Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek /Urak!
Fateréknál meg kellene osztanom az internetet, vettem egy számítógép és egy okostelefon között. Vettem egy TPLINK 841ND routert, összekötöttem mindent, egyelőre internet nincs. NET NETT csomagra fizettek elő, mit kell beállítanom? Dinamic IP-vel próbáltam eddig.
-
Haradim
csendes tag
válasz
üzenetére
Igazából nekem már ez is elég, hogy végre megcsinálták, az már hab lenne a tortán, de ha visszanézed nem csak a játékoknál volt a gond
A szerződésben 1,5 Mbps a garantált, nálam az esetek 80%-ban legalább ezt sem érte el, illetve az az internet olyan volt, mintha lenne egy kocsid, csak épp kormány nincs benne... 
-
Haradim
csendes tag
válasz
HopeckoR
üzenetére
Igen, én is céloztam, hogy a 1.5 hetes "kiesésre" kártérítést kérek és közölték, hogy továbbítják a panaszkezelési csoport felé és felveszik majd velünk a kapcsolatot a kompenzációval kapcsolatban (ami még nem történt meg
)Egyébként megjegyezném, hogy az esti szokásos csomagvesztéseket se vettem észre eddig! Lekopogom

-
HopeckoR
aktív tag
-
Haradim
csendes tag
válasz
M@Db0Y
üzenetére
Így van, nálunk jó a szitu!

A szerelő aki kint volt, nem akart részletekbe menni (gondolom bizalmas vagy nem tudom), de a lényeg az volt, hogy igen, náluk volt a gond és országos szinten, de tegnap este elvileg végleg megoldották a problémát.
De hozzátette, hogy szívesen várják még a teszteket és a visszajelzéseket, ha mégis gond adódna!

-
M@Db0Y
senior tag
Sziasztok!
Örömmel tapasztalom ,hogy tegnap este óta eltűnt a loss külföldi irányba!!! Nem akarom elkiabálni de úgy tűnik megoldották a problémát!! Korábban lassú speedtest szerverek is normális sebességet produkálnak már!!!
Másnál is van javulás??? -
headhunter
addikt
válasz
Haradim
üzenetére
" DE az az Inviteles betegség még mindig fennáll, hogy csomagvesztés van azon a bizonyos fibhost-os ponton (tegnap futtattam a PingPlotter-t egy darabig és már "csak" ott van csomagvesztés, de ott furcsamód ritmikusan és csak egy bizonyos ideig)."
Inviteles topikban aktív 5-10 felhasználó, készíthetne WinMTR + Pingplotter programmal, 5-10 perces tesztet, screenshot és irány az 1445.
pl.: 15-18 óra között, egymás után menne a hibabejelentés az ország több pontjáról + emailben is a screenshotok mellékelve.
-
Haradim
csendes tag
válasz
Haradim
üzenetére
Nos így fél nap használat után úgy érzem véget ért a problémám első szakasza, visszakaptam azt a minőségű szolgáltatást ami kb. nyáron volt. A letöltés ismét 10 Mbps és válaszidő sem horribilis a honlapokon/játék közben, illetve a csomagvesztés se olyan típusú mint eddig volt, DE az az Inviteles betegség még mindig fennáll, hogy csomagvesztés van azon a bizonyos fibhost-os ponton (tegnap futtattam a PingPlotter-t egy darabig és már "csak" ott van csomagvesztés, de ott furcsamód ritmikusan és csak egy bizonyos ideig).
Szóval patt helyzetet hirdetek feléjük (mert ugye ez a szolgáltatás már használható, de nem az igazi még most sem) és jelzem feléjük még ezt a hibát is. Innentől 2 variáció lehet, vagy elküldenek az anyámba/nem vesznek tudomást erről a hibáról, vagy megpróbálják kijavítani ezt is. Előzőre tippelek, mert azt gondolom keményebb dió kijavítani, illetve többen is jelezhették feléjük.
De végeredményben megérte felvenni a kesztyűt és megérte a küszködést!

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyébként odaát a Sony TV-n is megnéztem elsőnek, ott nincs a Signalon kívül extra védelem és ott is gyenge volt a jel... szóval onnan indultam el. Visszacseréltem a Neotion-t az LG-be, mert valószínűleg a kép szétesés ezzel volt összefüggésben, a Sony-nál meg ott van a Smit. Szerelőt szóval nem hívok, hogy hozzon Smit CA modult egyelőre.
(#18081) Sziriuszi : Sokak szerint már 10 Mbps-ra is eretnekség IPTV-t rendelni, én ezzel nem értek egyet, a másik lakásban például az van. Amin kiakadtam az az, hogy nálunk bírná a 15 Mbps-ot is, de a Magentáék, 10 Mbps-ra korlátozzák és abból jön le az IPTV.
5 Mbps-ra viszont SD Stream-el sem szabad. HD 10-re sem adnak ki.
(#18085) Sziriuszi: Platformonként és szolgáltatónként, valamint csatornánként is eltérő milyen bitrátával jön egy egy adó. Általánosságban: SD Stream 2-5 Mbps (utóbbi azért már minőségi) HD Stream 8-10 Mbps sávszélességet vesz el.
-
Sziriuszi
csendes tag
Igazán nem szeretnék itt senkit sem untatni a problémámmal, bár ez is hozzátartozik ahhoz hogyha valós képet szeretnénk alkotni az Invitel által nyújtott szolgáltatásról.
Ami most kiverte nálam a biztosítékot, az, hogy most újra rákerestem mit is kínálnak nálam: meglepetésemre megjelent a NET15-ös csomag. Holott a múlt héten megmérték, hogy csak 5 MBs-ot tudnak nyújtani. Erre ők nem kivették a csomagból a 10 MBs-ost hanem még megfejelték.
Egyébként a tv csomagokat úgy hirdetik, hogy x db tv csatorna + 4HD csatorna. Mikor megkérdeztem, hogy miért nem látok egy HD csatornát sem, akkor közölték, hogy azon a sebességen (akkor még 10 MBs volt) ez nem megoldható, de ha akarom előjegyeznek mint olyasvalakit akit érdekel a HD tévézés és ha majd adottak lesznek a technikai feltételek (sohanapján) értesíteni fognak. Mondtam, hogy ezt hagyjuk, hanem inkább vegyék le a repertoárjukból ezt a megtévesztő lehetőséget, de ezt az óhajomat képtelen volt megérteni. Úgy tűnik ők azt hirdethetnek minden következmény nélkül amit csak akarnak. -
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
-
Sziriuszi
csendes tag
válasz
üzenetére
Itt az volt, hogy évekig 8 MBs internetet használtam. Nemrég a lakcímemre rákeresve láttam, hogy elérhető az IPTv szolgáltatás is, de már 10-es sebességgel. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem biztosan fog-e működni mert kételyeim voltak. Mondták, hogy a technikusok ez itt lévő hálózatot alkalmasnak találják az említett szolgáltatásra. Igy megrendeltem a csomagot. Az internet Speedtesten 10 körüli értéket produkált, de a tévé néha lefagyott (úgy, hogy közben az internet nem ment egyátalán). Bejelentettem, lemérték és közölték, hogy csak 5-ös csomagot tudnak bíztosítani. Lehet, hogy a 8-asal is menne -de hát az nincs a csomagban. Másnap önkényesen visszavették a sebességet (10-ről 5-re). Persze ha megy a tv, akkor csak 2MBs van.
Egyenlőre még nem sikerült elérnem, hogy a csomagot hivatalosan (ami szerint fizetek) is visszavegyék. Ez nekik nem sürgős. Igazából meg lehetne oldani úgy, hogy visszahoznák a régi modemet és egy másik kábelt behúznának ha kell, de mivel a telefonkábel már eleve négyeres, lehet, hogy azon is menne (ha nem okozna gondot, hogy egymás mellett jön két jel). A légvezetékben biztos akad még egy csomó szabad érpár. Ez egy kis ráfizetés lenne nekik, de megtérülne. A modemre amit elvittek (ZTE) azt mondták már nem valószínű, hogy bárhová is beszerelik, kábel meg ugye nem biztos, hogy kell új. De az ügyfélszolgálaton csak agyatlan papagájok ülnek. Pedig ha kicsit rugalmasabb lenne a hozzáálásuk nem biztos, hogy első adandó alkalommal nem intenék nekik búcsút. Sajnos ez a pillanat még nem érkezett el. -
Haradim
csendes tag
válasz
Haradim
üzenetére
Na nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy valamit sikerült alkotni tényleg a központban:
http://www.speedtest.net/my-result/4823690889
Downstream Channels
Channel 1: 8.8 dBmV 39.1 dB
Channel 2: 7.7 dBmV 39.5 dB
Channel 3: 7.7 dBmV 39.4 dB
Channel 4: 7.2 dBmV 39.4 dB
Channel 5: 9.3 dBmV 38.6 dB
Channel 6: 8.0 dBmV 38.7 dB
Channel 7: 6.9 dBmV 38.8 dB
Channel 8: 5.9 dBmV 37.9 dBUpstream Channels
Channel 1: 48.5 dBmV
Channel 2: 49.6 dBmV
Channel 3: 48.7 dBmV
Channel 4: 49.7 dBmVLétezhet?

-
törölt tag
válasz
Sziriuszi
üzenetére
Ugyanaz mint más szolgáltatónál, automatikusan alacsonyabb sávszélességű portra helyeznek. Példa volt egy 15-ös ADSL-ed, ami nem tudott annyit csak 13 Mbps-ot, ilyenkor ha maguktól nem is, de panasz útján például ha lemérik a dolgot, akkor átraknak 10-esbe vagy maguktól vagy felajánlják. Tehát buksz még 3 Mbps-ot, cserébe kedvezőbb lesz a havidíjad. Ha nincs konkurencia, akkor vagy mobilinternet - ha van egyáltalán lefedettség - vagy vissza a 80'-as évekbe ... Egyébként nem feltétlen jó ez a szolgáltatónak sem, főleg xDSL-nél, mert az említett példából leszűrhető, hogy a garantált minimum bőven megvan, szóval ugyanúgy szedhetné a magasabb havidíjat.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
A múltkor elsiklottam a dolog felett, de most jobban megnéztem, főleg a közmédia esetében, 4 perces Youtube videó: Invitel HD adások jelerősség és jelminőség. A jelerősség is elég gyenge, és a jelminőség is, még a Spektrumnál mind a kettő magasabb, utóbbi pedig 100%-os.
M1 HD:
Képen a pozitív példa:
Spektrum HD
-
Sziriuszi
csendes tag
Érdeklene, hogy mi van akkor ha kiderül, hogy a szolgáltató nem tudja biztosítani a szerződésben foglalt sebeséget? Ők saját maguk jutottak erre miután utólag lemérték a vezetéket. Gondolom bombabiztos kitétel van erre a szerződésben. Minden elnézéskérés nélkül közölték, hogy visszavesznek a sebességből (egy másik csomagba tesznek), ha nem tetszik csókolom. Konkurencia persze nincs.
-
Krallure
csendes tag
Azt hittem ma jó móka lesz itthonról dolgozni... 60/5 helyett

-
Haradim
csendes tag
válasz
Haradim
üzenetére
Nos már 1 hete ezt a választ kapom arra a problémára, hogy 10-20% packet lossom van és 10 Mbps helyett 1 Mbps letöltésem van:
"Tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett probléma elhárításán illetékes kollégáink, központi oldalon dolgoznak. A probléma megoldásáig szíves türelmét kérjük."
Ez normális? Biztos nehéz lehet 1-1.5 hét alatt feltérképezni a problémát az irodából anélkül, hogy 1 szerelőt is kiküldenének... vagy már itt tartana az Invitel technológiája?
"...
Szintén felmondhatjuk további jogkövetkezmények (azaz kötbérfizetési kötelezettség) nélkül a határozott tartamú szerződést annak lejárta előtt, ha a szolgáltató két konkrétan meghatározott szerződésszegés közül elköveti valamelyiket:Az egyik ilyen eset, amikor a szolgáltató az általunk bejelentett hibát 30 napon belül nem tudja kijavítani.
..."Már csak 19 nap....
-
kigyi_23
addikt
válasz
repist
üzenetére
Nálunk több mint 100m kábel van rákötve és még bírja. (úgy jött ki, hogy az én szobámba 4 kábel jön le ebből kettő megy is vissza loool) És még 3 tv-re át van húzva a padláson keresztül körbe, szépen elvezetve. Majd jövőre szétdöntöm és átkábelezem, mert ez katasztrófa, de eddig nem volt rá kapacitás és működött szóval azon kívül, hogy rettenet ronda nem gond.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Beszéltem velük Skype-on, illetve az ügyintéző vissza is hívott, a lényeg: amikor előadtam, hogy mi a gond kiderült, hogy ezt így személyesen nem lehet megoldani azaz Invitel Neotion CA modult cserélni Invitel Smit CA modulra, hanem a hibabejelentőt kell felhívni és úgy...Így az időpontokat töröltettem is, mondjuk ettől függetlenül még Hajdúszoboszlón lesz egyéb dolgom, csak gondoltam egyúttal éelintézem a kettőt.
-
repist
csendes tag
Tudnátok ajánlani egy jó ár/érték arányú jelerősítőt Invitel kábel tévéhez? A tervek szerint 5 db tv lenne működteve, amiből 3 tévén digitális (CA modul) 2 tévén pedig analóg vétel lenne. Segíségeteket előre is köszönöm.
-
-
Lunky88
tag
Valahol olvastam hogy léteznek olyan VPN szolgáltatók ahol ha előfizet az ember akkor bizonyos szinten csökkenthető a lag/packet loss az online játékokban. Van ennek igazság tartalma vagy teljesen marketing duma?
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ha már mobilnet:
A videótárnak ennyi haszna lenne, nekem például van a TV GO miatt ilyen szolgáltatásom, tehát tudnék 499 Ft-ért filmeket "kikölcsönözni", de időm sincs rá, meg igényem sem

Azért tényleg nagyon vacaknak kell már lennie az ED3-nak, hogy valaki bevállalja a csak mobilinternetet, mondom ezt úgy, hogy van mobilinternetem, de nekem csak útra kell, meg vásárláskor netes rádió stream hallgatásra, illetve a kábelnet szolgáltatáskiesés áthidalásokra.
Egyetlen mobilinternet ami úgy igazából fogjuk rá, hogy alkalmas ilyenre, a telenornál van, de az meg félig mobilinternet, mert 100 GB éjszakai adatforgalom van benne, de csak egy toronyra való regisztrációval.
(#18051) GoodSpeed: Fejlemény, CA modul csere lesz, kértem időpontot, de még telefonon is egyeztetek majd, hogy egyfelől legyen ott CA modul, másfelől pedig Smit legyen. Gondolom majd lesz érdekes arckifejezés amikor előadom az igényemet, indoklással

-
kabelmania27
félisten
válasz
üzenetére
Valószínűleg központi utasítás egybetűsnél kötelező az mmwo még ha -10lesz a ds akkor is, max van olyan szerelő aki nem köti be.
Errefelé már splitterhez sincs beállítva a hálózat, úgyhogy az osztó marad, bent van tévés kimenetben a hpf, ha a fele adás jó fele nem az nem az ügyfél hibája.
Ettől független csodálkoznak ha a -10es ds értékkel akadó ed3 modemes ügyfél lemondja a szolgáltatást és vált akár mobilnetre.
Ha invitelnél is lenne boxon videótár nem lehetne használni ezt a két csodás osztót. -
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mifelénk meg berakják, mert a szerelő szerint "kell, mert így van az Invitel hálózata hangolva", és ezzel a mondókával letudva, lazán berakta a multimédiást szomszédomnak akinek csak Internete van

-
kabelmania27
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Errefelé ha nincs tévé előfizetés nem raknak be osztót, ha jól van beállítva az erősítő és a kiépítés is rendben van akkor a bejövő jelerősség nem gyenge és nem erős, tehát pont jó.
Modem ds értékeidhez hozzáadok 4-et még mindig 10alatt van, de lehet hogy ez a modem nem szereti az 5-6feletti ds értéket, szerencsére a webstar nem érzékeny. -
szabonagyur
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem tudom, most lett csak ez berakva, eddig nem volt, szerintük kellett volna eddig is benne lennie.De mindegy, ahogy mondtátok most tökéletes értékeim vannak.
-
kabelmania27
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, köszi, ez egy kettes splitter, elvileg ha nincs tv előfizetés felesleges mert osztó nélkül is 10 alatt lenne a ds, ha negatív lesz a ds akkor feltétlen vedd ki, valószínűleg az csatlakozók miatt volt probléma, ahogy nézem kicsit levettek a jelerősségből.
-
szabonagyur
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen ott valami probléma volt, hogy mi azt ebből nem fogjuk megtudni, lehetett osztóhiba, de csatlakozási probléma is akár. Bizonyos csatornák jelszintje nagyon eltért a többitől, ami nem jó, még akkor sem, ha egyébként mind a normális tartományban van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Oszlopon, padláson toldót meg modem előtti csatit cserélte, meg beraktak lentre egy kettes elosztót és ez lett belőle. Korábban így nézett ki ahogy linkeltem: [link], csak sajna most jutottam el, hogy kijöjjenek.
-

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hibátlan, mondhatni mintaszerű.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ha így alakul a dolog nyáron nálam is negatív lesz, mert most a hidegben ilyen:

Ami persze oké, de jobb szokott lenni, szóval karbantartás címszó alatt itt is alkottak.
Szerk: A kép kábelmodem újraindítást követően készült.

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Megjegyzem a "szétesés" elsősorban csak az M1HD, M2HD, és úgy általában a közmédia HD csatornáira igaz. A többinél nem nagyon tapasztaltam még. Persze mostanában nem is nagyon volt időm, egyéb adókat pl Mindentudó HD-t nézni, de tegnap a Fox-on sem volt gond, és a Szulejmánnál sem szokott előfordulni az RTL Klubon.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ma láttam odaát, hogy a Smit + Sony-nál minden egyes bekapcsolás után megjelenik a hitelesítés sikeres, ezt leszámítva minden rendben van odaát. Tehát a Neotion-t nyilván nem viszem vissza.
Ideát az Invitel Neotion CA modulnál azt figyeltem meg, hogy egy bizonyos idő után, nem minden esetben, de (#17969) GoodSpeed hozzászólásomban bemutatott szétesés van.
Úgy néz ki, hogy valószínűleg faterral ezen a héten megyünk Hajdúszoboszlóra, szóval van rá esély, hogy viszem a modult, telefonon lebeszélem velük, hogy cseréljék már ki azt is Neotion helyett Smit CA modulra.
De lehet az is, hogy egyszerűen csak át kellene hangolni
Viszont az meg marha sok meló megint elrendezni. -
NeRo1991
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég elköltöztünk, ahol laktam ott T-home ADSL 10/0,5 Mb-es internet volt. Ahol most lakok itt Invitel ADSL 10/0,5 MB-os internet van. A Speedtest és a pingtest is jó eredményt mutatott, szóval a letöltési sebességgel, jitter, ping-el nincs gond. Én általában Online játékokra használom(nám) az internetet és észrevettem hogy amióta invitelnél vagyok és ha valami nagy mennyiségű adat van a játékszerveren akkor a ping-em felugrik 500+ -ra és kb. 10-20% -os adatvesztés is ott van. Szerintetek mitől lehet ez ? Valami lekorlátozza a maximális küldött/fogadott nagy méretű adatokat ?
(Nem használok routert, az invitel adott egy: ZTE ZXHN H108L típusu modemet.) -
Haradim
csendes tag
válasz
PitLee
üzenetére
Hát bízom benne, hogy "csak" ennyi lesz és utána megoldódik a gondom, vagy legalább csak annyira enyhül, hogy kibírjam valahogy ezt a maradék 5 hónap hűségidőt

Ma hívtak, hogy küldjem be emailben a teszteket amiket csináltam (volt bőven
), de ennyi is volt, se kérdés, hogy megjavult-e, se egy "a napokban megy a szerelő" duma, semmi, érdekes.... 
(#18043) GoodSpeed igazából már az se érdekelne, hogy ha felszámítanák, mert nálam van valami orbitális vagy egyértelmű hiba, csak lenne már végre használható internetem....

-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Abban is van valami "jó", ha bírja, akkor elkönyvelheted, hogy még ilyen feltételek mellett is van net... ha pedig nem bírja, akkor leadhatod hibára, és akkor el kell, hogy hárítsák.
(#18031) kabelmania27: Köszi, ez tényleg hasznos infó, hogy Cisco-k esetében vannak ilyen semmiből megjelenő fülek, ha nincs net

(#18035) Haradim: Ha a feltételezésed helyes, akkor megspóroltál 7000 Ft kiszállási díjat

(#18037) Intruder2k5: Nyáron osztó nélkül is kemény értékei voltak, úgy emlékszem, hogy közvetlenül volt rácsatlakozva, mert csak Internete van.
-
PitLee
őstag
válasz
Haradim
üzenetére
Jó irányba haladhatsz szerintem, a Tseknél pl nemrég írta egy fórumozó.( a válaszokra kattintgatva vissza olvashatod az előzményt)
-
kabelmania27
félisten
válasz
s_henderson
üzenetére
A régi cmts konfigurációban volt ott ds freki most meg nincs.
kisapa: Rendben vannak az értékek. -
s_henderson
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Aha, akkor azért meg se nyekkent a másik frekin, csak villogott szerencsétlen DS led, de nem talált semmit.
-
kisapa
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A korábbi képeket már kitöröltem de volt olyan amikor az SNR éppen csak 30 fölött volt az US pedig több mint 50. Ehhez képest mondom,hogy ez jól néz ki.
-
Haradim
csendes tag
válasz
Haradim
üzenetére
Na ezen információknak hála és ebben a bérházban egy másik lakónak a segítségével eljutottam addig, hogy ha ő is tol egy tracert-et a google-re és egy ping -t a google-re, akkor egyrészt neki 0 packet lossa van, míg nekem 18-20%, másrészt mindkettőnknek a 3. hop a 10.0.0.61 pont. Na itt múltkor sokaknak furcsa volt, hogy mi ez a cím a tracert-ben, de én arra tippelnék (nem tudom, hogy van-e ilyen egyáltalán), hogy ez a bérházunk routere/switche/eszköze (legyen ez bármi is).
És itt ugrik a majom a vízbe, megkértem h pingelje meg ezt a pontot hosszasan, neki 0% loss, nekem már erre a pontra is 15-20% lossom van...

Szóval józan paraszt ésszel kikövetkeztetve, akkor a probléma a modemem és e között az eszköz között lesz, jól gondolom? Mármint a packet loss problémákra.
És akkor a leírtak alapján azért van 1 Mbps netem a 10 Mbps helyett, mert frissíteni kellene azt a cuccot a modememben, amit már fentebb is írtak.
Vagy full baromságokat hordtam itt össze?

-
kabelmania27
félisten
válasz
s_henderson
üzenetére
Docsis3-nál több frekit használ a modem, ezért csak speciális esetekben szükséges állítani a frekin.
Megváltozott cmts konfiguráció a régi frekin már nincs jel, ezért kellett átállítani a kezdő frekit, ha újraindítod a modemet vagy elmegy az áram már a 386-oson keresi a szinkronizáláshoz szükséges adatokat pl milyen us frekiken kapcsolódhat melyek a többi ds frekik. -
s_henderson
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Valóban, mikor kíváncsiságból újra megnéztem már online módban, eltűnt annak a menüoldalnak a füle, ahol a frekit állítottam.
-
kabelmania27
félisten
válasz
s_henderson
üzenetére
Az egy jófajta modem.
GoodSpeed: Ennél a modemnél ha nincs feljelentkezve előjönnek fülek, amiket online módban nem látsz.
Webstarnál egy linken érhető el az oldal.
Van amikor a 417-es freki a jobb van amikor a 411-es, lefelé lenne hely új frekiknek. -
kabelmania27
félisten
válasz
Haradim
üzenetére
Ha a modem kevesebb ds frekit használ akkor jobban leterhelődik a kevesebb freki így lelassulhat, főleg ha másoknál sem nyolc frekivel megy.
GoodSpeed: Mostanában nem úgy működik mint bekötéskor, már rég cserélni kellett volna a cmts-t d3-ra, van pár új előfizető+15-re váltottak, így van amikor csúcsidőben ezen a node területen nem elég a két ds freki. -
Haradim
csendes tag
válasz
s_henderson
üzenetére
LOL haverom pont ma írt, hogy ugyan ez volt a problémája, neki is ezt mondta a szerelő, hogy nem frissített automatikusan...
Most kérdem én (aki nem ért ehhez), hogy ebből kifolyólag lehetnek a sorozatos packet loss-ok vagy csak ennek a frissítésnek a hiánya csak a kisebb sávszélesség tudható be?
-
törölt tag
válasz
s_henderson
üzenetére
Milyen kábelmodemed van?
(#18024) kabelmania27: Ja, Nálad viszont állandósulni látszik ez a masszív negatív DS
-
s_henderson
csendes tag
válasz
RootRulez
üzenetére
Nekem ugyanez volt tegnap, szóltam az 1445-ön hogy nincs net egy napja, kisvártatva felhívott a szerelő (gondolom nem volt kedve szombat este ilyen apróságért kijönni), 192.168.100.1 IP címre beléptem, rá kellett mennem a modem menüjében a főoldal mellett egy másik fülre, és ott vmi start frekit kellett átírni, asszem nekem 453000000 volt és 386000000-ra kellett. Majd mentés kilépés modem újraindult és lett net. Nekem is azt mondta h vmiért nem állt át automatikusan. Most fejlesztettek 100 Mbitre, azért vannak ezek az átállások.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
Haradim
csendes tag
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 8.7 dBmV 38.6 dB
Channel 2: 8.8 dBmV 38.7 dB
Channel 3: 8.4 dBmV 39.0 dB
Channel 4: 8.8 dBmV 38.7 dB
Channel 5: 8.9 dBmV 38.5 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: -2.2 dBmV 35.8 dB
Channel 8: 5.1 dBmV 38.1 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.5 dBmV
Channel 2: 48.9 dBmV
Channel 3: 47.7 dBmV
Channel 4: 46.7 dBmVChannel 6-7 értékek normálisak?
Vagy úgy általánosságban? 
-
-
RootRulez
félisten
EPC 3008
-
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A környékünkön karbantartás volt és azóta nincs net.Havernál ugyanez volt vele beszélt a helyi szerelő telefonon és átállítottak vmi frekvenciát a modemen, amire automatikusan kellett volna átállnia, de nem tett.
Tudja-e valaki milyen beállítást hajtottak végre rajta? Az említett cimbora finoman szólva se informatikai zseni, szóval nem tudta felidézni mit csinált.
Az tuti, hogy beléptek a modem belső oldalára, ez a 192.168.100.1, de hogy ott frekvenciát vagy csatornát állítottak át és mire, azt már nem tudom és jelenleg a szerelő sem elérhető.Tudtok segíteni?
Köszi: RR
-

-
Haradim
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, nagy segítség, ha van az embernek egy B terve, csak nálam az sajnos nem játszik.
Igazából én az internetet kb. 25% böngészésre (időjárás, hírek, stb.) 25% letöltésre és a maradék 50% marad a online játékok. Nos az hogy ilyen packet lossos a net az sem a böngészésben nem érdekel (annyira nem irritáló az a pár mp-es töltésidő növekedés, vagy az hogy 1-2 kép nem tölt be), illetve a letöltésnél se annyira irritáló, de online játéknál....
És ezért is nincs mobil netem, mert egyszerűen ki se használnám (értem itt ez alatt főleg azt, hogy én kb. facebook mentes életet élek
)És igen, ez frusztrál a legjobban, nem úgy mint tizenéves fiatalságot (semmi offense/személyeskedés), akinek tényleg van bőven szabadideje erre és egész nap tolhatja, de én ha hazaesek 10-12 óra meló után és egy kiadós vacsora után az asszonnyal vagy csak egyedül tolnék valami online játékot kikapcsolódásképpen (főleg ebben a nagyszerű időben), akkor ne az legyen már, hogy szétlaggolom az agyamat, vagy egyáltalán nincs internet...
Szóval vicc, hogy arra lenne a internet hogy kikapcsolódjak/lazuljak rajta, ehelyett szétvisz az ideg az ilyen sz*rságok miatt...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Már megjavították.
(#18006) Haradim: Nyilván ez nekik sem jó, de hát ugye abban kell járni ami van. Tény, hogy nálunk a másik lakásban mióta az analóg telefonból digitális lett, az analóg chellós TV-t pedig váltotta az egybetűs IPTV és a 10 Mb/s-os csoda net, nos ott kb annyi ideig volt csak szolgáltatáskiesés amikor az EON tervezett áramszünetet csinált, ami ugye nem a T sara.
(#18007) taki01: Itt majd aratni fog Pumped Gabo szolgáltatója, de nekem majd eszköznek kellenek, amikor a hűségidővégén az Invitelnél alkudozhatok
Mert nem vagyok oda a HGW-kért, meg egyébként az olyan szolgáltatóért sem, amelyik nem fejlesztett itt semmit eddig, csak most hogy a zöldek megcsinálták az ED3-as netet.Szerencsém van, mert van mobilinternetem, így egyrészt át tudom hidalni ezeket a kieséseket, másrészt meg ezek a kiesések is egy strigulát jelentenek a mobilinternet szükségessége mellett. Mert volt olyan hónap amikor nem kellett útra kelnem. A mostani kiesést 600 MB adatforgalomból tudtam le, a múltkorit meg 60-ból, mert úgy jött ki a lépés

-
tepenzed
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
már a ködnek is bére van? micsoda világ ez

-
törölt tag
-
tbw
aktív tag
Tegnap jöttem haza külföldről.
Mértem párat.
Semmi változás, ugyanúgy van loss.
Úgy látom ez sosem lesz az Invitelnél megoldva. -
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az Invitelnél sokakat érintene, de sokan nem is veszik észre, feltételes módban írtam, hogy viszont az a pár aki igen, és nagyon erőlteti a dolgot, nem megterhelő, ha orbitális pályára lesz állítva, mint ahogyan a kis cég sem ment csődbe.
Aktív témák
Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Tesla topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic V2 - origami
- DUNE médialejátszók topicja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- 30000 forint értékű H&M utalvány
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Viszont az meg marha sok meló megint elrendezni.

), de ennyi is volt, se kérdés, hogy megjavult-e, se egy "a napokban megy a szerelő" duma, semmi, érdekes.... 

És ezért is nincs mobil netem, mert egyszerűen ki se használnám (értem itt ez alatt főleg azt, hogy én kb. facebook mentes életet élek