Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
maradt, ez azért nem semmi
viszont a mem lat rosszabb Core Ultra 5 245K and 9 285K review: Does Arrow Lake signal Intel's return to the forefront? - Hardware & Co
igazat mondtak a hatékonysággal kapcsolatban is CB alatt Intel Core Ultra 9 285K, 7 265K & 5 245K vs. AMD Ryzen review: Efficiency in apps and games - ComputerBase
nem lett ez rossz gen. engem a játékok alatt annyira nem zavar, hogy gyengébb, 60 fps limittel játszom és 4K-n nincs különbség még 4090 mellett sem Intel Core Ultra 9 285K Review - Game Tests 4K / RTX 4090 | TechPowerUp -
gV
őstag
This is the key difference between Intel's tile-based processor, and AMD's chiplet-based ones, which rely on the package substrate to connect the CPU complex dies (CCDs) to the I/O die (cIOD). The perks of this interposer include closer physical proximity of the tiles, benefitting latency, and lower power needed to move data around between the tiles.
kiváncsi leszek marad-e a jó üresjárati fogyasztás az AMD-hez képest ennek tükrében.
Intel Core Ultra Arrow Lake Preview - Arrow Lake Architecture | TechPowerUp -
gV
őstag
végre valami Intel, már a 13->14 váltástól ezt vártam, de még most is jól mutat. 35/65W példányok bitang jók ez alapján.
Intel Core Ultra 200S: all the details about Arrow Lake-S - ComputerBase
-
gV
őstag
Intel Desktop Meteor Lake-S CPUs To Feature Up To 22 Cores, Arrow Lake-S Up To 24 Cores, Quad Xe iGPU Cores & 125W TDPs (wccftech.com)
-2P mag? IPC-nek szépen kell nőnie.
amúgy remek munkát végzett az Intel 10nm-en. b..gatják, hogy miért hívja Intel 7-nek közben meg ottvan ahol a konkurencia 5nm-en [link] [link] szóval még az Amd-nek kedveznek így. rendesek -
gV
őstag
ezt remélem megnézik a tesztelők, mert ez a 65W 12900k=250W 11900K azért durva. a 5800x-nek is kell ~120-130W ehhez szóval ahhoz képest is van AL-nek 2x előnye. [link]
-
gV
őstag
válasz
Petykemano #2414 üzenetére
miért mennyit fogyaszt idle a 10. vagy 11. gen core? nálam 37.5w: b450m pro4, r7 5800x, rtx 2080, 4*8gb@3200@1.35v, 500gb 860 evo m2, 1tb 2.5, tj08e, m12-p, g3 550w
-
gV
őstag
válasz
Petykemano #2370 üzenetére
a Nehalem középkat. chipje a Lynnfield 296mm2 volt [link], szóval én nem nevezném nagynak. inkább az volt a fura, hogy ilyen pici chipekért mint a Skylake stb. olyan sokat elkértek.
-
gV
őstag
-
gV
őstag
Intel’s 11th Gen 8 Core & 16 Thread Rocket Lake CPU Benchmarked
miért nem tudták ezt már előbb meglépni IL magok már régen vannak, sőt már le is cserélték a laposoknál -
gV
őstag
https://wccftech.com/intel-rocket-lake-11th-gen-core-i9-i7-i5-desktop-cpus-leak-out/
i9 lesz a 8/16-os vagyis ~$500
i7 meg 8/12 pff.
a magok hibrid SC WC-ok -
gV
őstag
válasz
tom_tol #2246 üzenetére
+1 részemről mind2 cég gyengén muzsikál: intelt nem kell kiveséznem, de az amd azonkívül, hogy gyengébb még mindig egyes területeken a 2015-ös skylakehez képest -ami elég bénán néz ki- magukhoz viszonyítva sem fejlődtek sokat: lsd. 2017 legolcsóbb 8 magosuk: $330, 2020-as: $330. + de ez már az én egyéni szoc. problémám, hogy az északi híd visszahozás miatt amúgy sem tetszik a matisse.
-
gV
őstag
"Rocket Lake-S" is a 14 nm silicon that introduces up to 8 "Willow Cove" CPU cores that have higher IPC than both Skylake and Ice Lake (Sunny Cove). It is also expected to feature an updated I/O feature-set, including PCI-Express gen 4.0. This explains how many Intel LGA1200 motherboards we've seen so far feature preparation for PCIe gen 4.0. If "Rocket Lake-S" is indeed coming out before Holiday, "Comet Lake-S" could have a very brief market run spanning barely three quarters. [link] -
gV
őstag
válasz
Petykemano #2160 üzenetére
feleslegesen írogattál ennyit a konkurenciáról ez ugyanis önmagában kevés, nem miattuk. többet várnék az Inteltől amikor végre lecseréli a Nehalemet.
és akkor kifejtem hogy mi nem lenne kevés számomra: jövőre az IL-hez képest +40% IPC -
gV
őstag
válasz
Petykemano #2158 üzenetére
az Ice Lake tud +18%-ot a Skylakehez képest, szóval attól meg az SR lesz ~18%-al erősebb, de az 2021-ben kevés.
-
gV
őstag
-
gV
őstag
notebookcheck is méricskélt Our first Ice Lake Core i7-1065G7 benchmarks are in and they outgun the AMD Ryzen 7 3700U
-
gV
őstag
-
gV
őstag
válasz
Petykemano #2053 üzenetére
b+ jöhettek volna ezzel előbb is. ez a legnagyobb ugrás mióta kijött a Nehalem Skylake meg már 4. évét tapossa. ezekután lesz nagyon érdekes a SR, amd köszönetet mondhat, h nem jön asztalra.
-
gV
őstag
végre megint hallani a sok lake után a valódi újdonságot jelentő rapidokról Intel "Sapphire Rapids" Brings PCIe Gen 5 and DDR5 to the Data-Center
-
gV
őstag
válasz
clyvejhamma #1790 üzenetére
már tavaly kikellett volna adni kb. a 7700-nak 8 magosnak kellett volna lennie, erre ez, szánalmas ez a vergődés
-
gV
őstag
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #1456 üzenetére
az biztos, h nem lennék most szívesen friss z270 tulaj. viszont visszamenőleg kijelenthetem h a legjobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező platformot hoztak össze X58 néven lap proci memória 2009-ben 65+70+20e ft valamint tavaly 20e ft x5650-ért és még mindig nincs miért cserélni [link]
-
gV
őstag
Goblin12: vagy még jobb lenne ha a 100-as széria is kezelné az új procikat
-
gV
őstag
válasz
Interceptor #1405 üzenetére
nem tudom h látták ezt évekkel korábban, mert ugyanakkor ott a kaby lake x. milyen szutyok már és mégis van pofájuk kiadni. ahelyett most coffee lake x-nek kéne jönni (6/12 és 6/6), mivel csak dc a memoriája és kevesebb pcie lineja jóval olcsobban kéne adniuk mint a 7800x, sőt az inaktív igp miatt a lga1151-be menő cl-nél is valamivel. valamint mert az amd 6 magosai is megállnak $200 környékén nagyon nem kéne többett kérni az intelnek sem.. és akkor ehelyett van az h: 7740x $369 4/8 pcie16 dc mindezt lga2066 ami qc-t támogat, hát kössz b+. ennyit ér h van konkurencia. 14/16/18 magosokról tudom elképzelni h az amd miatt lesz.
-
gV
őstag
válasz
Interceptor #1403 üzenetére
csak nem emelnek árat, semmi értelme nem lenne akkor annak h az i5 lesz 4/8 ha annyiba adnák mint a mostani 4/8-as i7-et. az LGA1151-es 6/12 i7 sem lehet nagyon elszálva mert LGA2066 is lesz olyan $389-ért.
am valahol itt kéne tartani 2017-ben abból kiindulva h 2006-ban már 4/4-et lehetett kapni $1000-t
LGA11xx
i7 8/16 $200
i5 6/12 $130
i3 6/6 $100
p 4/8 $75
c 4/4 $50
LGA20xx PCIe line 44 mindegyikben
10/20 $300
12/24 $500
16/32 $1000
18/36 $1500 -
gV
őstag
válasz
t72killer #1171 üzenetére
pff... ha túl sok van raktáron adják olcsóbban, gyorsabban elfogynak.
ha nekem valaki azt mondja 2008 novemberében, hogy az Intel 2016-ban még mindig 4 magos procikat fog adni a középkatba, a felsőbe 6 magért 400+$ kell kipengetni és a max is csak 10 magos lesz, kinevetem. szóval lassan fejlesztenek, az is kevés teljesítményben és mindezt drágán. 284$-ért anno az i7 920 BB volt, most ennyiért legalább 8 magot kéne adniuk Skylake archon. -
gV
őstag
brutál ahogy kinéz a Skylake E foglalata LGA 3647 mem foglalatokból kiindulva 6 csatorna
-
gV
őstag
ez nem így van, alulról (atom, core m ellen) az arm, felülről (xeon ex ellen) az ibm jelentős versenytársak csak középen (asztali procijaik) nem jelent most erős ellenfelet az amd, de ők is jönnek valami újal jövőre kitudja lehet nekik is összejön végre valami értelmes chip. am tőlem nem csiholnak ki több pénzt, mert a Bloomfield óta nem dobtak piacra olyat amire érdemes lenne azt leváltanom.
-
gV
őstag
Skylake EX 28 mag, 6csatis mem, UPI, de csak 2017-ben
-
gV
őstag
kár h nincs OGL 4.x támogatás még jövőre sem, az OCL-re is kiváncsi leszek h fog is müködni nem csak támogatva lesz és az power gating is érdekes lesz a igp-nél
mindenesetre már most jól hangzik 1 olyan notebook amiben van 1 22nm-en gyártott i7-2630qm mellette 1 olyan 28nm-es gf ami a gtx 485m-nek megfelelő erejü, teszem azt jövő ilyenkor 2-300e ft-ért, ~100w max fogyival, le is cserélném rá az asztalit 1ből -
gV
őstag
-
gV
őstag
moorestownrol cikk asszem ez mar komoly alternativa az armnak, nekem pl. asszem megvan mi valtja majd le a k610-em, 1 medfield alapu telo
arm megy a szerverbe, x86 a teloba, ezt sem gondoltam volna par evvel ezelott
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #263 üzenetére
jól benézted ezt megint
a q8400 eredménye is lassult pedig ott nem csinál semmit a g45, tehát elárulom miről van szó: nem ugyanazt konvertálták, te okoska
arra jó ez a két grafion h észrevedd a q8400 gyorsabb a i3 540-nél ha annak a GMA HD-ja nem segít be a konvertálásba viszont ha segit akkor már utobbi gyorsabb 2x, érted már?
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #259 üzenetére
lényeg h megy, ezen voltál kiakadva, h nem müxik, am szolj akinek Clarkdalje van nézze már meg ha ez annyira fontos neked, arrol nem beszélve h itt még lassabb a Clakdale Q8400-nál ugyanannak a proginak a "sima" változatában, mig most h segit a GMA HD 2x gyorsabb, rád bizom h milyen következtetést vonsz le, persze tuti valami f* lesz, de proba szerencse
-
gV
őstag
végre közzétették a Gulftown felépitésést [link],
Raymond látod nincsenek benne letiltott magok, ez ah mondtam nativ 6 magos
-
gV
őstag
kösz
nem biztos megtaláltam volna a dátumos hszed, a korábbiakat is amiket linkeltem Oliverdának 2008 végén kerestem, aztán jutott eszembe h Fiery Clarkdaleos riportokról beszélt -amiben az AES eredménye is megvolt, de mivel titkos volt hiába faggattam
- de maga a 32nm sem volt kész csak dec. legvégén nem h proci ami rá épül így mentem a tavalyi hírekre
tlac: kb félúton van a 750 és a C2D között
Oliverda: sztem megint a lapgyártók miatt lett eltolva, h kicsit ürüljön a p55 a raktárból illetve legyen 1 vásárlói roham kari után, ha 1 hétel új év után végre boltokba kerül, hát sztem akkor lehetett volna az 1 hétel korábban is
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #225 üzenetére
én már korábban is ezt mondtam az viszont feltünő h neki változott a véleménye nem kell vágnia egyszerüen elmondják neki pl a LGA1155-őt is Ő kotyogta el, igaz nem a pontos nevét, de azt igen h lesz 1 mégújabb foglalat, tehát ez tényleg nem a hozzáértésén múlik
cikk címe is kérdőjelel a végén, am sincs lehetőségük késni, ebben még nem lesz FMA4, igp csak dx10, openCL teljesítményről lövésem sincs milyen lehet lévén a Larrabee mint GPU törlése miatt csak most kezdtek avval foglalkozni, szívás -
gV
őstag
válasz
Oliverda #222 üzenetére
Abu is már szeptembert mond szal idén jön az, ah én illetve az Intel ütemterve mindig is mondta, am meg ha mégse jönne hát nekem úgyse pálya a LGA1155 szal nem fog nekem összedőlni a világ
múltkor még milyen jól egyetértettél vele kérdezd meg miért most már mást
zetape7: mivel 8 mag lesz majd lassan, sőt már idén is lesz 6, Te minek neveznél 1 jöbőbeni 4 magost? játékra meg lehet nem lesz a legjobb az igp, de 80mm2 fog foglalni 32nm-n, a mostani Clarkdale igp-je 45nm-en kisebb sztem + van mellette 2 csatornás mem vezérlő és QPI link emelett a Sandy-s 1.4GHz-en üzemel majd, hozzáfog férni a proci L3 cache-éhez, szal majd meglátjuk
-
gV
őstag
nem rossz, memoria 1600-on illetve magasabb 733 és 900-as órajelen ha jól skálázodik meglehet a 9300-as
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #206 üzenetére
Miért? Nem lehet ekkora TDP-vel szerver CPU?
ezt honnan vetted? azt irtam h nem X lesz az hanem W mivel az jelöli a 130w-os tipusokat (X a 95w-okat) és elnézve h 80 a vége sztem majd lehet 90-es változat 3.47GHz-es órajelel
egyébként most is a L változat a legjobb (mint mindig a Xeonoknál) 60W 6 mag turboval 2.53GHz, kár h nincs még áruk -
gV
őstag
jönnek a 32nm-es Xeonok: [link]
4 magosok gondolom 2 letiltott maggal rendelkeznek
a X5680 sztem W5680 lesz majd, lévén TDP-je 130W -
gV
őstag
újabb Clarkdale teszt [link]
-
gV
őstag
Clarkdale teszt [link]
egész jó lett a grfaikus chipe, nem gondoltam volna h esetenként 3x gyorsabb lesz mint a GMA4500
-
gV
őstag
válasz
westlake #170 üzenetére
irtam a cinebenchet ha nem tünt volna fel, ami nem otthoni környezetbe szánt rendelelő cuccnak a tesztelő progija + a videkonverterek, photoshop4 és ez utóbbi sem elsősorban desktop progi
am a excelt használják otthoni környezetben és az mégis +50%-al gyorsult, sőt a 3d vantage cpu bench része sem rossz
nem azért akadtam ki mert nem tudom h nem asztali hanem szerver környezetbe megy a proci elsősorban (sőt még azt is tudom h a virtualizáción is reszeltek amit végképp nem asztali szegmensben használják) hanem arról h amik léteznek progik legyenek azok használva akármelyik szegmenseben azok használják is ki, na de talán mire forgalomba kerül javulni fog a helyzet
-
gV
őstag
Gulftown teszt
alig használják ki rendesen a 6 magot a progik még a cinebench is letérdelt, csak 5.2x-el gyorsabb 6 maggal mint 1 maggal, Bloomfieldnél 4.1x feletti a gyorsulás -
gV
őstag
-
gV
őstag
khm, nem, rosszul fogalmaztam ezekszerint...
szal az LGA1366 marad kompatibilis magával legalábbis a 45->32nm váltásnál biztosan majd mindenbizonnyal jönni fog a következő generációból a Sandy Bridgeből is ebbe a foglalatba az LGA1155 mellett 1 proci, mondjuk 8 maggal, ami ha már nem fog gpu-t tatalmazni és egyébként is ugyanugy 32nm-es lesz mint a 6 magos Core i7 müködhetőnek kéne lennie a jelenlegi X58-as lapokban, akkor pedig 2012/3-ig kilehetne evvel a foglalattal huzni mindig a legfrissebb cuccokkal -
gV
őstag
2009 szeptember Lynnfield 45nm 4 magos
2010Q1 Clarksdale 32nm 2 magos + GPU ez remélem nem így lesz mégsem mert ezzel buknák a tik-takot ami nem önmagába még nem akkora gebasz, de én már nagyon kiváncsi vok a AES-re és a új gyártás technológiára szal az lenne a jó ha minél előbb (vagyis ah eredetileg szerepelet, idén) megjelenne -
gV
őstag
talán ide elfér
Sandy Bridge die
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen házat vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged