- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
válasz
Superman #2754 üzenetére
Igazából nem az enyém a proci, csak próbálom kideríteni hogy mitől történhetett. Előjelek? Ha jól tudom, semmi nem volt. Állítólag nem volt húzva. Ment szépen, és a tulaj egyik reggel észrevette hogy ki van kapcsolva a gép. Ezek nem javíthatóak, igaz? Helkis fórumtag neve jut eszembe, ha jól olvastam ő lábakat tud forrasztani - persze ha ez lenne a baja. Egyéként haverral közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy - valószínüleg - túlfeszt kaphatott. Az érdekesség az az, hogy a szóban forgó táp egy Zalman 600W-os modell... szóval valójában fogalmam sincsen hogy mi történhetett.
-
keIdor
titán
válasz
Superman #2619 üzenetére
Van csak CPU GTL Ref. néven... ezekkel tulajdonképpen egy jelet "finomíthatsz ki", és kevesebb VTT (FSB Termination) fesz is elég lehet egy bizonyos frekvenciához. Ez laponként, procinként változik, Neked kell kitapasztalni, hogy a Te gépednek melyik a legjobb érték...
Motion_Blur: Ne add el, csak vegyél alá minimum Gigabyte P35-DS4-et, vagy Asus P5K-E/P5K Deluxe-t. Ezek alá ne menj...
Még valami amit sztem fogadj meg! 45nm-es CPU-nak ne adj ilyen 1,45V-okat, mert ki fogod nyírni, főleg ha léghűtés van rajta! Léggel maximum 1,36V-ot adnék neki, vizzel mehet 1,40V, de efelett 24/7-re nem adnék többet, mert degradálod. -
Tomi84
aktív tag
válasz
Superman #1818 üzenetére
1.7V NB és 1.6V PLL? huh.. azé' az nem kevés
Na majd megpróbálom, habár alaplap tegnap már igencsak melegedett (össze kéne rakni azt a hülye vizet, a fene egye meg... ) Egyébként én egy olyan 3.2-3.4Ghz körül már bőven kibékülnék az eszközzel.
VTT-t meddig lehet biztonsággal tolni? Valahol mintha olyant ovlastam volna, hogy 45nm-nél 1.4V anagyon velső határ. Érdekes módon amikor 65nm-es proci volt benne, akkor 1.6V-ig engedte, 45nm-es mellett 1.5V lett a maximum...
dfi-ben lehet GTL-t állítani rendesen, CPU 1/3REF, CPU 0/2 REF meg NB. -
Tomi84
aktív tag
válasz
Superman #1811 üzenetére
ha jól tudom a te lapodban is lehet állítgani a GTL REF értékeket.
a 45nm-es proccoknál ugyanúgy a ~67% körülre érdemes belőni mint a 65nm-eseknél, vagy kicsit változott a helyzet?estefelé volt már kis időm próbálgatni, de úgy látszik egy igen rosszul tuningolható darabot sikerült megfognom. Mindössze 400Mhz-ig toltam az FSB-t, de 3.2Ghz-en hibázott a Prime95.
CPU: 1.25V
NB: 1.4V
VTT: 1.4V
PLL: 1.5V
GTL értékekkel még nem játszottam.Utólag belegondolva, elfelejtettem feszt adni a memóriáknak, de szerintem 1000Mhz-et, Cl5 mellett el kéne bírni a Diablo moduloknak 1.7-1.8V körül. Na majd ezt megnézem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1670 üzenetére
Ho-hó! Nálam még szó sincs ramról. Mivel úgy tűnik hibás(ak) a modul(ok), visszavettem őket 1066-ra, és ott ketyegnek alapfeszen. A ram még egy újabb kanyar lesz...szeptember elején elutazom, akkor leadom őket gariba, aztán majd ha jövök haza, akkor kezdődik előlről a kálvária.
Nálam ugyan ez a helyzet. 1.7v-n kékhalál vagy be se bootol a rendszer. Az én ramjaimnak a gyári adat szerint 1600Mhz@1.8v de ki se tudom próbálni 1.8v-n, mert nem 1.65-nél "csak" kékhalál, míg 1.7v-nél memóhibára hivatkozva "megsérült az operációs rendszer, így nem indítható".
Ma azért megpróbálom még kipaszírozni belőle azt a +100Mhz-t. Csak azért is...
-
beteg
őstag
válasz
Superman #1566 üzenetére
nem, thx, tuti a proci halt meg
másik lapban is ezt csinálja és ebben a lapban másik proci jó.
de mitől lehet? degradálódott volna??
azok a qx9650-ek, amig éjjel nappal mentek nálam 1,5-el ma is vigan szaladnak! (jó, kivéve, amibe belefolyt a viz, dee) nem értem. lenne egy rossz procim, amit nem is én tettem tönkre?? ilyen se volt még -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1557 üzenetére
Egyelőre egész jól állok. Egyelőre 7,5*480FSB, azaz 3,6 Ghz 1.36v-n 9 óra Primestabil. Megnézem mit megy még, aztán elkezdem csökkenteni a feszt.
FSB-ben valahol 493 és 500 között van. De az is lehet, hogy bírna ennél többet kisebb szorzóval, de 493 (azaz 3,7)-al még bootolt, 500-al már nem, de 493-nál sem volt primestabil. Lehet sok volt a fesz, és melege volt, majd ma ránézek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Superman #1545 üzenetére
Elég sokféle infót olvasgattam itt a yorkok max feszével kapcsolatban. Lényegében véve az 1.35v-től az 1.45v-ig volt minden. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy belövöm az Intel által javasolt(?) max feszre, azaz 1.3625-ig. Megnézem itt mit bír, aztán majd elkezdem lentebb venni. Meg persze, hogy így mennyire lesz melegebb.
-
m4rc!
őstag
válasz
Superman #1497 üzenetére
Csak kérdés, hogy az nVidia kihúzza-e jövő évig
-
Zájec
veterán
válasz
Superman #1422 üzenetére
áá, a prociba biztos több van
a lap lesz nálad a ludas..
nálam azért az EP45-DQ6-ban igy megy a Quad 490fsb ez még nem is olyan vészes
-
keIdor
titán
válasz
Superman #1412 üzenetére
P45 offkorsz.
Nem tudom, de nekem az X38 sose jött be... ezért nem is vettem. X48 már inkább, abból vannak durva lapok. (Asus Rampage Extreme, DFi LP X48-T2R/T3R)
Én biztos váltanék...Nah ilyeneket már énis csomószor megfogadtam, de sose jött össze...
Azóta rájöttem, hogy sokkal jobb a lélektani határokkal játszani inkább... 40-50k-nál többet nem szabad adni egy lapért, és akkor lehet cserélgetni félévente... persze ez az ember anyagi hátterétől is függ...
Szerintem a P5Q Deluxe 35k-ért ajándék, nagyon olcsó! Vagy ott a Gigabyte GA-P45-DS5 hasonló áron... Maximus Extreme biztos volt 60k... na annyiért már nem szabad venni szerintem.
-
keIdor
titán
válasz
Superman #1409 üzenetére
Egy P45+Q9550, ami esetleg tudná a 470×8,5-öt az elég szép lehetne...
Végülis úgy nézem a 470FSB még tűrhető... oda még nem kell annyi VTT meg MCH fesz... szerintem add el azt a procit meg azt a lapot, várd meg az árcsökkenést és ki kell próbálni egy Q9550 E0-t.
Q9650 az sajna 110-120k lesz... -
serito
senior tag
válasz
Superman #1398 üzenetére
Nálam is hasonló:
CPU Vcore: 1.392v
FSB: 450x8
LodlineCalibration: Auto
VTT: +0.1v az alaphoz képest (sajnos nem mutatja mennyi)
NB (MCH) voltage: +0.1v az alaphoz képest (sajnos ezt sem mutatja)
GTL Ref1: Normal
GTL Ref2: NormalNálam így stabil de magasabbra nem tudom emelni az FSB-t akárhogy állítom a többit utána.
Mivel csak kölcsönbe kaptam a Q9450-est ezért abba ia hagyom további tesztelését.
Visszatérek a saját E8200-asomhoz amivel meg @4Ghz fölé nem tudok menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest