Hirdetés
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01
üzenetére
EGO engine már procilimites. 3.0án néztem csak, 3.2re enyémnek nagoyn sok fesz kellett. multitaskolást mondjuk bírta, én képes voltam VMwaren ubuntut/xpt futtatni fejlesztői környezettel, miközben másik környezet futott 30 tabbal a host OSen. szoftverfejlesztést bírta elég jól még, szerintem arra még legalább egy évig nem lenne limitáló. persze, fordítás gyorsabb az i5-760amon, de legrosszabb esetben is kb 15 helyett 10secről beszélünk.
win7 x64 után xp x86 kényszerből érezhetően lassú volt, és nem csak azért, mert a 8gb memóriám felét se tudta megcímezni. két hét után örömmel váltottam vissza.
-
lbalog01
tag
Ha már így felpörgött egy kicsit az állóvíz
fordítsunk egyet a dolgon: nézzük meg a való életben mivel is szaladhatunk bele a kedvenc procink teljesítményének /természetesen szigorúan OC, mondjuk min 3,2Ghz/ a határába.
Szóval kéretik ide azon valós életből vett szituációk és progik listája ahol észrevettük, hogy bizony itt már feszül a proci és elkelne az upgrade
Nekem 1 jut eszembe, amit már írtam is: XP alatt családi videót kovertáltam DV-ről Pinneacle 14 HD-vel DVD-re és közben egy filmbe konvertáltam be a feliratot a Virtualdubbal, ez a háttérben és közben netezés, gondom még így sem volt, simán reagált mindenre azonnal a gép de az erőfforrásoknál láttam, hogy még egy film konvertálása már megfogná a procit
, persze lehet hogy csak nem jól optimalizált kodekkel kódoltam a vdubbal 
Win7nél pedig kicsitt jobban fellélegzik a kicsike, nekem úgy tűnik. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
na, akkor szerintem ne panaszkodj annyira, nem volt rossz a tied sem
.igazából az enyém is kb átlagos volt 3.6on, kb a procik fele futotta meg azt légen.
3ig viszont eléggé jól ment.
jah, vízzel egész jól lehet hűteni

-
Robi BALBOA
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Nekem a VID-em 1,2125v volt, ebből a lap csak 1,16v-ot adott a procinak ezen a feszen a 3,15ghz stabil volt, a legtöbb tesztben a 3,2ghz is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az alap órajelet már meg sem néztem, hogy milyen feszel viszi.
Nekem az X48-as lapomon a fet és chipset hütés is házi barkács volt a brutálabb fajtából, nem kellett félnem, hogy valamelyik elszál, meg a 3,6ghz-hez is csak +0,1v kellett a chipsetnek.
A procit vÍzzel hőtöttem, de nem polÍroztam meg, az lett volna a következő lépésem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
az még mindig elég jó, nekem 1.46 kellett 9x400hoz (1.52 BIOS). 63 fokos load dupla TY140el, polírozott procival és hűtővel, IFX14el (első, backplates revízió) és MX4el.
egy szerm 1600as ventivel ugyanitt 70 fok volt, UK2000rel 67. hűtés nélkül pedig énekeltek a p35-ds4en a fetek
polír nélkül gyári pasztával ez a tavaszi melegben volt 80+ is (aztán inkább kilőttem a meleg miatt).cserébe 3.0át vitte 1.200on, 60-65W körüli smallFFT loaddal. 2.4et meg 1.020on, passzívan is elvitte ott még a nem éppen erre kitalált IFX.
a hűtő ebben a formában akkoriban a légen elérhető maximumot jelentette, a 4000res deltákat leszámítva.
-
Robi BALBOA
őstag
Hát ti jól ki fogtátok gyerekek, én meg bosszankodtam, hogy csak ilyen 1,5v+-al tudom 3,8ghz-en stabilan tartani(ezért is csak 3,6ghz-en használtam), de 1,5v+-on 4ghz-en simán ment a windows, de a 4ghz-et már nem tudta stabilan, 1,6v fölé meg nem akartam menni.
-
lbalog01
tag
válasz
Laci2277
üzenetére
Hát srácok, valóban jobb a 70C mint a 80C DE régebben megnéztem normál használatban mennyire terhelôdik a proci: Nem volt olyan game ami 50%-ot hozott volna!! Web+mp3+email+office=3<>25! Pinneacle HD+Virtualdub x264kódolás együtt=60-80%
Szóval szintetikus teszten kívűl én NEM tudom 80C közelébe terhelni a procit. A 3.7 meg nekem szebb szám mint a 3.6
Valószínűleg így már 15 helyett csak 12 évet bírna a proci, de ezzel még együtt tudok élni
-
FFnF
csendes tag
válasz
Laci2277
üzenetére
Nekem 3,4 volt a csúcs, amin a win még betöltött, de ahhoz már 1,5 körül kért a proci és hűthetetlen is volt természetesen, szóval nem, akad bőven gyengébb is. Most 3,0-n megy 1,35 volttal, de így is 40 fok körül jár üresben és 58-60 körül terhelve, ami gyári hűtővel jó is lenne, de egy egy Corsair Hydro H60 van rajta

-
Laci2277
senior tag
válasz
Robi BALBOA
üzenetére
Igen, egy kicsit visszavenni a procit és a feszt is, mindjárt másként nézne ki. Amúgy nincs érdemi különbség a 3.7Ghz és a 3.6Ghz között, ráadásul az alacsonyabb órajel és a hozzá tartozó fesz jobban kímélné a procit és a lapot.
Amúgy mindenkinek sikerült ilyen fasza tuningos q6600-at kifognia?
Az enyémnek anno 1.38V(bios) kellett a 3.2Ghz-hez, ami nem egy bajnok valljuk be. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
Laci2277
üzenetére
Ami prime95-el 80fok és ITB-vel 90fok az game alatt max 65-70fok, ami már oké, de tényleg nem árt egy combosabb hütő, meg a fetek/chipset hőmérsékletére is kÍváncsi lennék Így 1,5v környékén, amúgy lehet jobban járna a kolléga ha csak 3,6ghz(8*450 vagy 9*400) hajtaná a procit, mert azt már lehet, hogy 1,4v körül is vinné, nekem 1,38v-on(valós, bioszban több volt adva, de a lap dropolt rendesen) ment 8*450-en.
-
lbalog01
tag
válasz
proci985
üzenetére
Még alul is van vencsi
/de az csak kánikulában van bekapcsolva/, a többit az ip35-pro szépen szabályozza, terheletlenül /normál használat/ alig van hangja a vencsiknek. De, hogy ne legyen teljesen off: a Hyper 212 ezek szerint az egyik legolcsóbb procihűtő ami elvisz egy OC Q6600-ot még 1,5V-on is
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01
üzenetére
uhh, az nem kevés. meglepő, hogy a Hyper212 milyen jól bírja.
fesz drop miatt kisebb.
VIDet pl a biosban is írja.
CM690em egyébként volt, szóval a "jó, de van jobb" tapasztalatból volt
. mondjuk nálad ezek szerint az összes slotban van venti, nálam csak négyben volt (felső kettőt blokkolta a CPUhűtő, meg oldalsót is a CPUhűtő fölött).jaja, 4890 fűt rendesen.
-
lbalog01
tag
válasz
proci985
üzenetére
nnna, megnéztem hogy mennyi feszt kap /rég nem jártam a biosban
/: 1,5075V van biosban beállítva a procnak, de sem a bios sem a windows nem jelez 1,45V-nál nagyobb feszt. Speckó most az everest 1,41-et ír.
Régen emlékszem, hogy volt valami benchmark ami kifagyot ha lentebb vettem. Talán az X2 Threat benchmark. De 1,475-ön prime és orthos stabil volt a gép, mivel azonban így sem melegszik túl, ezért itt hagytam, biztos ami biztos
.
A VID-et meg nemtom, 2éve volt a kezemben a proci utoljára, azóta húzza az igát a gépben
. A CM-690 azért meg van támogatva elöl 2, felül 2, és oldalt meg hátul 1-1 vencsivel 
Ami azért sem árt, mivel a HD 4890 sem egy langyos video kari, szóval a dolgozót nem kell fűteni
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01
üzenetére
kb az egyik legjobb q66 lehet nálad a topikból. mennyi a VIDje?
212plus kb a legkisebb borda, amivel érdemben neki lehet állni húzni a q66ot, ajánlott szint anno a víz, olcsóbban a TRUE volt. házszellőzés valamennyit javít, CM690 jó, de azért vannak jobbak (jellemzően a highend nagytornyok között). 80-82 fok nagyon jó, mennyi fesz kell hozzá?
-
lbalog01
tag
válasz
üzenetére
Nekem is ip35-pro (xe)-ben megy egy Q6600 3,7Ghzen egy Hyper 212-vel hűtve, igaz szellős házban /CM 690/, már legalább 2 éve. Az égvilágon semmi baja és szépen "eldöcög" még rajta bármi, csak VGA meg elegendő RAM kérdése akármelyik game is
.
Ettől függetlenül én sem ajánlom a fejlesztés következő lépcsőjének
, mivel egyértelmű zsákutca. Akinek ez van az még ráér kivárni a legideálisabb platformváltási időpontot, még nem kergeti az alulmotorizáltság 
Kb. 2-3 év és felhúzva is szűk keresztmetszet lesz a játékokban. Nyilván office-ra akármeddig jó, csak oda meg zabál
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
mickemoto
üzenetére
alapórajeles i5-760 kb 50%ot vert a 9x333on járó (25% tuning) q6600ra.
Askania01: vagy add el socket775öt amíg még van ára. c2q négymagosok eléggé túl vannak árazva, c2d 8x00 szintén. és igazából már egyik se minősül olyan túl gyorsnak, kétmagosok jelenleg már játszani sem elegek. 8600asok sem, szénnéhúzva sem. négymagosok határesetek. viszont árazós topikba benézve nevetségesek az árak, q6600 22-24, q9550 40+? előbbiért majdnem 2100 van újonnan, boltból, ami megeszi reggelire, utóbbiért meg 8120, vagy használtan egy 2500k, ami megint jóval erősebb.
-
Brumi˘
addikt
válasz
üzenetére
Én még nem láttam tönkre ment core 2 procit, és ha nincs folyamatosan agyon feszelve nem is megy tönkre. (példaképp ismerősnek 2007 aug. óta megy az e6400-asa 3,6ghz-en 1,45V-on) Szal én annyira nem félnék ettől. Előrelépés lesz a proci a magasabb órajel miatt, de az igazi előnye ott jön ki ahol 2nél több mag is használva van, vagy párhutamosan több dolggal terheled.
Szerk.: ha york procit akarsz venni akkor inkább a saját topicját ajánlom.
-
törölt tag
válasz
Brumi˘
üzenetére
Ahogy írtad Q8400-tól felfelé gondolkodok.
Mindjárt az elején nem tuningolnám, nem is nagyon értek hozzá (és nem ezen akarom elkezdeni
) másrészt az E7200-hoz képest jelentős teljesítmény növekedést várnék alap beállításokkal is 
A használt CPU-tól azért tartok egy kicsit, mert nem tudom milyen maradandó károsodás érhet egy processzort, folyamatos túlhajtás esetén
és nem akarok 3 hónap múlva meghibásodás miatt, mindent lecserélni:/ -
Brumi˘
addikt
válasz
üzenetére
Szia!
Boltba újat nem tudom lehet-e még venni, de felesleges is. Apróba találsz, de én ikább valami yorkfield-et ajánlanék. Q8400-tól felfelé. Kevesebbet fogyasztanak és kevésbé melegednek. A lapod és a hűtőd megfelelő hozzá, akár tuninghoz is. (feltéve ha elég friss bios van a lapon)
-
törölt tag
Sziasztok!
Quad processzort lehet még boltban, teljesen újonnan venni?
Egy abit ip35 pro lapban, coolermaster hyper tx3 hűtéssel megállná a helyét? Esetleg van némi esély a tuningolására?
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.
-
mickemoto
őstag
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki olyan tesztet linkelni amiből kiderül hogy egy q6600-as mit tud a mostani újabb középkategóriás processzorokhoz képest?(például i3-2100,i3-550)
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy B3-as Q6600-nál mennyi a még elfogadható hőfok? Jelenleg alapfeszen 3 Ghz-en jár, és olyan 30-35 fok körül van a hőfok, mikor nincs igénybevéve (internet, stb). Játék alatt (Mass Effect) olyan 56-58 fok volt eddig a max, amit a real temp rögzített. Ez még elfogadható, mehet így a proci?
-
Werkly
őstag
Tudom, hogy nem egészen ide illő kérdés de megkérdezném, hogy egy alapfeszen hajtott G0-ás Q6600-at mennyiért hírdethetnék meg körülbelül? Az én alaplapomban ami nem tuning lap (lásd adatlap) 3,15 GHz-en elindult! Feszemelés sosem volt! Köszi!
-
cajn
tag
Hali!
Érdekelne hogy egy MSI P45 platinum lapban mennyit menne a proci Freezer 7 hűtésel FSP Bluestorm II 500w táppal és egy HD5830 társaságában. -
proci985
MODERÁTOR
-
Werkly
őstag
Az adatlapomon lévő konfiggal nekem 2,90 GHz-ig elindul afölött nem. Természetesen auto beállítások mellett. Igaz én nem is akarom húzni! De a lapom lehet nem is bírná a 3 GHz-et?!

-
Werkly
őstag
DOS alól létezik valami CPU tesztelő program mint a Prime 95?
Kösz! -
proci985
MODERÁTOR
magasabb FSBhez (és alacsonyabb szorzóhoz) több fesz szokott kelleni. előny a magasabb fsb, bár az a alpot is jobban szokta terhelni.
szerintem tuningot addig ne erőltesd, amíg veszel egy normális tápot. FSP PNF350/400 már van olcsón apróban, bár igazából egy Corsair CX400 illetve FSP 500GLN/APN az elfogadható minimum q6600 alá.
-
FFnF
csendes tag
Laci2277, proci985! Köszönöm szépen a válaszokat!
Adok akkor extra hűtést a melegedő részeknek és egyelőre megelégszem a 3,2Ghz-el. A cél a 3,6 lett volna, de akkor előbb szerzek mellé egy jobb tápot.
Még egy kérdés: a Q6600-asnak ugye 9-es a max szorzója, mégis 8-assal számoltatok. Ha leveszem 9-ről 8-ra és az fsb-t emelem 356-ról 400-ra (ugye mindkét esetben 3,2Ghz), akkor alacsonyabb feszen is elmegy, illetve jelent ez valami előnyt?
-
proci985
MODERÁTOR
feszek biosból ennyik, vagy smallFFT alatt?
droppal együtt 3.2@1.35 még elfogadható érték lenne.
"mikor ez a proci akár 4,0Ghz-et is kivisz jó hűtéssel az olvasott tesztek alapján."
topikban talán két ilyen volt négy év alatt, mindkettő 60-80ezres (high end) vízzel hűtve. meg talán volt egy kompresszoros megoldás is. mindhárom proci válogatott darab volt, és tesztbeállításokkal.egy erősebb léghűtéssel kb a q6600ak fele elviszi a 3.6ot. a H60 tudásra nem minősül vízhűtésnek, kb a léghűtéses felsőkategóriában van, valahol a Hyper 212evo/AC13pro/Mugen2 szinten. a csúcsléghűtők elverik, egy Noctua D14től már kikap.
északi híd fölé rakj ventit. fetbordákat szintén ellenőrizd kézzel, lehet azok fölé is fog kelleni venti.
HKCvel örülj a 3.0ának. ezek a procik 3.6on 140-180W körül esznek (extremitásokat is figyelembe véve 120-220), annyival egy HKC kinyírható. egyébként lehet a táp is limitáló, 10 ampernél többet nem vagyok benne biztos, hogy az a táp egy ágon le tud adni, 120Wos fogyasztás meg ennél a procinál normális.
Laci2277: tuninggal kapcsolatban ebben a topikban is tudunk segíteni
. nem olvassuk sokan, de pár embernek nagyon régóta megvan a procija, tehát tapasztalat van bőven.1.38 3.2re 8x400on sajnos reális, nekem is annyi kell (bios 1.44). igaz nekem p35öm van, de az nem limitáló q6600nál.
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Nekem 1.325V(VID) q6600-am volt, ami alapon ment 3Ghz-et, a 3.2Ghz-hez(8x400) viszont már kellett neki 1.3875V, persze a ram visszaosztva és pci-e freki fixálva 100-ra. Igaz ezt x48-as lapban értem el, de a tiedben talán még jobban is menne. Amúgy bios1.55V adható neki maximum intel szerint. Azért nem megy mindegyik 4Ghz körül, sőt, ahhoz már kíváló proci szükséges, de a 3.4-3.6Ghz elérhető.
A tápod nem egy élet biztosítás ehhez a procihoz, húzva, feszelve igencsak megnő az étvágya.Inkább menj ebbe a topikba.

-
FFnF
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit megakadtam a tuningolás közben.
Egy Q6600-as procim van egy legalapabb Asus P5Q lappal és 4x2 giga 1066-os Kingston HyperX rammal.
Eddig léghűtővel ment a 2,4Ghz helyett 3,0Ghz-en, mert a levegős megoldás ennyit tudott elviselni. Nem olyan rég kaptam magamnak karácsonyra egy Corsair Hydro H60-ast, amivel jelentős hőmérséklet csökkenést értem el, így elkezdtem tovább emelgetni az órajelet, de sajnos elég sovány eredménnyel.
A 3,0Ghz-et 333Mhz-es FSB-vel és 1,35 volttal értem el. Már ez is ciki igazából, mert számos leírásban azt olvastam, hogy a 3,0Ghz-et még alapfeszen is elviszi a Q6600-as. Ami viszont nagyon gáz, hogy már 1,4125 volt kell a stabil működéshez 3204Mhz-en, tovább pedig nem tudtam úgy emelni, hogy stabil legyen (na meg tovább feszelni se igazán szeretném).
Mivel ez kifejezetten ezen típusú processzoroknak szentelt topic, ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy esetleg mit csinálok rosszul, vagy mire nem figyeltem oda? Illetve mi lehet az instabilitás oka, mikor ez a proci akár 4,0Ghz-et is kivisz jó hűtéssel az olvasott tesztek alapján.
Ami nekem feltűnt, hogy az északi híd baromi meleg, kézzel alig lehet megérinteni, vagyis olyan 70-80-90 fok körül lehet, és gondolkozom rajta, hogy valami hatékonyabb hűtés kellene rá. Ami még gond lehet, hogy egy elég olcsó HKC tápom van (sajnos nem volt jobbra pénzem, mikor kellett a táp).
-
sanyiboy
csendes tag
ahan értem,köszi szépen a tanácsot,amugy gondolom kicsit gyorsit a memoria olvasáson nem?
-
sanyiboy
csendes tag
van egy olyan lehetöség a biosba a memóriaálitásnál hogy:performanche enhached ha jolirtam le,és ennek van 3 változata,standard,turbó,és extrem ha joltudom,tud valaki erröl valamit hogy ha turbóra akarom álitani akkor csinál e valami kárt a rendszerben vagy van e ennek káros hatása?mert elvileg memória idözitéseket álitsa és azt olvastam hogy turbó modba gyorsabb lenne maga a rendszerem is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Manus01
üzenetére
A DS3 nem jó, mert bődületesen sokat droppol. ha tuningolni akarsz benne, adhatsz biosban vagy 1.4 voltot, hogy 1.31-et kapjon belőle, és menjen neked 333x9-en. Giga P35-ből DS4-et keress, 3 kategóriával jobb.
Vagy itt van 15-ért egy jó X38-as, megbízható eladótól: klikk -
ZozzHUN
addikt
válasz
Manus01
üzenetére
Vedd nyugodtan a P35öst, ha nem tervezel több kártyás rendszert építeni, max ha később el szeretnéd adni a lapot akkor érdemes X38at venni, mert valszeg jobb áron tudod értékesíteni
A 1.3v milyen VID mellett volt? És attól is függ, hogy milyen hűtő volt rajta, mert ha jól meg volt melengetve akkor lehet nem húzza már túl sokáig a proci. Elég régi széria már azért.
-
sanyiboy
csendes tag
"proci985"annyit segits már még légyszives,hogy amit irtál is a 4:1 arányt azt holtudom álitani,vagy is mit kell álitanom pontosan?
-
Manus01
aktív tag
Üdvözletem!
Hamarosan beszállok egy G0-s tuningos Q6600-al. Tuningos azt jelenti, hogy 1.3V-al 2éven keresztül ment 3.44Ghz-en egy P45 lapban egy ismerősnél csak behalt a lap. A procit 20k-ért átveszem tőle.
2variáció van alaplapra.
Gigabyte EP35-DS3 10k-ért vagy egy ASUS P5E.
Tuning lenne ugyebár a cél ezért írtam ide. Melyil lenne a jobb döntés? Ha a P35-ben is menne akkor nem áldoznék +pénzt az X38-ra mert így is elég szűkös a keretem.
-
sanyiboy
csendes tag
na srácok hát az a helyzet hogy jó lett a gépem,jelenleg is arról irok,megvettem a gigabyte alaplapot beleraktam minden és szuper lett!!lekentem faszául a procit pasztával,28-30 fokos,az asrock alaplapomat meg elteszem emlékbe

-
sanyiboy
csendes tag
tudod most jelenleg olyan helyen lakom ahol nincs ugy semmi ismerösöm aki keni vágja a témát és a fejemre hallgatok nah meg amit tanácsolt tegnap is a srác,táp,aztán alaplap,most kinéztem ezt az alaplapot:GIGABYTE GA-G41MT-S2PT,ez nekem böven elég lessz és semmi tuning ezek után!

-
sanyiboy
csendes tag
szia.hát az az igazság hogy nincs olyan ismerösöm akinél kitudom probálni,nézte egy jobban hozzáértö srác tegnap,és azt mondta hogy elöször a tápot cseréljem ki mindenképpen,mivel az az uj alaplaphoz is kell ugy is,utána meg ha ugy se jó akkor az alaplapot,nah most tápot azt vettem tegnap 500 wattosat de semmi,ugyan ugy csipog,ma meg megrendeltem a gigabyte alaplapot bizom benne hogy aztán már jo lessz,és abban is bizom hogy a procim az is jó,én szerintem az alaplap nembir annyi áramot felvenni vagy passz szerintem is tuti az alaplapom mehetett ki benne valami.
-
sanyiboy
csendes tag
én nem mondtam senkire se hogy hülye!és a másik meg az hogy nem sirok itten!csak probálom leirni hogy mi a baja az alaplapnak,tán ez is baj?szakembernek meg nemfogok fizetni jó pár ezreket csak azért hogy megmondja aztán hogy vegyek alaplapot vagy procit,de többet már nemirok ide se,mert ugy látom téged ez zavar,na hy.
-
sanyiboy
csendes tag
remélem nemszivom meg hogy megveszem a zsir uj alaplapot és aztán is csipog,akkor hülyét is kapok,igy is a táp meg most az alaplap vétel igy ünnepek után egész jó kis kiadás volt

-
sanyiboy
csendes tag
hali elszinezödés semmi hiba nincs a lapon,de szerintem tuti az ment ki!ha kiveszem a procit akkor nemcsipog!a 4 pines csati az meg tuti jó,hisz tegnap vettem bele zsir uj 500 eattos tápot!!ugy hogy most megyek és veszek egy gigabyte alaplapot abban jobban is bizom mint az asrockban!
-
sanyiboy
csendes tag
most az a nagy kérdés: alaplap vagy proci halt meg? :S
-
sanyiboy
csendes tag
sziasztok mindenkinek,nah megvettem a mai napon a tápegységet 500 wattos!! bele is tettem a gépbe indul minden de továbbra se nincsen kép és egyfolytában csipog leálás nélkül rövideket a végtelenségig!!esetleg valami ötlet még a tápegységen kivül?tervezek most venni már másik alaplapot,mert ebböl elegem van már és bizom benne hogy az alaplapom szált el :S
-
nyozo
aktív tag
na megoldódott a hőprobléma
kellet egy bios frissítés és most már 51c fok a maximum, terhelés nélkül valamelyik mag lemegy 15-14c fok-ra is
-
sanyiboy
csendes tag
a 4 pines csatit ami a procinak kell azt lehuztam akkor nemcsipog,meg nemtudom számit e valamit ha ninccs a lapba a proci akkorsem csipog még ennyit ide leirok,hát ha más nem lessz akkor tápot szerzek egy nagyobbat,és bizom benne hogy a procim meg a lapom az jó.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sanyiboy
üzenetére
"nemhinném hogy egy fsb-t ha 1600 ra álitok a lapon akkor kilövi a procit,ez nevetséges,azért ennyit birnia kell a lapnak is meg a procinak is."
olvass már vissza, hogy mit írtam a lapodról. hogy a gyártó abban az időben megtévesztette a fogyasztókat, a gyengébb lapjaik nem bírták a specifikációkat. valszeg az 1600as FSB is úgy nézett ki, hogy ha beleraksz elvileg támogatja a qx9770et. hiszen felismeri, a lábkiosztás kompatibilis, illetve ideig-óráig túl kell élnie a 130Wos fogyasztást.
namost: a q6600asoknál a fogyasztás szokott lenni a szűk. más szériáknál jön az fsb wall, vagy a fesz lesz sok, a q6600nál meg vagy az ember nem tudja behűteni, vagy a táp/lap nem bírja el az akár 150-200Wos fogyasztást. mert ó igen, annyit zabál 3.6on.
a "350"Wos noname tápok általában nem tudják leadni a névleges teljesítményüket, tehát lehet, hogy sikeresen túlterhelted, aztán annyi neki. q6600 alá kell egy minimum 400Wos, minőségi táp, ha 400as FSB a cél. 500as jobb. minőség kb a sirtec beles chieftec 500nál, az FSP 500GHNnél, illetve a Corsair 430/ Seasonic 430-IInél kezdődik. a 350es istentudjával meg a "420as" LC powerekkel annak kell örülni, hogy elindul és nagyobb terhelésre nem durran el.
jelzem: 400as FSBvel ez a proci melegszik annyira, hogy megsüljön (gyári hűtővel is, AC7proval is, melegebbeknél meg akár egy Mugen2/Ninja3al is). és fogyaszt annyit, hogy kinyírjon egy nem rendesen méretezett (min 6-8 fázis, fethűtéssel) lapot. és a 12-16A megintcsak azt jelenti, hogy egy noname tápot lazán le lehet vele égetni.
de ezt már kétszer leírtam, hogy ne húzd, mert a lapod egy rakás trágya (tuningra ez alá a proci alá, bármit is ír a manual), a tápodról, hűtésről meg még egy szó se esett.
próbálj szerezni egy pót tápot. meg nézd meg a 4pines csatit a foglalat mellett amivel a procit kell etetni, hogy rendben van e.
Icee: FSP PNF van 5k körül apróban, Sirtec szintén. azok se tökéletesek, de legalább a rájuk írt értékeket tudják, és van védelmük.
q6600 alá nem szabad noname tápot rakni, mert leég.
-
sanyiboy
csendes tag
hgát bizom benne hogy csak táp baja van neki,mondom a proci és a vga melegszik az üzemi hö megvan nekik tehát gondolom akkor azok csak jók,a memókat nemrég vettem kb 1 hete de ha azokat kiszedem,akkor a sipolás hosszura vált és 3 at sipól ha joltudom,ha a vgá t kiszedem ugyan ugy csipog rövideket,akkor csak táp lehet ajjj még az a legjobbik eset,a másik meg az hogy nemhinném hogy egy fsb-t ha 1600 ra álitok a lapon akkor kilövi a procit,ez nevetséges,azért ennyit birnia kell a lapnak is meg a procinak is.
-
sanyiboy
csendes tag
mindennek van üzemi melegedése kézzel megnéztem videokarinak procinak tuti!!tehát bizom benne hogy ezek jók!!!egyébként ha elszál a táp attól még ugyanugy beindul meg minden?mert ez is müxik ugyan ugy ahogy eddig is!
-
sanyiboy
csendes tag
még utolag annyit hogy akkor lehetséges hogy a procim és az alaplapom az jó?
-
sanyiboy
csendes tag
nah mindegy jobbat nemtudok én sem már:S de azért köszi minden tanácsot tippet,megvárom akkor még mit mond a szerelö,abban bizom hogy nem kell tán lapot meg procit vennem:S legalább akkor az egyik menjen már ki ha lehet:S
Új hozzászólás Aktív témák
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
fordítsunk egyet a dolgon: nézzük meg a való életben mivel is szaladhatunk bele a kedvenc procink teljesítményének /természetesen szigorúan OC, mondjuk min 3,2Ghz/ a határába.
, persze lehet hogy csak nem jól optimalizált kodekkel kódoltam a vdubbal 
.

/de az csak kánikulában van bekapcsolva/, a többit az ip35-pro szépen szabályozza, terheletlenül /normál használat/ alig van hangja a vencsiknek. De, hogy ne legyen teljesen off: a Hyper 212 ezek szerint az egyik legolcsóbb procihűtő ami elvisz egy OC Q6600-ot még 1,5V-on is
/: 1,5075V van biosban beállítva a procnak, de sem a bios sem a windows nem jelez 1,45V-nál nagyobb feszt. Speckó most az everest 1,41-et ír.
, mivel egyértelmű zsákutca. Akinek ez van az még ráér kivárni a legideálisabb platformváltási időpontot, még nem kergeti az alulmotorizáltság

én is úgy használtam anno, mivel extremben már nem állt fel a rendszer.