- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
T-unit
őstag
Csak s775 lapot meg már tuti nem fogok venni,mivel jövőre összepróbálok magamnak spórolni buldozer szerűségre,vagy bánom is én, ami jövőre meg fogja érni a nem mainstream árkategóriából...remélem addigra mérséklődnek 1fokkal a mostani csúcs i7-esek árai is ugy 40-50fele abban bíznék.Addig meg próbálnám mostani lappal,kihozni a maxot stabilon..de mást nem marad ezen a 3,4ghz-en,oké h sima teszteknél van hibázás 1ik magnál,de ugyanakkor meg játékok alatt minden +fps számít vga-nak azt látom,és eddig ott semmi ptóbléma h befagyna vagy hasonló eset.
-
T-unit
őstag
válasz
proci985 #24460 üzenetére
Igen jól gondoltad,ugyanúgy a 3-ik mag megadta magát 5percen belül,többi tök jól bírta...amúgy ez érdekes mert játékok alatt egyelőre nem volt semmi anomália,jól futottak,valószínű egyelőre nem tudtam ugy megterhelni ott őket mint ilyen direkt teszt programokban ahol 100%-ig ráfekszik procira a progi.Hőfokok: vga 10perces furmark után:70fok felé nem megy: proci: 65fok felé nem megy CM212-vel+ swif2 ventivel.
Mit ajánlasz mit nézzek meg procin tuning ügybe még ezek fényében biosban,vagy lapnak próbáljam meg a +0,2V-ot,vagy procinak adjak 1,5V-ot...nem tudom már. -
T-unit
őstag
válasz
proci985 #24460 üzenetére
Mivel játszom...ilyen gyenge gépigányű dolgok főleg gta4,mafia2,meg pár ismert fps cod,moh/autósak pl. NFS-ek.
Sorry sztem DFI alatt ért el annyit mert mondta az is volt p5k után és érdekes azzal mindjárt tuningosabb volt proci.
Ok,furmark+prime következik.
FPO-t hol tudok nézni,hirtelen nem ugrik be pedig mintha előző e5200-nél tudtam volna azt is. -
T-unit
őstag
Választ azért kérdésemre én meg csak nem kaptam,tisztelettel várom tőletek továbbra is.
szerk: 3,4ghz-en újra hibamentes a proci 1óra prime alatt is,mikvannak,egyszer simán jól fut azt van mikor bebakizik...tényleg mikor milyen kedve van. -
T-unit
őstag
De az egész tuningolásnak részemről csak addig van értelme amíg megtudom azt h elég e 3,4ghz gtx460 kihajtásához mert azt tudtam h a korábbi e5200-am még 3,2ghz-en se tudta előző 4850-emet kihajtani ami ráadásul még dög hangos is volt...ezesetben remélem ez a proci már illik a vga-hoz,értitek na.
-
T-unit
őstag
válasz
Laraxior #24455 üzenetére
Ahogy elnézem lehet csak nem tuning alatt->ahogy megterheltem prime-al, feugrott ugyanugy 1.2875V-ra az.Viszont most a 3-ik magnál hibázott ahogy visszatettem bevált 3,4ghz-re,ott korábban 1óra prime alatt se írt ki fatal errort eddig,lehet inkább hagyom is a V-okkal való szórakozást mert ahogy látom így is örülnöm kéne megy egy tök alap p31-ben is 3,4ghz-en stabilan proci,rontani meg nem kéne a helyzeten.
-
T-unit
őstag
válasz
proci985 #24453 üzenetére
Vid konkrétan 1.1625V everest szerint.Polírozott darab a proci amúgy előző tulaj által, aki p5k-ban 3,6ghz-en használta,konkrétumokat nem tudok milyen értékek mellett sajnos.
Emeltem az FSB-t meg (G)MCH-t is biosban 0.1V-al de nem tölt be a win,vagy újraindul gép betöltés előtt egyből és alapbeállításokra teszi vissza.Adtam procinak már 1.45V-ot is az se használt,menjek szted még följebb 1.5V-ig nem káros az már?Igazából idegesítő nagyon,mert pont azt a 3,5ghz-et nem tudom sehogy se elérni amivel már 100%-ig elégedett lennék.3,4ghz után bármit állíthatok szinte(erős túlzással) de nem akar menni ezen felül.
Sztem 99% ennyit tud a lap,na ilyenkor sajnálom h anno nem p35-öt vettem 6fázis miatt is.
Tápnak elvileg még bírnia kéne,az egy 400W-os fsp-pnf.
Amúgy őszintén: GTX460 1gb OC-hez elég nekem a mostani 3,4ghz ezzel a q6600-al?egyáltalán képes nagyjából kihajtani egy ilyen mai 50-60k-s vga-t szted?Kell nekem az a +100mhz egyáltalán?Ez lenne a főkérdés az egészbe.
Am meg úgyérzem mondom megérdemel ez a hűtő még egy 2k-s coolink swif2 ventit másik oldalára,csak h jól érezze magát a proci és csöndben tegye a dolgát több órás terhelések alatt is 40-50fokon. -
T-unit
őstag
Nem piszkálásból de a CM hyper212+ -os hűtőm 3,4ghz-en lazán 50fok alatt tartja a go-omat fél órás prime95 alatt,és készülök rátenni még1 swif2-t is 2. ventinek(mivel terhelés alatt picit hangos nekem a CM venti) és még úgy is lazán kijöttem 10k alatt egy igen jó hűtővel.Szóval én erősen ajánlanám 212-t q6600-ra aki tuningolna komolyabban,de mégse 15-20k-s hűtőket venne rá aminek nem sok értelmét látom,tekintve 20-25k-t ér egy ilyen proci most.
Engem igazából a q6600 fesz emelése érdekelne.Van konkrétan egy nem épp tuningos de legalább olcsó p31-ds3l lapom,célom lenne a 3,5ghz elérése márcsak a gtx460 1gb kihajtása miatt is,de ha 10mhz-et is húzok alapfeszen 3,4ghz után prime alatt hibát jelez, meg van mikor fagyokat is.Annyira nem ismerem ezt a procit mik a határai,próbálom kitesztelni,de hátha vannak itt igen tapasztalt q6600 tuningolók.Milyen fesz a megengedett neki?Jelenleg 9x378-as szorzón használom amin még stabil éppen, 1,344V-on állította be gép alapon.Mit ajánlotok cél érdekébe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest