- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
en anno amikor felporkoltem biosba "csak" 1.50re, prime nelkul, mar 64-68fokok alapon a magok, es egy mugen2-vel. Nem tudom neked hogy lehettek csak annyi fokosak fel ora utan
nalam most 3.3ghz, biosban 1.35V(vid: 1.2V) es alapon coretempben a magok 55-58°C, everestben viszont 10fokkal kevesebb. ettol az ertektol mondjuk kiakadok egy kicsit hogy egy 11k-s huto erre kepes.
-
proci985
MODERÁTOR
próbáltál feszt emelni? biosban olyan 1.500et lehet neki adni, tesztelni esetleg többet is (kizárólag 1.55ig). biosból 1.55nél többet még tesztre is szigorúan tilos adni.
magas VID azért jó, mert azok általában nem melegednek annyira (főleg ha B3mas).
szóval még pici feszt adhatsz neki, de csak nagyon óvatosan, és különösen ügyelj a hőfokokra. táp, lap és a hűtő is már eléggé a határán kell, hogy legyen ilyen feszeknél.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
IBT/prime vagy windowsolás közben indul úja a gép?
kékhalál általában proci/mem/lap, néha videokártya.
ami miatt lehet:
- mem kevés feszt kap (kb kizárható)
- proc kevés feszt kap: a mennyin stabil görbe nem lináris, lehet csak 1.45ön lesz stabil
- NB/FSB kevés feszt kap: általában ilyenkor egy szál szokott rontani, de nagyon gyorsan blenddel/IBT extremevel pillanatok alatt szűrhető
- túlmelegedik az alaplap: fetek mennyire melegek?
- táp nagyobbat droppol az új videokártya nagyobb fogyasztása miatt, tehát én a 3.2es beálljtott értéket is újramérném miközben megy a furmark.mennyire melegszenek a részegységek?
ja igen, az e2180, az egy más világ.
-
DNS_65
senior tag
Szia,
Én meg azon töprengek, hogy érdemes-e egy E8400-at egy alacsonyabb órajelű Q-ra cserélni
Többszálúsított játékban (BFBC2) hány mhz-et kompenzálna a +2 mag?Amiket tudnék most szerezni: Q6600 23k, Q8300 28k, Q9400 40k (ez mind uj 1év garral, hosszabb időre ugysem tervezném ezt az up/downgrade-t, akkor ugyis komplett gépcsere lesz, na de addig is +jön a bulldozer meg sandy)
Érdemes egyáltalán ilyesmiben gondolkodni?
Valaki pls szakértse meg
-
Qru
MODERÁTOR
430 az még egész jó, enyém anno 420-nál többet nem ment.
DS3-ban meg valószínűleg a gyenge proc tápellátás miatt nem megy jobban. Egy DQ6-ban 450 meg lenne szvsz de csak ezért nem érdemes deszkát cserélned. Különben is 9x430 mire nem elég ma még rekordkísérleten kívül?mod:
Cthulhu Dawn: Gratula, szép eredmény!
-
Qru
MODERÁTOR
Ha 9x390-nél nem merted terhelni a hűtőd miatt, akkor hogy akarod 8x450-nél meghűteni?
Apróbb lépésekben kéne haladnod ahogy javasolta a kolléga. Anno nekem is így volt, hogy 9x390-nél többet nem ment csak miután tápot cseréltem. Viszont ha rendes tápod van, csak emiatt nem érdemes tápot cserélned szvsz.
-
DonMedve
addikt
A lap az biztos menne!Vagy a proc.,vagy a memóriád gyenge!Memóriád milyen van,és azt mire állitod?Ööö most nézem a memóriád birja!Próbáld meg 8-as szorzóval.Azt jobban szereti!Az alaplapon meg a cuccoknak +0,2V-ál többet ne nagyon adj szerintem,legalábbis én nem szoktam.Még a 3,6GHz-hez is elég volt az északi hidnak +0,2,mostani gépembe 3,5-ön csak +0,1-et adtam neki!
-
Speed®
titán
Nekem HX450em van (konfig adatlapon), alig melegszik és totál csendben van. 250W körüli fogyasztással számolok terhelten, ezt meg röhögve bírja..
Mivel a VX450 ugyanez, nem hinném, hogy különösebben zavarba tudod majd hozni a Q6600al. Annyival nem kajál többet, bár feszfüggő ugye.
Jó lehet még tápként az AC Fusion 550R is, nekem szimpatikus, ára is okés.
De ez már inkább tápajánlós kérdés.. -
Qru
MODERÁTOR
Igazából mind a kettő nagyon jó táp, tehát egyikkel sem fogsz mellé. Lényegében úgy tudnám összefoglalni, hogy az egyik erősebb (VX450) a másik pedig tartósabb (Enermax).
VX450 előnye, hogy egyben van a 12V-os ága így Q tuningra a legideálisabb (ezért vettem én is Corsair tápot anno). Tehát egy 450-es VX kb annyit tud 12V-on mint egy bontott ágas 550-es Chiftec vagy Enermax táp. Már pedig a vga meg a proci, ODD, HDD is a 12V-os ágat szívja.
Enermax előnye a végtelen csendesség mellett a normális venti vezérlés. A Corsair 6-8 év után hajlamos megfőzi magát (mert nem pörög fel a venti hogy halk maradjon viszont ezért nagyon melegszik és a kondik hamarabb kiszáradnak), az Enermax meg nem.
A döntés a tiéd, de mind a kettő elég 3,6GHz-hez lazán igazából.
mod:
m3ss: Úgy érted mennyi áramot zabál a géped terhelve? Szotfveres mérések csak durva becslések, konektorors fogyasztásmérő a tuti. De egy húzott Q6600 benyelt 130W-ot simán az igaz. Ezért kell hozzá biika hűtő és táp. Mert ezt nagy energia mennyiséget adina kell a tápnak stabilan és ugyanezen árammenyiség által keltet hőt hatékonyan el is kell vezetni.
-
Qru
MODERÁTOR
Corsair VX450 vagy ha moduláris kell akkor HX450. Bőven elég lesz a teljesítménye évekig és biztonságos, megbízható csendes táp. Arról nem is beszélve, hogy ár/érték arányban a legjobb ahogy néztem a listát.
mod:
darky@: Igen a Q6600 miatt nőtt meg a drop-od, mert nagyon nagy az áramigénye, jóval nagyobb terhelést kap a lap mint egy kétmagos proci esetén. Tuningban is ezért hasal el sokkal hamarabb mint két magos procival. Ha nem használsz olyan progikat amik profitál 2-nél töb magból akkor érdemesebb lenne E8000-et venned.
Tápod jó, azzal nincs gond, a hűtésed gyenge, a 80fok a felső határa az ajánlott max hőfoknak. Ne is forszírozd tovább ezzel a hűtővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest