- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BemAnyó
senior tag
Nah sokáig tartott de végre lett rá időm hogy foglalkozzak vele, legalább kifújtam a port is, most tökéletesen stabil 1.35 ös vid van belőve biosban azt terhelte 1.246 és 1.264 között mozog az alaplap és proci hőfokok pedig ~45 (infrával ~41 et mértem a hűtőn úgyhogy reálisnak tűnik)
-
BemAnyó
senior tag
Tapasztalt már valaki olyat hogy ha a biosban a cpu host kontrollt enabled -re rakom már akkor is újra indul mentés újraindítás után és vissza állítja magát ? Semmilyen módosítást nem enged kivéve a feszkó állítást, a procinak nem igen lehet baja mert 1.2 őn is vígan bootol ha alapon hagyok minden mást értéket és műkszik a win, hosszabb tesztet még nem csináltam (15 perc everest stress-test) ezen a vid en de nem is érdekes a lényeg hogy az jó. Eddig vígan ment a 10*333 as beállítással 5-5-5-18 1000 en a ramokkal, és 1,35 ös alap viddel +1 az mhc nak (fsb nem kért), aztán visszavettem mert minek kínozzam szegényt ha nem kell, most megint szerettem volna nek adni egy picit mert kéne a számolási teljesítmény, de nem akarja az igazat, ami azóta változott hogy lecseréltem a vga mat 4850 toxic ról egy 4890 oc re, lehet a tápom kezdi feladni ? az kb 5 éves lehet lassacskán (500w FSP bl2), minden adatom az adatlapomon, nem igazán tudom mire gondoljak, mindig kíméltem a cuccot soha nem húztam hobbiból vagy poénból csak ha kellett, és ez a beállítás mindig ok volt, persze az energiatakarékos cuccok is vannak kikapcsolva, alapon (2660mhz) 39 fokos a proci és 100% terhelésen (stability test) 52, húzva is csak alulról érintgette a 60-at (gyárival alapon 74-76 volt). És az északi hídon is egy komolyabb hűtés van már vagy 2éve (thermaltake) ami éppen langyos, mivel a proci ventije azt is hűti valamelyest.
Szóval kéne tipp hogy mi lehet a gond, kezdjek el aggódni
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Zoli1222 #22690 üzenetére
Ne értsd félre nagyon jó VGA -d van de a procid ahogyan azt Qru is mondta (pláne ezen a felbontáson) még ennél is erősebbet is bőven elvisz, de ezt egyszerűen le tudod otthon is tesztelni bármelyik játék + fraps -el, húzott proci, nem húzott proci alatt mennyi a változás. (Benchmarkokat nem ajánlom mert nem túl reálisak)
jános666: nah igen, így nem nehéz
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Zoli1222 #22687 üzenetére
Szerintem is előrelátóbb ha ezt megtartod, inkább vga-t fejlessz majd, de azzal meg érdemes megvárni jövő Márciust, mert novemberben jön a RV870 es, utána valamikor talán még karácsony elött a GT300, és talán 2010 Márciusban érdemes lesz megvenni valamelyiket, én most a + ~15 FPS ért nem költök + 30 ropit 4890 -esre, nem arányos...
-
BemAnyó
senior tag
Szerintem nincs is igazán értelme 2-300MHz ért kűzdeni ha csak játszol, nekem semmi sem használta ki hogy felhúztam, még a GTA4 nek is igazán mindegy volt szinte hogy 2.6 on megy vagy 3,2 -n 2-3 FPS... VGA-k nagyon lemaradtak, vagy csak a programozóknak kényelmesebb mindent a GPU -ra terhelni, nem tudom, lényeg hogy egyenlőre ez van és ez a tendencia is, most biztosan sokan lehurrognak majd hogy ez nem ilyen 1xű
de hát erre van a fórum
-
BemAnyó
senior tag
válasz
devast #21208 üzenetére
Nah ez nagyon hasznos infó, köszönjük
, én eddig az Everestre hagyatkoztam, ezek szerint csak közelíti a valóságot, és akár totál marhaságot is írhat, én még annyit kérdeznék hogy Tjmax -ot mi alapján tudom megtippelni ? Esetleg megnézi az ember egy infrás hőmérővel, és megpróbálja arra belőni a szenzor által mutatott, értéket ? vagy annak sincs igazán értelme hisz hő értéktől függően változik a mérési hiba ?
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok, hétfőn ha minden igaz boldog tulajdonosa leszek egy Q6700 esnek, olvastam több helyen hogy ajánlott ennek a programnak használata egyes játékoknál, CPU Controll -er, tud valaki bővebb lehetőleg tapasztalatokon alapuló felvilágosítást adni erről ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Béta iOS-t használók topikja
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest