Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Lajosnagy17
senior tag
Szentesen volt optikai hálózat és azokat veszi fel a listára a DIGI , vagy új hálózatot épit?
Egyre több utca jelenik meg a DIGI honlapján. -
perge666
veterán
válasz
Anonymus23 #30298 üzenetére
Értem köszi.
Majd írok amikor bekötötték és hogy mire jutottam. -
perge666
veterán
válasz
Anonymus23 #30296 üzenetére
300Mbitet tud,elírtam a tipust 941ND van.
Kicsit majd jobban beleásom magam ebbe a dologba és szerintem megcsinálom én,annyira s*ggh*lye nem vagyok hozzá,csak mostanába nem kellett ilyenekkel bajolni.Köszönöm az infókat.
-
Anonymus23
veterán
válasz
perge666 #30295 üzenetére
Annyira nem nagy ördöngősség, csak azért hálózati alapismeretek kellenek hozzá, IP cím beállítás, átjáró beállítás, IP cím foglalás (na meg persze a Wifit). Ha ezek nem mennek, akkor valami ismerőst meg kellene kérni, hogy segítsen beállítani. A jelenlegi WWR940N lehetne szüleidnél a másodlagos router, amit meg kapsz a Digitől, az meg nálad.
Igaz a WR940 csak 100 Mbitet tud és csak 2,4GHz-es, de ahogy sejtem oda ez is elég lenne -
perge666
veterán
válasz
Anonymus23 #30294 üzenetére
Na ez kicsit magas nekem.
Csak annyira kellene szülőknél a wifi megosztás hogy Édesanyám a telefonján fel tudjon lépni a Facebookra mert a havidíjába elég kevés net van és hamar lemegy.
PC-t nem is használják egyáltalán,faternak nyomógombos telefonja van őt nem érdekli a net.
Egy elég régi routerem van TP-Link TL WR940N,de azt mondta a srác hogy hoznak új modemet meg wifi routert is.
Néhány éve kaptam egy hasonló TP Linket tőlük csak 2 antennásba,de ki se lett bontva mert azt mondták hogy az enyém erősebb. ( tudom már ez is elég gyenge és elavult ) -
Anonymus23
veterán
válasz
perge666 #30293 üzenetére
Ott a wifi jelerősítő továbbra is gondot fog okozni, kábeles összeköttetéssel lehet úgy, hogy vagy közös mesh-t hozol létre (Asus routerek) vagy simán a jelenlegi routeredhez kábelen csatlokoztatsz szüleidnél egy másik routert AP módba kötve (azaz nem wan csatiba dugod a kábelt, hanem a LAN1-be pl.). Semmiképpen nem javasolt wifin átvinni a netet, mert rohadtul leterheli a (gondolom) amúgy is véges wifi-s kapacitást.
Jelenleg milyen routert használsz? -
perge666
veterán
válasz
cherubion08 #30292 üzenetére
Akkor jó eséllyel hamarabb jönnek.
Szüleim mellettünk laknak és az 1000-es netet szeretném náluk ilyen wifi jelerősítővel megosztani,a mostani sokat szakadozott ha már 5-6 eszközzel rácsatlakoztunk egyszerre,gondolom optikán ilyen probléma már nem lesz,vagyis remélem.
Torrentnél eddig sem volt gondom,pár percet kibírtam amíg letölt……. -
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Néhány napja személyesen megkerestek a Digitől hogy átvette az Invitelt,mert nekünk az van,és 60 megás net helyett 1000-est biztosítanak optikai kábelen 60 napon belül. De az ügyintéző srác azt mondta hogy valószínű hogy már szeptemberbe fognak is jönni mert az optikai kábel már be van húzva az utcába is,csak rá kell kötniük.
Másnak van ezzel tapasztalata,tényleg fognak jönni 2 hónapon belül?
Azért kérdezem mert az optikai kábel már legalább 1 éve bent van az utcában,de még csak most jöttek…..
Szerződést is írtunk szóval bizakodó vagyok.
Nálam eddig 60 megás net volt,de 100-as volt a maximum csak feleslegesnek tartottam fentebb váltani mert sógoroméknak 100-as van és nem igazán vettem észre külömbséget.
Azért 1000-essel gondolom érezhető lesz a difi……
Nyíradonyba vagyok helyileg. -
-
bohoc71
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30286 üzenetére
Hali! Esetleg az alaplapi elemet próbáltad már kicserélni? Nekem akkor volt ilyen gondom,mikor lemerült.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Anonymus23 #30285 üzenetére
Igen, nálam is az működik, azóta, hibátlanul!
-
válasz
Anonymus23 #30285 üzenetére
Üdv!
Én a Neutron-t használtam ilyen célra édesanyám gépében, mert az alaplapja nem tölti az akkut, és mindig visszaáll alapra a rendszeridő, ha huzamosabb ideig nem kapcsolja be a gépet, úgy pedig aztán böngészni sem tud, mert a böngészők sírnak az SSL tanúsítványok érvényessége miatt. Picike, nem kell telepíteni sem, betettem az indítópultba, Windows indulás után megjelenik az ablaka, majd az idő szinkronizáció után 2-3mp és be is záródik.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Van már valami megoldás arra, hogy tudja frissíteni a PC a pontos időt?
A múltkor (Április?) beszélgettünk róla, de mostanában megint nagyon le van maradva a gép, és már párszor majdnem elkéstem miatta.Szerk.:
Na most visszaolvasgattam az akkori eszmecserét, és most vettem észre, hogy valaki javasolta a nettime progit, ez akkor elkerülte a figyelmemet.
Asszem ez bevált -
Lajosnagy17
senior tag
Mórahalom is felkerült a DIGI honlapjára, Délibáb utca 30 címmel.
-
Lajosnagy17
senior tag
Nincs valaki a fórumon Gyuláról és Szentesről.
Nem látható valami mozgolódás a DIGI részéről?
Kérdézem, mert a DIGI honlapján feltünt pár utca Szentesről és Gyuláról is.
-
Lajosnagy17
senior tag
Drégelypalánk a legújabb DIGI optikai fejlesztés.
-
válasz
Intruder2k5 #30280 üzenetére
Köszönöm szépen az infót!
-
-
Látom ez a cég is pusztul le. Technikai ügyelet 0-24 között hívható, csak épp órákig nem veszi fel senki.
-
kisapa
senior tag
válasz
tothjozsi96 #30277 üzenetére
Szerintem nem is ezen múlik. Nekem is Cisco van már kb 10éve és még semmi baja a tápnak. ezzel szemben az egyik ügyfelemnek ugyanilyen modemje van és már harmadszor cseréltek tápot.Lehet, hogy inkább az áramellátással lehet helyenként probléma.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Anonymus23 #30269 üzenetére
Nálunk a 100Mbit-es internetcsomag váltás óta van ugyanaz a modem. Van rádugva vezetékes telefon és semmi baja a tápnak. 6-7 éve biztosan hiba nélkül üzemel, szóval nem tudom, én nem vettem észre hogy probléma lenne ezzel, mármint fura, hogy ettől hamarabb elhal egy modem tápegysége?
-
Anonymus23
veterán
Azt mondta a csávó, hogy ugye most Szeptemberben derül ki, hogy végbe megy-e a 4iG vásárlás, és ha igen, akkor azon múlik, hogy mi a cél ennek a megvételével, és sajnos lehet, hogy tényleg be is fagyasztanak minden fejlesztést is, vagy azonnal árat emelnek, hogy visszajöjjön a Diginek fizetett pénz, bár az rémisztő, hogy ennyi közüzem kerül egy kézbe...
Itt az a dühítő, hogy pár ember önös érdekei miatt akadályozzák az itteni fejlesztést, olyan "emberek", akiknek elvileg az lenne a dolguk, hogy szolgálják a város és a benne élő emberek érdekeit... -
dbius
veterán
válasz
Apa+Fia #30271 üzenetére
Valamit csak nem csinálnak jól akkor, mert hiába akadályozzák más cégek fejlesztéseit, a saját cégüket sem tudják rendbe rakni. A HbCom már vagy négy éve végig húzta azt utcánkban az optikai kábelt (a földben), valamilyen engedélyt nem kaptak meg, mert azóta sem érhető el. Voltam bent többször ezzel kapcsolatban érdeklődni amikor behúzták, de csak türelmet kértek és azóta sincs előrelépés.
Már kezdek beletörődni, hogy itt soha nem lesz normális, optikai net.
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Anonymus23 #30272 üzenetére
Igen már vagy 4 éve!
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
És nem csak a digit nem egedték a optika kiépítését!
-
dbius
veterán
válasz
-
Anonymus23
veterán
Az elmúlt pár hétben többször jártam úgy, hogy a modem látszólag újraindult, azaz a ledek kialudtak, és újra belogolt, mintha ki/be kapcsoltam volna.
Tegnap délután 1 körül (Aug. 20!!!!) viszont 10 percen belül 2x is eljátszotta ezt, mondom akkor elég volt, felhívtam a hibabejelentőt, a hölgy azt mondta, hogy náluk az elmúlt 16 napban 1x sem jelzett szakadást a rendszer, mondom az király, de ettől függetlenül nálam szakadt sokszor a net.
Jó, ettől függetlenül felvették hibára. Jó, gondoltam majd jövő héten jönnek megnézni, hogy mi lehet. Délután 5-kor viszont csöngött a telefon, és a szerelő hívott, hogy ha alkalmas, akkor jönne és megnézi!
Jött a srác, mint kiderült már volt nálunk korábban, akkor csak a meghalt tápegységet cserélte, most viszont a komplett modemet is.
Azt mondta, hogy amit elmondtam hibajelenség, az tipikusan a haldokló tápra utal, azaz nem döglött meg, de már nem sokáig bírta volna. Azoknál, akik telefont is használnak (nekem is benne van a csomagban, de fizikailag nem fér el itt most sehol, ezért nincs rádugva) azoknálé hamarabb kijön ez a hiba, mert ott a telefont is el kell látnia!Viszont mondott néhány érdekes infót:
* Ugye korábban is szokszor panaszkodtunk már itt is, hogy minden különösebb jel nélkül szakad a net, erre mondta, hogy tudnak róla, de ez központi (városi) hiba, amit ők (személy szerint) nem tudnak orvosolni, fentről kellene be/át álltani meg kijavítani, de erre nem lát esélyt jelen helyzetben, és valóban a 2x8 sáv közötti váltás az oka. Valószínűleg itt a városban nem jól van konfigurálva ott valami (ezt már csak én gondolom).
* Kérdeztem, hogy mikor lesz már optika, mondja, hogy már régen optika lenne, ha az önkormányzat nem akasztana be folyamatosan, ez lett volna ez első város itt a környéken, amit átvezetékelnek, de a rohadt szemétláda tetű városvezetés minden létező módon megakadályozza ezt.
Hihetetlen szánalmas ami ebben az országban folyik... -
Beldar
tag
Nekem a DIGI Ügyfélkapu sikeresen hozzákötötte az adataimat a szerz. szám és számlaszám alapján, viszont nyitottnak jelzi az augusztusi számlát, holott azt még Díjneten rendeztem...
Remélem, h csak szinkronizációs probléma és nem kell újra befizetnem.... -
válasz
Anonymus23 #30266 üzenetére
Azt írtam le nekem hogy fogadta el.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Állítólag megszűnik a díjnetes fizetés. Regisztráltam a DIGI ügyfélkapujára. Aktiválásnál kéri a szerződésazonosítót, meg a számla sorszámát.
A díjnetből akarnám kimásolni, de semmit nem fogad el. Ötlet rá? Kösziii
-
válasz
Mersant_le #30261 üzenetére
Nálam működik a dolog, hozza a szerződésem és a számlákat is. Igényeltem az e-számlát is. Mondjuk a szerződés adatokban nem stimmel anyukám neve és a születési évemet is módosította.
-
Mersant_le
csendes tag
válasz
Phoen|x #30258 üzenetére
en is regisztraltam, de nalam a szamlaszamot nem fogadja el. kivancsi vagyok hogy fogom megkapni a kovetkezo szamlat, vagy megkapom e egyaltalan...
meg van a turpissag, az eredeti szerzodesszamot megvaltoztattak. tok mas szerepel az utolso szamlan mint az eredeti szerzodesen...igy mar sikerult regisztralni.
-
válasz
Beldar #30256 üzenetére
Én is megkaptam. A probléma megoldása annak, aki továbbra is elektronikusan szeretné intézni a számlázás/fizetést az, hogy regisztrál a DIGI Ügyfélkapu felületére. Én is így tettem és simán hozza a szerződésszám+számlaszám alapján az előfizetésem. A régi inviteles regisztrációm, ahogy nézem eleve megszűnt.
Mondjuk nem ártott volna valami előzetes értesítés.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Beldar #30256 üzenetére
Én is megkaptam, és szerintem csak annyi egyelőre, hogy nem akarják, a Díjnet díját innentől kezdve fizetni.
A Diginek ugyebár nincs Díjnet, és gondolom konformizálják. Mivel a szerződés az Invitellel van, így Ő számlázhat. Szerintem nem számlázhat másik cég, mint akivel a szerződésben le van fektetve. -
Beldar
tag
ma ezt a levelet kaptam a Díjnet-től:
"Tájékoztatjuk, hogy az INVITEL Távközlési Zrt. a számláinak a Díjnet rendszerén keresztüli bemutatását és fizetésének lehetőségét 2021. augusztus 30-a után megszünteti.
Fentiekre tekintettel a Díjnet fiókjában lévő, illetve 2021. augusztus 30-ig beérkező elektronikus díjszámlákat, 2021. augusztus 30-ig van lehetősége a Díjnet rendszerén keresztül kiegyenlíteni.
2021. augusztus 30-át követően az INVITEL Távközlési Zrt. nem küld elektronikus számlát a Díjnet rendszerbe, és ezzel egyidejűleg az Invitel számlakibocsátói regisztrációját Díjnet fiókjában „megszűnt” státuszra állítjuk."Most ez vajon azt jelenti, h a számlázást is átveszi a DIGI?
-
Lajosnagy17
senior tag
Csővár DIGI FTTH, INVITEL rezes hálózat cseréje.
-
Tigris55
csendes tag
Akkor most mégsem szűnik meg az invitel? Hazudott nekünk a digi? Digi-s IPTV se lesz?
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Anonymus23 #30252 üzenetére
Lakótelepeken,és pár utcába van T optika Hajdúböszörménybe!
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96 #30251 üzenetére
Igazából azt se tudom, hogy van-e a városban T optika (bárhol is).
Jó 10 évvel ezelőtt a fő utcán laktunk egy társasházban, az alagsorban ott volt a T optikai betápja, DE egy olyan szutyok őskori elosztó volt felszerelve, hogy tudtak adni 1 Mbites netet!!!!!!!!!
1!!!!!!!!!!!!!!!
Ahova költöztünk ott megrendeltem a T ADSL-t, azt mondták, hogy be is kötik, majd hívott a kishölgy, hogy bocs, de nem fognak még egy póznát lerakni, így sajna kuka. Akkor lett a városi WIFI-s szutyok, majd rá 1 évre tudatosult bennem, hogy van az utcában Invitel (akkor nekem az Invitel még a TV/Teleofn szolgáltatóval volt azonos, nem tudtam, hogy internetet is tud).Igazából sok bajom nincs ezzel ami most van, csak annyi, hogy ha nagy a felhasználás a környéken, akkor szakad, mert a 2x8 frekvencia között nem tud szakadásmentesen váltani a modem, vagy a rendszer, vagy a franc tudja miért, lehet az itteni központ beállítása van elcseszve, de vagyunk egy páran akik erre panaszkodunk helyben...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Anonymus23 #30249 üzenetére
Nálad nincs Telekom optika?
Nálunk az van, de inkább Invitel, rohadt drága a Telekom. Min. duplája lenne egy valamire való csomag.
-
taki01
őstag
válasz
Anonymus23 #30249 üzenetére
Lehet jobban jártak volna ha ott csinálják, mert Zuglóban legalább 3-4 éve ott rohad az optika és nem tud rajta szolgáltatni. Nem volt engedélye a diginek az elműs oszlopokra valamint az NMHH-tól sem és az önkormányzat nem engedi a légkábelt a kerületben.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Lajosnagy17 #30248 üzenetére
Annyira várom már, hogy végre egyszer beírd, hogy Hajdúböszörményben is lecserélik ezt a szart
Nem tudnál intézni valamit? -
Lajosnagy17
senior tag
Kismaroson, Nagymaroson , Királyréten és Szokolyán is épül a DIGI optikai hálózat.( (forrás Taki)
-
kijan5
csendes újonc
válasz
Lajosnagy17 #30229 üzenetére
Szarvason egy ideje nem történik sajnos semmi. Tavaly év végén nagyon mozgolódtak, de most semmi. Pedig a lakótelepi övezetet megcsinálták a lépcsőházakig.
Viszont Tótkomlóson cserélik az inviteles telefonvonalakat optikára, ott most folyamatosan dolgoznak. Nem olvastam vissza, ha valaki már írta korábban, akkor elnézést. -
farkas-j
őstag
válasz
sziszi-fuszi #30245 üzenetére
Ha bármi illegálisat akarnék művelni, akkor azt feltöltőkártyással csinálnám, de úgy is nagy lenne a lebukás veszélye. De feltételezzük, hogy mégis elkövetek valami illegálisat az itt kapott előfizetéssel. Az adott időpontban használt IP cím alapján meg van az ICC szám (a hozzárendelt hívószám), a használt készülék IMEI száma és a pontos földrajzi pozíciója (+-5m). A valós előfizető meg pluszban bemondaná a rendőrségnek a személyes adataimat, a számlaszámomat stb. Neki semmi problémája nem származna belőle.
Én anno amikor a Pannon GSM-nek volt nagyon kedvező flottás csomagja, 4 ismerősnek is kötöttem szerződést a saját nevemre. Még mindig szabadlábon vagyok. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
farkas-j #30244 üzenetére
Én tuti nem adnám. Ha bármi illegális történik azon a készüléken, amibe beteszed a kártyát, engem csesztetnének először. S megvallom, nem is javaslom senkinek, hogy megtegye. Olyan visszaélésekre adna módot, ami felett nem rendelkezik az aki csak a nevét adja.
Ha több net kell, kérj két SIM-et, nincs korlátozva a kártyák és előfizetések száma. Igaz, drágább. De azért havi szinten nem olyan óriási összeggel, hogy ha erre van szükség, akkor ne lehessen kifizetni. Vagy van egy másik megoldás, hogy nem a DIGI előfizetését használod, hanem mondjuk 3x annyiért a semmiféle korlátozást nem tartalmazó nagy szolgáltatóét. (pl. T)
-
farkas-j
őstag
válasz
sziszi-fuszi #30243 üzenetére
Rendben van amit írtál és nem az 500Ft-on múlik, hanem az általad írt csomag 30GB-os, amit meg én szeretnék az 50GB-os (ráadásul olcsóbb is). Online TV-hez (Horizon GO, TARR MobilTV) és filmezéshez kellene (HBO GO, Netflix), ezért kellene az 50GB.
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan Digis vagy Inviteles vezetékes szolgáltatást használót, akinek nincs mobilinternete és nem is kíván használni. Van ugyanis a Diginek egy 50GB-os mibilnet előfizetése, amit szívesen megvásárolnék, de felénk nincs Digis vezetékes szolgáltatás, így saját jogon nem vehetek ilyen mobilnetet. Aki szívesen átadná a szolgáltatást, kérem írjon nekem magánba! Egy évet kifizetnék előre és a stick-re nem tartanék igényt. Köszönöm! -
Lajosnagy17
senior tag
Kunágota, Csabaszabadi és Magyarbánhegyes.
A DIGI FTTH már működik.
Algyő pár hete lett kész.
-
dobsa
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Invitel FTTH internet szolgáltatáshoz milyen eszközt ad jelenleg a szolgáltató? Csak internet lesz bekötve. -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #30237 üzenetére
Igen, szerintem is SZIP-es, arról gondolom,hogy CommCAD Kft a kérelmező! Egyébként mindkét falu közigazgatásilag Pápához tartozik.
Remélem valami megindul végre...! -
Lajosnagy17
senior tag
Értesítés építési engedély megadásáról – CS/15963-2/2021. számú határozat: Pápa, GPON-hálózat, IV. ütem, „A” terv – Borsosgyőr és Kéttornyúlak településrészek (kábelezés meglévő EON-oszlopsoron)
Közzétéve: 2021. július 15.Szerintem nem DIGI fejlesztés, inkább SZIP-nek tűnik.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30235 üzenetére
Akkor reméljük a legjobbakat, remélhetőleg hamarosan felpörögnek a dolgok.
-
válasz
Lajosnagy17 #30234 üzenetére
A Köztársaság út, és a Horváth Mihály utca ami jelenleg elérhető, két kisváci utca, ahol tudtommal már az Inviteltől megörökölt optika van, azt tették át DIGI névre. De egyébként van ismerősöm Vácon a Köztársaság úton, aki nem régen költözött oda, és Ő akart szerződni a DIGI-vel, de nem tudott. Azt mondták neki az ügyfélszolgálaton, hogy az Invitel már nem szerződik, a DIGI meg még nem, jelenleg csak azoknak szolgáltatnak, akiknek élő, régebbi szerződésük van. Szóval így neki is maradt a Kábeltv Kft. Amúgy régebben is volt már ilyen anomália a DIGI honlapján, akkor is két utca volt elérhető, azt hiszem a Zöldfa utca 0 hsz., ami értelemszerűen nem létezik, és a Cházár András utcában egy ház, talán a 25. Aztán ezeket törölték.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
supercow #30233 üzenetére
Azért kérdeztem, mert már régóta fent van a Digi honlapján Vác különböző utcákkal. Ez azt szokta jelenteni náluk, hogy dolgoznak a hálózat kiépítésén.
A legújabb helység Algyő. Az is csak 1-2 utcával volt fent, de gyakran változott, most meg már teljesen készen vannak, átadva. Esztergom hasonló, már majdnem kész vannak ott is.
Egyébként köszönöm. -
supercow
őstag
válasz
Lajosnagy17 #30232 üzenetére
A helyi topicba írtam pár napja, hogy a mi utcánkban húztak légkábelt, pedig csak jól beépült külterület, zártkert. Nagyon várom a bekötést.
-
Lajosnagy17
senior tag
Vác is nagyon csendes, ott sem történik semmi?
-
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17 #30229 üzenetére
Itt a környéken a zirci járásban nem láttam még senkit se dolgozni. Pannonhalma - Écs viszont bővülgetett ooptika ügyben. Invitech-et is gyakran lehetett látni arra.
-
Lajosnagy17
senior tag
Nincs valakinek információja a következő településekről:
Pápa, Szarvas, Szentes, Zirc és Mórahalom? -
Lajosnagy17
senior tag
Már Algyőn is elő lehet fizetni a DIGI FTTH-ra.
-
Tigris55
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #30226 üzenetére
Nem tudom.
-
Tigris55
csendes tag
válasz
Peter Kiss #30224 üzenetére
Ma azt az infot kaptuk a Digitől, hogy 30-án megtörténik az átállás az Invitelről a Digire. Biztos emiatt vannak technikai problémák.
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Van most valami karbantartás az invitelnél, mert néhány napja elég gyakran elmegy a tv adás és azt vettem észre, hogy csak a hd-k nem elérhetőek. Érdekes módon az analóg csatornák működnek. Egyébként internet ezalatt az idő alatt is van.
-
kingadam
csendes tag
válasz
kabelmania27 #30221 üzenetére
Köszönöm!
-
kabelmania27
félisten
válasz
kingadam #30220 üzenetére
Ez az osztó 10dB-t csillapít letöltés irányban így ha jól számolok rendben van a bejövő jelerősség. Ezt a modemet nem lehet bridge módba tenni ezért érdemes cseréltetni más tipusra. Létezik cisco 3208 vagy 3212, Thomson, és van fekete színű CBV382E1 is ami a legújabb tipus. Lehet a technikus cserélni fogja az osztót mmwo-ra.
-
kingadam
csendes tag
válasz
kabelmania27 #30219 üzenetére
Az osztó Technetix TRIS-210EEN.
Milyen HGV-k vannak most forgalomban? Lusta voltam cseréltetni korábban olyanra amit lehet bridge módba rakni de akkor most csereként azt kérek ha nem rosszabbak mint a technicolor. -
kingadam
csendes tag
válasz
kabelmania27 #30214 üzenetére
-
Gondwana
addikt
Szombat óta szegedi optikai kapcsolaton nincs net.
Ma már néhány másodpercre sikerült felcsatlakozni, csak, hogy a checkip.dyndns.org a saját címünket adja vissza, egyébként csak akkor van net, ha a routerre kötöm a mobilomat (Voda)
Állítólag országos gebasz, de itt meg senki se panaszkodik. Tényleg másnál se megy, vagy csak hárítanak? -
kingadam
csendes tag
Sziasztok. Az elmúlt napokban rendszeresen nincs internetem. Ha újraindítom a hgw-t (tc7200) akkor egy darabig van de kb 1,5 óra utan megint nem tölt be semmit. Van mögötte egy router sem annak wifijen sem a tc7200ra kábellel kötött gépen sincs. Ledek világitanak legutóbb az us led ütemesen villogott. A webes felületen nem láttam problémát. Mi lehet a probléma haldoklik a hgw? Köszi
-
krono.
tag
-
-
-
zzola
titán
válasz
krono. #30207 üzenetére
Meg kell nézni az ÁSZF erre vonatkozó részét.
Én pl. most kötöttem a Vodafone-hoz, ott már az "arcomba nyomták", hogy nincsen min. ping illetve a ping ingadozás is elfogadható és a pocket loss is szerepel, mint elfogadható tényező. Magyarul sok PL és magas ping miatt nem lehet elállni a szerződéstől, szolgáltató nem vállal minimum értékeket.Mekkora a PL illetve miért baj az neked, vagy miben nyilvánul meg a magas szám? Valami hátrány ér emiatt?
-
krono.
tag
Sziasztok!
Invinetworknél vagyok, és egy ideje folyamatosan packet losst tapasztalok. Próbáltam panaszt tenni a szolgáltatónál, de ilyenkor kiküldenek egy embert, csinál valamit, majd aláirat egy papírt, hogy a probléma megoldódott, holott mutatom neki, hogy ez nem lett jobb. Első alkalommal modemet cseréltek, második alkalommal ethernet portot tisztogattak meg. Természetesen egyik sem oldotta meg a problémát, traceroute alapján náluk (a hálózaton) van a probléma. Azzal fenyegetnek, hogy ha nem írom alá a papírt/újból kihívom őket ismételten lokálisan fognak problémát keresni, és még a kiszállást is kiszámlázzák, pedig egyértelmű, hogy a hiba nem nálam van. Szerintük mivel a speedtesten a ping jó, és a garantált minimum sebesség megvan, ezért nincs jogom panaszkodni.
Valaki járt már hasonló cipőben? -
Lajosnagy17
senior tag
"INVITEL HÁLÓZAT KORSZERŰSÍTÉS ÉS DIGI HÁLÓZATÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK ESZTERGOMBAN"
-
-
NeoGara
csendes tag
Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok. Inviteles vagyok, kártyán kapom a szolgáltatást. Két LG TV-m van, egy öreg Wifi nélkül, és egy modern Wifivel. Mindkét eszközön rossz az idő az óraállítás óta. A Wifi-s TV ha automatán van GMT+2-be rakja magát, van opció egyedi GMT beállítására, ha beállítom GMT+1-re akkor is marad az 1 óra késés.
Azért írom ebbe a fórumba, mert WIFI nélküli TV-m csak az inviteltől veheti a pontos időt és ott késik 1 órát.
Csináltam már gyári beállítások visszaállítását, a menüt ezerszer átnyálaztam, nem találom a megoldást. Más találkozott ilyen gonddal?
Helyileg: Baja-Vaskút
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Synology routerek
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest