Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Most én is tesztelgetem a q6600-om,8×400-3.2ghz,hogy mi az a minimum fesz amivel primer stabil,az alaplapom asus P5E3/x38/.Várok még 1 kicsit,mert most is fut a primer95,ha stabil jönnek a képek
Amúgy ti mit mondtok,mi az a minimum fesz cpu-z szerint,amire azt lehet mondani hogy jó tuningos féle a cpu
?? -
Speed®
titán
válasz
PH-User
üzenetére
Konkrétan semmi újat, szerintem nem éri meg erre költeni. Simán belőném a helyedben 8x400ra vagy 9x333ra, és mellé nem tennék ilyen "csúcs" RAMot, csak valami kommersz 800asat, úgysem számít, főleg 4830 mellé..a megspórolt pénzből meg elmennnék haverokkal csapongani egy estét, vagy a csajommal mozizni/kajálni/korizni..ilyesmi. Hiába no, öregszem, hülyülök

-
Speed®
titán
válasz
PH-User
üzenetére
6, de inkább 8 fázisos P35, ennél jobbat nem rakhatsz Q6600 alá szerintem. És ezek után is csak a szerencsén/adott procin múlik. Neked 9x400hoz vagy 8x450hez valszeg 1.4+V kell, alaposan kajálós/fűtős ott már..
Aggregátor
Q6700@3.8GHz@1.54
, RAM 1140/C6 56xx
Q8300@3.5GHz@1.34
, RAM 933/CL5 55xx
Egyebet nem'tok mondani, kérem kapcsojjaki..
-
válasz
Speed®
üzenetére
Korrekt!
De meglepő. +100Mhz nem hoz ekkora javulást.
ez pl. tzsolesz-nál ment 3.8-on, 5673 pont. bár ott a ram gyenge, hwbot-on néztem Q6600-s eredményeket, bőven vannak 6000 pont felett is. (bár az már 4ghz és nem lég)
ps: 3dm06 cpu score-ba a ram is nagyban beleszól.(#23792) PH-User: ilyenem is van, még friss
23759 pont Lehet a 05 még nem kurválkodik és nem cpu score alapján pontoz?
(vagyis nem számít neki a 4magos proci)
igen, én is azt mondom
-
válasz
proci985
üzenetére
fogyasztása is kultúrált (amennyiben 120W annak számít).
Van ahol az egész gép fogyasztása 120W
ha egyszerre több dolgot csinálsz, is jobb a quad. hardcore multitaskereknek áldás
Hát lehet hogy a proci egyszerre több dolgot tud csinálni, viszont én csak egyet
Eddig az E8400 + 4GB rammal nem volt ilyen gondom, bár FF, winamp, msn, nod32, crysis, meg még egy tdu már sok volt a procinak
(a ramba elfért)Proci limit gyakorlatilag nem létezik nálam, mivel keveset játszok, nincs is bika vga-m, így legtöbbször vga limitem van.
na ja, csak 4ghzen 444es FSBje van a 8400nak,
500
Fölötte már nem prime stabil a P35-el.Mindent összevetve, ha olcsón tudok szerezni qazánt, akkor oké, ha nem, akkor Q83.
köszi a segítséget

-
PH-User
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Aztán hat óra alatt mennyi áramot fog bekajálni?

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
1 óra Prime az semmi (6 óra minimum) főleg ha a Bland tesztet futattad és nem a Large FFT-t!
Ha legalább 6 óra primet nyomatsz és stabil akkor oké, de a fetekre dobjál valami hűtést mert 1,35v-on tud fogyasztani rendesen és hűtés nékül a fetek hát.....
Esetleg vegyél egy X48-as lapot(Pl: Gigabyte x48ds5/dq6) már elég olcsón dobálják és elég jól megy csak sokat kell vele szöszölni(a memóriára egy kicsit érzékeny), nemkem x48-as lapban 8x440-en megy(ami bőven jó nekem), de majd megpróbálom 7-es szorzóval is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User
üzenetére
hőfokok jók, 425ös FSB meg bejövős
jó ez.a p5e x38as, szóval nem tudom. az első x38as példányok nagyon antituningok voltak, ezek szerint változott a helyzet. viszont a lap felsőkategóriás ennek megfelelő paraméterekkel, szal ha időközben kiforrott a bios (nagyon kevés x38as lap volt, nem nagyon tudom mennyire lettek jók), akkor potenciálisan sokkal jobb a Tiednél.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_
üzenetére
a hűtés a fetek miatt fontos, bár hattal talán már nem lenne veszélyesen meleg.
3.2@400x8 nem rossz. 1600as FSB, 8mb cache, gyakorlatilag egy kisebb caches qx9770
fogyasztása is kultúrált (amennyiben 120W annak számít).ha egyszerre több dolgot csinálsz, is jobb a quad. hardcore multitaskereknek áldás, viszonmt ha 3.2nél még proclimit van, 4.0nál nem, a program meg két magot terhel, akkor sajnos a 8400as jobb. lehűteni is egyszerűbb
na ja, csak 4ghzen 444es FSBje van a 8400nak, a q6600nak meg 3.2őn vagy 400, vagy 355. szal a kétmagos is húzható
tehát a különmbség húzásnál is megmarad. szorzó mindkettőnél 9es és a kétmagos előnye itt nem tűnik el.a melegséget és hangosságot el lehet kerülni (akár egyszerre is, sőt még légen is), de az meg megdobja a költségeket

dangerzone: asszem rádfért a pihi.
4.2, az jónak tűnik.
PH-User: a p5E egy x38as lap, 8fázissal. a Tied 6fázisú, de nincs hűtésed a feteken. a drop nekem is magasnak tűnik kicsit...
az 1600as FSB meg OC, a p35 max 1333at tud gyárilag. az 1600at supportolja, persze, kétmagosoknál megy az 2000 (proc szempontjából 520-540 szokott meglenni) fölött, csak a quad az egy teljesen más tészta

-
PH-User
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Ez megy, 1700-as FSB-vel, plusz feszültség nélkül. Egyedül a memóriáknak van adva +0,2V, mert 800 helyett 850MHz-en mennek.
Végül, egy óra Prime95 után:BIOS-ban 1,45V CPU-Z szerint a képen látható 1,344V.
Így már rendben van szerintetek?
Másik lap beszerzésén gondolkozzak el?
Ha igen, mit ajánlanátok helyette? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
PH-User
üzenetére
1600/1333/1066/800MHz Supported Ez nem azt jelenti, hogy akármilyen proci fog benne menni 1600-as fsb-ve főleg nem 1800-al és főleg nem fesz nélkül, nekem a procim megy alapfeszen (vid:1,2125 Cpu-z szerint:1,17v) simán 8x375-ön de már az MCH-nak kell egy kis fesz és ez azt mondom jó, de fesz nélkül 400 meg 450-es fsb-t el felejtheted. Amúgy a lapod kegyetlen sokat droop-ol szerintem eleg lesz a lapodnak az a 3,24ghz is.
-
PH-User
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Alapból tudja az alaplap a 400MHz-es FSB-t (1600/1333/1066/800MHz Supported), így gondolom már nem vitás, hogy plusz feszültség nélkül megy neki a 450MHz.
Bizony, hogy van drop! Nem is kevés. 8*425-re állítottam 1,45V-tal, így 3,4GHz.
Everest és CPU-Z is 1,33V-ot ír ki. Na akkor mégis hogy van ez?
Prime95 most 5 perce, hogy fut, kíváncsi leszek. -
PH-User
addikt
Kis előzmény attól, akitől vásároltam:
"Nekem egy ASUS P5E alaplapom van, Rampage Formula 0403 BIOS-al. A tuningról annyit, hogy nem vacakoltam vele, belőttem 3.2-n 1.3 V-al jó volt, aztán 3.5-re 1.4 V-al, szintén jó volt, és 3.7 GHz-en is használtam, de ott újraindult 1.4-el, így kapott 1.45-öt, 3.6-on is 1.45 lett neki beállítva."
Megpróbálom akkor megnézni az FSB-s dolgot.
-
emre
veterán
válasz
PH-User
üzenetére
Én még egyet-kettőt megpróbálnék:
A sysem memori multipliert: auto (bár mondtad, hogy nincs gond vele)
Feszültség: mindennek beállítanék plusz feszt.
Nem kell sokat, csak ne alapon legyen egyik sem.
Esetleg kikisérletezni hogy alacsonyabb szorzóval (max 6-7) mennyi fesz kell a 400-as fsb-hez. -
PH-User
addikt
Auto-n van, csak a sebesség van kiválasztva, hogy ne 1000 meg stb. MHz-ket állítson be a lap.
BIOS beállítások jelenleg:
Beállítások 1 Beállítások 1 Egyéb BIOS beállítások
CPU-Z 1,264V-ot ír, de 10°C-kal melegebb, mint 1,275V-on.
MOD: 2. mag 10 perc Prime95 ismét elszállt.

-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
800MHz
Szóval ez a beállítás 7 perc után elhalt: 9*360, 1,343125V (RAM: 720MHz)
Kezd egy kicsit elegem lenni belőle...
-
PH-User
addikt
Most tesztelgetem a Mugen 2-vel a Q6600-at, de eddig csak egy értelmes beállítást sikerült eszközölnöm: 8*360, 1,3V, 3240MHz.
Ez stabil, efelett bármit állítok, nem stabil.
Lap miatt lehet? -
dangerzone
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Na szeva.
Felkeltem 12 óra alvás után. Kb fél éve nem volt időm ennyit aludni.
Szóval az E8400. Fsb-re elég sokat megy a lapomban. 540-nel is bebootolt. 530-körül stabil.
Viszont órajelre 4200-nál nem megy többet. De azt legalább 1,35 környékén viszi. Még ki kell tesztelnem.
Majd kiderül, mit rejt a kicsike, csak ugye c0-ás. -
válasz
proci985
üzenetére
A DS3P ua. mint a DS4, csak nincs a feten HP borda. De a lyuk megvan, szerintem felmenne rá a DS4 hűtése.
1.35 fölött szerintem a hűtő mindenképpen kevés lesz. szóval alul kell feszelni, úgy mehet a dolog.
Ez nem jó hír
Mert ez azt jelenti hogy normál 24/7-es használatra nem fog többet menni 3.2-3.3Ghz-nél. Nem mintha az nem lenne elég, de jó ha van egy kis tartalék.ha kétmagot használó progikat használsz, akkor lehet rosszabbul jársz. négy magnál a quad elhúz.
Inkább azt mondanám hogy nem használok kifejezetten 4 magra írt alkalmazásokat (3D rendering, audio/video kódolás, tömörítés). Inkább csak alap dolgok (film, net, zene, kis játék). Igaz erre az E84 is bőven megfelelne, de ki akarok próbálni egy 4magost
Egyébként 1.28v-al megy 4Ghz-et, ez a hűtő 50°C körül tartja prime alatt.további problémaforrás lehet, hogy a quad FSBje alapból alacsonyabb (1333 vs 1066, 25%al tehát), tehát tiszta mem/fsblimites helyzetben az e8400 adott esetben jobb lehet.
Ez annyira nem gáz, a Q66 is megy 1333 fsb-t.Akkor figyelembe véve a tuningot/fogyasztást/melegedést, inkább maradok a Yorkfield-nél. Inkább legyen kicsit kevesebb az L2 cache, de ne legyen meleg. (meg hangos)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_
üzenetére
ha jól látom az a DS4 hűtő nélküli/kishűtős tesója, esata nélkül (nem tudom a DS3P és DS3R miben tér el, valamelyik a hűtő nélküli DS4). a DS4ben remekül megy q66, hat fázis általában elég (24/7re biztosan).
melegedés olyan 3.0-3.2ig managelhető, nekem a gyengébb Freezer7proval 50fok alatti értékeim vannak 3.0án 60Wos TDP mellett, egy codegenben
3.6hoz ritka esetben (10ből 1-2 alkalommal) elég egy akkora hűtő, egyébként marad a csúcskategória. a fogyasztás is magas lesz. 1.35 fölött szerintem a hűtő mindenképpen kevés lesz. szóval alul kell feszelni, úgy mehet a dolog.az e8400 általában megfutja a 4.0-4.2őt, de két magon. a q66tól olyan 3.2-3.5 várható a hűtőddel egy normális példánytól. ha kétmagot használó progikat használsz, akkor lehet rosszabbul jársz. négy magnál a quad elhúz.
további problémaforrás lehet, hogy a quad FSBje alapból alacsonyabb (1333 vs 1066, 25%al tehát), tehát tiszta mem/fsblimites helyzetben az e8400 adott esetben jobb lehet.
-
válasz
proci985
üzenetére
Köszi

Igen, P35-ben a Yorkfield nem megy valami jól, ezt is figyelembe kell vennem, mert nem szándékozok lapot cserélni. P35-DS3P jó lenne Q66 tuninghoz? 6fázisú tápellátása van a procinak.
Igazából a melegedéstől félek. Volt E6700 (B2) Zalman 9500 hűtővel, 3.3Ghz-en 1.33v-on felment 60°C-ra, 3.6@1.5v-t már csak úgy tudtam összehozni ha kinyitottam az ablakot.
Most ilyen hűtésem van, egy szinten lehet a zalmannal, kb.Amiért a Q66 eszembe jutott, az az hogy lehet eltudnám cserélni az E8400-t rá, 1:1-ben vagy úgy hogy még én kapok egy kis pénzt. Megérné?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
barnam_
üzenetére
azonos FSB mellett valszeg a q66 elhúz a magasabb cache miatt. q83 nem tud virtualizációt. q93 általában hamarabb fogy el tuningban az alacsonyabb szorzó miatt, de a magasabb FSB ezért cserébe valamennyit kárpótol. p35ös lapban valszeg a q66 fog jobban menni a magasabb szorzó miatt.
fogyasztásban a q66 3.0-3.2 körül még elviselhető (100-120W alá behozható).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
Na, akkor grat a gyors eladáshoz meg a vizsgához is ott ez már csak így megy

nekem szerintem az i5 fog kimaradni... anno kétmagosom se volt

egyébként hogy megy a 8400as?
FragStaR: a drop normális, viszont az az 1.45ös fesz kissé sok szerintem 24/7re. ja és loadlinet szerintem ne kapcsold be semmiképpen ekkora fesz mellett.
-
Angyom
tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
a CPU-z jól méri, nem vagyok szakértő a témában, de ez a drop jelensége. Ez minden alaplapnál így van, minden lap veszít feszt, melyik többet melyik kevesebbet. Idle kevesebb a drop, viszont load alatt megugorhat. Mint nálad - gondolom terhelted itt.
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Hát. Ma elkelt mindkét quad. Letettem róluk. Ha 4 mag, akkor már i5.

A 25.000-res lapnál a gb p55-ud3-ra gondoltam. De még az odébb lesz. Nem lesz elég ösztöndíj, hogy gépet is fejlesszek. Elég csúnyán megszivattak ma vizsgán. Szóbelinél kifogtam a tárgyfelelős tanárt. Elmondtam a tételt. Odáig jó is volt, csak aztán nekiállt mindenbe belekérdezgetni. Így 10 perc múlva már a 2-ért feleltem. 50 perc múlva el is értem...
Amúgy bme gépészkar , azon belül mechatronika.
-
ImpersonatoR
addikt
Ez most pontosan, hogy van akkor
Amit biosban beállítok feszt (1.525 V) annál kevesebbet ad neki valóságban mert cpu-z szerint csak 1.464 V...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
nálam 3.0@1.184 60W alatt marad smallFFT alatt, szóval a 3.2@1.184 90W reális egy tuningosabbal
8x450et szerintem próbáld meg, valszeg az még nem lesz büdös, ellenben 9x400nál lehet még jobb eredményeket fog elérni (nagyobb FSB).DS4 nem eladó, egyrészt mert bevállt és szeretem, másrészt meg cirka 1600kmel lakok északabbra, szal nem igazán lenne kivitelezhető
igazából amiatt mondtam, mert azok beválltak, és mivel p35ösök (CFre nem igazán alkalmasok sajna), egész olcsón vesztegetik őket. a dq6 és a p5k dx/wf kb az ultimate lap q66 alá (x38akkal nem voltak jók a tapasztalatok, x48/p45be meg általában kenti quadok kerültek, szal nem igazán lehet tudni mennyire szeretik egymást). mondjuk 24/7re 3.6os quaddal használtakkal érdemes picit vigyázni, a quad nagyon fogyaszt, a lap áramellátórészlege meg pár év után emiatt tönkremehet (egyik barátom p5kját 3.0 mellett is elvitte az elektronmigráció, de láttam leégett fetes DQ6ot is pár hónapja itt a fórumban). 6 fázis sajnos kell a q66ok "kihajtásához".a 25kért jó lap i7-750 alá... nos az, hogy a foglalat stimmel meg "tuningos" meg "középkategóriás" még nem jelenti, hogy nem fogsz ugyanebbe a problémába belefutni. anno én 27kért vettem a p5km 2007 közepén, és alapórajelen is csinált furcsaságokat (random BSOD, kritikán aluli feszszabályozás), tuningban meg egyszerűen katasztrófa volt. persze, c2dk alá jó volt (mmint amíg az ember nem próbált 1.35 fölötti Vloadot elérni), de quad alatt... addigra már megvolt a CM690 (aztán a Cosmos) meg az IFX14, szóval nem volt kérdés, hogy ki megy
szóval nem vagyok benne biztos, hogy 25kért kapsz alá rendes lapot.bme gépész vagy közlek?
én bme infos voltam/vagyok (dolgozok azon, hogy itt tudjam befelyezni), szal ismerős a helyzet
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Pedig ilyenek a hőfokok, mondjuk prime alatt teker is a proci hűtő venti 1750-1800-as fordulat között amimár nem éppen halk.
-
emre
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Ha ragaszkodsz a quad-hoz akkor én valami ilyesmit néznék a helyedben
Bár lehet DS4-es lapom nekem is lesz eladó.
Tegnap próbáltam ki egy EX38-DS5-öst. Eddig nagyon baba.
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Most nézem. 3,2 ghz-n, 1,184V-tal 90W-ot fogyaszt prime alatt max terhelésen everest szerint.

Azért ez durva .Ds4-ről pü-ben egy árajánlatot elfogadok.

Vizsgához meg szükség lesz rá, köszi. Ma húztak meg szilárdságtanból. Pedig most könnyű volt a vizsga. A teljes vizsgázólétszámnak csak a 60%-a bukott meg. A múltkorin 97,7%
(85 ből 83 fő) De rohadtul elmegy ilyenkor a kedvem az egyetemtől -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
vagy olcsón valami ds4/dq6?
esetleg picit alacsonyabb órajelen? vagy csere vissza a másik Q66ra? azért csütörtökig még várnék, hátha valamit tudsz vele kezdeni.sajnos ez egy ilyen dolog, én anno p5kt cseréltem, pedig azon volt FEThűtés
.vizsgához kalappal
-
dangerzone
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
akkor én sem.
ablakkal vigyázva, pára lehet ha hideg van kint és közvetlenül ablakban ál. viszont egy próbát megér, hátha.
drukkolok addigis!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
hm, az a 170

másik hogyan állt hőfokokkal? csak mert attól még, hogy kevesebb fesz kell neki, nem biztos, hogy kevesebbet is fogyaszt... lehet az előződ nem evett ennyit.
zárójelben: van egy elméletem, aminek kb annyi a lényege, hogy a tuningosság (hő, fesz, fogyasztás) frekvencia függvényében nem lineáris és az említett komponensek valamennyire függetlenek egymástól. pl egy alapórajelen gyengén teljesítő darab lehet 3.6on egy álom, és viszont.
szerk: fölös 12est nem tud beapplikálni oda kísérletileg? esetleg a furat nélküli (ha a másik két csavar belemegy) megoldás egy teszt erejére?
szerk2: esetleg valahogy belógatni egy 120ast a lap fölé közvetlenül merőlegesen felfelé, szintén kipróbálni?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
A ventit nem tudom sajna hátrébb tolni. Nincsenek furatok azon a részen, csak 12 cm-s ventinek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
felső ventit ha felhúzod is jelentkezik? szvsz a fetek lesznek.
ha jobban melegedik, akkor vagy nagyobb a szivárgás, vagy többet fogyaszt, tehát az áramellátó részleg is jobban terhelve van.
a feszemeléssel meg négyzetesen emelkedik a fogyasztás is.
tényleg, everest/DES mit mond fogyasztásra? (EP lapod van, szóval kell lennie ilyen opciónak).
matyiGo: tedd azt, mindenképpen megér egy próbát

-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Passz. Nemtom mi ez.
Azt érzem hogy forró bent minden. De hogy honnan jön a szag pontosan, nemtom.
A gép rendesen megy, semmi fura jelet nem produkál ezen kívül. -
matyiGo
aktív tag
válasz
dangerzone
üzenetére
nem vész. most sajna nincs is annyi zsetonom hogy kicseréljem valami csöndesebbre. ez van ezt kell szeretni ..meg van egy borzasztó merevlemezem is...na az túlzenél mindent. nagyon utálom.
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985
üzenetére
1 hete cseréltem procit. Akkor kifúvattam a port.
Előtte is egy quad volt, csak egy magasabb vides, kevésbé melegedő. Szóval tuti hogy a melegtől van , nem a feszültségtől.
Ha a ventiket alacsonyabb fordulatra állítom, nem is érezni. De ha maxon mennek, a felső nagy 20 cm-s venti a képembe fújja a szagot a jobb oldalánValóban, alultápos ház. A nagyventi jobb oldala alatt pedig a procihűtő van, meg az azt körülvevő fetek.
Most leveszem a ház oldalát . Megszaglászom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
"Csak a házam felső ventillátora fújja ki ezt a szagot, a többinél nem érzem."
tehát alultápos ház, szóval nem a tápból jön.kondik eseteg? nyitott házba beleszagolással se sikerült lokalizálni?
mx3mam nem volt, az elődmodell mx2vel nem volt ilyen bajom.
nincs véletlenül por valahol az alaplapon a feszültségszabályozó rész környékén (akár a hátfalon is)? az is lehet baromi büdös.
-
dangerzone
addikt
Hmm...
Találkoztatok már ilyennel?
" Elég fura jelenséget tapasztalok a gépemben.
A procim egy alacsony vid-es, tehát a brutálisan melegedő q6600.
A hűtőm és a házam nagyon jó. 75 fok környékén tartja a procit 3,6ghz-n is@ 1,328V-tal.Viszont ha a procinak több feszültséget adok, és prime-vel tesztelem, akkor fura szag jön ki a gépből. De csak nagy feszültségnél és prime alatt. Csak a házam felső ventillátora fújja ki ezt a szagot, a többinél nem érzem.
Lehet hogy valami beolvad az alaplapomon?
Vagy csak szimplán a hűtőzsírnak lehet ilyen erős szaga? (mx3)
A procira minden program szenzora max 75fokot ír ki.
Szemmel nem látok semmi furát. De ez a szag, nemtom mihez hasonlítani. De semmiképpen sem pozitív. " -
proci985
MODERÁTOR
válasz
matyiGo
üzenetére
gyenge felfogatás miatt is lehet ilyen, a hűtő nem szorul eléggé és picit lekonyul... azaz az alsó két maggal jobban érintkezik, a felsővel kevésbé. próbáld meg újrafelfogatni, esetleg vízszintben is tesztelni. a Freezer7 felfogatása annyira nem jó, de be lehet azt is hozni kb 4 fokosra (a kupak melegebb lesz, mint a magok, na az a felfogatás sara).
nálam az IFXel volt ilyen, 9-10 fok a két mag között. elképzelni se tudtam mi baja. ill de, a quad gyengeségére gyanakodtam. aztán kb fél fordulatot tovább húztam a felső két tartón, és 3fokra beállt. egy próbát megér...
Angyom: q8x00 széria 1333 FSB, Q6600 1066 FSB. 25%al nagyobb az FSB keresztmetszete, a q66ot pedig inkább az fogja meg. a q66 1333mas FSB de csökkentett szorzó mellett (tehát azonos órajelen) szvsz lenyomná.
-
dangerzone
addikt
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Nekem is ilyen a vidje, és bizony 1,35V-nál már 80 fok a mag prime alatt, pedig true hűtőm van és a házam is szellős.
-
mar1boroman
tag
Köszi a segítséget, jól jött. Lehet hogy ilyet veszek

-
matyiGo
aktív tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
freezer 7 -el hűtöm. olcsó hatékony hűtő. nem tesz csodákat de még így rossz pasztázással is 70 fok alatt tartja a procit. 1.31.... vaamennyi feszt adok neki. elég jó kis vidje lehet a procidnak ha 1,33 3,6ghz-re tudod húzni.
-
Angyom
tag
válasz
mar1boroman
üzenetére
havernak Q8200-je van már bő egy éve, mikor megjelent akkor vette. Tuningban nem rosz, MSI p45 NEO3-FR lapban(4fázis) 3,5-ön szépen ment. Bár a csonkított gyorsítótár nekem sohasem fért a bögyömbe, csakazért sem vettem nemrég Q8xxx-ast. Azt mondják azonos órajelen kb +10% a teljesítményfölénye a Q6xxx-hez képest. Szvsz az optimalizácó, gyártástechnológia, újabb utasításkészletek segítenek.
-
Angyom
tag
válasz
matyiGo
üzenetére
Nálam is van eltérés, de érdekes módon 3 mag egyforma és egy lóg ki a sorból, ált 3-5 fokkal hidegebb a többinél. Ám minden indítás után más mag hidegebb, van hogy a 3. van mikor a 4. Az első kettő állandó. Sztem nem paszta 'hiba' lehet, valami más zavarhat be, már ha bezavar.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
matyiGo
üzenetére
Nekem is pont ez a gondom az Everest szerint terhelés (prime95) közben az 1 és 2-es mag 62 fok a 3 és 4-es mag pedig 52fok 3600mhz-en 1,33v-al
Én is a hűtőre gyanakodom majd valamikor újra is pasztázom és írok hogy mi lett a végeredmény, amúgy eddig nem is vettem észre hogy ilyen eltérés van a magok között mert eddig az EasyTune5-öt használtam ami kiírta hogy 59fok és kész(gondolom átlagolt
saccperkb)Amúgy milyen hűtőd van?
-
matyiGo
aktív tag
hali!
kicsit felhúzogattam az "újdonsült" Q6600-om és arra lettem figyelmes hogy két mag közti hőfok eltérés 9-10 fok is lehet. ez alapvetően a paszta egyenletlen elosztása miatt lehet? most alapon a 4. mag 34 az 1. mag pedig néha 41 fok. (photoshoppolok (3,2 Ghz-re van húzva egy freezer 7 hűti. prim alatt a max hűm az 1. mag 67 fok a negyedik 58)
szerintetek vegyem le és figyeljek oda jobban a paszta eloszlására vagy ez normális lehet?

M -
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az intel q8000-es szériájáról?
Várom válaszotokat. -
proci985
MODERÁTOR
gyűrődést bírnia kell, más kérdés, hogy az én P5Km kifejezetten utálta a quadot, pár hónap kínlódás után el is adtam
.3 fázisnak egyébként olyan 140Wig elégnek kell lennie (asszem a P5Kn még hűtve is vannak a szintén három fázisos DS3al ellentétben), utánna is, csak ügyelni kell a lap megfelelő hűtésére.
-
mex28
csendes tag
válasz
Angyom
üzenetére
Nekem is 450-es chieftec tápom volt és 3500-on 1.352V-on everest fpu tesztre 1-2 perc alatt szimplán lekapcsolt. Szerintem más baj nálad sem történhet.

Ami miatt én aggódom, hogy asus p5k alaplapom van mindössze 3 fázissal. Bírnia kell ennek a gyűrődést, vagy ilyen lapot kár kínozni hosszú távon?
-
Angyom
tag
engemet a tuningban jelenleg a táp korlátoz csak, nagyon idegesít, hogy csak 1db 4pin-es csatija van, így nem tudok a procinak +kakaót adni. Nem lehet baj, ha így próbálom meg tuningolni? A lap kisfüzetében is írják, hogy akkor kell 4+4 ha a proci 130W-nál többet kap be.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dangerzone
üzenetére
Látom nem olvastál vissza eléggé.

Na akkor amit tudni érdemes mielőtt alacsony VID-es procit vennél:
Alacsony vid kevésbé melegszik jobban húzható ez igaz de hátrányuk, hogy fesz emelés hatására sokkal drasztikusabban melegednek mint a magasabb VID-esek. Szóval ha kemény tuning a cél akkor nem feltétlenül az alacsony VID-es proci a jobb.
mod:
PH-User: Az jó, közepes VID. Nagyjából 1,22-1,3V körül szóródnak a VID-ek. Mondjuk ez stepping függő, G0-nál már kisebbek a VID-ek mint B3-nál voltak.
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Az enyémnek 1,275V a VID-je, nem tudom ez jónak számít-e

Egyébként jövő héten szerintem megérkezik a Mugen 2, azzal megcibálom majd egy kicsit.
Most gyári rézmagos Intel hűtő van rajta, downclockoltam a procit 1.8GHz 1.15V-ra.
-
dangerzone
addikt
Szereztem egy úgy quadot. 1,225 V a VID-je. De úgy melegszik mint a disznó. Még a true-mel is. Ajjaj...Nem tudom mi lesz itt nyáron. Prime alatt 75-78 fok ,ha 3,6ghz-n járatom 1,328V-tal. Most 3,2ghz-n van 1,184V-tal. Így 65 fok prime alatt, ha maxon jár a venti.
Amúgy megy 3750-et is stabilan, de akkor már nagyon hot.

-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Köszi! Majd nézek rá valamit. 15K-ból meg van a dolog és akkor többet is tud, mint a H50-es vízhűtés. Jól gondolom?

-
dangerzone
addikt
-
Angyom
tag
válasz
PH-User
üzenetére
hát ha van rá akkor tényleg vegyél egy bitang bordát pl. mugen-t az bírni fogja a kiképzést. pontos ventit nem tudok most hirtelen mondani, szerintem érdemes úgy gondolkodni, hogy majd le tudd szabályozni,ne pörögjön a venti maxon. Aztán vagy PWM vagy voltage szabályzás mehet is. PWM jobb verzió.
-
PH-User
addikt
Értelek titeket, akkor a hűtés kevéske.

Mugen 2 már gondolom ideális lenne. Arra milyen ventilátort vegyek, mert azt hiszem alapból nincs hozzá. -
Angyom
tag
válasz
PH-User
üzenetére
én szerintem a TX a szűk keresztmetszet. Azon már a polír sem tesz csodát. Én pl. 3000-ren hajtom a procit, elöször 1,35v-ot adtam neki. Akkor 23 fokos szobában 35 fokosak voltak a magok idle. Tegnap visszavettem a feszt 1,28v-ra, így nyertem még 2 fokot, most 33 fokosak a magok idle.
Igaz CM Hyper 212-vel hűtöm, 2 ventivel. Core temp-el és Real temp-pel is mértem, az Everest rosszul mutatja megint. -
PH-User
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Persze!
Kicsit furcsa azért nekem, hogy 3,2GHz-en 1,35V-tal alapból 55 fok a proci, leterhelve meg felkúszik 88-ra is.

Szerintem egy TX és egy proci tükörpolírt beiktatok plusz kap újra MX2 pasztát is.
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
A szorzót visszavettem 8-ra, így volt 400MHz-es FSB-vel. Lehet, hogy épp a 8x szorzó nem tetszik neki

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

??

, RAM 1140/C6 56xx
, RAM 933/CL5 55xx

De meglepő. +100Mhz nem hoz ekkora javulást.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amit biosban beállítok feszt (1.525 V) annál kevesebbet ad neki valóságban mert cpu-z szerint csak 1.464 V...