- Netfone
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Igen, és ha már itt tartunk azt is oda lehetne írni, hogy az adott OC socket-nek hány +lába van, ugyanis ez is eltérő lehet gyártónként.
MSI-nél pl 2036 lábas, míg nekem az R5E-ben 2084 pin van.
Asusnál, egyébként ezek az OC-socketesek, ha jól tudom:
ROG Rampage V Extreme
ASUS X99-Deluxe
ASUS X99-Pro
ASUS X99-S
ASUS X99-A
ASUS X99-E WS
ASUS X99 WS -
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH #2493 üzenetére
Jogos. Volt hwboton egy topic, ahol fel voltak sorolva, most megnéztem és rosszul emlékeztem. Az X99A és S egyszerre van említve, de csak az A OC socketes.
Szerk.:
MSI-nél 3 lap OC socketes, most hogy utánanéztem rendesen, tisztázzuk:
X99A Godlike
X99A Xpower
X99A Gaming 9 ACK -
MPowerPH
félisten
Itt az A verzio tesztje. Itt van eloszor megemlitve az MSi-nel a plusz pinek alkalmazasa.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #2494 üzenetére
Nem, csak az XPower kapta meg az OC Socketet. Eleg nagy okorseg, nem is ertem....
Meg a £330 -as Gaming 9 ACK is sima socketet kapott. Namost a GODLIKE -ot nem tudom. Mintha ugy hallottam volna, az mar szinten OC Socketes.
mod: Csekkoltam, a GODLIKE a masik, amelyik megkapta az OC Socketet.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ès akkor az X99A MPower is OC socketes?
Lehet ülök a valagomon és a Broadwell-E megjelenéséig hozzá nem nyulok.
-
MPowerPH
félisten
Elvileg nem.
Regebben volt itt ez tema, es akkor az jott le, hogy az MSi csak az uj A szerias lapjaival hozta be az OC Socketet. Akkor meg ugy volt, hogy az XPower es a Gaming 9 ACK is megkapta. Aztan a vegen kiderult, hogy csak az XPower. Mikor kijott az S-es XPower meg pl. a Force, akkor jott a Rampage is. Es a Rampage volt az elso OC Socketes lap, MSI meg a Giga akkortajt nem volt tisztaban az OC Sockettel.
-
ffodi
veterán
válasz
teglasatesz #2462 üzenetére
Ha default beállításon is ezt csinálja, akkor gyanús, hogy más a gond. Próbaként ki kéne mindent kötni/venni a masinából(minden USB eszközt is, kivéve bill./egér), csak a lap+cpu+ramok+vga+az oprendszert tartalmazó tároló legyen. Így megnézni alapon. Ha így sem jó, akkor megpróbálni 1db RAM modullal a legbaloldalibb slotban. Ha így sem jó, akkor beállítani, majd restart és lehúzni minden (maradék) USB eszközt.
miklosss2012:
Egyértelműen Xpower, azon belül pedig mindegy.
korion:
BCLK-t nem nagyon érdemes csesztetni. A ringnek kell odalapátolni, minél többet, és akár feszt is kell majd neki adni. Ha nem OC socketes a lapod, akkor 3600-3700 MHz körül vége lesz a ring OC-nak jó eséllyel.
"arról azt olvastam,h ne legyen több,mint a cpu-d,de nálam,ha 3000 főlé megyek el se akar indulni a gép!"
Ha 4,5 GHz körüli CPU órajelnél jársz, akkor nem is lesz, mert ahhoz nagyon jó proci kell, és OC socketes lap.
-
teglasatesz
tag
Foglalkozik valamelyikőtök üzletszerűen javítás/beállítással, aki megbűvölné a gépemet? Vagy tudtok valakit ajánlani?
-
korion
senior tag
ez jónak számít?
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #2464 üzenetére
Hehehhe
igaz, oda ülteted őket facebookozni, és 4óra múlva kék halállal kapcsol ki a géped annyi ablak lesz megnyitva xD
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
akoska07 #2468 üzenetére
Nezd, nincsen kulonosebb bajom veled, de az ilyen es kulonosen az ilyen jellegu hozzaszolast kerlek hanyagold.
(#2467) woros: ja. Reg ki szeretnem probalni mennyire franko az MSI OC lap X99-ben. Kivancsi vagyok ha hozzak a Z97-es szintet, vagy jobbak.
(#2470) KAMELOT: annyira elvetemult azert nem vagyok
-
teglasatesz
tag
Ezen már túl vagyok. Az összes létező biosával próbáltam már, sehogy sem működik. Csak a következő indításig. De addig stabilan akármeddig. Sose kapcsolom ki többet, akkor jó lesz
Szerintem jók a beállítások. Szerintetek is... Akkor? Vigyem el egy hivatásos szakihoz, aki majd jól kitalálja,mi a gond?
Vagy valami hardware hibára gyanakszom, vagy valamik nem kompatibilisek egymással. Végső esetben én a géppel. -
woros
őstag
válasz
teglasatesz #2465 üzenetére
Biost frissíts először is [F2f]
a mostani F2c ahogy láttam.miklosss2012: Hát ~103.000ft-ért elég jó szerintem a legfullosabb msi.
Itthon 126-140k.
-
MiklosSaS
nagyúr
Francba...itt a mezes madzag....zsir uj alaplapok kozott tudnek valasztani, bontatlan, 3 ev gari...szamlaval, stb..
MSI X99S MPower 140 font
MSI X99A MPower 150 font
MSI X99S XPower 175 font
MSI X99A XPower 235 font...Franc se tudja mit csinaljak....
-
teglasatesz
tag
Ugyanaz a szitu. Első indításnál minden jó, a végtelenségig stressz tesztelhetek, benchmarkolhatok, játszhatok, stb, de az első kikapcsolás után mikor indítom, akkor ki-be kapcsol egyszer, és fail, minden alapon.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Redbull941 #2463 üzenetére
2-5 nő
felhasználástól függően.
-
Redbull941
tag
válasz
#Morcosmedve #2451 üzenetére
Úristen 10mag?
azt mi használja ki?
-
teglasatesz
tag
Ezer köszönet, próbálkozom. Még amit megemlítenék. Ha nem állítok semmin, hanem mindent úgy hagyok, ahová a bios magát alapbeállítja, akkor win alatt nyomok egy újraindítást, és akkor is így indul újra, hogy ki-be-ki-be. Nem csak egyszer. Előbb utóbb csak sikerül belőni mindent. z97 után kész horror. Arról már nem is beszélek, hogy nem lehet felismertetni vele az alaplapi m.2 ssd-t...
-
ffodi
veterán
válasz
teglasatesz #2457 üzenetére
Nagyjából jónak tűnnek.
Amit én módosítanék:
PLL Selection: LCPLL
Filter PLL: LOW
Energiagazdálkodások: Nyugodtan mehet mindegyik (EIST, C1E, C3, még akár a C6 is)
Spread spectrum: disabledFeszek:
VCCIO szerintem elég alapfeszen
System agent-nek tényleg kell +0,35 V, illetve a ringnek majd 1,3?
Dram-nak simán adnék 1,35V-ot, a dram termination pedig ennek megfelelően 0,675VEgy próbát megér, de semmi sem garantált.
-
teglasatesz
tag
indabox.hu/iMFR8c
Ezek a beállításaim.
-
ffodi
veterán
válasz
teglasatesz #2453 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy beállítottad, rendesen elindult a win, minden ok, majd a köv. újraindításnál már fail?
Szerintem ha írnál néhány részletes beállítást, akkor az sokat segítene. Ilyenekre gondolok, hogy: cache órajel, bclk strap, memória szorzó, memória időzítések (elsődleges időzítések), fontosabb feszek (cpu, cache, system agent, ddr, vttddr, vccin)
hpeter10:
Nálam a RVE-ben minden flottul megy.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
teglasatesz #2454 üzenetére
Udv az X99 tuningjában!
System agent feszt emeld, hatha segit.
-
teglasatesz
tag
Van a biosban auto tune opció, a high end procikhoz, mindhez 3 lépcsőben. Ott pl akármit választok ki, el sem indul a gép, egyből fail, biosba be. Ez is talány számomra... Ha tudtok, segítsetek, mielőtt megbolondulok a masinától
-
teglasatesz
tag
Sziasztok. Én volnék a srác, akinek segít vis.p fórumtárs. Alaplapom gigabyte ga-x99 gaming 5p, a procim 5930k. Neten talált instrukcíók alapján sikerült beállítanom a gépet, memória 3000mhz-en, proci 4,5ghz-en ment. Míg ujra nem inditottam. Ujrainditásnál visszadob a biosba, mindent nulláz. Gondoltam sok neki, visszaveszek. Memória 2600on, cpu 4,2ghz-en. Bebootol, lefuttatok fél óra stressz tesztet, minden remek. bf4ezek fél órát, minden remek. Újraindítom, megint fail, nulláz, biosba vissza. Na ez mitől lehet?
-
gyiku
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
-
woros
őstag
A lap nem is támogat csak 3333Mhz-es ramokat és vétek dualban hajtani egy quados lapot.
Meg kéne próbálni nem xmp-al, hanem manuálisan beállítani a ramfrekit, 1.66 strappal fogja kiadni a 3333mhz-et, csak ügyelj a processzor és az uncore szorzóra + a memória időzítéseket is be kéne lőni, de, hogy egyáltalán elinduljon a gép addig maradhatnak auton szerintem. -
vis.p
aktív tag
Sziasztok!
Kérhetnék memória beállítást (xmp) Gigabyte GA-X99-Gaming 5P-hez.
Csak alapon megy (2133mhz) a G.Skill Trident Z 2x8Gb 3400mhz.
Köszönöm.
Üdv -
nullpoint
őstag
Ha megcsináltad az ImageUsb-vel a pendriveot akkor bootnál kiválasztod (nálam f8-at kell nyomkodni). Ott elszüttyög egy kicsit aztán bejön a menü és ott választhatsz tesztet.
Szerintem érdemes a kívánt feszkón tesztelni.
(ha végeztél a teszteléssel akkor reformatáld a pendriveot az imageusb programmal mert 50 megássá változtatja az eszközt a teszthez
)
-
korion
senior tag
"sajnos" nem a ramok rosszak
(megnyomkodtam őket,újraindítottam és Quad!)
nem értem..,mert nincs lökdösve (Tv mögött van) -
korion
senior tag
sziasztok!
néztem Aida tesztet és Triple channel nyomják a ramok!
mostanában szeret leállni indításnál,csak 1x aztán újra benyomom és megy!(azt hittem a tuning miatt)reggel megnyomkodom a ramokat,hátha csak kicsúszott,de lehet meghalt vmelyik modul!(jó lenne,egyből beneveznék vmi fincsi ramokra
melyik mem.teszt progival teszteljem?
köszi! -
MPowerPH
félisten
válasz
Achill3uS #2411 üzenetére
Az eddigi tapasztalatok alapjan maximum 2 het kellett a Championoknak, hogy beadjak a kulcsot. De a tobbsegnek mar az elso par nap alatt elszallt. Itt a forumbol is ez jon le, meg uk forumokrol is. Szerintem itt is volt egy hibas szeria, es sajnos eleg sokan ki is fogtak.
Biztosan fogja, szerintem nem veletlenul nem aruljak tobbet. Es meg csak raktarkeszlet sem nagyon volt beloluk, mert mindenhonnan eltunt.
-
gyiku
nagyúr
biztos lesznek uj lapot, mar az usb 3.1 miatt is kepesek ujakat gyartani. majd kitalalnak vmi uj parasztvakito hasbaakasztos marketingdumat, hogy miert van szukseged az uj lapra 200-300$-ert.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
MPowerPH #2409 üzenetére
szerintem pont ugyanolyan százalékban dögölhet meg az első egyhónapban mint bármikor később, vagy bármilyen más lap esetében
nálam 2 champion járt, mindkettőben kb 5-10 ln2 session és semmi baja egyiknek sem a mai napig. egyik azóta ismerősöm mindennapos gépében a másik nálam dobozban várja az i7 6950X-et.
szerintem tulmisztifikáljátok ezt a lapot, csak azért mert itthon nem lehetett kapni. kiváncsi vagyok Giga fogja e revizio frissiteni a Broadwell-E-hez és esetleg amiatt lett end of life. -
korion
senior tag
az 5930 a 40 sávos PCI sáv miatt jobb az 5820K-nál?
vagy itt az van,h elkezdik a legjobb procit legyártani és ha kaki a lapka akkor lesz 5820K!? -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #2403 üzenetére
Nem reg vehettem volna £259-ert is.... Csak akkor itt volt az X, es hagytam. Ha jut nekem, akkor kiprobalom, ha nem, akkor maradok.
Mivel visszalepes lesz X99-rol, ezert csak akkor megyek bele, ha arban joval olcsobban kijon. Egy gyengebb cuccert nem fogok tobbet fizetni. -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #2401 üzenetére
Igen... Mert kaptam egy fulest, hogy lesz par darab 6700K learazva, megint. Es elvileg mire az ember eszbe kap, mar nem is lesz. Es most akkor en is bevasarlok. Ez a mostani £350-es ar nevetseges....
Kiprobalok mindent... 5960X-et nem veszek mar, a Broadwell-E csak most jon majd, az is zsakbamacska. Valszeg kap uj szerias alaplapokat, amikre majd erdemes lesz valtani, ahogy a piacot ismerem. Meg mostansag alig gepezek.A masikat is elpasszolom, a helyere veszek egy A10-es APU-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest