- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ffodi
veterán
válasz
slett27 #6969 üzenetére
P55A-UD3R esetleg UD4-el érdemes próbálkozni. H55 is rendben van, de tuningra jobb a P55.
Ha nem megy 170-es bclk felett, akkor vagy hibás, vagy nagyon anti-tuning lapot fogtál ki.(vagy a procival van valami gáz). 200-as bclk-t szokta vinni általában mindegyik. A ramleosztással én még variálnék a helyedben, ha még nem tetted, mert néha az is szopat.
-
MrCsiT
addikt
válasz
slett27 #6729 üzenetére
figyelembe véve ezt az írást a Hyper 212+ -ról, lehet, hogy van jobb hűtő nála
-
-
válasz
slett27 #4252 üzenetére
Nem kell fényesre polírozni mert csak árt mint használ! (én kipróbáltam és rosszabb a végeredmény ha tükör-fényes mint ha csak 800.as papírral van véglegesítve, mivel ha tükör polírt csinálsz annyira sima lesz a felület hogy mikor felteszed a hűtőt kitolja maga alól az összes pasztát, az a lényeg hogy sima legyen a felület mert nekem gyárilag a 2.középső Heatpipe hozzá se ért a procihoz akkora gödör volt benne) Ventiről: nem kell akkora orkán erejű bár ha elbírod viselni az irtó süvítést akkor lehet az is (de mondjuk én el nem bírnám viselni nekem már a 19.dBi is hangosnak számít) Nekem Coolink SWIF2 120P venti van rajta sz.tem elég korrekt venti csendes nem túl drága és nagyon nagy a légszállítása annak ellenére hogy csak 1700.RPM de speckó lapátjai vannak több levegőt pumpál mint egy hagyományos 2000.rpm-es venti
-
válasz
slett27 #4244 üzenetére
Hűvös mi hűvös azon??? 20x200.nál már neki is 73-75.fokon figyel blend alatt
jó mondjuk i860.as proci HT.val már fűt rendesen főleg 1,35.V-al
Nem rossz a Red Scorpion csak a gyári kávédarálo ventijét kell lecserélni egy normálisra mert az nagyon gagyi rajta 1500.RPM és csak 61.CFM nem beszélve arról hogy eléggé brummogós hangja van!
Nekem az volt az első mikor megvettem az Achilles S1284.esemet (ugyan aza venti van ezen is gyárilag) hogy dobtam le róla a gyári ventit mert annyit fúj mint egy halott lehelet
A másik az hogy ha még nem tetted meg felkell csiszolni a venti talpát (nem kell polírozni mert nincs értelme sött.....) mert gyárilag eléggé egyenlőtlen neki esel először 200.as papírral aztán simán elég egy 800.as papír attól nem kell fényesebbre polírozni meglátod ha lecseréled egy jó PWM-es ventire a gyárit meg megcsinálod a talpát akár 10.fokkal hűvösebb lesz a procid!
-
-
válasz
slett27 #4127 üzenetére
Tegyél még ahoz a 223.W hoz még 10-15.öt és kb valós értéket kapsz! kb ennyit csal a MFC2
100-120.W környékén pedig +10.el mér többet! kicsit pontatlan de ha egyszer beméred akkor tudod már a pontos értékeket! legalábbis az én MFC2.esem így mér sz.tem a többi MFC2 is ilyen mérés pontatlansággal dolgozik!
-
Zsubi
őstag
-
válasz
slett27 #3882 üzenetére
CoreTemp 0.99.6 hiába a leg frissebb 1.napja kiadott verzió de sajnos bugos inkább CoreTemp 0.99.5.használd!
Másik kérdésedre: i3-i5-i7.nek semelyik program nem tudja kiolvasni a ViD-jét! De van egy megoldás hogyan tudod megnézni! Bios-ban tegyél minden fesz-értéket alap beállításra (auto vagy normal) ezután elindítod az Everest-et és ott Alaplap/Bios/CPU Voltage ezt a sort keresd amit ott fogsz látni az lesz a ViD.je a procinak!
-
alibaba78
őstag
válasz
slett27 #3869 üzenetére
Grat. Jo cucc. Over fele?
szasanyi: Akkor viszont minden elismeresem. Minden egyes alkalommal megmaszod az everestet.
Viccet felreteve irigyellek. Mi jovore tervezzuk a sokasodast, de mar elore felek, mi lesz az en meregdraga szenvedelyemmel. Persze nem kene onzonek lennem.
-
Csipisz
tag
válasz
slett27 #2527 üzenetére
Igen ezt írták már nekem, de sajna még nem tudtam kipróbálni.
Mert, ha ez van, akkor utoljára a 965-ös lapomnál volt ilyen gond.
A lap viszonylag friss és a memória kompatibilitási listában ezek a Kingmaxok benne vannak.De, ha ez lesz a baj, akkor beledőlök a kardomba.
CM 690-es házam van, amiben sajna nincs hangszóró, így nem tudom, hogy ez a szerencsétlen lap mit sípol. -
kely1988
aktív tag
válasz
slett27 #1696 üzenetére
Hát az a baj, hogy Miskolcról küldöm Bp-re, szal tutira kéne mennem a dologban, hogy ne kelljen mindkettőt egyenként felküldeni ha esetleg azt küldöm fel először ami jó...
Egyetlen mentsváram ő lenne, mert az egyetlen helyi ember akiről tudom hogy valószínű van i5-ös procija, amit bele lehetne próbálni a lapomba, és ezzel kiderülne hogy minek van baja, csak az a baj hogy már az előző 4 privátomra sem válaszolt, lehet valami baja van velem, pedig nem mondtam neki semmi rosszat...
Persze ha egy miskolci ph-s tag ilyen jellegű segítséget kérne biztosan segítenék neki minden szó nélkül, de persze most nem rólam van szó... -
kely1988
aktív tag
válasz
slett27 #1675 üzenetére
BIOS frissítés megvolt, legfrissebb bios figyel a lapon... Nem volt semmilyen crash és hasonló, teljesen stabilan megy a 2 mag!
Na de uraim most tessék figyelni:Amikor először megláttam ezt azt hittem hanyatesek a székről...
Mennyi az esélye annak hogy kifogtam egy olyan selejtes processzort ami papírom i5 750, olyan infókat is küld általában a proci magáról, de valójában a Havendale magra épül, amiben csak 2 mag van?
Selejt vagy unikum? -
-Gabesz-
senior tag
válasz
slett27 #1583 üzenetére
Vannak erősebb hűtők is mint a Xigmatek.
Amúgy egy polír és minőségi paszta 4-5 fokot is jelenthet, esetleg egy plusz venti pedig további 1-2 fokot. Ha nagyon akarod Xigmatekkel 87 fok köré lehet hozni, csakúgy mint egy hyper 212+-al.A Cpu-Z úgy vettem észre akad valamelyik másik rendszermoniotrozó progival, szóval ha a többit kilövöd, akkor jól megy a Cpu-z feszültség kiírása is, legalábbis nálam így van.
-
Zájec
veterán
válasz
slett27 #1381 üzenetére
azok a kingmaxok 1.8v - 1 .9v vannak hitelesitve 1600 cl7-hez... nem pedig 1.65v-n erre figyelj .... nézd csak meg....
de kb 1600 cl8-ba igen szépen elszaladnak 1.65v remfesznél..."2000mhz,Remélem bírni fogja." hááát
1.9v-2.0v lehet hogy birná, csak a procid IMC-je nem fogja komázni.....
-
Overlocker
veterán
válasz
slett27 #1015 üzenetére
Ilyen beállítás mellett, ment nekem a 24x szorzó 4 maggal. Boot után windowsban cpu-z szépen 24x133-at mutat. Ha olyan alkalmazásokat futtatsz ami csak 1-2 magot terhel, addig tartja szépen a 24x szorzót, ha azonban 3 vagy 4 magra terhelsz, akkor visszateszi 21x-re a szorzót.
Holnapi nap folyamán rakok fel everest teszteket a DFI review-ban, ott is látszódni fog mikor futott épp 24x vagy 21x szorzóval.
-
kaoszpapja
aktív tag
mert nekem az egér, seagate külső vinyó és egy wireless usb-s cucc van és ha tuningolok, akkor a wireless semmiképp nem működik, a többi meg akkor működik, ha csak 2 usb van bedugva.
__________________________________________________________________________a 230bclk-ról itt a valid.
-
kaoszpapja
aktív tag
cpu vcore----------1.375
qpi\vtt---------------1.47
pch core-----------normal
cpu pll--------------1.8
dram voltage-----1.6
dram term.--------0.82ilyen beállításokkal léptem be a windows-ba 220bclk-val és onnan easy tunner-rel nyomtam fel 230-ra. egyből bios-ból még nem néztem, majd csak este folytatom, mert itt az ideje hogy jáccak egy kicsit
Zé_Mester: köszi! várom a válasz bclk-t.
-
Zé_Mester
őstag
hmmm, ezt nem értem
ez a sok fázisos "ereszdelahajam" is egy nagy maszlag, mi a gyásznak 12 fázis, ha így se képes tartani a feszt
(UD6-ot már meg se merem nézni a maga 24 fázisával)na próbálkozok még, megnézem másik biossal hogy azzal mit alkot, de van egy sanda gyanúm hogy semmi nem fog változni
ui.: eladó az i5 750, akit esetleg érdekel
-
Zé_Mester
őstag
a hűtés még elég gány
Scythe Ninja Rev.B mindenféle lefogatás nélkül
nem mai darab, mikor ezt megvettem még a környéken se volt az 1156, de tök jó így is, rátettem a procira és ottmaradt. csak a ventit nem akarom még bekötni, mert egy idő után eltolja a hűtőt.
de holnap megoldom, és akkor hajrá.
majd teszek fel képet is, meg persze eredményeket -
SimonYana
addikt
Igen erről beszélek én is,hogy ha elkezdek komolyabb melót vele,már felmegy 70-80-ra.Itt inkább nem kísérletezek,de valami kevés neki,mert befagy a kép meg minden.Mindjárt megnézem nekem mi van állítva és kipróbálom!
Köszi az infót!
Szerintem nagyon kevés nekem 3800-on az a 1.22 mert azért fagy be,de így is felmelegszik,na de mi a f@szt csodálkozok!? Ez nem hűtés amit adnak hozzá!1cm-es magasságú borda!
-
Haart
addikt
Nekem soha nem volt baj beta biosszal. A beta nem azért béta mert bugos vagy szar, hanem mert esetleg nincs benne minden ami a nem béta verzióba lesz. De ettől jónak kell lennie. Ráadásul OC-ra hajaz az uj bios tehát érdemes lehet felrakni.
Amire még kiváncsi lennék egy olcsó kategóriás Asrock alaplap. Ahogy hallani azokat is felvértezik mostanában elég jól.
-
-
Zájec
veterán
legalábbis a core i7-nél igy van... még NB fesz emelés sem kell...
ramokat visszaosztod 1300mhz környékére és akkor a qpi/vtt feszbül sem kell 1.35v fölé menni..egyébként gyári hütövel is tudsz nagyobb órajelet (4.4ghz -töl) nézni ,csak leterhelni nem tudod , de betölteni attól még betölt a win......
én 222bclk-ig jutottam a biostar lapban, úgymond alapfeszen... de utána egy centi sem ,mint akit elvágtak volna.... valószinü kellene egy kis pci-e mhz (110-130) növelés de azt nem merem ,nehogy hazavágja a vga-mat...
a 222bclk ráadásul még prime stabil is....::[link]
egy kép ahol látszik mennyit kapott az NB és a QPI/VTT... ::[link]szerintem a core i5-el simán eljutsz egy 230 bclk-ig.. többet megy mint az x58...
legalábbis az elözetes eredmények azt mutatják.. -
Zájec
veterán
végülis a QPI akkor kell ha magasabb Uncore-t ( kb 3000mhz felett) hozol létre, de ha visszaosztod a ramokat jobban, akkor lehet hogy azt sem igényli...
jó a x13... vagy nagyobb.. x15 x16......
végülis semmi különös nem kell hozzá, egy jó adag szerencse...Overlocker:: nyomjad neki , lássuk mit tud
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged