- Yettel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gejala
őstag
válasz
Busterftw #2832 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mókoltak a cache-el. Rocket Lake-nek volt 20% IPC növekedése Comethez képest, de a nagy késleltetés kinyírta játékokban.
Zen 5-nek van valami 15% IPC előnye Zen 4-hez képest, de játékokban ez se jön ki.Arrow is csak akkor lesz jó játékban, ha az új cache pörgeti majd.
-
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #2762 üzenetére
Az anyagban az szerepel, hogy az ARL kis volumenben épít az Intel saját A20-as gyártástechnológiájára, döntően TSMC N3-on készül. Ezt én inkább tesztelesnek, mint mainstream felhasználásnak minősíteném. Arra sincsen semmilyen garancia, hogy az ARL utáni következő terméktől már majd fullba nyomják. Az Intel 7 gyártástechnológiát is 2-3 évig próbálgatta az intel kisméretű és kis volumenű termékeken, mire maintream felhasználásra kerül, én ezzel a technológiával.kapcsolatban is hasonló felfutásra számítanék. Ebben persze semmi meglepő nincs, a TSMC is évekig tesztel egy új gyártástechnológiát - az Apple termékéivél.
-
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #2697 üzenetére
Nem tudom.
Inkább valamiféle marketing stratégia lehet.
VAlószínűleg nagyon unalmas lenne, ha az új terméket csak úgy bevezetnék a meglevő nevezéktan generációt jelző számának billentésével.
MEg biztos ők is úgy érzik, hogy most valami nagyon frankót tettek le az asztalra.
És ha csak úgy a neveztéktan billentésésével vezetnék be, akkor hamar lebuknának, hogy árat akarnak emelni. De különféle jelzők hozzápasszintásával vagy egy másik szám billentésével jelzik, hogy ez valami különleges, magasabb szintű a megszokottól. (Max, Ultra, 3090/4090, 7950 - mindenhol lehet erre példát találni.)Egyébként a részletek személy szerint engem nem villanyoztak fel. Érdekel, de majd megnézem a phoronix-en, hogy mit tud ténylegesen.
Picit tartok tőle, hogy ez is csak egy paper launch - egy nappal vagyunk a Genoa hivatalos bemutatója előtt.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #2627 üzenetére
Szerintem is.
Persze ez a szám csak a tranzisztorsűrűséggel áll valódi viszonyban. A viták sokszor abból fakadnak, amikor a szám felett a vitapartnerek ölre mennek a teljesítmény kapcsán.
A samsung gyártástechnológiája például olyan, hogy a tranzisztorsűrűségre vonatkozó követelményeket teljesíti, hogy 5-ösnek vagy 4-esnek lehessen nevezni, csak mondjuk nem ér el olyan magas frekvenciát vagy többet fogyaszt.Erre is talán ki lehetne találni valami standardot.
Ugye nyilván a Mtr/mm2 is valamilyen standard áramkörre vonatkozó érték (gyűrűs oscillátor) ahogy az SRAM density is. Lehetne az, hogy ugyanezekre nézve mérnek valamilyen frekvencia és fogyasztási értéket. -
Frozen
addikt
válasz
Busterftw #2539 üzenetére
a teszteket meg kell várni
ez az azonos órajelen nézni bármit megint nem értek egyet
az egyik tud all coron 5.0 ret a másik meg nem, jah igen akkor hátra kel kötni a kezét ,hogy ne szaladjon annyira
Előző generációs porcival lehet összehasonlítani az intelen belül rendesen. Az amd vel azért nincs értelme ,mert ők más csíklészeségen gyártanak már és annak sok előnye van , kevesebb hő,jobb áramfelhasználás stb... (persze az más kérdés a gyártó összehányta,hogy teret hódítson a piacon magának közben meg a legtöbb lehetőség nincs kiaknázva,ez majd akkor lesz érdekes amikor az intel elő fog állni a 7nm cpu-val és mondjuk ketyeg majd 5,5-6Ghz környékén messze túlszárnyalva azt amit a másik nem aknázott ki)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest