- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
De nem szedem szét a gépem a lap csere miatt, a 3,6 is elég nekem és annyit zabálna a proci 4 gigán 7/24-ben úgyis ,hogy nem érné meg mert havonta 15K lenne csak ennek a villanyszámlája...
az ilyen hsz-eken mindig olyan jókat röhögök, tök jo h a 140m2-es lakásunk havi villanyszámlája nincs 20k
-
Lalaboy
őstag
A forumokban lekozolt eredmenyek az X38&Q-val kapcsolatban nem egeszen mukodnek a retail piacon! Most tesztelgetem a G0-mat X38-as lappal es meg nem ertem el az elozo lapommal elert teljesitmenyt (Asus P5K Dlx) kivetel a ramok szempontjabol! Vasarnap ranezek a procira egy kicsit komolyabban, de nem vagyok "elragadtatva" az X38-tol!
-
Dare2Live
félisten
Anno csináltunk ilyen "extrem feszes" tunningot 7/24ben durva hűtéssel és egy idő után azt vettük észre, hogy a proci azon az mhzn/feszen/hűtéssel amin atomstabil volt egyszer csak hibázik. Lejjebb vettük picit az mhzt/extrem fesz maradt újra stabil volt aztán megent romlott.
De ez már nagyon régen volt ráadásul AMDvel(mobil bartonos korszak) és azóta se csináltam igazi extremfeszes 7/24es dolgokat szóval fene tudja.
Aztán hallottam még P4nél a "sudden death" nevü jelenségröl ami szintén durva feszekkel, durva hütéssel 7/24es extremtuning és eccer csak meghalt a proci. Rákeresel biztos találsz róla infot.
Egyébként legalább egy sort reagálhattál volna a kb 2héttel ezelötti "ne itt OFFoljunk" privimre.
-
helkis
veterán
ez lenne az? hát ez valami gyönyörű!
eredményeket majd tedd közzé apogee-hoz viszonyítva..
-
bim
veterán
hétvégén szerelek mert a dual radim kevés..át kell cserélnem a csövezést is 12-re ésplusz hőleadót beépiteni.
ez csak egy teszt volt.napi használatban 3,39ghz 1,393vcore...
amugy G0 ide vagy oda nekem nagyon nem hüvös a proci.nem azt mndom hogy nem tudom kordában tartani de nekem magas induló hőfokaim vannak.ha terhelem akkor nem ugrik már csak max 15 fokot .remélem ezen azért tudok még változtatni. -
helkis
veterán
ja, az már elég fűtős setting, egyébként én is B3-ról váltottam G0-ra és ugyanazon beállítások mellett 10fokot csökkent a hőmérő szerint a hőfok.. fogyasztásmérő progival is esett a fogyasztás.. alaplap, biosbeáállítás, hűtő + ventibeállítás, szobahő, többi cucc minden megegyezett.. ja de most hogy jól belegondolok tényleg volt valami ami eltért, az időpont!! 10perc eltérés volt a két mérés között..
érdekes, hogy ez meg mindenkinél így volt eddig, aki hasonlóan vett procit, erre van valami ésszerű magyarázatod? előre is köszi! -
Soak
veterán
Mért adtak ki új BIOS-t? Mert nem volt benne a stepping felismerésére semmi a BIOS-ban és gondolom szarakodott a VID megállapításával a lap
Még mindig nem válaszoltál ,hogy a legujabb-e a biosod. De kezdem ugy érezni, hogy nem ...
amugy steppingekhez nem szoktak kiadni uj biost, csak ugy mondom
-
Soak
veterán
Érdekes egy Brisbane és Kentsfield közötti párhuzam ... de mind1. a Coretemp-es sráccal már itt a topikba kibeszéltük ,hogym iért nem mér minuszba és akkor le irtam ugyan ezt...
Jah és még azt is mondta a Core Temp írója ,hogy a B2 és B3 stepiinges Core-ok hőmérője igazán pontos csak a többi képes akár 10 fokot is tévedni míg az előbbi 2 Stepping +/- 2 fok pontosMár megint miért van az ,hogy ezt csak te tapasztalod? soha hasonlórol sem hallottam, de neked persze bekövetkezik .
Amugy szerinted egy csomo lap gyártó miért adott ki uj biost G0-ás procikhoz?
-
helkis
veterán
a G0-t mennyi Mhz-en tesztelted és mennyi feszt adtál neki? arra gondolok, hogy ha "keveset" amin még stabil, akkor lehet nem tudott annyira bemelegedni, hogy igazi különbségeket láss a paszták között, valszeg a kisebb hőt a legrosszabb paszta is el tudta vinni egész jól, mikor már "forró" a helyzet akkor lehet hogy a gyengébb paszták már nem bírnak a hővezetés iramával.. vagyis a G0-is jó, de kicsit meg kéne feszelni, hogy ki tudd mérni magas hőmérsékleten a különbséget. vagy alacsony hőmérsékleten nincs jelentősége milyen pasztát használ az ember, mert nem tud állandóan akkora dT-t előidézni, mint egy magas hő esetében... persze lehet rosszul okoskodok..
-
Soak
veterán
hány ezer RPM? pontosan 1. egy SilenX 120as venti, csak ez az egy venti mozgatja a levegőt a procinál . A procim nincs polirozva, szóval ez kicsit mellé talált
. Nyilván a TR nem hűt mindent, ezért csak 1/10-ed egy "csoda vizhűtésnek" árban is.
Szerk : Amugy milyen brutális fogyasztok vannak még a körödbe ,ha kérdezhetem?Esetleg adjunk még 3fok előnyt. akkor is 10fok. Azigen
. De persze tudom én ,hogy sokkal jobb, csak irigy vagyok, tudod hogy van ez...
-
Dare2Live
félisten
Mutatsz nekem olyan hűtést ami néma, annyit eszik max mint a gép fogyasztásának töredéke és elbírja az 1,55 voltra tólt Quadot 4 gigán?
Kicsit kutatsz neten jopár megoldás van ahol heatpipe ki van vezetve a gépböl egy bazi nagy radira (kb mint a nagy zalman ház) na pl az.
ja tényleg ez a procihűtés halkabb mint a passziv víz hisz nincs szivatyú...táp: ZEN 82-83%hatásfoku 350-400Won 80+ szerint. Ergo itt kb 70-75Wot ad le. Ez venti nélkül 100!ban passzivan egy zárt területen hááát kiderül.
-
Soak
veterán
Mutatsz nekem olyan hűtést ami néma, annyit eszik max mint a gép fogyasztásának töredéke és elbírja az 1,55 voltra tólt Quadot 4 gigán?
Szóval a hűtés szinonimája most már a táp? át kell lapoznom a nylevkönyveket
A léghűtéshez ne hasonlítsd a cuccom mert ez sértő
Ne hari majsztro ,de ha 1,4V melett mondod a 60 fokot akkor elverted a TR-emet 5-7 fokkal :'(
-
Soak
veterán
Eddig mintha mindenhol azt olvastam volna ,hogy HD2900 (CF ? ) és quad sem probléma 1,55V körül? Most nem azért de én léghűtéssel tudok 1,51-1,52V-n 06ozni akkor te csoda vizhűtéssel nem?
Amugy igaz nem 06 benchre de wprime stb 4100körül csináltam léggel
.
Számomra ez már értelmetlen amúgy is ,hogy 4 gigára ilyen nagy fesszel..
Egy jobb vizzel 1,55V egyátalán nem sok benchre (ott meg viszik a 4gigát ) és mutass egy embert aki egyszer legalább nem küldi meg a prociját (persze ha van mellé hűtés) akkor meg már igen harmat a 400as zen (azt nem is mondom ha még valami vga is van mellé )....
-
westlake
félisten
akkor en meg megint leirom, hogy az orthos fele beta st2004 csak ket magot kezel es meg a regifajta, 24.14 (asszem) prime magot tartalmazza... az uj 25.5-os prime95-ot feljavitottak es alkalmassabb stabilitas tesztelesre, mint barmikor.. ja es mondanom sem kell, hogy kezel jo sok magat es ami a lenyeg, nem hibas
-
szacsee
nagyúr
Látom beindultatok mint a rajzszakkör.
R. Zoli: Ehun van e.
Legeccerübb, ha a 965-ös deszkát full modd-oljátok.
Gép oldalára fektet, grafitos zsírnak pedig engeditek, hogy érvényesüljön rajta a Newton törvény. (ecsettel a be nem fedett részeket kiigazítani)
Ezután kész a full pencil moddolt P5B.Soak: R.Zolinak 4Gb memója van én még nem tudtam leterheltetni az egészet 64-es Pista alatt sem. Mindig maradt 10%
-
Dare2Live
félisten
400as zent nemismerem de 300asok ha rendes terhelés alatt voltak akkor jórészük elpukkant 1-2év alatt. (Ha meg nem volt alattuk rendes terhelés el sem indultak.
)
btw radid milyen/mekkora? Nem pici lehet ha venti nélkül elviszi a konfigod vga karistul mindenestül.
szerk: anno nálam is az ultimate test a wcg+(prime/orthos) volt. prime világvégéig lefutott egymagában, wcg is hameg a kettő egyszerre futott akkor a gép 2h után nagyresetelt. Érdekes volt amikor rájöttem, hogy az atomstabil kitesztelt mhz mégsem olyan atomstabil...
-
-
Soak
veterán
Nyugi, ne hallgass a lapcserére buzdítókra
Szárazjég mellé ,ha jobban átgondolom tényleg a legjobb választás
.
Egyébként meg sokan temették a kis 400-as Zen-t.... Hát 4 napja fut a WCG 7/24-ben 3500-on és 1,36-on...Most tettem át 1 napja 3600-ra és 1,375 Voltra azóta sincs semmi gondja
Nyomj 3900-4000 körül egy 3d06-ot ( ahhoz ugy is kell már 1,52-1,55V ) egy 7900 fogyásztásu karival aztán nézd meg hogy fagy bele a cpu tesztbe
. De lehet ,hogy egy PCI-os vgaval is megesne
-
westlake
félisten
ugye tisztaban vagy azzal, hogy az orthos beta maximum 2 magot kezel? ha mindenfelekeppen ragaszkodsz a "regi" 24-es prime maghoz, akkor legalabb 2 darab stress test-et kell futtatnod, egy idoben..
#5209: mar megint mi bajod van a cpu-z -vel? en mar kb. 4 lappal neztem es sosem tert el a valosagtol (max. -+ 0.01v-al).. valszeg kenytelen leszek venni hetfon egy giga x38-at, mert a kezd a tokom kilenni ezzel a formulaval -
Soak
veterán
Szerintem akkor is a táp kevés
. Pontosan azt a tünetet produkálja. MIlyen vga van mellette? Probáld ki 3000mhz 1,45V . Ha ugy megy akkor kizártad a tápot (vagyis nem kevés) .
szerk : most olvasom ,hogy P5B deluxeal nyomulsz
. akkor mind1...
. Bár gondolom már ment ennyit ha elvárod tőle
-
-
WiZARD
addikt
thx, így picit ''megnyugodtam''. lehet neki esek egyik nap és polírozok (bár még nem biztos hogy akarom), kiváncsi vagyok mennyit változik/változna.
(bedobtam hűtőbe 1-2 jégakkut, hátha radiátornak támasztva jobban le tudom hűteni a vízet, és nyerek fél órát próbálgatásra) -
-
jugeen
addikt
említetted amikor odaát voltam
én tartok egy kicsit a Collaboratory-tól. ha ''beég'', akkor csak pajszerral tudod szétszedni. a pajszert természetesen képletesen kell érteni. több helyen írták, hogy feszíteni kellett. ha kisérleteznél akkor javaslom az Arctic Cooling MX-2 pasztát. na ez is ráver az AS5-re 2-4 fokot. és nem ezüst alapú
adhatsz a Quazánnak nyugodtan 1.5V-t. csak bírd hűteni -
helkis
veterán
ahogy Soak is mondja az új prime egyszerre csűri mind a 4 magot, nálam 3150-on léggel gyakran csak 1 óra után hibázott a prime, a hőmérséklet léggel eléggé változékony, annak fügvényében, hogy éppen kicsi vagy nagy FFT-kel bombázza a progi a procit, lehet hogy pont ezért hibázott 1 óra után vagy a drop miatt leeső fessz miatt, végülis mindegy, léggel szvsz 3200-fölé nem érdemes menni, persze nálad hiánycikk ez a faktor..
ismét egy pcmark05, immár 3300-on a teszt erejéig, kis órajelemelés is elég nagy pontszámnövekedést hozott: [link] -
Gyúrma
tag
-
helkis
veterán
minnél nagyobb feszt/órajelet állítasz be, ill. minnél melegebb a cucc, annál nagyobb a drop tapasztalataim alapján, magyarul majdnem egyenesen arányos a felvett teljesítménnyel.. így apránként lehet feljebbmenni a fesszel, órajellel.. én 3200Mhz-ig jutottam ezzel a 9500-ös zalmannal, primestabilan, 1.375v beállított fesz mellett, cpu-z-ben idle 1.362v jelent meg, terhelés és melegedés hatására ez lecsökkent 1.312v-ra!
maghőmérsékletek akár kocsi hűtörendszere is lehetne, 88-90fok körüli, csak itt nem nyitna a termosztát, ha melegebb lenne..
-
törölt tag
Én - fő a nyugalom alapon - lehet, még a Penryn-t is megvárom.
Bár a Rosetta meghajtaná a négymagost, mégsem vagyok igazán motivált az esetleges cserét illetően: mindig lenne mit fejleszteni, viszont megfogadtam, hogy ha igazán elégedett leszek a géppel, s megy rajta minden, ahogy kell, nem nyúlok hozzá.
A vízhűtés elkészülte után pedig nagyon úgy tűnik, ez a helyzet be is fog állni.
Az 1,4V lehet, még akkor is kevés lenne a 3,5 Ghz-hez, ha azt full terhelésen, stabilan megkapná a CPU. P5B-ben, drop mellett biztos vagyok benne, hogy nem elég.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Nem a legböszmébb de a 840 EE is az Intel hivatalos TDP-je alapján 130 watt volt...
Értem, prescottot hoztam, de valoban volt kemenyebb , de még 170Wattol elmarad egy csöppet
de volt egy teszt ahol nagyon spéci cuccal kimérték anno valamelyik EE procit és ott volt 162 watt vagy ilyesmi érték egy P4-re... Szal a 170 watt nem túlzó elhiheted...
Én jártam a holdon. Bizonyitani nem tudom, de hiszel nekem ugye?
Hát ott semmi magyarázatod nincs erre a tényre ,hogy az átlag usert nem érdekli a hőmérséklet és legyen stabil a gép és csá...
Az nem magyarázat ,hogy valójában nem is kell aggodnia mert semmi sem fogyasz annyit amit te állitasz?
,ÉS A LÉNYEG,hogy a Q6600 is hasonló TDP értékekekel lett sikeres termék...
Légyszi mutasd meg ,hogy hol állitottam ennek az ellenkezőjét!
De magyarázhatod még napokon keresztül ,hogy ez nem igaz
Mikor magyaráztam?
En egyszerüen csak mondtam ,hogy ha összehasonlitjuk a gyárto termékeit akkor ne már egy olyan technikával hasonlitsuk az egyik csucs termékét össze ami a másik gyártó nem a legerősebb példánya ilyen szempontbol
szerk: Meg azt ,hogy már van jobb stepping mint a B3 , attol hogy azzal terjedt el (mivel ez elöbb volt , nagyon érdekes) attol még a G0 jobb
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Nem az volt az alapkérdés ,hogy van-e K10 vagy nincs..
Miért, az volt kérdé ,hogy az intel hogyan és mennyi idő alatt érte el ezt a állapotot? Szerintem nem. Szoval akkor ki tol hova?
Más kérdés ,hogy máshol meg kikapott de most nem ez a téma, mielőtt ezzel vágnál vissza és másfele vinnéd el a dolgokat...
kezdem azthinni ,hogy viccelsz, ide kevered a szervereket és engem vádolsz azzal ,hogy más felé viszem a dolgokat?
Azokat a P4 EE procikat is lehűtötték gyári hűtők
[link] 170watt ????
Te írtad éppen az előbb ,hogy ezek a userek sosem lépnek be a BIOS-ba stb, szal hulla mindegy nekkik hány fokos...Stabil? igen ,akkor csókolom...
2 sorral följebb
Ok. akkor holnapra légyszi 20 darabot kérnék...
Esküszöm megkapod ha egy bármilyen K10-es procit adsz nekem. Nem is kell ingyen
Látom neked ez a G0 a szíved csücske és erre nem szabad most semmit sem szólni..
Azért mert nem vagyok márka fan? Ember, a tényeket nézzük már. a Tény az ,hogy ez a stepping eszik a legkevesebbet, most mit ezt tul magyarázni sziv csücsökkel meg ilyen hülyeségekkel?
Mellékesen nem tudom mért fárasztasz itt engem ezzel a kérdéssel mikor nem is TE vetetted fel ,hogy kazán...
A forumon csak arrol vitatkozhatok amire engedélyt adsz?Vagy arrol nem is amit más dob fel?
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
...Mennyi idő is kellett mire az Intel csökkentette a q6600 TDP-jét 10 wattal??? 1 év..
És? Van. K10 van? nincs. ennyi. szal ez szar érv
A Penryn 3 Gigán nem hiszem ,hogy sokkal evesebbet fog fogyasztai és ha az IMC-t is belevesszük akkor pláne nem...
Persze, az intel 45nm-en annyit fogyaszt mint az AMD 65nm-en . AMD az isten valóban. Ráadásul ha jol értelmezem akkor itt a K10-hoz hasonlitod(3gigán) , tehát az elöbbire visszatekintve egy q6600 vagyis a 45nm arra elég ,hogy 3gigán annyit egyen mint 65nm-en 2,4gigán?
Namost egy léghűtő megbírkózik 170-180 wattal is nagyobb zaj mellett akkor hol itt a baj a 140 wattal?
Egy jo léghűtő persze, 80-85 fokon . Az még ember érték a vasárnapi ebédhez. Na de egy alaphűtő. Én nem mondtam mást csak alaphűtő
A B3 az elavult...Annyira elavult ,hogy szinte csak a csókosabb amcsi és kanadai boltokban van G0, de még onnan is van ,hogy B3-mat küldenek ki sokaknak
Erre is az a válaszom ,hogy van. Uj termék. És az elvault azt jelenti ,ha van ujabb akkor elvault. -
Soak
veterán
Játszhatunk a szavakkal a tényeken nem változtat és elkanyarodsz a tényektől...Annyit fogyaszt 3 gigán a Phenom mint jelenleg egy B3-mas Q6600...Nem tudom mért annyira szörnyű ezt neked megemészteni...
Az nem tény ,hogy van jobb mint a B3 ? akkor miértnem azt használod ellenpéldának? nem értem miért olyan szörnyü neked kimondani ,hogy bocs, de benéztem mert a g0 kevesebbet fogyaszt
Na ezt most úgy mondtad mintha neked gyári hűtő lenne a gépeden és azzal nyomulnál...
Miért, azthiszed ,hogy olyan népes azok tábora akik százezreket kiadnak hűtésre? 140 Wattot szerinted hogyan hűt le egy gyári hűtő? kit érdekel én meg te? nem csak mi vagyunk , más ember aki lehet ,hogy elég gyárihűtő, mert soha az életben nem néz a biosba se, nem hogy tuningol. Akkor az mit szol ,ha nem hül le a procija?
szerk
Erre van valami mérőeszköz ,hogy Te mért vagy pártatlanabb mint én?
Elég egy jozan gondolkodás hozzá és megy a döntés. Ki pártatlanabb aki felhoz példának valamit ami már márkán belül elavult és szembe állitja egy még ki sem jött, ezáltal ujabb techonolgiával, vagy az aki nem márka fan és látja ,hogy van jobb adott márkán belül, akkor azzal példálozik mert az éppen a márka csucsa
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
Van jobb ,de te a rosszabbat veszed alapul?! A pártatlanság ennek a vitának a legjobb erénye
Amugy a nem a TDP ''mérésében'' különböznek hanem annak meghatározásában, gondolom mind kettő gyártó, de most az intel a rossz, tehát ő nem tud lemérni egy proci fogyasztást.
Azt meg már meg sem merem emliteni ,hogy a K10 nem a C2D ellenfele hanem a penryné
Szerintem meg bőven belefér minden 140 watt alatt...Ez van , különbözőek vagyunk...
neked 250Watt se lenne gáz, akkor sem ha négy processzoros szervert épitesz mert ugye... csak egyszer lehet ,hogy valami folytán fel kell tenned egy gyári hűtőt az kicsit gáz
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest