- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
duke
aktív tag
"szerintetek, ha i5 750 nél lekapcsolok 2 magot, az érződik a proc fogyasztásán?
( vagy csak a rendszer nem látja, de a két mag sutyiban, de alapon ott ketyeg )"
Idle uzemben nem igen van kulonbseg a fogyasztasban.Azt tapasztaltam,hogy annyira jo az energiatakarekos megoldasa a procinak,hogy egeszen szelsoseges beallitasokban is,alig par watt a kulonbseg.Peldaul :1 mag 1.2Ghz 0.85v -nal 70 wattot fogyaszt a teljes gep.
Ugyanakkor 4 mag 4.00Ghz 1.40v-nal 75-78 watt.Eleinte azt gondoltam majd csak akkor kapcsolom be a tobb magot ,ha azt tenyleg hasznalom,de rajottem,hogy idleben nem lehet jobb eredmenyt elerni mint amit proci alapbol tud.
Azt nem tudom,ez mennyire lehet alaplap fuggo,de a biosban minden energiatakarekos opcio be van kapcsolva,(C1E,c3c6c3,eist)mert kulonben 105 watt az alapfogyasztas 4 gigan. -
-
Zé_Mester
őstag
időpazarlás....vicces vagy.
vett szerencsétlen egy gépet, és nem megy 2 mag, ha visszaküldi gariba a procit és kiderül hogy jó és a lap baszakodik, akkor várt 3 hetet hogy visszakapja a jó procit és akkor küldheti a lapot, mert akkor az szar és arra vár még 3 hetet......akkor ezt gondoljuk csak végigpláne most jön a karácsonyi diliház, meg év végi leltár/zárás stb....a 3 hét akár 4-5 is lehet.....sztem érdemes rászánni azt a pár órát, aztán kiderül mi a hiba
-
kelzsoca
félisten
Pedig ezek az MSI lapok jól sikerültek, én inkább erőltetném
Ez az msi gyenge lenne vagy volt vele személyes tapasztalat?
Nyilván nincs tapasztalata vele, csak azért mondja mert MSI, de érdemes körülnézni a világban, a tesztekben, fórumokban az MSI P55-ös deszkái valóban jól sikerültek.
Egyébként szinte semmi különbség sincs a különböző gyártók lapjai között, még mielőtt itt háború lenne
Peace
(#1614) ikuszka
- CM Hyper 212+
- Xigmatek Balder -
Tibro5
senior tag
van jobb dolgom is minthogy 24 órában tunningoljak, és mint mondtam elsősorban az a célom, hogy kihozzam a vasból azt amit papíron tudnia kéne. különösebben nem érdekelnek a +mhzek, de ha már 2000-es memóriákat vettem akkor mér ne használjam őket ezen az órajelen? nem tudom mit nem lehet ezen megérteni...
megköszönném ha ezentúl építő jellegű hozzászólások jönnének a témában, nem érdekelnek az ilyen "sok a buta ember a fórumon" jellegű hozzászólások, ez egyrészt sértő másrészt primitív hozzáállás. ez esetben jobb ha inkább csöndben maradsz és megtartod a véleményedet magadnak.
köszönet azoknak akik segíteni próbálnak! -
tdna
csendes tag
Én inkább a zalmant választanám.
Szerintem a kettő között nincs nagy különbség.cm-ről:
"A Hyper 212+ az árában egy remek hűtő, a Z600-hoz viszonyított teljesítményéből kiindulva nyilvánvalóan elég egy 2 magos processzor erős túlhajtásához, de egy komolyabb 4 magos tuningjába ne vágjunk bele, főleg, ha valami okból 24/7-ben szeretnénk használni számítógépünket ilyen túlhajtással (grafikusok, video szerkesztők, tervezők, stb.). Aki megelégszik egy enyhébb, akár csak alapfeszültséges tuninggal, annak viszont i7-re is jó lehet, hiszen egy 3.4GHz körüli tuning még a ma legerősebb HD5870 VGA-k kellő meghajtásásához is elegendő, és ezen még akkor sem kell túlmelegedéstől tartanunk, ha zajcsökkentés végett minimálisra vesszük le a hűtőventilátor fordulatszámát."
-
Zé_Mester
őstag
-
kaoszpapja
aktív tag
ezt nehéz lenne megmondani, de szerintem ha jól mozog a levegő a házban, akkor olyan 3.5ghz-re meglehetne nyomatni, de keress valami külföldi tesztet a lapról ott szerintem biztos leírják.
szerk.: itt írják hogy 170 bclk felett azért már érdemes ráállítani egy ventit, de ha megnézed 4.3ghz-et is csináltak vele. szóval nem gyenge lap ez.
-
westlake
félisten
nem tudom, hogy mi, csak azt, hogy nem a kolcseghatekonysag.. lehet, hogy egy olcsobb 1156-os lap, meg egy i5-os proci joval olcsobb megoldas, mint egy 1366-os.. azt vegkepp nem ertem, hog a 8xx-as szeriat miert kellett kihozni, ha megmarad a 920
(mondjuk akkor sem ertenem, ha a 920-at beszuntettek volna)
jo kerdes, hogy erdemes-e ra kolteni, vagy sem.. szerinem az "erdemes" szot a szamitastechnikaval kapcsolatban nem szabad hasznalni.. valoszinuleg ugyanolyan hosszu ideig fogjak supporlatni, mint az 1366-ot.. sokak szerint a tri-channel ereje az i9-el fog kijonni.. meglatjuk..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpársportok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Formula-1
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged