- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frozen
addikt
azt még nem írtad le hogy akkor minek kell fejleszteni időt energiát és pénzt belefektetni?
miért van szükség egy uhd 770 es verzióra mondjuk amikor az uhd 500-600 as széira is tud képet megjeleniteni sőt még a régebbi hd grafika is.
most azt értem,hogy ugrottak hd ról uhd re egy fokozatott ,de feleslegesen fejlesztenek ennyit ha csak ez a cél amit te is írsz.
képet ad egy 730 as chip is akkor minek kell a 770 es? ez az amit nem értek hiszen ezeknek nem olyan nagy a teljesítméye hogy bármire is jó legyen és amit a 730 kiszolgál például azt a 770 is tudja. -
Frozen
addikt
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2543 üzenetére
nekem inkább más böki a csöröm még pedig az ,hogy miért nem az xe grafika került bele miért ez a harmat gyenge udh-t erőltetik még mindig,+az olcsobb szegmensbe még az is még jobban le van butitva 770 ről 730 ra
,azért egy picit komposabb integrált gpu val érkezhetne mint az xe,hogy legalább pár alap játékra jó legyen még ha nem is full grafon meg 4k ban vagy full hdben ,de azért valamit tudjon mar ha benne van ne csak legyen ép képi megjelenitésre...
-
Frozen
addikt
válasz
Busterftw #2539 üzenetére
a teszteket meg kell várni
ez az azonos órajelen nézni bármit megint nem értek egyet
az egyik tud all coron 5.0 ret a másik meg nem, jah igen akkor hátra kel kötni a kezét ,hogy ne szaladjon annyira
Előző generációs porcival lehet összehasonlítani az intelen belül rendesen. Az amd vel azért nincs értelme ,mert ők más csíklészeségen gyártanak már és annak sok előnye van , kevesebb hő,jobb áramfelhasználás stb... (persze az más kérdés a gyártó összehányta,hogy teret hódítson a piacon magának közben meg a legtöbb lehetőség nincs kiaknázva,ez majd akkor lesz érdekes amikor az intel elő fog állni a 7nm cpu-val és mondjuk ketyeg majd 5,5-6Ghz környékén messze túlszárnyalva azt amit a másik nem aknázott ki) -
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2537 üzenetére
5900x 200w felett húzott Cinebench R23 alatt
adj hozzá 10-20% ot az érkező intel javára lásd a különbséget.
[link]
jól látható a fórumon ,hogy mennyiket vett fel több embernél ez a proci is,szóval kár sírni,hogy most az intel ennyit fog enni,mert a rivális is fogyaszt rendesen a 7nm -ren ráadásul+még le is marad.Egyébként meg ha vitázni akartok akkor ott az amd intel vs topik
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2526 üzenetére
* köszi bőven elég is volt ,hogy egy radeon van a tesztben ami játékra nem való az intel mindig is az nvidiát használta jól ki. Ha megnézel a youtubon pár tesztet akkor látható az ,hogy kb 10 játékból 5-6 játéknál az intel hozza a formáját.
nekem volt 5900x egy nagy retek volt el is adtam az egészet,bizsalmat szavaztam a nagy teszteknek és a technologia fejlödésnek ,de közel nem tudott annyit mint ahogy azt sokan harangozzák.
Az 5 év stagnálás nem tudom mire érted ,úgyan úgy hoztak procit ki az ,hogy most finomították meg csiszolták azért volt bennük még egy kiss extra ha ez nem így lett volna akkor már régen lemaradtak volna a többiekhez képest mint a borra való,most meg van egy elég rendes ütökártya a kézben amivel hosszabb távon sokkal jövedelmezhetőbb lehet az üzlet.Ez az én véleményem pontosan mi történt velük nem lehet tudni amit kiadnak a médiában meg szivárogtatnak ezeket sok esetben nem kell elhinni.
2022 H2, Intel 4: Previously known as Intel 7nm. Intel earlier this year stated that its Meteor Lake processor will use a compute tile based on this process node technology, and the silicon is now back in the lab being tested. Intel expects a 20% performance per watt gain over the previous generation, and the technology uses more EUV, mostly in the BEOL. Intel’s next Xeon Scalable product, Granite Rapids, will also use a compute tile based on Intel 4. -
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2524 üzenetére
"A szokásos tick-tock szerint 2017-2018 táján kellett volna a 10nm-nek váltania.
Ehhez képest valójában 2020-2021-ben történik meg ez fokozatosan: 4 magos Tiger lake, aztán 8 magos Tiger lake és most az ADL által."
ez nem volt köbe vésve, egy előrejelzés volt csupán
"Azt is nézd, hogy ezen idő alatt az intel nem rukkolt elő új architektúrával. Ennek oka, mint említettem nem az volt, hogy bénák voltak, hanem az, hogy az új architektúra épített volna a 10nm kínálta lehetőségekre. De nyilván addig nem malmoztak. Az, hogy nincs a fiókban egy holnap gyártható vadiúj architektúra még nem jelenti azt, hogy ne lehetnének remek, akár jól kidolgozott ötletek a backlogban"
Minek építettek volna újat ,amikor a régi is még egész baráti volt és a teljesítmény terén sem maradtak annyira le a riválishoz képest.Volt idő dolgozni rendesen a színfalak mögött és ennek a gyümölcsét majd fogjuk látni szép lassan ,de ez még csak egy előrejelzés.
Most szépen kidobják a 12 gent-ddr5 el jövőre meg kidobják majd a 7nm es procit amivel könyedén átvehetik újra az erősorrendet és a rivállis azt sem fogja tudni hol kaparja majd össze a teljesítményt mert csak megy előre ész nélkül és dobálja ki 1-2 évente az ujabb és ujabb gyártási technologiát csak ép semmi nincs mögötte teljesítményben. -
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2522 üzenetére
és akkor most a semmiből meg előhúzzák a nagy kalap teljesítményt ezek szerint...
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2519 üzenetére
nem mondanám,hogy akkora probléma volt náluk ,lehet tudtak volna olyat villantani mint az amd csak nem akarták magukat lejáratni hiszen a 14nm is sokáig reszelték és teljesítménybe még mindig partiba voltak, ha meg most igazak a pletykák akkor a 10nm előrébb lesz mint az amd a 7nm ren ergo egy lépéssel hátrébb lesznek 1-2 vel pedig előrébb hiszen teljesítményt fognak nyújtani és nem fejjel rohannak a falnak
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2517 üzenetére
elsőnek szerintem várjuk ki a megjelenést, az ipc szerintem eddig is inkább munkánál vagy teszteknél jött ki jobban nem pedig a játékoknál.
-
Frozen
addikt
szerintem ez a cég tanul a hibáiból és folyamatosan fejlődik nézd meg a 10 generációt amit hoztak azok sincsenek annyira elmaradva az alacsony csíkszélességű riválistól.
mi szivárogtatott adatokat látunk és azt ,hogy kb mikor kerül nyilvánoságra a következő generációs proci.azt viszont senki nem tudja mióta dolgoznak a következő fázison csak azok akik ott dolgoznaka gyárban és a tervezőasztalnál.Jól megnézed azt láttuk,hogy hirtelen nem csináltak semmit egyik évről a másikra most meg hozzák majd a jobbnál jobb teljesítményt. már a 11 gen is elég ütős
-
Frozen
addikt
válasz
Petykemano #2507 üzenetére
Igen még sok a rejtett info és ki tudja mi igaz a szivárgásból azért nem szabad elfelejteni ezek még mindig 10nm procik és ha már ezzel képesek a 7 nm amd környékét hozzni vagy túlszárnyalni azokat az értékeket, akkor a 7 es csíkszélesség az Inteltől nagyon szép teljesítmény lehet még a zen4 ellen is.
(úgy látszik az intel megint fű alatt a háttérben rengeteget dolgozott és dolgozik a procik fejlesztésén és szépen az üres kalapból előhúzzák majd a x % os fölényt ismét ahogy eddig mindig tették,vele együtt pedig az integrált gpu is nagyon gyorsan fejlődik az új xe is sok mindenre képes már)
-
Frozen
addikt
a 12. gen szerintem reggelire megfogja enni az 5600x et
egyébként meg a pcie5 hozzhat valamit ssd terén illetve ha a vga is erre a szabványra épül.
A ddr5 még jópár évig nagyon drága kategoria lesz,és a nagy időzitésen lehet nem is fognak tudni csiszolni annyit.
ha van pénzed jelenleg lehet kapni ddr4 ből 4600-4800 vagy ez feletti memoriát amiben még van tuning potenciál is sokszor persze lotto az egész ,de volt akik bőven 5 fölé emelték.
ezzel pedig jelenleg 12 gen +egy magas orajeles ddr4 többet messze meghaladja az 5600x tudását. -
Frozen
addikt
a procira mindenképp megéri várrni, a ddr 5 ram drága és egyenlőre a játékok terén még lehet lassabb lesz mint a ddr4 jatekok teljesmitménye alatt föleg a kezdeti cikklusban még nagyon friss ,nagy a késletetése , kell neki idő mire egy pciit majd kifforja magát mint minden más.
-
Frozen
addikt
Most odapirítanak rendesen ez elég lesz arra,hogy a következő érkező új amd-vel megközelítőleg egyforma teljesítményben legyenek.
itt a 7nm-es pocikat kell nagyon várni szerintem ott fog igazán kijönni az intelek ereje és veszik át újra a piacot igaz ehhez szükséges lesz még sok fejlesztés és 1-2 év.Viszont a háttérben nagyon komoly munkálatok zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Fali konzol lapos tévékhez
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest