- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tasiadam
veterán
Azt rohogtem az R20ban, hogy ez a kis i3 single core 10%al tod tobbet mint egy 5600x, (605 vs 660) es 3850p nT, nekem a 2700x 8 maggal meg 3950et. Viccen kivul, elgondolkodtam inkabb egy i3 vagy 12400F-en. Hat hulye lennek 5600x-et venni. Persze eztmajd a B lapok mellett eldontom
-
Petykemano
veterán
Nem annyira penge, mint a top tier, de végülis megelőző az előző gen csúcsát.
Én tökre sajnálom, hogy egy 4/8-as esetén nem dobták le a 8 kis magot. Top gamingre úgysem ezt veszik az emberek, viszont lehet, hogy a penetráció itt is elég magas lesz ahhoz, hogy amikor megnézi egy fejlesztő,. hogy érdemes-e erre a "BIG.shittle"-re optimalizálni, akkor sokat nyomna a latba.
-
-
-
Frozen
addikt
szerintem ez a cég tanul a hibáiból és folyamatosan fejlődik nézd meg a 10 generációt amit hoztak azok sincsenek annyira elmaradva az alacsony csíkszélességű riválistól.
mi szivárogtatott adatokat látunk és azt ,hogy kb mikor kerül nyilvánoságra a következő generációs proci.azt viszont senki nem tudja mióta dolgoznak a következő fázison csak azok akik ott dolgoznaka gyárban és a tervezőasztalnál.Jól megnézed azt láttuk,hogy hirtelen nem csináltak semmit egyik évről a másikra most meg hozzák majd a jobbnál jobb teljesítményt. már a 11 gen is elég ütős
-
Petykemano
veterán
Eléggé sokminden tudható most már az ADL-ről. Persze elhamarkodottan nem szabad ítélni. Még nem láttuk, mit tud independent third party reviewer kezében és persze eltekintve azoktól, akik számára bármennyit megér a legjobb, az eredményt is csak az ár függvényében lehet értelmezni.
Kiváncsi vagyok, novemberig gurít-e pár info morzsát az AMD
-
Jack@l
veterán
+25% 1 szálon is:
Update: A singlecore score of at least 810 and 2,050 points, attained in Cinebench R20 and R23, respectively, may be seen in the latest image leak. The i9-11900K obtains a score of 732 points in the cpu-monkey database, while the Ryzen 9 5950X achieves a score of 647 points in the same database. According to previously published benchmarks, the Core i9-12900K should be able to score 2,000 points in R23, which matches to the results of previously published tests. Once again, it is unclear under what conditions the unknown chip was tested; nonetheless, it cannot be ruled out that a (extreme) overclock has been applied in this instance.
-
Frozen
addikt
Most odapirítanak rendesen ez elég lesz arra,hogy a következő érkező új amd-vel megközelítőleg egyforma teljesítményben legyenek.
itt a 7nm-es pocikat kell nagyon várni szerintem ott fog igazán kijönni az intelek ereje és veszik át újra a piacot igaz ehhez szükséges lesz még sok fejlesztés és 1-2 év.Viszont a háttérben nagyon komoly munkálatok zajlanak.
-
Petykemano
veterán
"i9-12900K Cinebench R23 single core score: 205X. Compared to some numbers from ComputerBase Community Benchmark."
[link] [link]A 2050 persze pont +20% a korábbi ~1700-hoz képest. Tehát tökre a várható szint.
Viszont az 11900K-ból nem jött ki valós teljesítményként, amennyivel a CB-ben jobban mutatott az 10900K-hoz képest.
Reméljük a 20%-os ugrás ezúttal minimum valós -
-
-
Petykemano
veterán
A Warhol (ami feltehetően talán egy N6-on gyártott zen3+ lehetett volna) feltételezett elkaszálása már régi hír.
Akkor dönthettek így, amikor összeállt a működőképes Zen3D.Ami biztosnak tűnik a szivárgások alapján az az, hogy az Alder Lake előbb fog megjelenni. Ha néhány hónapon belül megjelenne a Zen3D is, akkor arról is kéne már legyen némi infó. Ehelyett az elmúlt hetekben zen4+AM5 infók szivárogtak.
-
-
https://prohardver.hu/tema/prohardver_abszolut_kezdoknek/index.html
Itt le van írva, hogyan kell linkelni a Prohardver fórumban.
-
Petykemano
veterán
Ez elég jól hangzik.
Biztos fog fogyasztani, de az eredménye magáért beszél.Az eredmény önmagában is érdekes (14nm-re backportolt fejlesztés), de annak fényében különösen, hogy a pletykák szerint az AMD jövőre (2021Q3?) még csupán egy még mindig 7nm-en gyártott zen3+-szal (Warhol) fog jelentkezni. (Ennek oka feltehetőleg a szűkös 5nm kapacitás a TSMC-nél) A névből és a nodeból ítélve (7nm zen3+) olyan nagy előrelépést ez nem fog jelenteni.
-
Crytek
nagyúr
Az csak szemléltetésképpen írtam, hogy haknizik az ellenoldal a 7nm-el meg fikázza az intelt ,hogy csak 14+++++++-on van és lám a decsudajó 7nm-essel se verik oda az elavult őskövületet. Én lennék a legboldogabb ha végre elkapnák a 9900k-t sőt meg is vernék azt játékokban
-
S_x96x_S
addikt
gyorsan cáfolták.
-
hokuszpk
nagyúr
hat nemtom, en sokat anyaztam a corsair v5.20 rammal, de amiota v5.39 van, elertunk odaig, hogy vettem 2x8 GB Aegist, bapattintottam a lapba, es a corsairral parban ket perc alatt 2933 sima liba volt.
azzal meg nehez mitkezdeni, hogy a Giga ugytunik nincs a helyzet magaslatan. -
-
carl18
addikt
Az árazásra nagyon kíváncsi leszek ? 450, 500 dollár? a 8700K meg tartja az árát?
Bár hülyeségnek tartom 8800K-ért kidobni egy Z390 platformot, egy prociért felesleges komplet deszkát kidobni. Szerintem lehetséges jön új i5 is, akkor reális lehet a dolog
Az is lehet hogy a 8700K árazását kapja meg, a 8700K ára meg csökken. Végülis lassan már az is 1 éve van piacon
-
Dtomka
veterán
Látom gyorsabb voltál...
de akkor legyen itt magyarul is:
8 és 22 maggal érkeznek a legújabb Intel processzorokKíváncsi leszek mennyibe fog kerülni a 8 magos. Már nem nagyon foghat vastagon az Intel ceruzája, mert a konkurencia kezd felébredni.
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
A másik dolog, hogy a közhiedelemmel ellentétben azért jó pár dologban mi területén is versenyképesek a cpu-k.
"Intel Xeon-only configuration takes the inference latency and cost efficiency throne"
-
Dtomka
veterán
-
-
2019 előtt nem igen lesz ezek szerint 8 magos processzor a mainstream vonalon. Egyébként belegondolva erős is lett volna az Inteltől, ha az aktuális csúcs i7-es 6 maggal csak egy generációt élt volna meg.
Én is készültem egy Z390 + 9700K (8c/16t) upgradere, de ez el fog maradni.
-
Nem sajnálta a feszkót.
Previously, when testing the Core i7-8700K I was able to get it to an incredible 5.2GHz using just 1.4 volts on the MSI Godlike. Using the same motherboard for the overclocking the 8350K was only good for 4.9GHz and that required 4.2 volts to stabilize the overclock.
-
SECTORnooB
addikt
"mellesleg viccesen veri az összes rízent játékok alatt"
Elèg szemcsèsen nèzel ès elég kevès műsort, és a többes számnem azért cseréltem anno 4,5 ghzs 4690k ról mert az i3 is jobb lenne bármiben is mint a "rízen"
De remélem nálad mèg mindenre elég lesz és akkor felesleges lesz bármire is vàltanod. -
törölt tag
Azonnal rohanok akkor lecserélem az I7-emet mert 720p-ben van ahol a 8. Genes I3 elveri egy pár Fps-el. Ja nem, mert paper launch van. Igaz a telefonomnak is nagyobb már sokkal a felbontása, de nem baj. (Szarkazmus off) Azoknál a programoknál, ahol Vulcan API van normálisan leprogramozva, jóval árnyaltabb a kép. Ennyi erővel egy G-s intel is elég mindenre 640*480-on. 😂
-
SECTORnooB
addikt
Jó teszt, hozza az elvárásokat nagyon erős egy szálon de ez várható volt.. 720p Ben overkill itt megmutatkozik az ipc összehasonlításban a ryzennel noss játékokban vagy 10-20 FPS(ipc orient gamekbe) előtte van vagy a mérési hibahatáron bellül mozog, egyértelműen ő a legerősebb gamer választás, de sehol sem jobb annyival közel sem hogy jobb választás legyen egy 1600x nél.
-
-Solt-
veterán
Az a nice, amilyen kék és zöld hályoggal szemléled te a világot... komolyan vicc kategória!
Egy középkategóriás VGA esetén ahol már az R5 1600 mellett is GPU limit van, nyilván megéri majd a dupla annyiba kerülő 8700K... már csak egy 60Hz-s monitor és V-Sync on kell egy ilyen konfig mellé, és sikerült is egy tökéletes ár/érték arányú gépet összerakni, hiszen a lényeg úgyis az, hogy Intel + NV legyen, mindegy mekkora öngólt lövünk anyagilag!
Természetesen várjuk epekedve a teszteket, hiszen a 7800X-hez viszonyítva biztos valami brutális pluszt fog hozni...
-
carl18
addikt
Ha én váltanák, vagy cpu csere előtt lennék és jót akarnák hosszú távra. Egyértelmű a 8700K volna a választásom, de ha megnézzem igényeim. Egy I5-3470 mindenre elég nekem, szóval majd akkor váltok nagyobbra mikor kevés lesz. Sims 4 meg ilyenekre bőven elég, tekken 7 is megy mint kés a vajon.
-
Archttila
veterán
Intel is beginning to feel the pinch of AMD Ryzen 7-series, and the upper-end of the Ryzen 5-series, which offer better multi-threaded performance than similarly-priced quad-core Intel Core i7 and Core i5 "Kaby Lake" processors, and reasonably good single-thread performance, and platform costs. The company is responding in force with four new six-core SKUs, and for the first time since "Nehalem," the company isn't changing the socket with the introduction of its third mainstream-desktop micro-architecture on a given process. The 8th generation Core "Coffee Lake" mainstream-desktop processors will be built in the existing LGA1151 package, and will hopefully support existing motherboards through BIOS updates, even though Intel plans a new 300-series chipset to go with these chips.
-
Interceptor
addikt
Számolgattam, nem tudom ez mennyire életszerű. 6 magos van az amd-nek is fele ennyiért, az egész alap konfig alaplap + cpu + memória kijön egy ilyen i7-es 6/12-es árából és nagyjából ugyanott van teljesítményben. Később ha 10 magos procit akar talán vehet amd-ből is AM4-hez(most még csak 8/16 van), VAGY eladja a meglévő AMD alap konfigot és megveheti az Intel X299-es lapot is olcsóbban a 10 magos procijával együtt. Oké Intelnek van plusz órajel tuningból fakadó előnye bár jó hűtés sem árt hozzá, de megér akkora felárat? Jó mondjuk ennek még jobban utána kéne nézni.
-
carl18
addikt
Én most akartam ide belinkelni, kajak durva megelőztek!
Én is viccesnek találom a I9-es nevet. A laikusok akik csak annyit értenek hozzá hogy i3-i5-i7 most már lesz i9 is szóval így egy új kategóriát hozhatnak létre! Azért ha belegondolunk jelenleg érdekes hogy egy 10 magos is i7 meg egy 4 magos is. Akkor gondolom a hedt platform kapja az i9 nevet. -
core i7
addikt
Kiderült milyen processzorokat ad ki jövőre az Intel
Na X299 csak 3 madi negyedévben jön... Egyébként Sky-x kaby-x egyszerre jön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged