- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarított Android alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1664 üzenetére
Bocs a megfelelő hűtės nekem is dilemma.
5820k 4 max 4,4 Ghz oc hoz elég a lég?[phanteks?]
Vagy corsair h100i GTX extreme' vagy esetleg 240 es leppa kompakt víz kellene??? -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1653 üzenetére
értem akkor a táp maradhat, már csak a cooleren gondolkodom
[megtartanám ezt a léghűtőt] csak 1-2 fokkal marad el a H110 től, viszont a hely miatt lehet kompakt vízre kéne váltani -
Maotun
őstag
"fapados" orange design deszkába illő vga:
[link] -
Maotun
őstag
Ó igen EK Water Blocks főleg a 360 akkor ehhez házat is kell keresni
a 240 -es ami nem tünik bonthatónak 80k körül van Merlinéknél máshol nincs. De van ebben logika házat , tápot, coolert ritkábban cserélek mint vga-t és igaz 1080p re jelenleg ölég a 290x. de 1440p monitor is tervbe van.
nézgettem én már ezt a vizet szerintem építettből sem lehet jobbat főleg olcsóbban kihozni, de milyen házba fér a 360-as CM Trooper?? -
Maotun
őstag
[akkor nézd meg légyszi a foglalatot]
vagy gyártói linket pls ,hogy az msi x99A Mpower oc socketes-e -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1512 üzenetére
miből jön le hogy nem tudja az oc socketet? nagyítom a képeket de nem tudom megszámolni a cpu socket lábakat
asus x99 sabertoot gyártói oldalon ez ez első kép magyarázza a több pálcikát jobb cpu táp és memória kezelés vettem. de miből tudjuk hogy msi mpower x 99 nél ez nincs ? és kell ez?
-
Maotun
őstag
BMW001 nagyúr! és szakértő topiktársak
tudom lassan idegeitekre megyekde nekem nagy dilemma az x 99 platfomra váltás..(legjobban szeretném elkölteni kuporgatott forintjaimat , és kiszállni jelenlegi AMD platformomból)
a cpu az fix 5820k, nekem bőven elég 4-4,4 Ghz-nél sem kell több de ez stabilan 24/7 ben és hűvösen.
elég ehez a Phanteks PH-TC14PE air cooler? vagy jobb a kompakt víz??? pl.: (CORSAIR Hydro Series H100i GTX Extreme) nagyon tetszik.
Alaplap: asus- kontra- giga vita után én rápróbálnék a "MSI X99A MPOWER" alaplapra nekem ez is elégnek tűnik fenti oc eléréséhez. design, felszereltség is elég bőven.
A vga-m is sárga fekete , lightning most még 290x De nagyot lépnék egy 980 ti lightning-el?
(vagy kivárjak pascalig?)
memória:
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 legyen vagy:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15
azaz inkább a több de picit lassabb vagy a fele annyi de gyorsabb???
fenti konfigot cm v 700 táp gondolom bírná.
háznak:
COOLERMASTER MasterCase 5 Pro-t szemeltem ki.
Ja és a lényeg az oprendszer egy
[1200Mb/s írás, 2150 Mb/s olvasási sebességű M.2 Pci-e ssd-n futna]
ez az úgy nevezett turbó M2? kihasználja a fenti alaplap?
Várom tapasztalt Haswell-E tulajok szakértők megtisztelő véleményét
szükség van némi bátorításra soha nem volt még "kék"-"zöld" konfigom
köszönöm előre is annak ki válaszra méltat! -
Maotun
őstag
válasz
akoska07 #1469 üzenetére
amivel több az X, az nem kell, wifi, bt, EATX,,,,, már sok a jóbó,l cpu táp 12 fázis x és m powernél is!!!
1 vga-s rendszernek ölég az mpower is..
asus, giga, msi mind jó csak kevés az eltérés, de ár értékben itt nálunk Magyararországon az Mpowrer éri meg talán legjobban az x 99 platformon, -
Maotun
őstag
válasz
MiklosSaS #1378 üzenetére
[13 db x 99 alaplap tesztje ha még nem vót]
mi a baj nálad a saberrel? -
Maotun
őstag
-
Maotun
őstag
válasz
MiklosSaS #1343 üzenetére
Jó kérdés! nekem gyárilag húzott 3,3-ról 3,5 ghz, illetve unlock-olt 28-40 pcie sávról van szó az 5930k esetén .és itt a vége.De a kevesebb néha több is lehet
alacsonyabb fesz melett magasabb órajeleket hoz az 5820 k külhoni forumok szerint, egy vga-s rendszernél mindenképp 5820k szvsz
de csak ugatok, mert érint az x 99 platformra váltás tapasztalatom nincs
de majd cáfolnak vagy erősítenek a Haswell-E tulajok
-
Maotun
őstag
-
Maotun
őstag
Urak!
5820k oc esetén (4-4,4 ghz) hűthető még léggel? ha igen melyik cpu cooler ajánlott?
vagy: [inkább ez a kompakt víz?]
fenti cpu és egy oc 980ti mellé javasolt táp? seasonic beles cm v700 700W elégséges?
illetve aláírásomba lévő konfigtól érdemes most megválni platformot váltani? vagy várjak 1 évet?
skylake nem tetszik ...6mag/12szál i7 +ddr4 ben több potenciált , előrelépést, uram bocsá jövő állóságot látok...
pedig megfogadtam ez az utolsó asztali gépde fogyasztói társadalomba élünk
-
Maotun
őstag
Ok ok win alol tuning felejtős igaz amd tapasztalat, de gondolom itt is így van'
Fsb- piszkálni meg idő igényes de hajrá Magyarok!
Asus sabertooth x 99 az én álmom 5820k- val 4, 4 ghz, minnél kisebb fesz és minnél nagyobb stabilitás mellett..
Ha meg lesz jövök a kérdésekkel. -
Maotun
őstag
válasz
MPowerPH #1179 üzenetére
Máséval bencheli ez jó
Saját 1,2v 4,5 ghz, a másik meg had szóljon 4,9-en.
Ne érts félre nagyúr
Gondolom a te alaplapod erre hivatott, abban bárki kockája kiderül mit tud, akár nitróval is, soc force championa legjobb oc lap főleg másnak a cpu.-jával ez tetszik, tetetszik,
de komojan érdekes lenne körbe adni egy adott cput, melyik deszkába mit tud?
Az lenne igazi teszt! -
Maotun
őstag
válasz
MPowerPH #1151 üzenetére
Mi pénz most a champion? + a folyékony nitró
Extreme oc esetén tényleg : champion ... De mar egy top air cooler is necces , mert bele lóg a pcie x16 vga slot.-ba ... De rekord döntögetésre tényleg jó lehet , ha erre van igény, de ez se tuti,
Egy asust, msit se írnék le oc/extreme oc szempontból....
Megint oda jutunk kinek a pap, kinek a pap bora -
Maotun
őstag
[itt a cpu power 8 pin mellett van egy 4 pin csati is az nem kötelező ugye?]
akkor meg minek van -
Maotun
őstag
válasz
akoska07 #1127 üzenetére
nem kötekedni akarok mester
de cpu táp 12 fázis mpower xpower én csak a wifi/Bt ben látok külömbséget... De ez lehet" lámaságom" miatt van
[mpower is oc socket ezek szerint!] -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #1124 üzenetére
Most is saber van lassan két éve igaz ez amd de taplalja rendesen fx 9590 kazánt, és atom stabil... De ez a múlt. Most intel kell tetszik a MSI X99A MPOWER is azzal is kibékülnék .
DDR 4 Quad már jelentős előre lépés lenne szerintem , ezért 5820k ha már ddr4!
6700k =4790k arra feleslegesnek érzem a pénzt kiadni, de lehet rosszul gondolkodom -
Maotun
őstag
Tisztelt topik társak/urak!
aláírásomban lévő AMD "csúcs" platformtól jó áron tudnék most még megválni, és intel platformra szeretnék váltani (pénz is összejött rá nehezen...) ami a dilemma tárgya 980 ti vga.-ra váltanék és 5820k val szeretném párosítani.
az alaplap az oka nyagyon tetszik az asus sabertooth X99
nekem elég lenne a @ 4,0 ghz a cpu-tól , hűtés Phanteks PH-TC14PE lenne gondolom megfelel?
táp cm v 700 van.
memória 4x4 gb corsair 3000Mhz cl 15 kitt-re gondoltam.
Vannak cimborák akik a skaylake 6700k - ajánlanák inkább ...
De nekem az x99 asus sabertooth a nagy szerelemennél a lapnál a cpu táp 8 pin mellett van +4 pin csati is ezt gondolom nem kötelező használni vagy tuning esetén szükséges lehet?
Lényeg:
- alaplap jó választás?
- cpu cooler megfelel? vagy kompakt víz ha igen melyik?
- táp elég-e vga+cpu tuning esetén is?
Megtiszteltek véleményetekkel -
Maotun
őstag
válasz
akoska07 #1103 üzenetére
Igen gondoltam nálad az oc a lényeg
jobban is értesz ehhezén csak teszteket nézegetek, tapasztat x 99 -ben nincs....
De [itt a sima mpower se gyengébb oc szempontjából hozza amit az xpower]
skaylake nem jött be? én is variálok a 6700k 5820k között -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve #864 üzenetére
Szomorúan olvasom az asus lapoddal történteket...
ASUS SABERTOOTH X99 a vágyam egy 5820k val,
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT memóriával. Gondoltam.
A skylake pasztás kupakos emiatt nem tetszik az 5820k kupakja forrasztott?
Így jobban hűthető oc alatt? -
Maotun
őstag
üdv!
5820k cpu @ 4Ghz 24/7 milyen hűtéssel ajánlott?
phanteks ph-tc14pe van jelenleg , gondolom elég lenne csak nem férne el a magas brdás RAM.
Memóriából melyik 4x4Gb-os kitt ajánlott? HiperX 2666Mhz Cl15 ez " alacsony" profil és 45k pénz
vagy érdemes gyorsabbakért többet kiadni -
Maotun
őstag
Sziasztok!
Még nem döntöttem 5820k. Vs 6700k skylake kérdésben.
5820 k felé hajlok alaplapnak ASUS SABERTOOTH X99 re gondoltam, memória:
[HyperX 3000 Mhz cl15 4x4 Gb]
Alaplap gyártói oldalon szerepel a tamogatott modulok listájában.
Remélem beválna és menne quad channelben is?
A másik a magas bordák és a cpu mindkét oldalán lévő foglalatok miatt, hűtésnek kompakt vízre gondoltam pl.:
Enermax liqmax II / lepa 240 ez jó valasztas?
Vga később 980 ti lenne és szeretném ha a cpu is menne 4,4 Ghz.-n a tapom cm V700 elég lenne vagy cseréljem nagyobbra?
Megtiszteltek véleményetekkel -
Maotun
őstag
Cl4 nem csak szép de gondolom drága is lenne, ezt nagyon eb@sztam természetesen 14 re gondoltam
szép az asus x99 pro meg wifi, bluetooth.... de az már nekem sok 95k80k is drága egy alaplapért de ha már új platform kell akkor költeni kell.
De a házikon belüli hardwerwkwt könnyebb cserélni mint a perifériákat, monitort mert azokat nem lássa az asszony -
Maotun
őstag
Ha már a ram is szóba jött 2133Mhz feletti DDR4 nek mi értelme van? érdemes 2666Mhz.-t venni + 3k val több Hyper X gyártónál a 4x4-es kitt, az időzités cl4 mindkét esetben.A quad chanel csak 4 modulnál mükszik gondolom. A cpu 2133 Mhz.-ig kezeli a memóriát ahogy néztem a specifikációit .
4 Ghz.-vel én is megelégednék[ez a hűtőm van gondolom ha az fx 9590 nek elég volt ide is jó lesz]
-
Maotun
őstag
snecy20! köszi segített a döntésben a hozzászólásod
Gigabyte GA-X99-UD4 lapod van? sikerült stabilizálni a rendszert? Ööööö bocs én láma vagyokde ennél a lapnál "csak" 6 fázis a cpu tápellátás, ez nem korlátozza a tuningot? én Msi x99 Mpowerbe gondolkodok ott 12 fázis van igaz, igaz 13k.-val drágább is....
-
Maotun
őstag
Üdv!
? LGA 2011-3 gondolom cpu cooler felfogatás szempontjából (alaplapi furatok) megegyezik a sima 2011-el???
jó kis léghűtőm nem akarom cserélni..... -
Maotun
őstag
Üdvözlet!
Véleményetek szerint játékra érdemes 5820k-t venni csak 10k val több mint a 4790K..
egy 290x vga.-t hajtanék vele és 1440p felbontás mellett menne a játék.
A "másik oldalról" váltanék és a jövő állóság lenne a szempont.
alaplap MSI x99S Mpower lenne, Ram: HyperX 2666 MhzCl 15 ez így rendben van?
Köszönöm a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest