- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
viszont vmi qpi is része az uncore-nak, [link]
tranzisztorokhoz:
The uncore isn't as critical for performance but is made up of a ton of transistors; roughly 400 million in the case of Lynnfield/Bloomfield (more if you count the PCIe controller). In order to save power, Intel uses slower transistors that have lower leakage for the un-core. As a result, the un-core can't clock up as high as the core and runs at a lower multiplier.
[link] -
tlac
nagyúr
kösz!
ezt az gigás írást már nézegettem régebben
de a QPI link az elég kötött
tényleg, [x36], [x44], [x48] és [Slow Mode] van (ez utóbb micsoda?)
a QPI link általában x36 megy ami a bclk x18 = QPI link
ezt nem egészen értem, miért feleződik meg?
az volt a lényeg hogy kb 4000mhz-s qpi link volt a legfelsö határ .. itt úgy gondolom "platform wall"-ba ütköztem, de láttam már magasabb qpi link-eket is persze
azt hiszem vmelyik tesztben olvastam olyat, hogy az uncore-hoz másfajta tranzisztorokat használnak, amik nem bírják úgy a sebességet, mint a magok
-
Zé_Mester
őstag
nem a ramra és nem a 100 évig stabil rendszerre ment a teszt.
minimum feszre voltam kíváncsi 4000 MHz-en, mivel a vevőt ez érdekelte.
ramot nem tesztelek mellé, mert úgyse lesz ilyen ramja mellette, ha lesz is, nem biztos hogy ugyanígy fogja hajtani, ahogy én hajtanám, feleslegesen szórakoznék vele.32/64 bites rendszer abszolút nem számít, mivel 1db 2GB-os modul van a lapba.
sonique - 1800MHz-hez képest elég sok a fesz.
átolvasom már amit linkeltél, hogy mire is jó ez a F5x bios. -
tlac
nagyúr
én nem értek ehhez, semmi tapasztalatom core i-s procival és nem is követtem eddig a topikot
tehát, hogy is működik ez pl. egy gigánál?
van egy bclk, amit szorozva a CPU Clock Ratio-val megkapjuk a proci sebességét
a System Memory Multiplier * bclk pedig a memória frekvenciája
és a bclk szorozva vmi uncore multiplier-rel az memóriavezérlő sebessége lesz?qpi-t hogyan kell beállítani az uncore-hoz? gondolom annak nincs értelme, ha a qpi gyors, de a uncore pedig lassú vagy fordítva
-
kelzsoca
félisten
Igazából csak ki akartam próbálni, mint bioson kívüli lehetőséget
De én is jobban bízom abban ha magam állítgatom be a dolgokat a Bios alól
Egyébként igen, ez a főgép, és ezt használom mindenre, tehát egyébként alapon fog ketyegni, esetleg egy komolyabb vga miatt majd a későbbiekben, ha szükséges akkor lenne húzva a rendszer
-
SimonYana
addikt
Sorry Mester!
Igazad van!
Nos belinkelem végra amit kértél!
3400 az NB frequency .
Most minden alapon van csak az XMP-t kapcsoltam profil1-re.
Láthatod milyen feszt ad autón a lap!Egyébként nagyon nem tudok ennél a lapnás és rendszernél semmit.
Bár mit csinálok,dolgoztatom a CPU-t nagyon megy fel a hőfok és be is fagy.Igaz ilyenkor nem hagytam autón a feszt .Lehet kevés,de biztos vagyok benne,hogy nem csak a feszel kell stabilizálni a rendszert! -
Gorneck
legenda
Bent melóba kipróbáltam mikor itt még senkinek se volt és nem tetszett...
Mit írjak le? Azt hogy amire kell nekem abban vehemes és semmivel se gyorsabb, mint az otthoni gépem ami feleennyibe sincs? Mások az elvárásaim és míg nem munkára vesz az ember i5/i7es gépet addig nem éri meg ennyi.
Nem vagyok anyagias ember amire szükségem van megveszem, legyen szó kocsiról, mikróról vagy i7ről...már egy ideje meg van rá a pénzem, de most is inkább pulcsikat vettem magamnak meg gatyát.
És pont ezért marketing amit leírtál nekem...bizonyítani akartad nekem milyen jó az új platform, mikor Én ezt sose vontam kétségbe...semmilyen szempontból...csak Én vártam többet...válaszképesebb platformot, de rohadtul nem ez történt...Nem történt semmi...csak nem érdekel az informatika...annyira...elolvasom a híreket, benézek a szakmai topikokba és kb elhányom magam...
-
slett27
addikt
Nem mondanak semmit ? Általában a userek alapon használják a gépüket.
Azért az a min FPS nem rossz.
Én főleg játszok már. Persze tuningot is nézek, csak arra több időt kell szánni.
Azért ellenőrzöm, hogy kb valósak lehetnek-e ezek az értékek. (Kis bibi az hogy nincs GTX285-öm). Nézek máshol is teszteket. Már régóta elérhető a www.pcgameshardware.com.
Egy kis BIOS beállítási tanácsot azért elfogadnék.
-
slett27
addikt
A teszteket bekapcsolt turbo-val futtatják ? Ez így nem ad reális képet, nem ? A i5 750 4x2,66GHz gyári spec. szerint, de teszteknél a turbo miatt ugrik a MHz, így számottevően jobb eredmények születnek. Persze gyárilag ilyen a proci, úgy lenne reális, ha a többi más processzorban is meglenne ez a lehetőség. Vagy az i5 750-ben mindenhol ki kellene kapcsolni.
Vagy Te hogy látod ?
-
sonique
őstag
no ezért nem volt kedvem ide irni
mert olvastam a magynyilvanulásaidat és
elég lekezelö és kihaénnem magatartás ...
bocs a személyeskedésért ... de nyugodtan megfogadhatod mas tanácsát is
nem csak a magadét szajkozd ...és igen nem olyen régi az I7 es hogy akarmi tapasztalatod legyen az alaján hogy
mennyire birja hosszutavon
aki hasznalt procit veszem amit 1,7 voltos ramokkal hajtottak
és azért vesz ilyet merthogy az i5 procival egyárban van
de a hasznaltal ugysem lessz gond ... hát nem tudom
lehet hogy kibirja de olyan hosszuéletü nem lesz mint a régiek
és elöbb fog jobbsorsra szenderülni
ami igy már igencsak deficites egy i5el szemben amit ujonan vettél... -
sonique
őstag
hat a i7 proci pont rossz példa használtra
ugyanis sokkal könyebb kinyirni mint a régi memoria vezérlöt nem tartalmazo procitvagyis sokkal több a riziko ezekböl használtat venni
sokkal inkabb adok ki plusz pénz egy uj procira
mint egy vga kartyaraa kartyakon és alaplapokon a kigyengült régi elekrolitos kondik ha rosszak szemmel lathatoak vagyis sokkal kevesebba riziko mint egy procinal ahol semmi sem latsz
-
BigBear
senior tag
Ár/teljesítmény? Meg szabad kérdeznem mire használod a gépet?
Most kihasználják a programok a 4 mag + HT-t? Néhány grafikai alkalmazáson kívül mutass már légy szíves olyan programot, ami kihasználja.
Ugyanezen programokat leszámítva a 4 magot kihasználókat is igencsak nagyítóval kell keresni egyelőre.Látod, nekem volt 70e meg 10e forintos lapom is. Hogy őszinte legyek, a felszereltséget leszámítva (aminek nagy részét nem használtam ki) semmivel nem nyújtott többet a drágább lap. Proci ugyanúgy ment az olcsóban is, használat közben ugyanazt a sebességet hozta (teszteket nem futtatok, nekem totál mindegy, hogy az xy programban az egyik 15 ponttal többet vagy kevesebbet ér el -> ezek 99%-a úgyis csak e-pénisz növelésre jó), tuning esetemben nem játszik (kinőttem belőle jó pár éve), több videokártyára nincs szükségem, stabilitásban pedig tökéletes volt a kis lap is. Az én szempontomból semmi értelme nincs a drágább lapoknak.
Nem vádaskodok, csak leírtam az én szempontomból a dolgokat. Ami egyébként tapasztalatom alapján a felhasználók nagy többségére jellemző. Mert ugye "Ámerikában" se vesz mindenki csúcs gépeket, sőt.
Félre ne érts, nem mondom, hogy a 920 és az 1366-os rendszer rossz. Csak éppen pont ha az árakat is nézem, nekem semmivel nem nyújt többet mint a kisebb platform, s a legtöbb "mezei" felhasználónak sem.
-
tlac
nagyúr
nem, én azt írtam, hogy nincs amortizálva, ez, ami biztos, ha nem használt cuccot veszünk
amit te írsz, az a bizonytalannekem is van ősi gépem, leginkább a kondik a szokták legyengülni ezekben
az X58-s lapok mind erösek.... csak a p55-ben lesznek ilyen halvány-lila-lofingok mint az UD2..
igen, mert az x58 felső kategória, x48-ból sem voltak ilyen ds3l-ek
én midig is ÁR/teljesitmény muatüban nézam a dolgokat és aszerint választok.
de nem a legjobb ilyen paraméterrel rendelkezőt veszed meg
az x58, 6 giga tri channel, 920, erősen túlárazott a teljesítményéhez képest -
BigBear
senior tag
Akkor vásárolj csak használt, próbagaris, ki tudja honnan származó és milyen állapotú cuccokat bátran, ha nem számít.
Rohamos fejlődés? Ugyan már, évek óta nyomja néhány "Vérpistike", hogy jaj, de jó a sokmagos proci, mást nem is szabad venni stb. Ehhez képest jó, ha a mai programok 2 magot kihasználnak, a 4 mag kihasználtsága meg a béka segge alatt van. Mire ténylegesen (nem teszt, meg egy-két program) ki fogják használni a programok a HT-t meg sok magot, addigra az emlékét is elfelejtjük az egész i(x) sorozatnak.
Neked mi az értelmes lap? Nekem - és a felhasználók ~ 95%-ának a 25e forintos lapok is tökéletesen megfelelnek. Miben is nyújt többet a 40e pénzes P55 lap?
Ja bocs, tudom, neked csak a legdrágább felel meg. -
tlac
nagyúr
hát ha nem szeretsz használt cuccot venni, akkor fizess többet, feleslegesen, csak azért mert te nem szeretsz
nem feleslegesen: teljes idejű, biztosabb garancia és nincs amortizálva
"miért?" azért mert a bövithetöség szempontjából jobb...
valóban, de ez szerintem az utolsó szempontok között szerepel, beáldozható és cserébe olcsóbb
mod2:: (#438) Keldor papa :: ne haragudj már de 25-30-ért nem kapsz értelmes lapot a P55-höz... egy normális lap is 40k-tól kezdödik.... annyiért meg van x58 lap is..
25-30-ért kb. olyan értelmes lapot kapsz p55-ből, mint 40-ért x58-ból
pl. p55 ud3r - 34k
x58 ud3r - 44k -
tlac
nagyúr
ne az új 750-es árát hasonlítsd már egy használt 920-hoz
(én pl. nem szeretek használt cuccokat venni...)pláne akinek játékra kell a gép annak mindenféleképp X58
miért?
egyedül a cf, sli-ben jobb, de aki amúgy is a ezt a kategóriát veszi, nem fogja érdekelni a több kártyás lehetőséga HT-ból is egyre több játéék fog kamatoztatni a közeljövöben...
a távoli jövőben
a memeory bench, mint ahogy a nevében is benne van a memokról szól , ennél a paltformnál már kevésbé van jelentösége, inkább az Uncore-tól és a ram órajelétöl fügnek az értékek... nemértem mit vársz egy ilyen everest tesztnél ahol a memokat méri...
és te mit vársz tőle?
nem értem mit akartál ezzel mondani -
keIdor
titán
45k-ért hol kapható 920 D0?
Linket pls!Azt vedd figyelembe, hogy az aprós C0-ból 2-3db van, és nem mindenki szereti a "használt" terméket. A C0 meg nem sokkal tuningosabb, mint a B1 Lynnfield. Alaplap is olcsóbb, mint az 1366-nál, akinek 10k számít annak tényleg jobban megéri szerintem a Lynnfield. Egyelőre a 4 mag sincs sehol játékokban, mire rendesen fog menni a HT addigra már nem ez lesz a gépünkben.
Aki bemegy a boltba, annak a 750 éri meg egyelőre jobban.CF, SLi persze egy nagy pozitívum, de szerintem olyan durvák lesznek a HD5800-ak, hogy még az X2 is fölösleges lesz, nemhogy 4GPU.
-
beteg
őstag
tessék, hogy néhány kifogásodra meg legyen a válasz:
A 920-asnak egy teljesen átlagos 1,25-öt adtam a biosban 3800-hoz, (C0). Az összehasonlíthatóság miatt a 750-esnek is. Mind a kettő prime stabil lenne 1 órát, ha lenne annyi türelmem, illetve ha a 750-esen nem a gyári hűtő lenne. A 750-es addig stabil prime alatt, amig el nem éri 95 fokot. (Bár előre tudom, hogy ebbe bele fogtok kötni.)
És ezek után szintén nagyon nagyon közeli értéket ad a HyperPi is, a winrar is, szinte azonos a memolvasás, írás. Vagyis van jelentősége a szorzónak és a fesznek a platform teljesítményének összehasonlítása esetén?? szerintem nincs.
És egyre határozottabban az a véleményem, hogy az i5 és az i7 esetében kevesebb a különbség ami a 4/8 magot illeti, amit az hoz. Máshol pedig minimális a különbség!
Akinek "csak" játékra kell a gép, most akar új procit venni és egy, másfél évre veszi, annak jobban megéri anyagilag a 750-es 2x2 giga rammal! -
beteg
őstag
1 szóval sem mondtam, hogy stabil. nem az érdekelt, hisz a 750-hez egyenlőre csak gyári hűtőm van.
a 920-asra nem rég írtam, hogy auton kapja a feszt és nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle. (ahogy azt sem hiszem el, hogy folyamatosan ennyit kap.)a szorzónak nálam mi köze volt az összehasonlíthatósághoz? mind a kettő ugyan azon ment.
a superpi, ok, hogy egy magot használ, de az egyik proci 4 a másik meg 8 magos és ahogy a superpi, úgy egy csomó más sem használja ki mind a 8 magot, tehát szerintem igen is lehet levonni következtetéseket a két eredményből.
a winrar ahogy jönnek ki az új lapok, procik, egyre többet mutat. vagyis szerintem össze lehet hasonlítani az eredményét mondjuk egy q6600-al, már csak azért is, mert éles működés közben is gyorsabban csomagol ki mondjuk 4 gigát, ami pedig talán jellemző használat.
a 3d06 nak valszeg a Win7 a baja.
vagyis az érveid ellenére én még mindig úgy látom, hogy a két "eredmény" összehasonlítható. néhány kiegészítéssel. és persze még maradnak kérdések. pl. hogy hol lesz prime stabil.
-
Zájec
veterán
csak hogy lásd nem a levegöbe mondtam, linkelek be egy pár 3dmark06-s mérést, ezen látszik a különbség...
4ghz-n :: HT off (4szál) 7033 pont ,, HT on (8szál) 7568 pont
4.2ghz-n :: HT off (4szál) 7352 pont ,, HT on (8szál) 7995 pont
-
beteg
őstag
pár percig kaphatott 2v-ot. biosban láttam, kiírja az aktuális feszt. vissza tette fix 1,64-re és úgy is bootolt, everestezett, winrarozott utánna 2000-en. uncort nem néztem
most újra rakom az xp-t, aztán próbálgatom
a 40k-s havi villanyszámlámon biztos nem lenne számottevő különbség a -0,2V
-
beteg
őstag
én nem az intelnek dolgozom
egyszerűen tetszik a proci. de ha leakartok róla beszélni, nem gond
akkor is azt mondom, hogy a 8 mag még legalább 3 ilyen "nagy újdonság" proci megjelenéséig nem lesz létfontosságú. a feszekről pedig már elmondtam a véleményem a "nagy" i7 topikban. röviden: ha ugyan úgy melegszik kevesebb fesszel a D0, mint többel a C0, akkor nem tök mindegy, hogy mennyit kap?? Végeredmény ugyan az még tuning szempontból is, 4000, 4200 Mhz. Nem tudnak többet a D0 sem. Ha pedig le van hűtve, akkor én nem paráznék a 7/24 1,3 -tól, hisz zsinórban olyan lapok jelennek meg, amik auton 1,44 is adnak a prociknak. P55 meg 2V-ot a ramnak. És nem halnak meg. Legalábbis a nagy gépem vidáman repül auton 1,44en 10 hónapja.
közben tettem egy kicsit jobb ramot az i5 mellé. megvan a 4000 winrar 4200as proci és 2000-es memcsi mellett -
beteg
őstag
jó, HT-t aláírom, ha valakinek olyan munkára kell a gép, ahol ki is használja. De pont itt szoktak engem a PH hülyézni, hogy minek nekem ilyen gép, mire lehet ezt használni. Én tudom, hogy mire lehet, de az pl. nem munka, nem létszükséglet és baromira mindegy, hogy a 4ghz 1,2 volton megy-e. Csak azért vegyek 920-ast hogy 1,2-ön menjen??
Szerintem jobb vétel a 750. Annyival nem lassabb, mint amennyivel olcsóbb. Lassabb? Rossz kifejezés, mert baromi gyors ez a proci. -
beteg
őstag
egyetértek veled, már látom, hogy nem a dual és a tri közötti különbségből adódik a gyorsaság. minden esetre nekem kicsit megdöbbentő volt látni, hogy két egyszerű, olcsó és nem is kihajtott rammal is ilyen eredményeket lehet elérni
arról nem is beszélve, hogy baromira nincs jelentősége, hogy winrarban 3 vagy 4 ezer pontunk van
de úgy, hogy a nagy gépemben 920-as van, 1600cl9 es memcsikkel, mondhatom, hogy az i5 általános tevékenységek alatt semmivel sem lassabb, játékok alatt is hasít.
jobb vétel a 750-es, mint a 920as. Csak az vegyen 920-ast tri ch-el, akinek tuti olyan feladatra kell. -
Haart
addikt
Az a baj hogy te sem tudod felmérni hogy ki mennyit tud, bizonyos dolgokról sztem. 1-2 embert nembiztos hogy le kell nézni. Általában nem teljesen analfabéták járnak ilyen fórumba. A p45 alatti lapokról és ddr3 viszonyukról szó sem volt. Azt meg tudjuk hogy ott teljesen felesleges a ddr3.
-
-
keIdor
titán
Ha megerősödik a 32nm (és meg fog), és netán az Intel úgy döntene, hogy nem csak a 6 magos (Gulftown) és 2 magos (Clarkdale) procikat fogja így gyártani, hanem ezek mellé jön majd a 4 magos Lynnfield utód is, akkor nem hiszem, hogy lenne új stepping. Azért remélhetőleg nem ezzel a 3db 4 magossal akarják kihúzni a Sandy Bridge-ig, amíg az összes többi új proci a szomszédban már 32nm-en fog készülni.
Persze tudom, én is láttam a Roadmap-ot, és azon semmi 32nm-es 4 magos nem volt, de a 920-at is be akarták szüntetni és egyelőre úgy néz ki, hogy még marad egy darabig...
Én remélem, hogy nem csak egy új steppingel akarják majd kinyomni az emberek szemét hanem egy rendes 32nm-es CPU-val inkább.
-
Haart
addikt
Jó hát bekeverted a használt árakat is. Majd meglátjuk hogy jópár hónap mulva a 750 ára hol jár. Azért azt ne felejtsd el hogy még új. Ezért drága is. De fog ez még lemenni. Természetesen ha használt árat nézel jó árban van nagyon a 920. De az alaplap még mindig drága és apróban alig látsz x58-at. Ha van akkor is majdnem bolti áron. Ha meg olcsó lapot akarsz 750 alá akár 30k alatt is találsz lapot. Míg 920 alá 40 az alsó határ. De most nézem aprót 45 felett van csak x58. Tehát alaplapok terén majdnem 20k az eltérés. Az új proci ár esetén újabb 10k. Az már 30k és sztem ennyit nem ér meg a 920-as rendszer. SLI-be nem gondolkodom tehát nekem még 1db pci-e is elég volna.
-
Haart
addikt
Egy szóval sem mondtam hogy jobb mindenben. De elkell ismerni hogy a 920 drágább és nem éri meg a többletet. Pusztán ennyi a konklúzió. Azt hogy tuningra mit bír az egy dolog de azt megintcsak nem mindenki fogja kihasználni.
Tehát ár/érték arányban jobb a 750. Bőven elegendő a leg elvetemültebbeknek is.Cyberpunk: az SLI-t ne keverjük most bele arról nem volt szó. Perzse ha valaki nemtud mit csinálni annyi pénze van az ne is nézze az 1156-ot mert eleve felesleges. Az rakjon össze inkább quad sli-t. Per pill az ár/érték arányról van kizárólag ecsetelés. Most belkezdhetnék az sli hátrányaiba is hogy pl nemlesz 200% os a teljesítmény. Tehát megintcsak jobban jár az ember egy erősebb kártyával, már csak fogyasztás szempontjából is.
-
Cyberpunk
félisten
Igen és arról ne is beszéljünk hogy aki több kártyás rendszert akar kiépíteni SLI vagy CF annak nem jó választás az LGA1156
Mert X58-nál mehet mind két kártya 16x-os sebességen. Ami nem elhanyagolható annak aki ebben gondolkodik.Mint ahogy állítják az sem igaz hogy nincs olcsó X58-as lap ott van például az ASRock X58 Extreme a maga szerény 40k környéki árával. És ez már nem az a gagyi lap amit meg szokhatunk tőlük.
-
Haart
addikt
Egészen addig amig teljesítményben jobb a tili-toli addig nemérdekel amit mondasz, mert hiába jobb lenne a 920 ha még sem az a tili-toli hiánya miatt
Nekem8 hogy érik el a teljesítménytöbbletet ha valami jobb az jobb ennyi. VT az senkit nem érdekel, az ittlévők 99%a nem is használja. A HT az még csak csak valami, de a játékteszteken ez nem látszik abszolút sőt.
Teljesítmény meg mi másra kéne mint játékra. A többi megincsak nem érdekel. Azt ugysem veszed észre ha 1000 ponttal többet hoz pl a 920 memória tesztben meg synthetikben. Kenheted a hajadra.
Ami érdekel a játék, abban pedig semmiképp sem bivalyabb a 920 sőt. -
Zájec
veterán
a mostani PH-s tesztben is esik szó a Turbo Boostról... egy kis szemléltetö ábrával.
-
Haart
addikt
Az egy dolog hogy a 3.2 nem egyenértékű a 2.8-al. Csakhogy ez gyárilag ilyen és ha nemhasználod ki a 4 magot akkor még jobb is a 3.2. Tehát mondhatnánk hogy a 920 elvan tolva. Ha meg tuningról van szó akkor teljesen mind1, akkor már nem érdemes erről dumálni. A lényeg hogy kapsz egy jobb turbo boostos procit kevesebb árért.
-
lacos001
senior tag
Nem az áruk miatt nem vettem még semmit,keret van rá,csak fogalmam sincs i7 vagy i5 legyen....... számomra egyszerűbbnek tűnik igy P35 után a P55........lehet rosszul látom.Inkább még kis ideig olvasgatok itt a ph-n tapasztalatokat ,aztán rendelgetek majd dolgokat..........
kis ideig még bírom. -
toyone
őstag
Valóban van választék de nem feltétlenül van minden gyártónál ilyen leválogatás.
És azt is nézd hogy (mint az i7 nél) nem vesz mindenki ilyen modulokat. Van aki megelégszik az olcsóbb kategóriával, mert ramra már nem volt elég a keret vagy csak arra nem költ annyit mint mondjuk VGA-ra. Ott hasznos lehet a tri böl összerakott páros. -
toyone
őstag
Személy szerint nem vennék Dual Chanel kitet a P55 höz. Csak Tri-t. Ugyan az tudja mind a két fajta. A Tri kitekből már van bőven ,lehet válogatni. Nálam plusz érv hogy a 3 ból jobban kilehet válogatni mely modulok mennek jobban. Ha mondjuk nem megy valami fényesen a második modul akkor ott a 3. ami még mehet jól. Az sem elhanyagolható hogy aki LG775 (vagy bármi másról) vált annak előnye lehet a későbbiekben abból hogy tri chanel kit van a birtokában mert egy esetleges X58 ra váltás vagy csak egy lehetőség a kipróbálására is jobb.
-
lacos001
senior tag
Pl itt vagyok én is,azt sem tudom,hogyan is cselekedjem.
I7 topikba írtam először és azóta sem vettem semmit..........mert várok erre a csoda I5-re...,aztán lehet tök feleslegesen.Olvasgatok én is teszteket,meg sok mindent össze-vissza,I7 vs I5-ről,de még nemdöntöttem el,ezért kényszerből laptopozok. -
kaoszpapja
aktív tag
a 272 bclk-t folyékony nitrogénnel érték el, valószínűleg oltári feszültségekkel és megkell jegyeznem, hogy ilyet 50k-s, x58-as lappal nem lehet csinálni. igen, nincs tapasztalatom még ezekkel a rendszerekkel és elhiszem neked hogy nincs olyan jelentősége mint p45-nél az fsb-nek, viszont a nagyobb bclk, nagyobb órajelet jelent és ehez nekem nem kell a platformot használnom, hogy tudjam. a fogyasztásbeli külömbségek megmagyarázásán nemtudom mit értesz, én csak elfogadom amit a tesztben leírtak és ha igaz, akkor 70W-al kevesebbet eszik, ami úgy gondolom hogy elég jó, mert valószínűleg nem melegszik annyira, viszont a miértjére én sem tudom a választ. az x58-p55-re visszatérve, az olcsóbban jobb alaplap alatt, a jobb felszereltséget és nagyobb tuning potenciált, ugyanazon az áron értem.
-
keIdor
titán
westlake: Vicc számozás... 860s, 750s, és nem ugyanazt jelenti itt az "s", mint a Core 2 Quad családnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged