Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bangyee
üzenetére
De nem 24/7-be
A hűtést meg úgy képzeld el,hogy a billentyűzetet sózzák nehogy a print screen gombról lecsússzon az újja az usernek(persze ami már lefagyott úgy mint a windows
Komolyra fordítva a hűtés a teraszon történik és 0°C alatt,persze hogy könnyű 50°C alatt maradni
-
Bagira01
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Találtam 9x400-as képet, de mondjuk ilyen hőfokon nem csoda eredmény

-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Q6600-as procit.Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani tápommal meddig tudom biztonságosan húzni, és hogy mennyi a legmagasabb hőfok, ameddig még el lehet menni(most prime alatt 60-63 fok átlagosan)?Most 8x400 MHz-en megy terhelés alatt 1,328-1,330V-on (1,4125V BIOS, VID 1,3250).
ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET! -
Samanbacsii
őstag
Elnézést, az én cuccomból indultam ki. De 1.4re feszelt 3600 vagy fölé húzott B3-at szerintem nem lehet alapfordulatokkal kordában tartani, úgy gondolom.
Más: Ha vki azt mondja : stabil a gépem, hozzá kéne tennie mivel és mennyi ideig tesztelte, úgy pontos az állítása.
Én is fél-egy órákat futtattam a gépem prime95-el, nem jelzett hibát és már csűrtem is feljebb feszeket meg a hertzeket...de alkalmazások alatt néha újraindulgatott. Ekkor kezdtem éjszakákat futtatni és már alacsonyabb beállításoknál jelentkeztek a hibák igaz 3-4 óra után. Tehát, minimum addig fusson ameddig használod terhelés alatt... ha 2-3 órát játszol akkor addig, ha dolgozol, renderelsz akkor egy nap...

-
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Csak azt szeretném megkérdezni ,hogy menyi az a max feszültség ami még nem csökkenti drasztikusan egy Q6600 proci élettartalmát?
Előre is kösz! -
AtHoS
nagyúr
válasz
joshua7
üzenetére
Bangyee
Na most lekaptam a ház oldalát és megfogdostam a procchűtő bordáját. Mit mondjak, hidegnek éreztem. Először a tetejét fogtam meg aztán az alsó részen is tapiskoltam, de ott is hideg volt. Megfogtam a levett ház oldallapot is. Az méghidegebb volt.joshua7
Az Everest-et szándékosan említettem meg, mert pár hsz-al előbb volt rá egy megjegyzés SymbianOS-től
Gondolom a korrekciót most már magadtól is el tudod végezni -
Bagira01
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Nahát én olyat nem fogok az biztos úh primeolsába megelőzöl az biztos. Most így fut a prime
(futott 17 percnél hibázott
) Quad-ot tesztelni anyagi csőd
Nekem 3dmark06 cpu teszt van hideg levegős 1,496v-on a 4,2Ghz 
-
WiZARD
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
igen, 24órás prime alapján jelentettem ki, hogy 1.36V-n 3,8 ghz 24/7 stabil...
(és 3,6 ghz 1,264v is szintén 24 órás prime volt)
ha van még képem róla, akkor majd berakom...használni szeretem a gépem, így mindig minimum 24h prime ment, ahhoz hogy valamire azt mondjam stabil. nem is volt sose gondom vele.
viszont megnéztem, nincs már meg csomó régi scrshot.
csak 4.2 ghz pi/cinebench képet találtam (1,536V)
-
Bagira01
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Ez nagyon dva 9x422Mhz-en 1,328v-al 140w
Mennyit ehet ez annak aki mondjuk 1,5v-on használja 3,6Ghz-en 24/7 
-
válasz
Bagira01
üzenetére
Miért van a gép? h fűtsön!
Villamos energiából, hő energiát állít elő!
Kinek többet kinek kevesebbet, nekem képes annyit, hogy valamikor elzásom a radiátort mert a kett őegyütt nyári meleget varázsol a kicsi szobámba. Nyáron ez 34 vagy e feletti hőfokot jelent, de 30 alatt ritkán van. -
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
-
Bagira01
veterán
Hát srácok beszarok ettől az ep45-ud3r-től. Abitba 1,325v biosból volt load 1,28v ezzel szemben ebbe 1,23v
Abit a feszt szépen visszaveszi még tuningnál is ez baxik. Ezért az idle hőfokok 30 fok felett vannak abitba meg 26-28 mert 1,1Xv körülire leveszi a feszt ez meg idle 1,28v-on hagyja 
-
stratova
veterán
válasz
stratova
üzenetére
Tudna valaki esetleg az előző hsz-emben felsorolt lapok bármelyikéhez hozzászólni tunning és tartósság szempontjából?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
"Ha léggel csinálnám akkor olyan hőcsöves tornyokat tennék rá, ventivel. + füldugók"
Nanana! Azért mert "hangosabb" a vizes hűtésnél még nem kell egyből füldugók után kapkodni. Nálam a procchűtő a legcsendesebb a gépben 1000rpm-en üzemel a venti. Ha lerakom a Zafír4830 ventijét passzívba, akkor is alig érzékelhető füllel, hogy megy a venti rajta. Tudom a zaj mindig relatív, de a füldugókat erős túlzásnak érzem.
Persze, ha nekem is vizem lenne lehet más véleményen lennék

Amúgy ezt érdemes kicsit megnézni léghűtő ügyben. 3k-tól már lehet beszerezni őket típustól függően. A gyári hűtőhöz képest mérföldes ugrás hűtőteljesítményben és szvsz. csendességben is.
Mod:
A fenti hűtő (Noctua NH-U12) 1000rpm körüli ventivel IDLE-ben Everest alapján a következő hőfokon tudja tartani egy Q6600-at 1600MHz-en: CPU 25ºC, magok 21/20/20/22 ºC2perc winrar után 2400MHz-en, ami kb. 85%-ra terheli a magokat CPU 33ºC, magok 29/29/29/29 ºC
Egész tűrhető teljesítmény, és kb 20-21 ºC-van a szobában
-
Samanbacsii
őstag
Szia!
A helyzet az, hogy léggel még nem tuningoltam de ránézésre nem ölnék bele pénzt. A többiekkel egyet értve hagyd az eredetit. Ha léggel csinálnám akkor olyan hőcsöves tornyokat tennék rá, ventivel. + füldugók. (nálam ezért lett víz) Azt hiszem az ASUSnak is van.
Vannak itt profi "szelesek" is biztosan segítenek. -
Dops
tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Szerintetek egy ilyen hutő elég lesz? a boltba mondták hogy igen...
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=43504097&pnr=10001&foto=1

-
Samanbacsii
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Azért gondolom hűvösebbnek mert azon keresztül hűtöm a magokat (ill. az egész cpu-t). Furcsának tartom, hogy a magok termelik a hőt, azokat lezárják a kupakkal (közöttük van vmi hővezteő anyag) és sikerül úgy lehűtenem a magokat a kupakon át, hogy az melegebb marad mint a hűtendő belsőrész? Már amennyiben helyes az okoskodásom...
Szerintem a magok légmentesen le vannak zárva. (Mikor políroztam tiszta víz volt a proci és végén a kád fölött zuhanyoztam le
Ha lenne rés a magokig akkor már kampó lenne...) Nem lehet bejutni anélkül ne vennénk le a kupakot. A kis résen (szerintem) még mindig csak a kupakot mérted és nem a CPU "közepén" levő magok melegét ezért egyezett a két hőmérséklet.

Most néztem a blogod, látom polírban otthon vagy.
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Pontosan, a kupak hogy lehetne hűvösebb mint a magok? Csináltam egy apró kis trükköt. Vettem hőérzékelőt, egy kis vékony szenzor, odaraktam a kupakhoz, tudod van egy kis rés a kupaknak egy pontján. Oda becsúsztattam amennyire lehet. És h az ott mért hőmérséklet kb mivel volt egyenlő? A kupakéval!

-
Samanbacsii
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Érteni vélem...
A Realtemp Tjmax 85 volt eredetileg és annak állítgatása közben jöttem rá, hogyan számol. DE! A CPU milyen értéket mutat az Everestben? A kupakét, nem? Akkor miért magasabb a kupak hője mint a magoké? A HW monitoron ez jó lenne... ott legalább magasabbak a magok a kupaknál... csak túl magasnak tartom az eddigi tapasztalatom alapján az értékeket. (teljesen jobbra görgetés) -
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Nem nem! Sokáig kellene írnom mivel mi a baj és mit álítgass, inkább nézz rá erre + vedd bele a programok közötti kis mintavételi idő eltérést +, hogy nem egyforma Tj.Max-ra álltak be maguktól és rájössz h az igazság nálam van. a G0-ás q6600-nak 90 vagy 100 fok a tj max, attól függ hol nézed, everest alatt 90, ez sztem azért van mert az intel új tj max értékeket adott meg és az everest már ez szerint dolgozik, ez előtt 100 volt ez a szám, e szerint dolgozik a real temp és a core temp, én utóbbiknakk hiszek, mert ha 90-re rakom akkor tudok olyat is h szobahőfok alatt megy a cpu, ami elég érdekes. tudom h zavaros volt sorry
[link]
Még valami, vedd bele, hogy épp fűt a radiátor alig egy méterre a gépemtől!
-
Samanbacsii
őstag
Ennyi hőmérséklet uralkodik a gépben...

Elnézést, amatőr feltöltés, túl nagy lett... következőnél igyekszem jobban.
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Ezt én zavartam meg !
[link] -
Dops
tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Hello!
Van egy q6600 as procim de csak 1,6 ghz en mukszik megnéztem cpu z vel.
Ez miért van?? valaki segitsen!
Nemértek annyira hozzá
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Prt Scr lenyomásakor vágólapra kerül a képernyő, ezt utána csak be kell illeszteni paintbe vagy más képszerkibe. Ennyi az egész, egyszer a teknősöm a billentyűzeten mászkálva véletlenül hajtott végre egy ilyen manővert wordben.

-
Samanbacsii
őstag
...és hogyan lehet, hogy az EVEREST ultimate-ben a CPU 3-5 fokkal hidegebb mint a magok?

-
Samanbacsii
őstag
Köszönöm a segítséget printscreen ügyben de vmi gyíja van a gépnek mert lenyomáskor villan a kurzor de nem jelenik meg semmi és az ismertebb folderekben sem találok semmit. Ezen téma felvetése rendkívül kellemetlen számomra és mindenkitől elnézést!
Más: Létezhet, hogy a MCH 0,5v emelése megzavarja a hőmérést? 18 fokos szobában átlag 20 fokos maghőt mutat 2138Ghz-n (Eist bekapcs.) 1,328v (CPUz) -on. Emelés előtt minden rendben volt...
Esetleg tudja vki, hogy mennyi a Q6600 B3nak a Tj.Max-? RealTemp2.9 és CoreTemp0.99.4 mást mutat alapból. Passzív vízem van - igaz elég hatékony, de ennyire?
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01
üzenetére
"Pénteken úgy néz ki hozom a gb ep45-ud3r-t úh le tudok menni vid alá is és nem kell félnem h a lap nem bírja"
Na végül találtál használtan, vagy újonnan vetted?
Én még kutatom az ud3p-t, de lehet bolti lesz belőle 40ért.
Illetve ajánlottak itt használtba egy ep45 ds3p-t, de nem tudom, hogy az biztonsággal ki tudná -é hajtani a 3,6-ot vagy neadjisten 3,8-at procból. 
-
stratova
veterán
Sajnos az alábbi lapok közül szinte egyet sem leltem a keresővel (de lehet, hogy ez user error) szerintetek melyik lenne leginkább alkalmas egy Q6600 alá?
Mindegyik IGP-s RAID-es lap (ez feltétel).Asus
P5E-V HDMI 29 562 Ft A4Team 29.796Ft Ipon
P5E-VM HDMI 26 100 Ft Alien 30.422Ft Ipon
P5Q-EM 29 900 Ft ReadyComputer 35.061Ft Ipon
P5N7A-VM 31 412 Ft BeCoolPc 31 990Ft IponGigabyte
GA-E7AUM-DS2H 35.776 Ft Ipon
GA-Q35M-S2 33.562 Ft Pc webshop 25.415 Ft Ipon
GA-EQ45M-S2 28.620 Ft Ipon
GA-EG45M-DS2H 28.525 Ft Pc webshopMSI
P7NGM-Digital 29.928 Ft ipon
G43M2 27 510 Ft Red Tower
G45M Digital 32.942 Ft IponIntel (ez inkább csak a teljesség kedvéért mivel zömmel OEM lapok)
DQ35JO 30 505 Ft Aqua
DQ35MPE 29.508 Ft Ipon
DQ45CB 30.699 Ft Ipon
DG45ID 28.404 Ft Ipon
DG45FC 27 245 Ft Aqua -
válasz
Samanbacsii
üzenetére
megnyomni a printscreen gombot, beilleszteni paintbe, menteni jpg-be vagy png-be.
Ennyi
-
South Velen
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Billentyűzet kitisztítása could be a solution.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Miért nem megy a prscrn?
-
Samanbacsii
őstag
Estét!
Hogyan lehet a legegyszerűbben képet csinálni a desktopról?
Print screen nem megy...
Van négy féle hőmérő proggi de mind mást mutat.
Real Temp, CoreTemp, EverestUltimate, HWMonitor (na ez a leghülyébb...)
Melyiket szeressem? -
joshua7
veterán
Én úgy 2 hetente szánom rá magam hétvégenként, elvileg most is ilyen hétvége lesz. Remélem hideg lesz rendesen.

-
válasz
Bagira01
üzenetére
Engem valahogy már nem hoz lázba ez a mennyit megy dolog.
Lusta vagyok én ahhoz, hogy kiköltözzek teraszra vagy hogy teliaggasam ventivel azért hogy épp 1 Mhz-el magasabb órajelen menjen mint xy emberé.
Ahogy nézegettem itt a régi eredményeimet, meg Wizard prockóját(elvileg az övé volt a legjobb) ez ami most nálam van úgy néz ki még azt is übereli
Azt azért ne felejtsd el hogy a westlake féle listán lévő eredménye kint történt vizzel, a minusz valahány fokban. 24/7-re neki is több kellett, és dq6-ban volt ez, amiben messze jobban ment ez a quad is ami nálam volt mint a premiumban. De HaRdCoRe kolléga is ezzel küszködött, mert 1 lapot se talált ami megközelítette volna a dq6-ot

-
Bagira01
veterán
Hajjaj, de kihaló félben van ez a topic
Quadosok itt a jó idő tessék tesztelni
Ahogy nézegettem itt a régi eredményeimet, meg Wizard prockóját(elvileg az övé volt a legjobb) ez ami most nálam van úgy néz ki még azt is übereli 
-
JONAS77
aktív tag
Lenne egy kérdésem felétek, az én procim egy Q6600-os. Máig nem sikerült felhuznom az FSB-t 333-ra, pedig gyárilag ez lehetséges, még tovább is. Ha pedig sikerül valahogy beállitanom, egy kis idő mulva lefagy, majd ujraindul a gépem, amit tutira beállitottam PRIME segitségével az 2700 MHz, ami beton biztos, de jó lenne tovább is csak félek, hogy valamit nagyon elállitok! Adjatok valamit tippet, köszi előre is.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
South Velen
üzenetére
Bocs elnéztem.
-
R1200GS
aktív tag
Milyen alaplapot javasoltok Q9550 alá? DDR2 ramok mennének bele egy videó kártyánál nem lenne benne több. Ha jól gondolom P45 chipkészlet volna a legjobb. Nem kell semmi extra, csak minél többet ki lehessen hozni a prociból.
-
-
Bagira01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Gran Turismo
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Szédületes tempót rejt a OneXPlayer 3 az 1-ben kézi PC-je
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A hűtésed és a tápod is szűk keresztmetszet lesz.

A hűtést meg úgy képzeld el,hogy a billentyűzetet sózzák nehogy a print screen gombról lecsússzon az újja az usernek(persze ami már lefagyott úgy mint a windows

De majd rákukkantok hátha megy, csak nem akarok feleslegesen áramot pocsékolni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)