felfelé, mert azt hittem sokkal jobb lesz a feltöltésem). 
Most már legalább nyugodtan telik a következő 2 évem(hacsak be nem tolják az utcánkba addig az optikai netet, és talán akkor válthatok arra hamarabb).
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Nordic
üzenetére
A technikai ügyeletet hívtad ugye, és nem a sima ügyfélszolgálatot?!
Tegyél írásos bejelentést emailben, vagy hívd vissza őket, és kérd a hölgy vezetőjét! Mivel nincs meg a garantált, jogos a reklamáció, ne hagyd magad elhajtani! De ha szerencséd van, lehet most egy hozzáértőbb veszi fel!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Nordic
üzenetére
Vicc ez az üfsz...ő náluk megnézték, teljesen jó. A drága üfsz-es kolléganő annyit mondott hogy ez a 7Mbit/s-es feltöltés teljesen oké, de mondom még a garantált sebességet sem érem el, nem lehet hogy a modem rossz? Áh az nem lehet, mert akkor a letöltés is rossz lenne... Na most erre mit mondhatok?

(#12068) Intruder2k5: Természetesen
. Eddig 3x volt a 1445-re szükségem, ezzel együtt kétszer volt hölgy üfsz-es egyszer férfi. Nem akarok előítéletes lenni, de a férfi nem szórakozott, kirendelte a szervízest(amikor beszéltem vele, hallatszott hogy ért is hozzá), míg a másik két esetben ilyen eredményre futotta... -
poffsoft
veterán
Visszautasíthatatlan ajánlattal állt elő most az invitel (telefonon):
Mint régi, hűséges előfizető (lejárt hűségszerződéssel [előzmény]
) a jelenlegi havidíjamért a jelenlegi csomagomért írjak alá egy évet.
Kérdés: És nekem abban mi a jó?
Válasz: a hűség ideje alatt max. az infláció alapján indokolt emelést hajtják végre.Szerintetek kértem?
Asszem ha még emelnek is, felmondom a szerződést...

(am. rákérdeztem a 10 Mbitre : nálam nem alkalmas a hálózat kiépítettsége, azért nem is ajánlotta /Vajon akkor az előzményekben láthatóan miért ajánlották tavaly? Vagy azóta leromlott a hálózatom?
Illetve erőlködött, hogy kérjek iptv-t is, akkor két év lesz a hűség. Jaja, ha a kábel nem tud, csak 4 MBit-et, akkor vegyek még mellé iptv-t is (aztán vagy a tv-t nézem szakadozva és nem netezek, vagy netezek és nem tévézek, jópénzért, hűséggel kötve) /vicc, vicc, vicc

-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jó hülye kérdést tettem fel...most már látom, ez nekem is eszembe juthatott volna.

Megnéztem...ez üfsz...szinte pontosan ugyanazokat mértem.

-
Nordic
Közösségépítő
Ahoj.
Van egy olyan problémám, hogy most volt sebességnövelésem 25M ADSL-ről 50M-re. Itt a névleges 50Mbit/s letöltés 20Mbit/s feltöltés, amiből garantálnak 25Mbit/s-es letöltést 10Mbit/s feltöltést. A problémám az, hogy a feltöltésem mindig 45-48 között van, ami jónak mondható, viszont a feltöltés még a garantáltat se éri el(olyan 7Mbit/s körül van de inkább 7 alatt). Jelenleg egy ZTE h168n VDSL modem van bedobva, mellé egy TP-Link 841ND Router. Nálam lehet gond, vagy zaklassam a technikusokat? Többféle sebességmérést néztem(köztük az invitel honlapján lévőt is), és egy sem adott jobb feltöltést.
-
klajos27
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5 megás netem havi 3000 HuF telefonnal és két éves hűséggel.
Jelenleg fél évnél tart a dolog. Jött a számla és emelkedett a dolog.
Telefonálok,majd ma háromnegyed 12-kor visszahívnak.
Mondja,hogy az emelés jogos,mert csak a kevezményekre vonatkozik a két év alatti változatlanság.
Előtte az UPC-nél volt két éves hűségem internetre,de ez alatt nem nyúltak hozzá.
Itt meg az internet díja emelkedett címszóval...
Szerintetek az Invitelnél így mennek a dolgok,mert akkor már nagyon bánom a két évet?
Lehet valamit tenni,vagy nekik van igazuk? -
kagzer
aktív tag
válasz
medium84
üzenetére
Ilyenkor én már a korábban sajnos látott idiótákat képzelem el, akik azt hiszik, hogy azzal, hogy vezetők lettek értenek is mindenhez, sőt nemhogy nekik kell megoldást találniuk, egyedül ők képesek rá...
A szakembert meg elzavarják mert hülye. Mert csupa olyan dolgot mond amit nem értenek. Meg amúgy is. Csak egy mérnök. Mégcsak nem is vezető. -
medium84
aktív tag
válasz
poli27
üzenetére
Semmi bajom az öszvérekkel. Nálam két ED3 Home Gateway is kiválóan működött (Cisco, Technicolor).
Most, hogy keresgéltem a neten egyértelművé vált, hogy ez a fos Zyxel vagy alapból csak 1 eszközt enged wifin csatlakozni, vagy az Invitel korlátozta le.
Ja, és csak a Dlink modem többe kerül, mint a TP-Link gateway.
-
kagzer
aktív tag
válasz
medium84
üzenetére
Az egy hulladék. Lekérdezed az IP címet, van. A magyarul mást jelentő azonban igen hasznos app (fing) minden a hálózaton lévő eszközt megtalál. De ha megpingeted a routert, semmi. Többszöri wifi ki, wifi be és | vagy router reset mire működik...
Azon gondolkodom, veszek inkább egy normális wifi routert.
-
medium84
aktív tag
Ilyen gateway-t adott az Invitel a szolgáltatásához.
Mostanában vettem észre, hogy egyszerre csak egy eszköz használható wifin csatlakoztatva. Pl. van két noti, 2 teló, midegyik csatlakozik, úgy néz ki, mintha lenne netkapcsolat, de valójában csak az egyiken van, jellemzően amelyik először csatlakozott.
Hallottatok már ilyenről??? Az eszem megáll. -
Szotyi25
tag
Sziasztok!
Egy Huawei HG622-est szeretnék összekötni kábelen egy Asus rt-ac66u routerral. A probléma ha a huaweit átkapcsolom bridge módra elmegy az internet! Az inviteles szaki leírása szerint csináltam:
Az Ön által kért beállításokhoz következő oldalunkon talál segítséget:
[link]A következő beállításokat kell elvégeznie:
1.pont internet beállításokon belül:
-connection mode:bridge
-connection typeennyit írt

átállítottam bridge módra, majd kiválasztottam a pppoe-bridge-t> elment a net, a másik lehetőség az ip-bridge azzal is ugyanez a helyzet.
Mit állítsak hova? Segítsetek légyszi!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Roland-87
aktív tag
Kinek milyen tapasztalatai vannak az Invitel DNS szervereivel? Mert mindenhol az folyik hogy át kell állni a Google félére mert majd akkor sokkal gyorsabban jönnek be az oldalak, hát én is hajlottam és átálltam de én gyorsulást nem éreztem, sőt én úgy éreztem hogy az oldalak nehezebben jönnek be és pl. a facebook valami akhaimedre várakoztat vagy 10 másodpercen át de sok más oldalnál is ez jelentkezik, míg visszaállva az invitelesre ilyet nem tapasztalok és mint írtam gyorsabbnak érzem a böngészést. Tehát akkor miért is annyira űberkirály az a google dns? Vagy esetleg csak nálam nem lesz tőle pozitív változás? Annyi biztos én egyenlőre maradok az Invitelesnél, 3 napon keresztül teszteltem a híres google félét de ha ez ilyen akkor soha többet...
-
StLui
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem fél éve nem törlődött, ezek szerint egyszer valamikor fog majd?
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Amúgy már ezt is megoldhatnák, hogy mint a telefonszám hordozható legyen sztem!
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Sztem lassan egy évtizede Invitel előfizető vagyok és most jutottam el odáig, hogy tovább állnék. A környékünkön (Sárvár) gyakorlatilag sok alternatíva nincsen, optikai bővítést ígérik már vagy 2 éve, de gondolom majd akkor lesz aktuális, ha leléptem
. Kábelre váltanék - olcsóbb, nagyobb sávszél, meg így egy helyre fizetnék mindenért. Amúgy az ADSL-lel különösebb gondom nem volt, a 8Mbps névlegesből, stabil 6,7 jött mindig a csövön. A kérdés: az inviteles emailcímet van mód vhogy megtartani? Csomó accountom, partnerek kötődnek hozzá... -
Chiller
őstag
válasz
Prémvadász
üzenetére
Ja, nálunk is. A kábelnetes invitel az működött, csak az ADSL halt be. De most már az is jó végre.
-
Prémvadász
tag
Na végre megjavult.

-
jozsi252
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Átlagosnak mondható nálam, ami azt jelenti hogy elég nehézkesen jön be, főleg este. Ráférne hogy egy normális webszervert kapjon.
Tegnap szólt tesóm, hogy Originről töltött le egy 12GB-os játékot, és a net meghülyült, mert ilyen 15-30mbyte/sec között ugrált a letöltési sebesség. 8-10 perc alatt le is jött neki. Díjaznám ha sűrűn előfordulna, ilyen "hiba"

-
Chiller
őstag
Sziasztok!
Másnál se jó az ADSL, vagy csak nálam van probléma? Gödöllőről próbálkoznék.
Felváltva a következő üzeneteket írja vissza:
- Érvénytelen felhasználónév és jelszó, vagy nem megfelelő azonosítási protokoll.
- A távoli számítógép nem elérhető, vagy nem megfelelő a kapcsolódási port.
- A modem/router nem megfelelő választ küldött vissza.Huawei modemem van, alig 2-3 éves.
A modemet újraindítottam, reseteltem, megnéztem másik számítógépen is, de semmi. -
bopeti98
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hát igen, annyi haszna van az IPTV-nek hogy van EPG viszont a képminőség már jobb az analógnál. Jelenleg az RTL Klub-on nézem az Ismeretlen férfit de úgy hogy átkötöttem analógra a tévét mert észrevehetően jobb a minőség. Az IPTV box csak porosodik.
-
bopeti98
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mostanában sok probléma van a port.hu-val. Múltkor fél órát szenvedtem amíg meg tudtam nézni egy film adatlapját.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor szolgáltatóktól független webserver probléma lehet.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, de kb. fél órája egyáltalán be sem jött...
-
kabelmania27
félisten
Másnál is lassabban töltődik be a port.hu mint a többi oldal?
-
kabelmania27
félisten
-
-
twosixxx
csendes tag
Hello!
A következő gondom van az Invitel netemmel pár napja. Nagyon nagyon sok oldalt, főleg, hogy ha google-ból nyitom meg új lapként, egyszerűen nem töltődik be, csak 4-5 frissítés után ,de van, hogy egyáltalán. Pilisvörösváron lakom, egy pilisszentiváni ismerősöm szintén küzd ezzel a problémával. Eddig azt hittem, hogy a Windows/Chrome a rossz, de most kezdem azt hinni, hogy nem, mert egy frissen telepített Windows-on, illetve Safariban is csinálja IOS-en.
Lehetséges lenne, hogy az Invitelnél rossz valami? Modem/router már lett újraindítva. Sebességgel egyébként nincs gond. Köszönöm! -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja igen, és neked ott van az excel táblába szépen nicknév szerint nyilvántartva! Elnézést, ez kiment a fejemből!

-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy feletti vételi értékek jobban néznének ki
Korábban írta hogy tratec osztó van nála. -
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Digger
senior tag
válasz
TheCloWn25
üzenetére
Hoppá!
Szerintem adott a többi porton is címet a DHCP, az egyik 192.168.1.35, a másik 40 végű volt. De ahogy írtam is, nem lehet pingetni egymást, bár a munkacsoport gépeit felhozta, de a megosztások megnyitásakor jelszót kért. Elképzelhető, hogy ezt a tulajdonságát ki lehet kapcsolni a konfig felületen, de nem tudom, hogy hol! Csak ritkán jutok a gépek közelébe, majd hétvégén lehet, hogy bóklászok még.Köszi, hogy gondolkodtál rajta! Ha van még ötlet, szívesen veszem!
-
hetfield1
tag
Sziasztok! Az iptv-n valakinek van Paramount csatorna ?
-
powerup2
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi már olvasgatom a hozzászólásokat

-
Digger
senior tag
válasz
Digger
üzenetére
Sziasztok!
Még mindig küzdök az Invitel VMG1312-B10A modem/routerével! Az előzmény hozzászólásban kérdeztem, hogy valakinek volt-e már gondja vele, aztán rögtön megkaptam, hogy miért itt kérdezek, ez offtopic! Komolyan mondom ez számomra ovis dolognak tűnik! "Menj innen! Ez az én homokozóm!"
Szóval most már egyértelmű, hogy a router konfiggal van valami gond, mert ha a munkacsoport gépet rádugom, nem lehet egymást pingetni, ha a DHCP oszt címet, de ha fixre állítom őket akkor sem. Érdekes módon a munkacsoport gépei látszódnak, de ha meg szeretném nyitni valamelyiket, akkor nevet/jelszót kér, de ha megadom, akkor sem enged be. WinXp-ről van szó. A routerbe belépve tudom külön-külön pingetni őket, de egymást a gépekről megszólítva már nem. Ma hoztam egy switch-et, erre dugtam a kábeleket, és egyet az Invitel routerébe. Azonnal teljes értékűen működött a hálózat, úgy ahogy kell neki! Az Invitel routerébe be tudok lépni, de ott nem találtam semmi olyat, ami hasonló dolgot kellene állítania.
Találkozott már valaki hasonlóval?A másik idevágó kérdésem, hogy hogyan működik a router USB portjára dugott háttértár megosztása? A webes config oldalon engedélyezve van, de sehogy sem tudom ezt sem működésre bírni, mint ahogy a printer megosztást sem!
Lehetséges, hogy ezekbe az eszközökben nem az eredeti router firmware van, hanem egy Invitel által modizott? -
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Múltkor is vicces telefon beszélgetést folytattam velük hogy nem tudják lesz e mert ugye ez üzleti titok ajaj mi üzleti titok van abban lesz e vagy sem , de egész vicces volt az illető aki a telefon másik végén volt mert mondta hogy majd kapok kedvezményt ha lejár a két évem augusztusba nagyon ki vagyok segítve azzal ha engednek 500 forintot XD attól aztán jobb lesz a net hát nem ... Ideje lépni úgy érzem pedig én rám egy szóval nem mondhatják hogy nem voltam türelmes 4 évet vártam az optikára a türelmem meg véges .
Nem is megy sokat nálam a torrent de amúgy a feltöltés az haláli adsl-en ha megy a feltöltés akkor a böngészés lehetetlen dolog .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
powerup2
üzenetére
Így van! Ezért mondom, hogy még ha nem is fejlesztenek ott sem pár évig (bár erre azért igen csekély az esély), akkor is sokkal jobb helyzetben lennél!
És ami még lényeges különbség a DSL-hez képest, hogy mondjuk nekem amikor az volt, a feltöltésem vége gyakorlatilag 50-55KB/sec volt, de ha már ennek csak a közelében ment, akkor már alig volt használható a net, böngészésre is, ergo jócskán limitálni kellett a torrentet! Most kábelen a maxom 760K/sec, de ha 700-750K-val megy is fel, akkor is teljesen jól lehet használni a böngészőt, igazából még szabadjára engedve sincs gond!
-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hogy őszinte legyek már a 120\10 net is megváltás lenne mert azzal már ha akarok egy raw képet küldeni nem 10 percek kérdése hanem pár pillanat . Routert is akarok cserélni de most tök felesleges ADSL mellett minek ...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
powerup2
üzenetére
Nem tudom, T-t annyira nem ismerem ilyen téren, de gondolom, hogy csodákra mostanság sehol sem kell számítani, mert mint tudjuk, kellően meg vannak fejve ezek a cégek is, még ha sajnálni azért egyiket sem kell, de nyilván ilyen szűkös időkben keveset költenek a fejlesztésre, inkább próbálják a profitjukat megtartani! Viszont nem mindegy, hogy a jelenlegi, mondjuk 15/0.8-as ADSL-elt vagy kénytelen használni még 2-3-5 évig, vagy pedig a 120/10-es kábelnet mellett ragadsz be!
-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még mindig jobb mint az adsl
meg gondolom a T nem alszik a fejlesztések terénFeltöltésbe 50 gigát adsl-en soha én nekem a max 6-7giga lehet egy nap ami felmegy .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
powerup2
üzenetére
Kicsi a feltöltés? Miért, ADSL-nél jobb? Persze nyilván jobb lenne a szinkron net, de az csak álom! Egyébként tudnak fejleszteni ha akarnak, UPC is ad már 240/20-at koaxon! Az EuroDOCSIS 3 szabvány a jelenleg használt 8+4 formátumú csatorna bondinggal ~440/100Mbps sebességre képes, de várhatóan (pár éven belül) lesz EuroDOCSIS 3.1, ami már 10/1Gbit-et tud! Ezek persze osztott erőforrások, tehát egy node adott portjára vonatkoznak, és ezen osztoznak az előfizetők, nyilván nem egy végpontra jut majd 10Gbit!
Nekem csak 60/6 netem van, de nem mondanám itt sem kicsinek a feltöltést! Azért napi 50GB-ot ADSL-el sosem fogsz elérni...
-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
T-kábel mennyire megbízható ? meg ott ez a max 120\10 a coax kábelen vagy ott is tudnak fejleszteni majd később ? mert ott a feltöltés kicsi a letöltéshez képest .
-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg sem várom a szerződés lejártát augusztusba járna le de én már májusba megszüntetem . Nevetséges ez már egy kicsit hogy 4 éve megy hogy telefonálunk nah lesz optika vagy sem mikor a másik utcába van . Májusig ha nem lesz itt valami akkor tényleg megyek a T-hez ott ezért az árért amit most fizetek kapok 120-as netet meg telefont .
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 82 akkuciklus - 27% ÁFA- Garancia - 0373BE
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

. Így már értem a 7Mbit/s-es feltöltést. Nem lenne rossz, ha ezt valaki feltüntetné, mert eléggé gáz(pont azért váltottam felfelé, mert azt hittem sokkal jobb lesz a feltöltésem). 
) a jelenlegi havidíjamért a jelenlegi csomagomért írjak alá egy évet.