- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
westlake #2128 üzenetére
A kommentárok is megérnek egy misét.
64 vs 28 magos processzorok közül, nem kérdés melyik a népszerűbb.
-
Oliverda
titán
-
VirsLee
őstag
válasz
westlake #2006 üzenetére
Remélem azt megnézted a cikkben, hogy itt az Iris Plus 940-et a sima UHD 620-szal hasonlították össze, nem az előző generációs Iris Plus-szal. Ezért lehetett egy semmitmondó cikket írni a 132 százélékos teljesítménynövekedésről
Ennek nagy részét már az előző generációs Iris Plus is tudta.
-
Segal
veterán
-
M^xx
aktív tag
válasz
westlake #1966 üzenetére
Köszi a választ, melyik topik az ahova érdemes írnom ez ügyben? Tudnál ajánlani olyan cpu monitorozót ami naprakész és hiteles adatokat mutat? A kérdésem lényege amúgy arra irányult inkább miért van eltérés a két érték között mindkettő a cpu kihasználtságot mutatja, de eltérnek. Amúgy 1080Ti van a gépben, ezért bocsi mindjárt átírom.
-
-
-
Segal
veterán
válasz
westlake #1758 üzenetére
Akkor ezek szerint (pocsek az angolom
) a z390 csak 2019 q1-be jon?
Mert akkor nalam eloallhat az a lehetetlen szitu hogy z370-be kene beletenni a 9900k-t de mivel ivyrol jonnek fel ezert nem tudom hogy tudnam lefrissiteni a biost hogy felismeje a procit...
Szerintem ez nem csak engem erinto problema mert nyilvan nem 8gen-rol fogjak elso napokban cserelgetni 9gen-re a tulajok a procikat...Bocsi semmi siettem a cikkel mar latom hogy a tobbi procira erti a q1-et sorry.
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1735 üzenetére
A hatmagos is kicsit paper launch volt, 1-2 hónapot várni kellett a széleskörű elérhetőségre. Ott nyilvánvaló volt, hogy a helyzet tarthatatlan, muszáj volt letenni valamit az asztalra mihamarább - akár csak papíron.
De a hatmagos versenyképes most. Mainstream asztaliban vagy mobilban az AMD nem gurított vagy virított olyat, ami halálosan veszélyes lenne az intelre. Mire föl a kapkodás?
-
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1715 üzenetére
A TDP nem fogyasztási maximum. Ha az lenne, akkor 95W-nál szigorúan nem lehetne magasabb fogyasztást mérni a processzortól. Márpedig ez rendre megtörténik. (Legutolsó amit láttam még a 8700 és 8700K tesztje volt, ahol valamilyen stressztesztre 150W-os fogyasztást mértek.)
A gyártóknak némileg eltérő maszatolós definíciója van arra vonatkozólag, hogy mit értenek TDP alatt. Pont a maszatolás miatt nem is mennék bele, hogy pontosan miképp definiálják.
Legjobb esetben is csupán valamiféle maximális átlagos fogyasztást jelenthet.A coffee lake botrány az aldis márkával kapcsolatban pont arról szólt, hogy amikor a procit a tesztelők A+ kategóriás alaplapban a+ kategóriás hűtés mellett tesztelték, akkor a proci nyomta ezerrel. Multithreadben ennek megfelelően többet is fogyasztott - outofthebox, kézi tuning nélkül.
Amikor pedig betették a medion márkás gépbe és a specifikációnak megfelelően állították be, C kategóriás alaplapban és hűtéssel, akkor 15%-kal alacsonyabb teljesítményt nyújtott, mint ami a tesztekből kiolvasható volt.nem arról van szó, hogy 30W-ot fogyasztó CPU-t 95W-os TDP-be sorolnak be. Azt mondtam, hogy 1 magos terhelés alatt lehet, hogy tényleg nem fogyaszt 95W-ot még max turbóval se.
A dolog arról szól, hogy a 95W-os TDP-be sorolt CPU megengedő környezet (alaplap, hűtés, alaplapi beállítás, ami nem kézi tuning!) mellett többmagos terhelés alatt átlépheti a névleges TDP-t. -
Petykemano
veterán
válasz
westlake #1712 üzenetére
Biztosan válogatják. Az intelnél nem gond a magas órajel, a 6/6 persze nyilván nem ér el ugyanakkora feszültség mellett ugyanakkora órajelet. De a lényeg szerintem az, hogy ST nem fogyaszt 95W-ot vagy annál többet.
MT esetén pedig biztos úgy vannak vele, hogy annyit fogyaszt, amennyit a felhasználó által alárakott lap adni, a felhasználó által rárakott hűtő pedig disszipálni bír. A 95 tájékoztató jellegű, iránymutatás, de se rövid, se hosazútávú átlagfogyasztásra nem iránymutatás. -
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
westlake #1641 üzenetére
Üdv
Mert most jutottak el odáig, hogy renduchintala kiépítette a gpu fejlesztő csapatot amit krzanich egyszer már sikeresen lerombolt. Másrészt az a szóbeszéd járja, hogy raja koduri nagyon szeretné ha a gaming piacon is versenyeznének és mivel ő a gpu csapat feje valszeg meg is lépik.
-
Jack@l
veterán
-
válasz
westlake #1428 üzenetére
Játékra mondjuk a 4k sok esetben még nem jobb választás az 1080p-nél (4k-nál mennyi lehet most a max képfrissítés? Talán 72-75?), ha meg az ember tesztet akar nézni, mert érdekli úgy is, mint mondjuk egy kamion végsebessége, gyorsulása... -a GPU limit elkerülése érdekében 1080p-ben tesztelnék mindent szív szerint, és én meg a 4k-ban készült CPU teszteket nem szoktam megnézni. Aki mondjuk munkára ilyen procit vesz, és van is 4k moncsija, simán lehet, hogy van mellette egy vagy több 144Hz-s másik megjelenítője is játékra.
-
Jack@l
veterán
válasz
westlake #1390 üzenetére
A 8 magos is viszonylag jó árban lesz
http://www.anandtech.com/show/11464/intel-announces-skylakex-bringing-18core-hcc-silicon-to-consumers-for-1999 -
Balala2007
tag
válasz
westlake #1280 üzenetére
Még mindig kimondottan érdekesen hat a "felezett" L3 cache méret.
Nem felezett, 11/16-odolt,
1408KB/core. Ez a skalazas ara.
A Broadwell Xeonokban vszeg eljutott a maximumig az 1D/Ring cache hasznalata, es a Skylake-kel atternek a Knights Landinghoz hasonlo 2D/Mesh cache-elkre. Az x64 egyik alapja a koherencia (minden memoria modositast azonnal latnia kell az osszes tobbi threadnek), ennek biztositasahoz a core-oknak folyamatosan adminisztralniuk kell, milyen cimeket modositottak. Ugy latszik 22 core folott ehhez mar keves, hogy a core-oknak 2-2 szomszedjuk legyen, atternek a 4-4 szomszedos modra, de ennek kovetese vszeg lezabal core-onkent 640KB-ot.
Tovabbi aldozat lehet a SKL/KBL-ek eleve lassabb L3-a, errol mar agyaltam egy kort itt.
-
bear_
aktív tag
válasz
westlake #1227 üzenetére
Erősen WTF: AMD Radeon GPU tech will power Intel's next-gen iGPUs
sorry, nem válasz akart lenni.
-
-
-
Oliverda
titán
válasz
westlake #149 üzenetére
12 mag/CPU elég lesz?
-
gV
őstag
válasz
westlake #170 üzenetére
irtam a cinebenchet ha nem tünt volna fel, ami nem otthoni környezetbe szánt rendelelő cuccnak a tesztelő progija + a videkonverterek, photoshop4 és ez utóbbi sem elsősorban desktop progi
am a excelt használják otthoni környezetben és az mégis +50%-al gyorsult, sőt a 3d vantage cpu bench része sem rossz
nem azért akadtam ki mert nem tudom h nem asztali hanem szerver környezetbe megy a proci elsősorban (sőt még azt is tudom h a virtualizáción is reszeltek amit végképp nem asztali szegmensben használják) hanem arról h amik léteznek progik legyenek azok használva akármelyik szegmenseben azok használják is ki, na de talán mire forgalomba kerül javulni fog a helyzet
-
Oliverda
titán
Különösebben nem érdekelnek a játékok, bár nem mintha csak ott nem számítana a 3. csatorna. fLeSs leírta pontosan hogy hova kell a 3 vagy több csatorna:
"A háromcsatornás üzemmód használata a kiszolgálók és szerverek világában lehet kifizetődő, ahol a sávszélesség minden, hiszen erről szól a QuickPatch Interconnect bevezetése is."
Persze azt elfelejtette megemlíteni hogy 3 modul mégiscsak menőbb egy gépben mint 2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged