- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Miért gyűlnek hirtelen az iPhone 20 pletykái?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
-
Europum
csendes tag
azthiszem a P45ös lapomnak 450 lesz a vége FSB szinten, kérdés: lehet lennebb venni a szorzót(ha kell), és az FSB-t tolni fel amennyire lehet? Teljesen külön megy a memória és az fsb frekvencia állítása? (alábbi posztok szerint nem, ez így volt amd-nél is a hipertranszporttal, meg a rammal, őket visszakellett venni, hogy a lap fsbjén tudjál jót húzni, akkor intel konfigokban ez most hogyvan? összekeveredtem
)
bocs a kezdő kérdésekért, soha nemvolt még intel lapom meg prockóm
(mármint amit húzni is lehetett volna) -
Pingvin1985
tag
Először kipróbáljuk a lapomban az 5200-at, utána majd kiderül lesz-e csere. Egyébként én is olyan 5000 forintot gondoltam rádobni. Többnyire játszok, ott számít az 1 vs 2 mega cache?
1.328 V-on (cpu z szerint) 9*333-on stabil a 2180. Így megy már vagy fél éve. Majd kipróbálom, hogy a 10*-es szorzó is megy -e neki ezen a feszültségen.
-
promisz
aktív tag
Az imént írtad: Példa: Ha mondjuk 800as ramjaid vannak akkor 400as FSB-n szinkronba megy a ram a procival így nem kell egyiknek sem a másikra ,,várnia"míg ha pl 300FSB-n hajtod a RAM vár a procira mert nem vannak szinkronba.
Most azt írtad, haggyam 300-on az FSB-t. Akkor hogy is van ez?

-
Speed®
titán
Ha mutatsz nekem ~35ért Q8300at megeszem a nem létező kalapom

G0 Q6600ak vannak 40 körül, de annak a hőtermelése horror számomra.
Most nem az a kérdés, hogy anyagilag jó üzlet lenne-e, mert az lenne
De mi van ha csak 2 mag kell de több MHz..ebben a lapban nem menne.
Hjaj..már látom előre, agyalás lesz itt meg szorzás-osztás keményen ;p -
zoo8800
veterán
Jajjajaj
Amit #5585 írtam, az csak a Gigabyte G/P31 lapokra vonatkozik
Enyém minden további nélkül megúszta a merényletet, és nem is nagyon hallani olyat, hogy emiatt (magas PCIe freq) bárminek baja lett volna.
Elvileg baja lehet a vinyónak, a VGAnak, és a TV tunernek. Gyakorlatilag nem igazán
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Én azt nem értem, hogy melegedhet ennyivel jobban a 65nm-es e2180-nál, ami 1,4Von kevesebb hőt produkált sokkal, mint ez 1,36V-on (pedig, uaz a lap, de csak béta biossal ismeri fel a procit, bár ugyanezzel a biossal ment benne az előző is) Annyival nincs benne több tranzisztor, és annyival rosszabb nem lehet a szivárgási áram szempontjából
-
bakosgabor57
őstag
-
A Core architektúránál nagyon számít a QPB, ami az FSB(host clock) és a 4 szorzatából jön ki. A Dual Core prociknál ez alapból 800MHz, de a kisebb szorzújúaknál(de hülye szó
)magasabb FSB kell azonos órajelhez, mint a nagyobb szorzújúaknál, ebből következik, hogy a QPB is nagyobb lesz, ezért fordulhat elő, hogy a kisebb szorzójú proci ugyanazon órajelen nagyobb, vagy kisebb órajelen ugyanolyan számítási teljesítményt ad, mint a nagyobb szorzójú. Ha E1200@8x400 és E5400@8x400-at hasonlítasz össze ugyanolyan RAM-órajelek mellett, akkor az E5200-nak egy picivel többet kéne produkálnia. -
fagy53
nagyúr
Pl arra, hogy instabilabbá válhat a géped, mivel így a PCI busz frekijét is emeled.
A lapodtól függ, hogy ezt mikor érzed meg, van akinek 104MHz-nél vannak gondjai és van olyan aki 120MHz-en megy gond nélkül. A VGA gyorsabb lesz, de ez csak a benchmarkokban számít, a játékokban pár FPS-t jelent. -
kicsigeri
senior tag
Te most ugye csak viccelsz. 4500 A legtöbb 7XXX se tud 4500 nem hogy egy 5400 as. Hogy tudna már annyit?
darál0w kinek megy az 5XXX procija 4500 on. Nincs itt olyan hogy várjuk az eredményeket. Max annyira lehet meg mint nekem, de hogy 24/7 be nem az 100% ha csak nem folyamatos szárazjeges hűtése van. De az meg lehetetlen. Léggel vagy vízzel nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nagyon örülnék neki 

(mármint amit húzni is lehetett volna)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)