Hirdetés
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
sokat küzdöttem érte, de meglett a 9x400 (pontosabban 3616). feszből picit több kellett neki, végül 1.47 volt elég, 1.52es Vbios mellett. próbáltam 1.48at és 1.50et is, de nem ment. aztán lehet az volt a kulcs, hogy 1.52nél kapott az FSB és az GMCH is +0.05öt, a memóriákat meg visszaosztottam 1000ről 800ig 2:1re.
ami furcsa volt, hogy csak a felső két venti ontotta a meleget, a hátsó pedig nem, pedig felül két 1000es CM van, hátul pedig egy 1300as Swif2. a procihűtő IFX14 felfelé irányítva, középen egy 2000es Ultra Kaze ventivel. belépők egy 1200as Kaze, egy 900as Glacialtech és egy 1000res CM. ház Cosmos, táp külön hűtési körön.
a ház hőfokai 25ről 30ig mentek (vinyók fölött mérve), a procihűtő tetején közvetlenül 40fokot mért a TR3 diódája. ezt mondjuk furcsáltam, hogy a proci 82fokig felment, a viszont a borda tetején a levegő 40 fok csak.
a gáz csak annyi volt, hogy 137Wról indult a fogyasztás 50fokon, aztán ahogy melegedett a proci, úgy kúszott felfelé. lehet kellene a polcról a Papst 4312 is a hűtőre?

a hangerő nem volt vészes (32-35dbs a leghangosabb komponens és a ház egész jól szűri a zajt), viszont a 47Wos idle(!) fogyasztás ijesztő. összehasonlításképpen 2.4@1Vn 44Won primeolt. 3.0@1.2án 60W, 3.2@1.39en 120. CIA és E1C persze nem megy, szal idle 1.49 a fesz. úgy néz ki a p35ds4 végig stabilan droppol.
tudom, hogy annyira nem jó az eredmény, viszont ez a proci kegyetlenül melegszik. anno mikor még Budapesten laktam 1.48on sikerült belépnem a windowsba, és ott 85foknál kilőttem a primeot 10mp után (lett volna az több is). ez amiatt különleges, mert akkoriban még a procihűtő 90fokkal el volt forgatva (~ -3 fok), volt rajta még egy SFlex 1900 (140m3/h) is (-3fok), és hátul az 1200as Swif2 helyett egy 2800as Papst volt, ami miatt a ház szellőzése kissé jobb volt és a procihűtő gyakorlatilag egy hármas pushpull setuppal volt használva. tehát, a jelenleginél lényegesen jobb hűtéssel se volt meg a 3.6. mondjuk anno kitesztelve vettem és a tulaj úgy adta el, hogy légen ez bizony nem fogja megfutni a 3.6ot... hát, úgy néz ki mégiscsak

összejött
. 24/7re ez alkalmatlan (főleg a jelenlegi inkább halk mint erős setuppal, kéne mégegy 2000res venti és a 2800ast szabályozó nélkül be nem rakom folyamatosan, viszont annyi pénzem most nincs, meg értelme se lenne sok), tesztnek tökéletes volt. viszont, lehet mellérakom a UltraKazenak a 2800as Papstot megnézni együtt mit tudnak.Jimy83: hm, jónak tűnnek így együtt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum
üzenetére
utánnanéztem, tényleg én emlékeztem rosszul, 95 a határ. viszont van eltérés is, szóval nem olyan egyszerű a dolog (éppen nézek utánna a témának).
persze, teszt az más, mint a 24/7.
más: találtam egy kis érdekességet maxtemp bányászat közben: itt, pdf a file!. angol, a dióda működését írja le core architektúránál. szerintem érdekes, és nem is bonyolult.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum
üzenetére
nem 85 a max? vagy 90?
mondjuk huzamosabb ideig én nem engedném 80 fölé. meleg nem tesz jót a komponenseknek, hát még sok fesszel kombinálva.
Jimy83: a lapodon nincs se VRM se fethűtés, szóval vigyázz rá. a proci környéki részek 150W fölött nagyon melegedhetnek. ds3mak bírják a tuningot (6 fázis elég), de nem szabad nagyon meghajtani őket.
-
Jimy83
aktív tag
Na 1.248 V-on 8 óra után se fagyott ki , köszönhetően az időnek nem ment 69 fok fölé.
-
proci985
MODERÁTOR
igen, ugyanez a hibamegvan nálam is a DESsel jelenleg, pedig én már frissítettem is. viszont az everest kijelzi.
ugyanez a hiba volt win7@32nél is. azt hiszem egy régebbi verziót raktam fel végülés avval működött/állítottam valamit a biosban. majd még kommentálom, ha összejött (utóbbi napokban volt bőven más bajom is).
230W, és csak 67fokos
. mind a hűtő, mind a proci remek. -
proci985
MODERÁTOR
DES fent van? elvileg ugyanolyan lapunk van és nálam működik ez a funkció win7@64 alatt.
1.15ön 3200+, az is baromó jó eredmény.
igen, ez

SymbianOS: a szoftveres mérés nem mérésre azért annyit megjegyeznék, hogy a lap az átfolyó áram és a CPU VIDből számolja a fogyasztást, amelyet mindkettőt tudja monitorozni hardveresen. másképp nem is lehetne. persze, nem tökéletesen pontos az érzékelője (ampert nem tudom, talán 0.97es lépcsőkben mér, a fesz biztosan 0.008/0.016/0.024es lépésekben ugrál a mérőprogramok kijelzése szerint), és valószínűleg van egy sáv, ahol pontos és egy ahol kevésbé (jellemzően: 10-20W alatti fogyasztásnál 2 fázis fog menni, tehát feleseleges az emelt pontosság, 30-40W fölött már fontosabb szvsz). táposok nem tudom mit mondanak, de eddig mindenki megerősítette, h arra amire kitalálták (egy viszonyítási pontot adni), arra meglepően jól hasznáhlató. mindenesetre multiméterrel biztosan pontosabb értékeket lehetne kimérni

engem sem az érdekelt, hogy 211.67895Wot fogyaszt e, hanem hogy nagyságrendileg 140, 160, 180, 200 vagy 220Wot eszik e 3900+on.
-
XaraX
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
"fogyasztásra mennyit írt a lap"
Erre ment a válasz, hogy nem ír semmit.
Egy szóval sem mondtam, hogy amíg kijelezte, pontos adatokkal szolgált, viszonyításnak jó volt.
Most már ez sincs.
Látom, szerkesztettél, habár, ha figyelmesebben nézed, nem kellett volna.
Nem véletlen, hogy fesz emelés nélkül használom így, pont azért, hogy működjön a fent írt funkció.
[link] -
Te hallod ugye nem mondod h elhiszed azt amit az everest kiír fogyasztásnak? Biztos az E5200-as is 4W-ot eszik meg sorolhatnám. Tápos topicban lekiabálnának.

Van erre kitalált műszer fentebb linkeltem meg sok más fizikailag megfogható dolog aminek köze nincs a szoftveres méréshez.
Nem bántás csak ne élj tévhitben.
C1E és társai: OC alatt marha hasznos tud lenni. Gondolj bele. Feszből nem tud levenni mert emelt, ha emelet, a MHz-ből már levesz. Eredmény? Egy baromira megfeszelt lassított cpu. -
XaraX
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Valami oknál fogva, amióta Win7 64-bitest használok, everest "elfelejti" kijelezni a fogyasztást, így fogalmam sincs sajnos.
A hőmérsékletnél meg, hogy mi a helyes, nem tudom, core temp és az everest között 10 fok van.
Vendetta2 nem bírt el vele 1.5 V-on, A tru, meg a Megahalems már kordában tudta tartani.
[link]
Használni így használom, C1 És EIST így működik, elég ez nekem netezgetni.
dangerzone

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jimy83
üzenetére
indíts furmarkot prime ellett, ha annyira nincs sok időd.
nem kell sokáig futnia, de alapvetően velem megesett, hogy a három órán át primeolt rendszer 10másodpercen belül eldobta magát.
XaraX: 3900+ 67 fokon 1.50es fesz mellett durva, hát még légen. nagyon jól megy. fogyasztásra mennyit írt a lap?
-
Jimy83
aktív tag
Hát most így 1.214 V-on 8x400-ba prime alatti 69 fok bőven belefér nyáron szerintem , szóval marad így a beállítás.
-
fanti
addikt
válasz
Jimy83
üzenetére
A feszemelésböl adódik a plusz hő.
De a procid nem sülhet meg az alatt a hűtő alatt, viszont a lapod processzor tápellátó áromkörét nem Q6600 feszemelős tuningra tervezték, ezért is a kevés fázis és a hűtés nélküli fetek könnyen károsodhatnak ebben a nagy melegben.
Alapfeszes tuningot javallok max.
És a prime95-öt meg felejtsd el ebben a hőségben. Irreálisan leterheli a Q6600 mind a négy magját.
-
Jimy83
aktív tag
Érdekes a Q6600-om 1.215 V-on 8x400-as beállításon prime stabil , max. hő 69 fok .
Viszont 1.280 V és 3.3 Ghz en már akár 77 fokig is felszalad a hő.
Hűtő: asus artic sqare ep35ds3 lap bluestorm2 400 w-os táp.
Valakinek ötlete hogy miért ugrik majd 10 fokot minimális fesz/órajel emelés esetén.
Na nem mintha nem lenne elég a 3.2 GHz , csak érdekel.
Néztem viszonylag alacsony feszkón menne simán 3.6/7-et csak brutálisan melegszik. -
proci985
MODERÁTOR
fura, Crysist szerintem az FSB/memória is visszafogta (nem CPU bottleneckes volt, illetve bizonyos helyzetekben 3.0án ugyanúgy megakadt mint 2.4en, de átlagosan nem), a Stalker meg a spawn algoritmus miatt2.4en még megakadt barnál, 3.0án már nem.
szerintem mondjuk 3.0ára inkább a magasabb fsb miatt érdemes húzni.
más: visszatért a hűtőm. a ventik egy része és az egyik szabályozó nincs meg (bár egy 200m3/hs ventit vissza tudok rakni, csak hangos), viszont itt sokkal egyenletesebb az áramellátás, mint volt a budapesti lakásomban (pl nem villog kikapcsolt állapotban az összes energiatakarékos izzó, de volt helyzetfelmérés és eléggé gyatra volt a helyzet), ami elvileg jót tesz a feszeknek/melegedésnek. voltak ilyen érdekességek, hogy kijöttem és hirtelen 80ról 65re esett a 3.0ás fogyasztás, feszre elég 1.200 1.264 helyett, ambient is alacsonyabb (jelenleg 20 fok). namármost még Budapesten a dolog azon bukott meg, hogy 1.48 kellett a 3.6hoz. ha ez csak 1.400 lenne, már elégnek kell lennie bőven a hűtésnek és szerintem nem is menne 70fok fölé. van egy olyan érzésem, hogy az enyém nagyon szivárog, tehát a feszültség a kulcs.
-
fanti
addikt
válasz
chris0000
üzenetére
Nekem egy 5850-est hajtott két hónappal ezelőttig a q6600 alapon!
És ha felhúztam 3.4Ghz-re, akkor sem gyorsult az fraps szerint sem a crysis sem a stalker.
Én 1920x1080-ban játszom. Ezen a felbontáson semmit sem számított a plusz 1Ghz a procinak.
Persze mindegyik játéknál a legmagasabb grafikai beállításokat használtam és élsímítással (2xFSAA).De pl. 1024x768 esetén medium beállítások mellett élsímítást nem használva nyilván érződne a különbség.
Persze egy 5970-eshez, vagy egy GTX465 SLI-hez már kellene a 3Ghz is, de azokat is elvinné úgy símán.
Nagy felbontás és magas grafikai beállítások mellett egy Q6600 még jó darabig nem lesz szűk keresztmetszet......
-
chris0000
őstag
hi
Az lenne a kérdésem,h 1 q6600 milyen vgat tud kihajtani 100%?
Most 1 gtx465 kártyám van,de szerintem kevés neki a q6600 -
Qru
MODERÁTOR
-
Benhill
senior tag
-
Benhill
senior tag
Ejj akkor este publikalnam en is az oldalra, megnezzuk mit megy az adott feszeken. nalam is 1.2 a vid.

-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni hogy melyik operációs rendszer használja ki legjobban a Q6600 teljesítményét? XP vagy Vista vagy Win7?
Válaszotok előre is köszönöm! 
-
Hunter2
addikt
QX6850-el van valakinek tapasztalata? Úgylátom szereti a feszt. egyel feljebb raktam a szorzót és már emelnem kellett a feszt.
-
Dtomka
veterán
válasz
dangerzone
üzenetére
Értem, köszönöm a választ!A feszültségeket nem változtattam, így 2833 mhz stabil Bad company 2 1027x768 medium 2x simítással dx 10 =75 fps (fraps) Viszont nem értem, hogy a 3d vantage miért nem fut le végig?Az egyik tesztnél a vége felé fekete képernyő...alt+ctrl+del re a program leállt hibaüzenettel dobja ki
!patchet felraktam hozzá..erre van vmi 5leted?win 7et használok 32 bites változatot. -
dangerzone
addikt
válasz
Dtomka
üzenetére
Nem az órajelemelés árt a procinak, hanem a feszültségemelés.
Azt mennyire állítottad?- ez a lényeges

Egyébként ezek a procik mennek 3600 mhz-t is. Persze egy frankó p35-ös lapban, nem g31-esben. A lapodban mondjuk 3200-nál nem is húznám magasabb órajelre, mert azért a q6600 nagyon sokat eszik. Nagy órajelnél, és feszültségnél már akkora az étvágya, hogy elfogyasztotta a gyengébb alaplapokat is.

-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Nekem is q6600 om van, gondolkoztam proci + alaplap cserén és arra jutottam, hogy inkább táb +cpu coolert veszek!
Így vettem egy arctic freezer 7 pro és egy chieftec ctg 500 tápot.Az alaplap beállításokban nem sok mindent változtattam, csak a fsb felhuztam 266 ról 315 re(2,4 -->>2833 mhz)!
alaplapom egy msi g31 nem tudom, hogy ezzel a kis tuningal ártok e a procinak vagy birni fogja?
ui:procim típusa a csatolt képben megtalálható!(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2010-07/07/79553_tlumjywmslydysss_everest_2.jpg](IMG:/dl/upc/2010-07/07/79553_tlumjywmslydysss_everest_2.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/07/79553_tlumjywmslydysss_everest_2.jpg)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nforewer
üzenetére
hm.
olyan nincs, hogy nem bírja a frekvenciát.
videokártyáknál lehet olyan, hogy nem kap elég feszt, és emiatt lassul (táp), de procinál a dolog kétbites: vagy megy vagy kékhalál.
úgy néz ki a vidkari áramellátása és a thermal throttling kizárható, innentől sok ötletem nincs, hogy mi lehet a baj:/
-
Nforewer
tag
válasz
proci985
üzenetére
Nah sikerűlt időtszakítanom rá és ugyan ezt mutatja furmarkal is! Nem értem mi a gond! de a melegedéssel enm lehet gond mert amikor belépek a windowsba akkor már eggyes programok lassaban indulnak el, köztük a windows is lassaban tőlt be és akkor még nem lehet meleg a cpu vagy akármi énszerintem! Én arra tippelek hoyga cpu nem bírja már azt a frekvenciát! mert ma kipróbáltam 3.4 ghz-en és már ott is lassulást mutat!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nforewer
üzenetére
na, az kiindulásnak nem rossz. furmark ment mellette?
(ez egyrészt arra kell, hogy proc+vga együttes terhelés, másrészt meg a ház hűtését is így lehet a legjobban tesztelni... nálam smallFFT 50fok, fur 50fok, de együtt már 60fokos mindkét részegység... elégtelen a házszellőzés a VGA/CPUhűtőhöz képest).
-
Nforewer
tag
Nah lemértem gyorsan még most!
78 fok fölé nem megy ahőmérséklet! Prime95-el mértem le! -
Nforewer
tag
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2153#sp
Ilyen házam van! -
Nforewer
tag
válasz
proci985
üzenetére
1.45 videl ( dropal 1.4) használom 3.6-on és egy zalman cnps 9500-el hűtőm! a mérések alapján nem emgy 65 fok fölé sóha sem!
Szóval nem értem mi lehet a gond!
Amúgy az alaplapom egy asus p5b deluxe lap!
2x2 ocz 800-as ram ami 4-4-3-10 időzítésü!
És van egy gtx 280 (740/1450/1250)
Jah és ahűtésről még annyit hoyg nincs a ház oldala feltéve és semmis em melegszik túl!!!
A CPU 45-65 között mozog, ugyebár attól függ hogy mikor mire használom! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Nforewer
üzenetére
mivel hűtöd? 85 fok fölött nekiállhat throttlingolni a proci, ha visszaveszi hatra a szorzót, akkor reális lenne a csökkenő fps.
NovaBlue: szerintem a ház szellőzése lesz a gond. venti, ilyenek gondolom nincsenek benne. tegyél mellé egy asztali ventit, hátha attól jobb lesz a helyzet

-
Nforewer
tag
Sziasztok! Nekem oylan gondom lenne hoyg van egy Q6600-ám amit felhúztam 3.2Ghz-re (8x400) és így cod 4 ben egy bizonyos helyen eléri a 305 fps-t!
de viszont ha 3.6-ra húzom (9x400) akkor nem megy 250 fps főlé!
Ez miért van hogy lassabb?
Amúgy programoknál is észrevettem hoyg kicsit lassabb 3.6-on mint 3.2-őn! Everest tesztekben gyorsúlást mér nekem de akkor élőben (bevetésen)
miért nem működik a sebességnövekedés???
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
NovaBlue
aktív tag
Üdv emberek!
Lenne egy gondom,adott egy P5K és egy Q6600 arctic cooling hűtővel és alapból 61-62 fokos a procc terhelés nélkül.Most pasztáztam ujra de nem segitett semmit mi lehet a baj,esetleg ötletek?
-
s.s.j.goku
tag
Ha már ugyis csináltál polirozást procin,hűtőn csak azt kérdezném,hogyha veszek különböző finomságú csiszolópapirt,sé elkezdem polirozni vele,akkor a lecsiszolt por,apró szemcsék nem okozhatnak gondot??Mert gondolom azért az nem jó ha az alaplapra kerül esetleg.Amugy már rég nem garisak a cuccok.
Olvastam van aki vizcseppet használ de nem értem minek.Csepegtessek kis vizet és ugy csiszoljam vagy mi? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
nem lenne egyszerűbb a felső két ventihelyet használni?
esetleg alulra is be lehet rakni azt a 120ast.65 fok az még teljesen normális.
-
s.s.j.goku
tag
A CM690 ház oldalán van 2 gyári szellőző,de az alsóba nem rakhatom a VGA kari hűtő miatt ,a fentinél pedig ott a procihűtő teteje,felé befér,de a hűtő fujja a levegőt a procira,szerintem onnan fölösleges lenne elszivni a levegeőt.Ezért gondoltam rá a felső lyuktol kicsit jobbra,proc vonalátol csinálnék egy venti helyet,de majd meglátom,most itt visszahült a levegő rendesen,este tesztelem COD4 alatt,lehet már minden f*sza lecc.
Amugy a proci kupakja nem ment 53 fok fölé,magok viszont 65,63,59,56.
Ez még nem vészes,nem? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
ja műanyagpatentos.
polír valamennyit segít, nálam az IFX14 és a proci kupakja is meg lett, a kettő együtt ért 3 fokot és meredekebb visszahűlési görbét. nem nagy dolog, de ha máshogy már nem lehet javítani, akkor azt a pár fokot megérheti. a gari viszont ugrik.
a meleg gázos. itt Svédországban az AC7el jobb hőfokaim vannak egy Codegenben, mint otthon az IFX14el voltak egy Cosmosban
.CM690re lyukat moddolni szerintem felesleges, alapból is edámira emlékeztet.
-
s.s.j.goku
tag
Régebben is kb ennyi volt a különbség a kupak és a magok között.
Amugy most pasztáztam megint ujra hátha segit.Hát nem.
A thermaltake Big Typhoon nem csavaros megoldással van felfogatva,sajna nem tok huzni semmin.Műanyag patentos.
A magok közti különbség valszeg abbol adódik nem mindegyik magok használják a programok,1-2 általában,nem???
Pasztázás közben vettem észre milyen csunyán van megmunkálva a hűtő alja,ami érintkezik a proci tetejével.Arra gondoltam meg kellene csiszolni kicsit mindkettőt,most láttam pár videot róla.Polirozták és egész szép eredményeket értek el egyesek.Szerintetek???
Amugy lehet ez a hirtelen nagy meleg lecc a lúdas.Eddig sosem érte el a 55 fokot se a mag hőmérséklet,mióta ez a hűtő van.Sőt.
Arra gondoltam lehet veszek plusz ventit csak véknyabbat a régi helyére,vagy kicsit moddolom a házat,és csinálok neki helyet fúróval.
Azt nem érem viszont ha max 1.20 a max fesz és progi szerint 1.15-öt vesz játék alatt is akkor mért melegszik ennyire?Vagy ez ennyire melegedős fajta?? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
s.s.j.goku
üzenetére
próbáld meg megnézni, hogy rendesen fent ül e a hűtő a procin, a 10 fok különbség a kupak és a magok között azt jelenti, hogy a felső kettő csavaron lehet húzni kéne egy fél fordulatot. főleg, ha a magok között párban ilyen 5-7 fokos különbségek vannak.
mennyi volt szerelés előtt és mennyi volt utánna?
hőváltozás lehet, de nem hinném, hogy egy pár foknál több. alapvetően a vidkari nem fúj ki a házból, viszont a 690 egész jól szellőzik. viszont, a vidkari melege jobban fűti a procit, de ez max 1-2 fok lehet.
vedd figyelembe, hogy kánikula van. nagyon durván. ilyenkor megesik akár +15-20fok is tavaszhoz képest.
-
1hijjanhusz
senior tag
Hali!
Van itt olyan ember, aki q6600-at hajt p43-as lapppal?
-
s.s.j.goku
tag
Bocsi elirtam,lapon 1.20 van neki állitva
-
s.s.j.goku
tag
Hali!
Quad 6600 2.4 (9*333-on megy)+Thermaltake Big Typhoon (12 cm-is ventivel)
CM690 kuckó,8800 GT Accelero S1 Rev2 hűtéssel,500 Watt Chieftec táp
A VGA uj hűtése miatt oldalsó ventit fentre kellett raknom,igy proci hűtő mellett szivja ki a meleg levegőt. Amugy elől-hátul venti,most pedig fent igy egy.
De ugy vettem észre hogy kicsit magasabb a proci hőmérséklet igy.
Win7-ben 40-43 fok,de a magok hőmérséklete 50 körül, játék alatt 50 fölött a proci,magok már elérik a 60 fokot,nem tudom ez a hűtő helyváltoztatása miatt következett be,vagy ez a k*va nagy meleg miatt van.
Normális az hogy 60 fokos a mag hőmérséklet???
Hardware monitor szerint 1.15-1.17 voltot vesz fel a proci,Gigabyte P35C DS3R lapon 2.00 van neki engedélyezve,minél kisebb volt,annál kisebb hőtermelés ugye???
Mert igy is megy stabilan 3.0 GHz-en,sőt fölötte is. -
proci985
MODERÁTOR
-
-
Benhill
senior tag
Ez valoban ennyit segit, vagy csak kamu? Azon gondolkozok megcsinalom, mert azt en Q6600-om nagyon melegedos fajta.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
szivesen
ha bármilyen kérdés van, mondd csak nyugodtan.LLC a Loadline calibration. ez csökkenti a drop mértékét.
a drop az, amikor az ember (vagy a lap) a biosban beállít egy adott feszültséget, üresen ez kisebb, terhelve pedig még kisebb lesz. pl a Te esetedben 1.35höz tartozik 1.27-28as Vidle és 1.23mas Vload érték. a drop amiatt van, mert hirtelen terhelésváltás hatására a fogyasztás hirtelen nagyon megugorhat/lecsökkenhet, emiatt pedig a feszültségen egy pillanatyni tüske keletkezhet. tehát, idle 1.28 és load 1.23 között megeshet egy 1.35ös pillanatyni tüske, nagyon rövid ideig. a drop a túl nagy tüske kivédésére van, tehát bármi történjen, a Biosban megadott értéket a lap nem fogja túllépni. alapvetően minél nagyobb a fesz, annál nagyobb szokott lenni a drop.
ez egyfajta biztonsági megoldás, a pillanatnyi túlfesz egyébként degradálhatná vagy akár ad absurdum ki is nyíhatná a procit.
node, van az LLC, ami csökkenti a drop mértékét. ebben az a jó, hogy ha nagyot ejt a lap, akkor üresben jóval magasabb lesz a feszültség mint terhelve (főleg, ha a lap egyszerre nem tud túlhajtani és C1E/E1STt, bár folyamatos 10% körüli terhelésnél is bosszantó lehet), ami meg nem tesz jót a fogyasztásnak és a hőtermelésnek. ez jó, mert az idle és load fesz között kisebb lesz a különbség és rossz, mert innentől nem lehet tudni, hogy mekkora is lesz az a maximális tüske (függ attól is, hogy a lap mennyire van jól felépítve).
ami miatt nem érdemes használni: ha a lap jó és alapból se ejt, akkor a Vload és Vidle között különbség nem nagyon lesz, viszont ettől még a tüske mértéke valamekkora lesz / jobban terhelheti az alkatrészeket (megvalósításfüggő a dolog). ha meg nagyot ejt, akkor magas feszültség mellett még nagyobb tüske lesz az eredmény, az pedig veszélyes. ugyanígy, alacsonyabb feszültségnél a drop is kisebb, tehát értelme megint nincs, magas feszültség mellett meg... nos a specifikáció szerint 1.55 a max, azt meg jó, ha biztosan nem lépi túl semmilyen körülmények között a proci. a pillanatyni túlfesz is veszélyes, főleg ha nagy a hirtelen fogyasztásbeli ugrás (pl elindul/leáll a prime egyszerre az összes magon).
amire még érdemes ennek kapcsán ügyelni, hogy a lapok feszérzékelője se teljesen pontos. például a p35ds4nél 0.008/0.016os lépcsőket érzékel a lap (legalábbis a kiírt értékek alapján), emiatt nálam előfordult, hogy terhelés alatt 1.184 és 1.200 között ugrált a feszültség (valószínűleg a kettő között lehetett). bizonyos lapoknál emiatt fordulhat elő, hogy az ember rárak akár két-három lépcsőnyi feszt a Biosban, aztán nem történik semmi, a következőre meg hirtelen meglódul a fesz.
az általános vélemény q66osoknál, hogy az LLCt hagyni kell kikapcsolt állapotban, nincs annyi előnye, mint amennyire veszélyes lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
próbálkozni lehet

na, úgy az 1.38-1.45 se hangzik annyira veszélyesen (1.50 esetén max annyit kaphatott).
1.23mas stabil érték 3.1re reális (nem bajnok, de nem is kiugróan magas). több fesszel szerintem mennie kellene tovább is, amire viszont vigyázz, az egyrészt, hogy minden feszt állíts manuális +0 / defaultra (bár GMCHnak/FSBnek lehet kelleni fog +0.1 a négymagosság/4 memkit miatt), másrészt meg a lap VRMjeit/fetjeit is tapogasd meg, hogy nem e melegszenek túlzottan, ds3mak a hűtés hiánya miatt a 140W fölötti tartományt nem szeretik (ha a lap is vizezve van, akkor ez persze tárgytalan). de, EP a lap, szóval prime közben a DES utilityvel tudod monitorozni a pillanatyni fogyasztását a procinak (ami egy nagyon jó dolog, pl villanyszámlát illetve teljesítmény/W rációt remekül lehet optimalizálni).
fetekkel esetleg olyat lehet csinálni, hogy egy ventit föléjük lehet rakni, az a plussz szellőzés víznél jöl jön.
a tápnak elégnek kell lennie, víznek megintcsak, lap lesz a szűk keresztmetszet. 3.4-3.5höz szerintem már kelleni fog 1.48-1.50 körüli fesz Biosból, ha a fetek bírják az még tolerálható (rendes hűtés mellett 1.55az abszolút maximum, amit Biosból szabad engedni, természetesen kikapcsolt LLCvel).
szóval próbálgass egy picit szvsz, feteket meg fogyasztást sűrűn nézegetve (és nem elsősorban a konnektoros mérés a lényeg, hanem a lap mérése... a konnektor remek ellenőrizni a lap értékeit, de csak a proc fogyasztását nem tudja mérni), mennie kéne ennek jobban is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
az a 327W prime alatt volt? (tehát vidkari nélkül). mert az lehet nem tett jót a lapnak egy évig a nagy fesszel kombinálva.
DS3mak meg alapból se szeretik a 140W fölötti terhelést, melegszenek nagyon.
ja. 1.50 a biosban volt állítva gondolom. 1.35ös biosra mennyit kap a gyakorlatban? mert ha olyan 1.23 körül, akkor az úgy normális, ha 3.2őn már nem stabil.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. 24/7re ez alkalmatlan (főleg a jelenlegi inkább halk mint erős setuppal, kéne mégegy 2000res venti és a 2800ast szabályozó nélkül be nem rakom folyamatosan, viszont annyi pénzem most nincs, meg értelme se lenne sok), tesztnek tökéletes volt. viszont, lehet mellérakom a UltraKazenak a 2800as Papstot megnézni együtt mit tudnak.

. mind a hűtő, mind a proci remek.

!patchet felraktam hozzá..erre van vmi 5leted?win 7et használok 32 bites változatot.