Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Magisk
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThePoweR
senior tag
Üdv.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok ami nem biztos hogy proci de lehet szerepe van a dolgokban.
Egy Q6600 (G0) van szó alapórajelen sose volt húzva. Haver arra panaszkodott hogy beáll a hang megfagy a gép. Mondtam neki nézzen hőmérsékletet. Ez a fagyozgatás kb 4-5 napig ment az után szóltam neki. Kiderült hogy a proci túlmelegszik. 102 fok volt az első mag a többi is mind 95+. Kiporolta a gépét és most 65 a max game közben. (képzeljétek el azt a por mennyiséget
) Nos most már tovább bírja de ugyan az. Ugyan úgy megfagy csak nem 30 perc game hanem 1-2 óra game után.Hőmérsékletek rendeben vannak. Mi lehet a gond? Lehetséges hogy károsodott a processzor vagy valami más a probléma?

-
Dj Dekko!
őstag
1.42V? Sok egy q6600 osnak?!
B3 3400 mhz...
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek Super PI elég jól letudja ellenőrizni a processzort?!
Jó lesz vagy sem?!
Tuning esetére...
vagy ne bizzak benne?!
Nem igazán akarok órákat primézni mindig... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
donpedro13
üzenetére
melyik játékok alatt indul újra? csak mert volt pár táp (nem emlékszem, hogy a Chief 450es is beleesett e), aminél sikerült egy ágra rakni a vidkari 6pinesét és a CPUt. illetve ha átalakítózod a hatpinest, akkor is lehet ilyen probléma.
"Egyébként most hogy így mondod, ez a tápos dolog szöget ütött a fejembe... Ez teljesen logikus lenne, hiszen a játék alatt azért hal be, mert a VGA is beszáll ott. Viszont nem kéne bírnia a 450-es Chieftecnek a dolgot?" de, bírnia kéne. viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a tápnak is van dropja, tehát minél jobban meg van terhelve, annál jobban ejti a feszt. ez tápfüggő (max 5% spec szerint), de ha a táp 300Wot ad le 150 helyett, akkor lehet, hogy a procinak adott éppen elég fesz már kevés lesz (mert a táp 12.20 helyett már csak 12.05öt ad le).
amit tudsz csinálni: 3 szálon prime és mellette furmark. namost, ez kb a worst-case scenario, viszont a csak játék alatt jelentkező egyébként nehezen szűrhető instabilitások kb percek leforgása alatt kibuknak. hőfokokra közben nagyon ügyelj, meleg lesz, beállhat a házba a meleg (enyhén moddolt Codegenben én +10fokot mértem felrakott oldallappal, de lehetőségekhez képest szellőztetve fur/primehoz képest).
szóval szerintem próbáld ki, aztán annak függvényében lehet továbblépni.
-
donpedro13
csendes tag
válasz
proci985
üzenetére
Ház: valami teljesen alap kialakítású, semmi extra
1,35 V-t adtam neki BIOS-ból, asszem 1,31-re droppolt terhelés alatt (ha jól emlékszem)
Prime tesztet néztem, igen. 25 percet járattam, rezzenés nélkül ment. És épp ez a fura benne, a játékok a CPU-t sem használják ki rendesen, nem hogy a 4 magot. Szal az lenne a logikus hogy prime-ban kevesebb ideig bírja (én ebből arra következtetek hogy nem hőprobléma van, mert előbb lenne vége prime teszt alatt mint játékban)
A 77-78 fok prime alatt volt. Kb. 5 perc alatt érte el ezt a hőfokot, utána végig ezen stagnált.
Egyébként most hogy így mondod, ez a tápos dolog szöget ütött a fejembe... Ez teljesen logikus lenne, hiszen a játék alatt azért hal be, mert a VGA is beszáll ott. Viszont nem kéne bírnia a 450-es Chieftecnek a dolgot? Plusz. Ezen gondolatmenet ellen szól, hogy ha az alapfeszt pontosan egy lépéssel növelem BIOS-ban, akkor is lehal a játékokban. Érdekes O.X
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
donpedro13
üzenetére
milyen házad van?
1.35 idle vagy load feszültség? esetleg biosból adsz annyit?
tuningnál nincs egyszerű megoldás, ahány quad, annyiféleképpen megy. prime, IBT tesztet néztél?
GMCH, FSB, memória mennyi feszt kap?
9x333 @ 1.35 mellett 77-78fok nagyon soknak tűnik. ez játék közben volt, vagy 100%on terhelve?
paszta mennyi van rajta? nem kell túl sokat adni (érzéssel), pl személyivel (vagy akármilyen más kártyával) lehet szépen eligazgatni a felületen. leszedés/újrafelrakás után azért ennyire nem lehetnek rosszak a hőfokok. milyen pasztát használsz?
szóval lehet a paszta is, de bőven lehet az is, hogy különösen melegedik a procid.
"Ezzel a beállításokkal 3 Ghz-n nem stabil a rendszer. Elindítok egy játékot, kb. 15 perc, és leáll magától a gép (utána kb 5 mp-el magától beindul" hm, tehát nem kékhalál. lehet a hővédelem vág le. a táp túlfeszvédelme ott még nem szólhat közbe. nézz primeot négy szálon smallFFT torture testel, hogy meddig melegszik. esetleg ha van otthon szobaventi, rakj a gépház oldalához egyet, hátha úgy már stabil lesz. nem egy szép megoldás, de tesztelni jó lesz.
-
donpedro13
csendes tag
Sziasztok
A gépem adatai:
Lap: GIGABYTE EP35-DS3P
Proci: Q6600 revision:G0, stepping
Hűtő: CoolerMaster Hyper TX-3
Memo: 2 x Kingston DDR2 2GB 800 Mhz (5-5-5-18 ; FSB
RAM 2:3)
Táp: Chieftec 450W
VGA: gts250Szeretném felhúzni 3,0 Ghz-re a procit. Referenciának ezt a jutúb videót vettem alapul, mert a srácnak szinte full ugyan az a konfigja mint nekem: http://www.youtube.com/watch?v=-kf_hSIpa0A
(A videóban szereplő adatok:
9x333 Mhz ; 2.40-es system memory multiplier ; PCIE 100 Mhz ; Core fesz.: 1,275 V)Ezzel a beállításokkal 3 Ghz-n nem stabil a rendszer. Elindítok egy játékot, kb. 15 perc, és leáll magától a gép (utána kb 5 mp-el magától beindul). IRC-en már az egyik OC-s csatin próbáltam segítséget kérni, ott azt tanácsolták, 1,35 V-t adjak a procinak, és úgy nézzem meg. A játéktól full ugyan úgy ~15 perc után leáll a gép. Ami (szerintük) érdekes, mert 1,4 környékén már 3,6-ot is el lehet érni. Szóval ez lenne az egyik kérdésem, hogy az általam használt beállítások közül melyik hibádzik?
A másik kérdés: 1,35 V mellett, Prime95-ös túráztatásnál a Tcase hőmérséklet 77-78 körül mozgott (fölé nem ment). Ha jól emlékszem ennek a maximumát 71 fokban határozta meg az Intel a Q6600 esetében, szóval a 77 az nem sok egy kicsit? A ház oldala le van véve, plusz egy hátsó venti is be van rakva (folyamatosan 2800-on pörög, van hangja rendesen). A Hyper TX-3-nál ez normális? Azon gondolkoztam, hogy lehet a pasztázást szúrtam el. Talán túl sokat raktam rá, ráadásul amikor rányomtam a procira és ráraktam a hűtőt, utána levettem a hűtőt, és megint visszaraktam. Lehet ezért ilyen magas a hőmérséklet? (Most alapbeállításokkal, @2,4 Ghz, terheletlenül az Everest 36 C kupakhőmérsékletet ír, az alaplap hőmérséklet pedig 41 fok)
Előre is köszi a válaszokat!
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Valószínű, hogy megvárom az új freezer 13-as hűtőt. Nem szeretnék nagyon magas hűtőt, mert csak 185 cm széles a házam. Néztem még a Scythe Kabuto hűtőjét is, mert az valamilyen szinten hűtené a MCH-t és a proci körüli részt is. Még nem döntöttem, de lehet freezer 13 lesz, mert az olcsóbb.
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Próbáltam, boisban adtam neki 1,55 voltot elsőre, azzal ment fél órát, probléma nélkül. Elsőre soknak tűnhet, de majd apránként egyre kevesebbet fogok neki adni, és ahol még stabil ott megállok. G0-ás a proci. Érdekes, hogy a legmelegebb mag csak 73 fokig melegedett ezzel a hűtővel. Persze azért majd lecserélem egy kicsit erősebbre.
-
proci985
MODERÁTOR
próbáltál feszt emelni? biosban olyan 1.500et lehet neki adni, tesztelni esetleg többet is (kizárólag 1.55ig). biosból 1.55nél többet még tesztre is szigorúan tilos adni.
magas VID azért jó, mert azok általában nem melegednek annyira (főleg ha B3mas).
szóval még pici feszt adhatsz neki, de csak nagyon óvatosan, és különösen ügyelj a hőfokokra. táp, lap és a hűtő is már eléggé a határán kell, hogy legyen ilyen feszeknél.
-
proci985
MODERÁTOR
-
BK87
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Prime alatt indult újra, kb. 7 percet bírt. A procim vid értéke elég magas 1,325v, nem lehet, hogy még több feszt is elbírna? Néztem az Enermax Power Supply Calculator oldalon, hogy mennyit fogyaszt ilyen magas vid mellett a procim 1,45V-on, 3,4GHz-en az eredmény csak 161 W lett. Bár tudom ez nem annyira mérvadó, de lehet, hogy kevés feszt adok neki (1,424 load)? A lapom túlzottan nem melegszik, bár a MCH elég meleg, de nem érinthetetlenül. A procim ezzel a hűtővel 1,424V-on 69-71 fok között mozog, ami még elviselhető. A tápom, meg kicsit fura, az aida szerint a 12v-os ága idle 11,79v, load pedig 11,65v, az 5v-os ága az 5,1v, a HWMonitor szerint 12,22v idle, 12,16 load, az 5v pedig 4,78v. Ez egy kicsit szokatlan egy Enermax táptól.
-
proci985
MODERÁTOR
IBT/prime vagy windowsolás közben indul úja a gép?
kékhalál általában proci/mem/lap, néha videokártya.
ami miatt lehet:
- mem kevés feszt kap (kb kizárható)
- proc kevés feszt kap: a mennyin stabil görbe nem lináris, lehet csak 1.45ön lesz stabil
- NB/FSB kevés feszt kap: általában ilyenkor egy szál szokott rontani, de nagyon gyorsan blenddel/IBT extremevel pillanatok alatt szűrhető
- túlmelegedik az alaplap: fetek mennyire melegek?
- táp nagyobbat droppol az új videokártya nagyobb fogyasztása miatt, tehát én a 3.2es beálljtott értéket is újramérném miközben megy a furmark.mennyire melegszenek a részegységek?
ja igen, az e2180, az egy más világ.
-
BK87
senior tag
Ezzel a procival úgy 430 körül van, de az is úgy, hogy a MCH/FSB a legmagasabb feszen megy. Régebben volt egy E2180-as procim, azzal sokkal többet ment (MCH/FSB fesz emelés nélkül), bár igaz, hogy az csak egy két magos volt. Egyébként kékhalál, az mikor jön elő, mi okozza, memória?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tgulyas
üzenetére
Ez a megfelelő topik a számodra.
-
tgulyas
senior tag
sory a láma kérdés ért de hogy tudom kikapcsolni az a funkciot hogy a cpu ne kapcsoljon le 2 GHz re hanem menyen 3 GHz .
-
BK87
senior tag
Erre én is gondoltam, de furcsa, hogy 3,2GHz felett ennyire hamar elszáljon, azért ez kicsit csalódás. Egyébként azok a feszek, amiket írtam, azok bios beállítássok, load sokkal kevesebbek. 3,2GHz-hez 1,34 volt kell load-ban. Ezért is gondolom úgy, hogy furcsa, hogy nem megy 3,4-et 1,424 volt (load) mellett. Szerintem valami más lesz a probléma, ezért is gondoltam, hogy írok ide, hátha valakinek van valamilyen ötlete.
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy q6600-as procim, amit 3,2 GHz-en (8x400) járatok két éve stabilan. Ma vettem mellé egy GTX 460 768MB videókarit, ezért gondoltam, hogy megpróbálom úgy 3,4 GHz környékére húzni, hogy minél jobban kiszolgálja az új VGA-t, csak nem akar valahogy többet menni. Jelenleg 3,2GHz-hez a biosban a CPU 1,4315 V feszt kap, a memóriák 960MHz-en mennek 5-5-5-15-ös időzítéssel 2,2 volton, a NB és az FSB kapnak +0,1voltot. 3,4GHz-en (8x425) a CPU-nak 1,5275 voltot adtam, a memóriákat visszavettem 850MHz-re 5-5-5-18-as időzítéssel, a NB és az FSB pedig +0,2voltot kap, de ezekkel a beállításokkal 5-10 perc után kékhalállal újraindult a gép. Próbáltam még ezekkel a fesz és memória beállításokkal 8x420, 8x415-ös fsb vel is, de úgy is kékhalál lett a vége. A procim VID értéke 1,325V. Ekkora vid mellett mennyi fesz kellhet, 3,4 GHz-hez? Mi lehet a baj? Érdemes egyáltalán tovább próbálkoznom? Előre is köszi a segítséget. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
PongiBandi
üzenetére
elég a 4 pines, is, elmondásod alapján az a rendszer max 200Wot fogyaszt. 380as SS meg minőségi.
4->8pinessel se lennél szerintem előrébb.
próbálj meg cmos resetet.
-
PongiBandi
tag
Sziasztok
Tegnap próbáltam egy Q6600-at beröffenteni a gépembe, alaplap a procit felismerte, de pár másodperc után kikapcsolt a gép, míg a BIOS-ban kotorásztam, utána már a BIOS-ig sem jutott el, csak a boot képernyőt láttam (ahol látszott hogy felismerte a procit, mert ugye kiírta hogy Q6600)
Kérdésem az, hogy vajon gyenge lenne a Seasonic S12 II 380W-os tápom?
Ennek a tápnak csak 4 PIN-es a CPU csatija, az alaplapon (DFI LANParty UT ICFX3200 T2R/G) viszont 8 PIN-es a csati, lehet hogy quad procinál kötelező 8 PIN-est dugni bele? Segítene rajtam egy 4 tűs - 8 tűs átalakító kábel?

Vagy lehet hogy kevéske lett volna neki a táp? (videokártya ATI HD3400, nem sokat fogyaszt...)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T-unit
üzenetére
FPO rá van írva procira. amiatt kérdeztem, mert enyém is 1.285ös, viszont felül kifejezetten meleg darab. illetve rá lenne írva, ha nem lenne polírozva

lapnak próbálj adni GMCHnak és FSBnek is +.0.10át. max tesztre 0.15-0.20at (de erre kérdezz rá lap topikjában is, hogy mennyit bír). ha úgy se megy, akkor valszeg a lap wallos. procit nem kell szétfeszelni. 100mhzes különbség esetén max 0.100es fesztöbblet kellhet.
abba ne legyél biztos, hogy hasonló terhelés nem áll elő: Dirt pl eldobhatja magát, hiába terhel kevésbé. ahol két magot terhel a program és megvan a 100%os VGAterhelés, ott már bőven furmark fölött lesz terhelve a gép, és a táp feszültségdropja miatt már hibázhat (pl Stalker SoC). szóval érdemes stabilitásra törekedni. lap kijelzője nem mindig és nem teljesen pontos, a p35ds4nél olyan 0.008/0.016/0.024enként kerekít a lap.
laptémához: azért a p35-dq6 és a p5k dx/wf jobb volt a ds4nél. mondjuk nem is voltak egy árkategóriában. p35-ds4 viszont az a p35ös lap volt, ami még nem is került annyira sokba, de bőven jó volt quadot húzni. okkal vettem ilyet

-
T-unit
őstag
Csak s775 lapot meg már tuti nem fogok venni,mivel jövőre összepróbálok magamnak spórolni buldozer szerűségre,vagy bánom is én, ami jövőre meg fogja érni a nem mainstream árkategóriából...remélem addigra mérséklődnek 1fokkal a mostani csúcs i7-esek árai is ugy 40-50fele abban bíznék.Addig meg próbálnám mostani lappal,kihozni a maxot stabilon..de mást nem marad ezen a 3,4ghz-en,oké h sima teszteknél van hibázás 1ik magnál,de ugyanakkor meg játékok alatt minden +fps számít vga-nak azt látom,és eddig ott semmi ptóbléma h befagyna vagy hasonló eset.
-
XaraX
addikt
válasz
T-unit
üzenetére
Nem igazán ismerem a lapodat, de Quad tuninghoz, (sőt, 775-höz úgy mindenestől), a P35 DS4 volt a legtutibb lap.
[link]
Bármit tuningoltam benne, soha nem kellett + feszt adnom másnak, csak a cpunak és a ramnak.
A többi minden esetben "normal" beállítás volt biosban.
775-höz jobb lapot nem nagyon gyártottak szerintem.

-
T-unit
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Igen jól gondoltad,ugyanúgy a 3-ik mag megadta magát 5percen belül,többi tök jól bírta...amúgy ez érdekes mert játékok alatt egyelőre nem volt semmi anomália,jól futottak,valószínű egyelőre nem tudtam ugy megterhelni ott őket mint ilyen direkt teszt programokban ahol 100%-ig ráfekszik procira a progi.Hőfokok: vga 10perces furmark után:70fok felé nem megy: proci: 65fok felé nem megy CM212-vel+ swif2 ventivel.
Mit ajánlasz mit nézzek meg procin tuning ügybe még ezek fényében biosban,vagy lapnak próbáljam meg a +0,2V-ot,vagy procinak adjak 1,5V-ot...nem tudom már. -
T-unit
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Mivel játszom...ilyen gyenge gépigányű dolgok főleg gta4,mafia2,meg pár ismert fps cod,moh/autósak pl. NFS-ek.
Sorry sztem DFI alatt ért el annyit mert mondta az is volt p5k után és érdekes azzal mindjárt tuningosabb volt proci.
Ok,furmark+prime következik.
FPO-t hol tudok nézni,hirtelen nem ugrik be pedig mintha előző e5200-nél tudtam volna azt is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
T-unit
üzenetére
akkor az instabil. prime mellett indíts el egy furmarkot is. ha azt bírja olyan 15 percig, akkor ott már nagy baj nem lehet (tápnak is van dropja terhelés függvényében). ha instabil, akkor 10mp alatt le fog halni valamelyik mag, még ha órákon át stabil primeal is. hőfokokra különösen ügyelj közben. egyébként tesztelni meg IBT jobb.
p35ösök közül se mind jó. a p5k pl trágyadomb quad tuningra a három fázisával.
kihajtjae témához meg főleg az a kérdés, hogy mivel játszol. de szerintem 3.4nek elégnek kell lennie. ha 3.5ön biosig se jut el, akkor lehet wallos a lap.
hm, 1.285... fpoját nem tudod véletlenül?
-
T-unit
őstag
Választ azért kérdésemre én meg csak nem kaptam,tisztelettel várom tőletek továbbra is.

szerk: 3,4ghz-en újra hibamentes a proci 1óra prime alatt is,mikvannak,egyszer simán jól fut azt van mikor bebakizik...tényleg mikor milyen kedve van.
-
T-unit
őstag
De az egész tuningolásnak részemről csak addig van értelme amíg megtudom azt h elég e 3,4ghz gtx460 kihajtásához mert azt tudtam h a korábbi e5200-am még 3,2ghz-en se tudta előző 4850-emet kihajtani ami ráadásul még dög hangos is volt...ezesetben remélem ez a proci már illik a vga-hoz,értitek na.

-
T-unit
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ahogy elnézem lehet csak nem tuning alatt->ahogy megterheltem prime-al, feugrott ugyanugy 1.2875V-ra az.Viszont most a 3-ik magnál hibázott ahogy visszatettem bevált 3,4ghz-re,ott korábban 1óra prime alatt se írt ki fatal errort eddig,lehet inkább hagyom is a V-okkal való szórakozást mert ahogy látom így is örülnöm kéne megy egy tök alap p31-ben is 3,4ghz-en stabilan proci,rontani meg nem kéne a helyzeten.
-
T-unit
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Vid konkrétan 1.1625V everest szerint.Polírozott darab a proci amúgy előző tulaj által, aki p5k-ban 3,6ghz-en használta,konkrétumokat nem tudok milyen értékek mellett sajnos.
Emeltem az FSB-t meg (G)MCH-t is biosban 0.1V-al de nem tölt be a win,vagy újraindul gép betöltés előtt egyből és alapbeállításokra teszi vissza.Adtam procinak már 1.45V-ot is az se használt,menjek szted még följebb 1.5V-ig nem káros az már?Igazából idegesítő nagyon,mert pont azt a 3,5ghz-et nem tudom sehogy se elérni amivel már 100%-ig elégedett lennék.
3,4ghz után bármit állíthatok szinte(erős túlzással) de nem akar menni ezen felül.
Sztem 99% ennyit tud a lap,na ilyenkor sajnálom h anno nem p35-öt vettem 6fázis miatt is.
Tápnak elvileg még bírnia kéne,az egy 400W-os fsp-pnf.
Amúgy őszintén: GTX460 1gb OC-hez elég nekem a mostani 3,4ghz ezzel a q6600-al?egyáltalán képes nagyjából kihajtani egy ilyen mai 50-60k-s vga-t szted?Kell nekem az a +100mhz egyáltalán?Ez lenne a főkérdés az egészbe.
Am meg úgyérzem mondom megérdemel ez a hűtő még egy 2k-s coolink swif2 ventit másik oldalára,csak h jól érezze magát a proci és csöndben tegye a dolgát több órás terhelések alatt is 40-50fokon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
T-unit
üzenetére
1.34 gondolom bios érték. prime alatt mennyit kap? gondolom valahol 1.200 -+0.030 körül.
namost, ha 3.4et megfutja olyan alacsony feszen, akkor kifogtál egy remek darabot (a legjobbaknak 3.6hoz 1.168 kellett, enyémnek 3.0ához 1.200 az abszolút minimum).
nem biztos, hogy a procinak kell fesz: g31et nem kifejezetten tuningra és főleg nem quad tuningra találták ki. lehet (sőt valószínű), hogy a lapnak (is) kell több fesz. FSB és (G)MCH értékét emeld +0.100ával, p35ök alapjőán annyinak elégnek kell lennie.
aztán, elmondottak alapján a procid nem melegszik (hm, Vid 1.225 vgy az alatti?). szóval valszeg nem a 212+ lesz a szűk keresztmetszet. ami problémás, az a lap, meg esetleg a táp. húzva ezek a procik lazán benyalnak 150-180Wokat is. namost, a Te lapod 4 fázisú. a hatfázisú giga p35-ds3masok olyan 150W környékén kezdtek melegek lenni a fetek körül, ebből tippelve a lapod nem nagyon fogja szeretni, ha a proci 100W fölé megy. mondjuk az 50fok alapján nem hinném, hogy jelenleg olyan 80-90Wnál többet enne, ha a procihűtő közben 2000rpmen forog (ha a 800as minimumon, akkor tippre olyan 65-70körül kell lennie).
tehát, tuning közben tapogasd sűrűn a fekete kockák környékét a procihűtő körül. ha forróak, az nem jó.
aztán, a lap csatlakozója 4pines, tehát 150W fölé szigorúan tilos menni vele, összeéghet a táp és az alaplap csatija.
ha mégse a lapnak kellett fesz, hanem a procinak, akkor még bőven adhatsz neki. az intel által maximálisan engedélyezett fesz 1.55V, itt a topikban biztonsági okokból 1.50et szoktak az emberek mondani, mint maximálisan biosból adható fesz (kikapcsolt loadline calibrationnal). namost, ez elnézve a Te esetedben a lap miatt bios 1.400 körül lesz, ez olyan load 1.25 várhatóan. procihűtőnek droppal együtt olyan 1.400ig elégnek kéne lennie, de azt már kizárt, hogy bírná a lap.
hűtő témához: jelenleg már nem annyira van sok értelme a drága hűtőknek, de anno 2.5-3 éve ez még eléggé másképp volt, jóval drágábbak voltak a quadok. nekem megérte megvenni rá a csúcshűtőt, és azzal a topikban hűtés szempontjából még mindig csak a középmezőnybe voltam (nagyon sokan vizezték őket).
-
T-unit
őstag
Nem piszkálásból de a CM hyper212+ -os hűtőm 3,4ghz-en lazán 50fok alatt tartja a go-omat fél órás prime95 alatt,és készülök rátenni még1 swif2-t is 2. ventinek(mivel terhelés alatt picit hangos nekem a CM venti) és még úgy is lazán kijöttem 10k alatt egy igen jó hűtővel.Szóval én erősen ajánlanám 212-t q6600-ra aki tuningolna komolyabban,de mégse 15-20k-s hűtőket venne rá aminek nem sok értelmét látom,tekintve 20-25k-t ér egy ilyen proci most.
Engem igazából a q6600 fesz emelése érdekelne.Van konkrétan egy nem épp tuningos de legalább olcsó p31-ds3l lapom,célom lenne a 3,5ghz elérése márcsak a gtx460 1gb kihajtása miatt is,de ha 10mhz-et is húzok alapfeszen 3,4ghz után prime alatt hibát jelez, meg van mikor fagyokat is.Annyira nem ismerem ezt a procit mik a határai,próbálom kitesztelni,de hátha vannak itt igen tapasztalt q6600 tuningolók.Milyen fesz a megengedett neki?Jelenleg 9x378-as szorzón használom amin még stabil éppen, 1,344V-on állította be gép alapon.Mit ajánlotok cél érdekébe?
-
swado
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Q6600-nak meddig szabad melegednie alap órajelen, egy CM hyper TX2-vel?
Nekem egyszerűen egy óra prime95 után, már 65C szaladgál.
-
proci985
MODERÁTOR
-
klambi
addikt
q6600 ra milyen nagy és csendes hűtőt javasoltok?

-
DanielXXXV
nagyúr
Üdv, egy q6600-al egy p43-as lapban + TX2-vel elérhető a 3Ghz. Kipróbálni nem volt lehetőségem, de sok féle verziót hallottam.
-
Benhill
senior tag
Q6600 ala, p35 vagy p45 jobb? Azt mondjak p35, de ha igen akkor miert? Talan azert mert mind2 regebbi "kiadasu"?
-
BemAnyó
senior tag
Nah sokáig tartott de végre lett rá időm hogy foglalkozzak vele, legalább kifújtam a port is, most tökéletesen stabil 1.35 ös vid van belőve biosban azt terhelte 1.246 és 1.264 között mozog az alaplap és proci hőfokok pedig ~45 (infrával ~41 et mértem a hűtőn úgyhogy reálisnak tűnik)
-
Land
veterán
Üdv!
Segítségeteket kérném!
Jelenleg Core 2 Duo E8200-at használok 3.2 Ghz-en. Alapból 2.6 Ghz-en menne. A kérdésem az, hogy a Q6600-ot meddig lehet húzni jó alaplappal és hűtővel?Alaplap: Asus Maximum Formula(P5E) X38-as
A hűtőm egy CoolerMaster V8.
Érdekelne, hogy ha Q6600-osra váltanék miben lenne jobb a gépem? Rendszer gyorsabb lenne vagy az újabb játékok? Nekem 1333 MHz az FSB, Q6600nál pedig 1033 MHz. Ez mit jelent? És a Cache nekem is 6 MB. Megérné váltani rá?
Köszi!
Land
-
BemAnyó
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat hogy ha a biosban a cpu host kontrollt enabled -re rakom már akkor is újra indul mentés újraindítás után és vissza állítja magát ? Semmilyen módosítást nem enged kivéve a feszkó állítást, a procinak nem igen lehet baja mert 1.2 őn is vígan bootol ha alapon hagyok minden mást értéket és műkszik a win, hosszabb tesztet még nem csináltam (15 perc everest stress-test) ezen a vid en de nem is érdekes a lényeg hogy az jó. Eddig vígan ment a 10*333 as beállítással 5-5-5-18 1000 en a ramokkal, és 1,35 ös alap viddel +1 az mhc nak (fsb nem kért), aztán visszavettem mert minek kínozzam szegényt ha nem kell, most megint szerettem volna nek adni egy picit mert kéne a számolási teljesítmény, de nem akarja az igazat, ami azóta változott hogy lecseréltem a vga mat 4850 toxic ról egy 4890 oc re, lehet a tápom kezdi feladni ? az kb 5 éves lehet lassacskán (500w FSP bl2), minden adatom az adatlapomon, nem igazán tudom mire gondoljak, mindig kíméltem a cuccot soha nem húztam hobbiból vagy poénból csak ha kellett, és ez a beállítás mindig ok volt, persze az energiatakarékos cuccok is vannak kikapcsolva, alapon (2660mhz) 39 fokos a proci és 100% terhelésen (stability test) 52, húzva is csak alulról érintgette a 60-at (gyárival alapon 74-76 volt). És az északi hídon is egy komolyabb hűtés van már vagy 2éve (thermaltake) ami éppen langyos, mivel a proci ventije azt is hűti valamelyest.
Szóval kéne tipp hogy mi lehet a gond, kezdjek el aggódni

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
ó, ez ismerős
én se nyugodtam addig, amíg 3.6on nem stabilizáltam.aztán megláttam az idle 50w/load 170Wos fogyasztást, és inkább járattam tovább 3.0án.
-
csigabor007
csendes tag
azért kellene magasabb órajel,hogy megnyugodjon a lelkem, hogy ilyet is tud, meg csak kiváncsiság

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
nézd, ki kell próbálni, nem muszáj alapból cserével indítani.
én 3.0án használom, nekem bőven elég. miért kellene Neked magasabb órajel?
3dmarkban nem tudok segíteni, olyat én utoljára kb két éve futtattam

-
csigabor007
csendes tag
most már kezdek egy kicsit tisztán látni, nagyon nem vetettem bele magam a dologba eddig.
lehet hogy pihentetem a dolgom amig lesz egy kis tőkém és akkor veszek jobb alkatrészeket.
de lehet, hogy következő beruházásom i7 lesz, árban mire idajutok hogy elszánom magam elfogadható árban lesz. nyugtass meg,hogy jo a procim igy 3.0 ghz-en

13500 pont nagyon kevés 3d markba ugye?
nemrég futtattam le és jobbra számítottam..
Üdv
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
na, remek.
sajnos pontos képlet nincs, főleg nem 3.6ra. az ott kezdődik, hogy a quadok kb fele futja meg a 3.6ot légen. 3.0án általában még kultúráltak, és kb bármelyik alaplaplapban eldöcögnek, amin lehet FSBt és feszt állítani (utóbbi is inkáb a gyengébb lapok magas dropja miatt kell), 3.6nál kritikussá válik az alaplap, a tápegység, a hűtés és a ház szellőzése így együtt. 3.4 kevésbé, de már hasonló kategória. ugyan a lapoknak/procinak/tápnak van valamennyi védelme, de az nem véd minden ellen (tápoknál van, amelyiknek nincs védelme, de azokat jó eséllyel egy q66 alapú rendszer már alapórajelen megterhelve is tönkre tudja terhelni). magyarul nagyon észnél kell lenni, általános szabály pedig nincs.
amin bukhat a dolog:
- elfogy a hűtés: ez légen 1.45 fölötti fesznél jó eséllyel megtörténik (B3masok között vannak kivételek).
- fesz már nem adható biztonságos keretek között: kikapcsolt loadline calibrationnal max 1.55ös fesz adható az intel specifikációi szerint neki, tehát biosból ez az abszolút max. általános vélemény, hogy 1.50 fölé nem nagyon szabad menni.
- a lapon csak 4pines tápcsatlakozó van: 160-170Wos fogyasztásnál összeéghetnek a csatik.
- túlmelegszenek az alaplapi VRMek
- házhűtés: bemelegszik a ház, a hűtési teljesítmény romlik, ördögi kör
- lap nem bírja az FSBt: nem jellemző, előbb szokott kifogyni az áramellátás és a hűtés.
- villanyszámla... beszéltem olyannal, akinek sikerült 5kval megnyomni a villanyszámlátszóval: memory:fsb strapot állítsd 2:1re. tesztelj úgyis. ha úgy sem stabil, akkor fsb/gmchnak adhatsz pici feszt, elvileg +0.100 elég. de, kérdezz utánna a lap topicjában, hogy szabad e. emelj proci órajelet, adott esetben emelj proci feszt, 1.15 3.0 fölé eléggé kevés, hacsak ki nem fogtad az ország egyik legjobb darabját. tesztelj, próbálgass. hőfokokra nagyon ügyelj. kb ennyi röviden. menni fog Neked is, bele lehet jönni. de Neked kell megcsinálni, máshogy nem megy.
-
csigabor007
csendes tag
értem
hát annyira nem értek hozzzá sajna de volt már ilyen procim és azért maradtam ennél mert ismerem
ezelőtt AMD-s voltam, ez volt az első intel procim
amit ujonnan vetem, használtan ugyanaz fele anyniért majdnem, na de mind1
probálkozok de nem akarom lefüstölni a gépet
mit megnem adnék ha valaki belőné nekem 3,4-3,6 ra
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
memóriákat vissza lehet osztani 2:1re, szóval 400as FSBig elegek, azaz 3600ig.
3.0án én éreztem, fölötte csak próbálgattam (ld fogyasztás, de az enyém nagyon elszállt fölötte). 3600at amiatt szokták az emberek kitűzni célnak, mert ott érte el a qx9770 szintjét, ami a leggyorsabb socket 775ös processzor volt.
alaplapot meg csak akkor, ha tényleg fölötte akarod járatni. villanyszámla is nagyon megugrik 3.6on.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
szivesen

próbálgasd csak nyugodtan, tapasztalatok úgy lesznek.
meg ha valamire jutsz megírhatod ide, érdekes lenne látni, hogy mire jutottál vele.
3.0 egyébként nem rossz, ott szokott lenni még az a pont, hogy már érezhetően gyorsabb a proci, viszont a fogyasztása még nem száll el. mondjuk ez sem mindig igaz, érdemes kitapasztalni a saját példányod, nagyon nagy a szórás q6600ak között.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
csigabor007
üzenetére
1.15ön prime stabil?
3.4-3.6 környékére a lapod nem biztos, hogy elég lesz. fogyasztásra nagyon ügyelj (Es a lapod, tehát pl Everest ki fogja jelezni a pillanatnyi fogyasztást). olyan 100w fölött érdemes sűrűn tapogatni a lap áramellátását (bár Nálad ez lehet nehézkes lesz), hiába szellőzik jól a házad. melege lehet a lapnak nagyon. 150-160W fölé menned szigorúan tilos, a 4pines EPS csati megéghet.
a procihűtő elég, tápnak elégnek kell lennie, ház meg gyönyörű
. 3.6ra procitól függően olyan 1.17-1.52 közötti fesz kell (mind az alsó, mind a felső határ környéke ritka), általában olyan terhelt 1.35-1.45körül szokták megfutni a q66ok ezt a sebességet. 3.4ről sok tapasztalat nincs, de oda kevesebb fesz elég.ami miatt nem megy: (G)MCHnak 3.0 fölött általában kell plussz fesz, +0.100át érdemes adni P35 alapján. FSBnek is. érdemes a lap topikjában megkérdezni, hogy meddig lehet őket nyúzni, mire érdemes figyelni.
aztán, G41es a lap, ezekkel itt a topikban nem nagyon van tapasztalat. G31ekkel kevés volt, azoknak FSB wall négymagosokkal valahol 340-360nál. ha minden feszt emeltél, adott FSBn megy, FSB+1en már nem, akkor a lap wallos, és elérted a határát.
hőfokokra nagyon ügyelj, lapot pedig ellenőrizd rendesen.
-
csigabor007
csendes tag
SZia,
köszi az infókat meg a segítséget,
a feszt levettem auto-rol normálra, igí 1.15 V körül van de 3Ghz nél jobban nem tudom huzni, figyeltem arra is a ramok csak 800 asak, és 800 körül legyenek, most 832-n mennek a cpu meg 3.0Ghz en
sehogy nem akar feljebb menni
láttam olyat hogy 3,6 on mennek, én is megelégednék 3,4-3,6 al
PLS Vki segitsen

Üdv
-
zolyee
tag
válasz
csigabor007
üzenetére
nekem annyi fesszel mint amennyit a cpu-z mutat nálad, elszaladgál 3,4-en.
nem a plusz fesszel lesz ott a gond.
tuningnál feszt soha ne hagyj auton, mert amennyit kap az már nem alapfesz. -
csigabor007
csendes tag

Hali
tudnátok segíteni procit szeretném húzni.
Most egy Q6600om van, alapfeszen megy 3.0 Ghzen, de feljebb nem tudom vinni mert nem tudom h mennyi feszt kell neki adni.
A gépbe van egy 460W-os gigabyte táp, az alaplap: gigabyte GA-EG41MF-US2H, 2x 1 gb 800 as ram, most 833 on megy, meg egy HD 4870.
A hűtésről egy CM Gemin2 gondoskodik, eléggé hűvösen tartja
Segítségeteket elöre is köszönöm -
Kecso89
csendes tag
Halli
Tanácsra lenne szükségem.
Az e8400amat szeretném cserélni quadra és az a helyzet h nincs már újonan jó áron q9550 csak q9505.
aminek kisebb a cache memója. Én megszoktam hogy a procim lazán viszi a 4ghz et meg akár kicsit többet is és ezt szeretném elvárni az utójától is. Igazából az lenne a kérdésem h mekkora eséllyel menne így egy q9505ös és mennyivel gyengébb az a proci a fele akkora gyorsítótára miatt? megéri vennem esetleg használtan inkább q9550-et 50ért vagy elég 46 ért az öccse?
MEkkora különbség van a 2között?
Üdv mindenkinek
-
proci985
MODERÁTOR
"Van rajt egy hűtő, nem tom milyen, meg az oldalán egy venti."
Ahha
ez így picit kevés információ.a lap g31es. mondjuk már legalább három fázisú. szóval nagy tuning ebből nem lesz.
a táp pedig ismeretlen.
ha az alaplapnak nincs tuningprogramja (már pedig nem hinném), akkor maradnak a bios beállítások.házad pontosan milyen? tápról biztos nincs információ?
normál esetben itt jönne, hogy eressz rá egy prime95öt és nézz hőfokokat pl coretemppel, de amíg nem derült ki a tápod pontos típusa, addig én ilyenekkel inkább nem próbálkoznék. -
haly
őstag
Hy, tuningolni szeretnék, a mostani procimon.
Van rajt egy hűtő, nem tom milyen, meg az oldalán egy venti.
Szal ventiből ventibe megy levegő. Alap tuning tanácsokat szeretnék, jártam már biosba mengénztem, most 266mhz a szorzója(asszem igy hivják).
Segítsetek, esetleg valami progival??? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sipi1984
üzenetére
heló és üdv a fórum részen

a p5b háromfázisos lap, tehát nagyon sokáig nem fogsz jutni. persze tuning opciók vannak, tehát próbálkozni lehet, 3GHzt szerintem meg kell futnia. addig a freezer7nek is bőven elégnek kell lennie.
a memória nem lehet szűk keresztmetszet.
kérdés, hogy milyen a tápod, és milyen a videokártyád? (ezek a táp kihasználtsága miatt fontos információk). házad? (hűtés miatt fontos)
szóval, a procid alapból 9*266. 9 a szorzó (multiplier), 266 pedig a buszsebesség. ebből következőleg, mivel a p965 QPBs, tehát quad pumped busos, az alaplap FSBje 1066 alapból.
a multipliert 6 és 9 között tudod állítani. általában érdemes 9en hagyni. 3.0ás órajelet innentől 9x333on fogsz elérni. ehhez a lapnak 333*4=1333on kell mennie 266*4=1066 helyett.
namost, ezt az órajelet az alaplapod már hivatalosan nem támogatja. szóval, a (G)MCH/NorthBridgenek lehet kelleni fog +0,100, ugyanígy az FSBnek is (érdemes az elején adni nekik, később lehet csökkenteni). memóriákat értelemszerűleg hagyni kell azon a feszen, ami rájuk van írva (dominator lévén ez olyan 1.9-2.1 körül kell, h mozogjon). ha ez megvan, akkor vedd lejjebb a memory:fsb ratiot 4:1ről 2:1re. így a memóriák csak 533on járnak először, és 667en tuning után, de ezzel ráérsz foglalkozni később is.
szedd le a prime95öt pl innen. telepítsd. ha indításnál kérdez, akkor just stress testing. (options/stress testingből is elérhető).
szedd le a coretempet innen, esetleg egy everestet.indítsprimeot, nézd coretemp segítségével a hőfokokat. prime menjen 15 percet. a hőfokok semmilyen körülmények között sem mehetnek 75 fok fölé. ha ez megtörténne, akkor sajnos mégiscsak elégtelen a hűtés (ez nem valószínű, de megeshet, pl ha rosszul van fent a hűtőd).(legalábbis ebben az esetbe nem)
ha ez mind megvan, kezdődhet a tuning. FSBt emeld meg 11el 277re, indítsda primeot, nézd a hőfokokat. ha 15 percen át stabil, akkor jó. FSBt emelj 11el, primeolj 15 percet, nézd a hőfokokat. ezt csináld 3.0áig. ha a prime hibázik, emelj feszt +0.01el. ha a windows sem bootol be, akkor +0.02vel. ha nem bootol, akkor +0.3al. ha nagyon nem akar bebootolni, akkor vedd ki az elemet és csinálj cmos resetet (lap kézikönyvében leírt módon), de erre nem hinném, hogy szükség lesz. prime menetek közben kézrátétellel (előtte kézmosás, majd először a házat érintsd meg, utánna csak a lapot) érdemes ellenőrizni, hogy a proc környékén az alkatrészek mennyire melegek. ha van everestek, nézd a northbridge hőmérségletét is.
ha ez megvan, és nem kellett feszt emelni, akkor csökkents feszt 0.01el és primeolj. mindezt addig, amíg a prime lefut. ha megvan, akkor a legkisebb feszhez képest emelj feszt +0.01el, majd jöhet egy hosszabb prime menet 3-6-12 (mindenki máshogy csinálja) ideig. közben rendszeresen nézz rá a lap alkatrészeinek hőfokára is.
ha stabil, és a táp/házszellőzés is okés, akkor utolsó prime menet jöhet, immáron furmarkkal együtt. ez arra szolgál, hogy ha valami egyszerre terhelné meg a vidkarit és a procit, akkor a gép azt is bírja (valamint, ellenőrzini a táp feszcsökkentéséből adódó esetleges problémák jelenlétét). 15 perc elég, közben nagyon vigyázz az alkatrészek hőfokaira, meleg lesz nagyon. a gyakorlatban ekkora terhelés nem várható, viszont bizonyos problémás helyzeteket csak így lehet megelőzni.
ha minden ok, akkor stabil a géped 3.0án.
bármi kérdés van, írjad nyugodtan.
DNS_65: taskmanaggerrel nézted közben, hogy hány magot terhel a játék? játékok jórésze nagyon rosszul skálázódik a magok számának növekedésével. én inkább túlhajtanám a meglévő procimat, 4.0án nem lehet probléma már. q9505 arra jó, ha 4.0 kell négy magon.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DNS_65
üzenetére
A hűtővel kapcsolatban annyit mondhatok,hogy simán elbír a procival,még nyáron is 30 fokos lakásban,sem megy 60C fok főlé.Szal szerintem ha procit veszel akkor mindenképp York-ot.Ja és egy biztos York-ra(Q9505) nem költenék olyan sokat,inkább akkor eladnám a cuccot,és platformot váltanék.

-
DNS_65
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Hali, nálam ugyanez volt a probléma. BFBC2 kisebb pályákon 16 játékos - minden fasza, de amint felmegyek egy 32 slotos serverre, be-bezuhan az fps, meg-megreccen a játékmenet, pedig a vga zsír. Kis serveren megvan a 80-100 fps, de a nagyobbakon megreccen és ez zavar. Egyszer kipróbáltam 3,6-on a 8400-at dobott is 20 fps-t ebből egyből levágtam h proci is kell a game alá, nem csak vga. Mondjuk mással nem is játszom...
Ami szimpi a Q6600 mellett szol az ára és h nem kellene biost sem frissiteni
A többi mellett meg a magasabb órajel, meg a 45 nm gyártástechnologia - ez elvileg jobb tuningolhatóságot jelent, vagy tévedek?
Lehet h az lesz a vége h belevágok egy Q9505-öt az már alapból is elég ütős és akkor nem kell harcolnom vele csak az meg már 47k
Egyébként nekem is van V60-as hűtőm, elégedett vagy vele a 8300-addal hogy boldogul? -
krokett
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus P5KC alaplapom van NVIDIA 8600 gt videokarival, Intel Core 2 Dou 4500 procival és 2 gb gagyi rammal. Szeretném fejleszteni a gépemet, az alaplapot és a videokarit megtartanám, milyen ramot és processzort javasoltok hozzá? Képszerkesztéshez, videózáshoz, játékhoz egyaránt használnám valamint fontos lenne hogy több feladatot egy időben gyorsan végezzen. Ha nagyon muszáj lehet szó a videokari cseréjéről is, de ha lehet anélkül kéne valami gyors gépet kihozni, ha nem lehet, akkor abból mit ajánlotok?
Előre is köszi a segítséget! -
Dark KillerX
addikt
válasz
DNS_65
üzenetére
Szerintem megéri,de csak az első kettő.Q6600-al könnyebb a tuning a magas szorzó miatt,a Q8300 viszont jóval hűvösebb.Amúgy én is 2 magosról váltottam(E5200~3,6Hz-en),és már szinte alapon is gyorsabb.Ha 3,2Ghz környékét eléred azzal bőven jó vagy,nálam a váltás után a GTA4 szárnyakra kapott,addig a min FPS volt kb 17-18 york-al lett 28-30,és mindez 3Ghz-en.

-
DNS_65
senior tag
Szia,
Én meg azon töprengek, hogy érdemes-e egy E8400-at egy alacsonyabb órajelű Q-ra cserélni

Többszálúsított játékban (BFBC2) hány mhz-et kompenzálna a +2 mag?Amiket tudnék most szerezni: Q6600 23k, Q8300 28k, Q9400 40k (ez mind uj 1év garral, hosszabb időre ugysem tervezném ezt az up/downgrade-t, akkor ugyis komplett gépcsere lesz, na de addig is +jön a bulldozer meg sandy)
Érdemes egyáltalán ilyesmiben gondolkodni?
Valaki pls szakértse meg

-
Sipi1984
csendes tag
sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Asus P5B-s lapom benne egy Q6600 G0-ás proci amit Arctic Freezer 7 Proval hűtök. 2x2 GB Corsair Dominator 1066-os Ramokkal,és hát húzni szeretném a procit,kb 3-3,2 Ghzig,csak nem merek egyedül belevágni. Meg hát a véleményetekre lennék kiváncsi,hogy érdemes-e ezzel a lappal így foglalkozni vagy vegyek 1 másik alaplapot amit most nem nagyon szeretnék.
Nézegettem itt különböző topicokat,de kimondottan ilyen configot nem találtam,el b..szni meg nem akarom.
A válaszokat elöre is köszi.

Üdv -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Q6600-as procit megéri lecserélni egy E8500-as procira?
Előre is köszi. -
Benhill
senior tag
Ez igy jo?:[link]
ugyertem nem baj, hogy igy nez ki? Nem volt celom a tokeletesseg, de elkezdtem 1000rel, majd 1200vel es ilyen lett. Ilyennek kell elejen lenni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
ráraktam a 2800as papstot, a hűtő alá. annyira nem optimális a helyzet, mert kb két centivel alatta kezdődik a VGA, de működik.
borda 32 fokos, kupak 65, magok 67/62, tehát olyan jó tíz fokot hűlt és már a biztonságos zónában van. ja, az UltraKaze csak 1800on megy mert a lap nem állítja feljebb. fogyasztás beállt 153Wra. GPU 28 fokos, házhő maradt 25ön.
érdekes, hogy először a hőfok felment 72ig (előző körben 82 is megvolt) de ahogy a ház intake ventijei is gyorsulnak, úgy hűlt vissza 7 fokot a mag. maxfogyasztás ebben a körben 163W volt. első percben felment a 72es maxra, aztán 25 percnél még mindig csökkent

zajra meg annyit, hogy az Ultra Kazet nem hallom, meg úgy kb semmi mást a gépből. 45db. hangos, mély brummogó hanggal.
más, fogyasztás és a meleg: valszeg a mérő dióda érzékeny a hőre/figyelembe veszi azt is, ezért mászhatnak el a mért amper értékek.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 3.2GHz + GYÁRI HŰTŐ
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lusta volt megnézni.
) Nos most már tovább bírja de ugyan az. Ugyan úgy megfagy csak nem 30 perc game hanem 1-2 óra game után.

hiszen nem válaszolt már egy hete,

aminek kisebb a cache memója. Én megszoktam hogy a procim lazán viszi a 4ghz et meg akár kicsit többet is és ezt szeretném elvárni az utójától is. Igazából az lenne a kérdésem h mekkora eséllyel menne így egy q9505ös és mennyivel gyengébb az a proci a fele akkora gyorsítótára miatt? megéri vennem esetleg használtan inkább q9550-et 50ért vagy elég 46 ért az öccse?
MEkkora különbség van a 2között?