Hirdetés
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Már a 3,8 is?

Na de majd kiderül ha már összeállt a gép. Nagyon remélem, h most az egyszer nem lesz igazad. És valami véletlen folytán szerencsém lesz.Update: Azzal tisztában vagyok, h 2,4, de megpróbálom a lehetetlent.
Ebbe a lapba Q9xxx széria nem igazán jó, igaz? Ha jól emlékszem.Update2: Ha így van, akkor megelégszem a 3,6-tal.
-
Zoli1222
addikt
Laraxior jövő szerdán vagy csütörtökön meglesz a proci, gondoltam addig informálódom, h milyen bios kell hozzá, meg mit hogy kell beállítani. A cél 3,8g körülig, bár nagyon érdekelne, h mennyi lesz a teteje.
De gyors vagy!
És valóban a giga topikban lenne a helyünk.

-
Laraxior
titán
lehet inkább a Gigabyte P35 topikba kellene menni
de lássuk a kérdést 
-
Black-core
aktív tag
Köszi a segítséget.

-
válasz
Black-core
üzenetére
Hát figyeled a hirdetéseket és azt a procit kipróbálod a a saját lapodban is, mert elég nagy a szórás a konfigok között.

-
Black-core
aktív tag
Olyan szerencsére gondoltam hogy én is egy kiteszteltet vegyek

Mit tudok ezért tenni? -
válasz
Black-core
üzenetére
Ez nem szerencse, hanem proci kérdése. A mostani elég gyenge tuning terén, esetleg próbálkozz másikkal.
-
Black-core
aktív tag
És hogy lehetnék én is ilyen szerencsés mert egyre jobban érdekelne? Hát az nekem az álomhatár fölött van 3.5-öt 1.55 el értem el és csak játékoknál volt stabil. Intelburntest alatt 2 ms és kék halál!
-
slett27
addikt
válasz
Black-core
üzenetére
Ahogy mondod !
Nekem eladó lesz majd, de odaígértem egy fórumtársnak már.40-45k közötti áron lesz kb mert 1.225V VID-es 3,6GHz@1,296V-on. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Black-core
aktív tag
Mondjuk én nagyon szívesen benne lenék egy letesztelt q6600-ba is csak gondolom az ritkaság és drágább.?
-
slett27
addikt
válasz
Black-core
üzenetére
Nekem 3,7GHz-et sikerült Prime stabilan kihozni a Q9550-ből Gigabyte P35-DS4-ben.
Rááldozni kb 25-30e-et kellene. De akkor csak Q9400-ed lenne. Inkább 35k egy E0-ás Q9550.De ez már off, mert ez a Kentsfield totyik.

"Válasz" gombot kérlek használd !
-
Black-core
aktív tag
Köszi!
Mondjuk egy q9eshez nemkéne lapotcserélnem,jólenne ez?
Menyit kéne rááldozni? -
slett27
addikt
válasz
Black-core
üzenetére
Tapasztalataim szerint itt ellehet felejteni P5Q Pro-nál jobb lapokat, max +100MHz, annyit nem ér meg hogy lecseréled egy 8 fázisos lapot.
1. Beletörődsz.

2. Q6600 1,325 VID-es elad, vársz egy betesztelt Q6600-ra itt a PH!-n.
3. Q9550-ből P35-ben is kilehet hozni a 3,7-3,8GHz-et stabilan. Ez ugyan több pénz sokkal.Kell a 4 mag ? Mert ha a tuning a lényeg és játék akkor természetesen E8400.
-
Black-core
aktív tag
Hali
Olyan kérdésem lenne,hogy most egy P5Q Pro lapban van a Q6600 G0 VID:1.3250 procim.
A kérdésem az lenne hogy milyen alaplapot ajánlanátok tuningra? Mert ezzel 3.5ghz
1.55V kell neki adni és még nem is stabil.(tehát nekem nagyon nem jött be tuningra)
Hogy egy másik alaplapba ezzel a VID-el menyit birnék kihozni belöle,és hogy megérné e egyáltalán? Mert úgy csinálnám, hogy ezt a lapot eladnám és maximum 5-7ezret rádobnék.
Előre is köszi.Egyébként ahoz képest hogy a VID ilyen magas nem is melegszik annyira 3.3ghz 1.44V gyári hűtővel nem nagyon megy 65-70 C fölé pedig vettem neki külön hűtőt, de úgy látszik potyába mert ezzel se sikerült többet kihozni belőle
-
colin81
tag
Hali! melyik a jobb tuningolásra 6MB L2 Cache vagy 8-12MB L2 Cache
mert hallani hogy tuningra kevesebb Cache jobb
vagyis Q6700 vagy Q9400 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7
üzenetére
Igen, de ez kissé félre vezető lehet... A lényeg, hogy minden Q6600-nak (meg a többi Core-nak is) két VID-je van.
Az egyik az idle VID, ugye a prociban van eltárolva az is, hogy a lap mennyire vegye le a feszt C1E meg EIST bekapcsolásakor. Nos ez az idle VID ez 1,1V körül alakul.
A másik a load VID, vagyis alapórajelen terhelve mekkora feszt kapjon a proci.Így már könnyen értelmezhető, miért írta így a srác:
"...de alacsony vid fesze: 1,15V-1,2375 miatt..."Tehát idle VID: 1,15V, a load VID meg 1,2375V.
-
joshua7
veterán
Ez a VID létezhet?
-
DigitXT
félisten
válasz
Zoli1222
üzenetére
Ember, ne fárassz, van a halál fogalmi zavarban...

"Az alacsony VID-sek alacsony feszen jobban mennek mint a magasabb VID-esek, viszont egy bizonyos fesz fölölött az alacsony VID-esek nem lineáris gyorsulással reagálnak szemben a magasabb VID-esekkel."
Ezt értelmezd kérlek.

(De ne azt magyarázd meg, amit tudok.)Megpróbálom én: első körben nyilván azt írja le, hogy az alacsony VID-es proci alacsony feszen magasabb órajelet képes elérni, mint a magas VID-es ("jobban mennek"). Ez világos, kvázi triviális.
Viszont épp a folytatás, ami izgalmas...
Egy bizonyos fesz fölött ez nem igaz ("viszont egy bizonyos fesz fölölött" - sic!), mivel az alacsony VID-esnek már hiába emeled a feszt, akkor sem fog "jobban menni", tehát csak az adott "órajelplafont" tudod elérni (amit már valamilyen kisebb feszen is tudott), míg egy magasabb VID-es képes lehet ezen az adott órajelen túllépni, természetesen a megfelelően magas fesszel. (És persze csak akkor, ha le tudod hűteni.
)Szóval önmagában a fesztől még nem gyorsul sehova a proci, és nem reagál gyorsulással semmire: ha emeled az órajelet (növeled a sebességet), azt tekintheted gyorsulásnak az előző állapothoz képest. Szóval szerintem már értem, mit akart mondani Qru, azt viszont nem, hogy te mit hittél, hogy szerintem mit akart mondani.
Amit nem értettem, az az volt, hogy ugye nem azt mondja, hogy azonos órajelen az alacsony VID-es/magas VID-es gyorsabb-e a másiknál.
(Mert azt eléggé furcsának találtam volna, ezért is raktam: "
" smiley-t.)Btw. reagálni csak valamire lehet, az meg nem volt egyértelmű... De ha szerinted tökéletesen van megfogalmazva a mondat, és semmi gond nincs vele (és persze egyáltalán nem lehet félreérteni sem), akkor biztos én vagyok "helikopter", bocs, hogy beznéztem (sok idő után ismét) az én procimról is szóló témába...

-
Zoli1222
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Azt hittem, h csak viccelsz.
Arról van szó, h az alacsonyabb vid-es egy bizonyos mértékű tuningolásnál már több feszt igényel, mint egy nagyobb vid-es.
PL.: alacsony vid: 1,2 3,6G-hoz kell 1,5V
magas vid:1,34 3,6G-hoz kell 1,45V
Ez csak egy durva példa. Azaz alacsony vid-es nagyobb fesszel jobban fog melegedni.
Remélem világos volt.
De nyugodtan kijavíthat valaki, ha tévedek. Sőt kérem, h javítsatok.

-
Zoli1222
addikt
Nem akarom elkiabálni, de holnap lehet lesz proci. Ha megvan irány a bót cm hyper 212 aztán indul a mandula.
slett27 Gratulálok. + még yorkfield-es prockó. Mit csinálsz te, h ennyit elfogyasztasz?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222
üzenetére
3,6-ot mind megy kb, főleg egy P35 DQ6-ban. De nem biztos, hogy egy alacsony VID-essel jobban jársz. Amíg nem kell nagyobb feszt adnod addig ok. Az alacsony VID-sek alacsony feszen jobban mennek mint a magasabb VID-esek, viszont egy bizonyos fesz fölölött az alacsony VID-esek nem lineáris gyorsulással reagálnak szemben a magasabb VID-esekkel.
3,6 abszolút nem irreális, szóval alacsony VID-es is jöhet. Lehetőleg G0 steppinges legyen ne B3-as. -
Zoli1222
addikt
Melyik a legoptimálisabb Q6600 VID?
-
syC
addikt
válasz
zsolt1129
üzenetére
Zsír. És olyan elképzelhető, hogy rossz a hőszenzor? Csakmert újra megy a víz gépben P5K-E + Q6600 (dtek fiuzi v2 + quadtető) És alapon idle 21fok, 3.334-en prime alatt 57fok, 3.6on meg 75 fok, holott se a víz, se a blokk, semmi nem meleg, éppenhogy csak langyos. Ki érti ezt?

mod: everestnél 90

-
syC
addikt
Sziaztok!
Egy kérdés: Q6600-nak a tjmax-a 100 ?
-
Zoli1222
addikt
colin81: Nem lehet, h a táp a kevés?
Q6600-hoz melyik a legjobb alaplap, amivel 3,6-ig nyugodtan húzhatnám? És egy hyper 212 is elfér benne?
-
colin81
tag
Sziasztok!
Kérdésem:Q6700 van most 10*380/1.52v megy terhelve 55-61 fokos. Viszont nem bírom tovább húzni
mi lehet az oka végig próbáltam minden beállítást de nem megy
lehet hogy a magas fokok miat 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CHIPman
üzenetére
Erre nehéz válaszolni, hogy melyik a jobb. G0-ok általában jobbak mint a B3-ak. Alacsony VID-sek alacsony feszen jobban mennek mint a magasabb VID-esek, viszont egy bizonyos fesz fölölött az alacsony VID-esek nem lineáris gyorsulással reagálnak szemben a magasabb VID-esekkel. Itt a topikban a legszarabb Q6600-oknak pl 1,5V kell kb a 3,6GHz-hez. Ide már csúcskategóriás léghűtés kell különben nem tudod meghűteni.
Ja és persze a szerencse milyet fogsz ki.
Q6700 olyan szempontból jobb, hogy magasabb a szorzója, tehát kisebb eséllyel futsz FSB wall-ba. Viszont ugye az a hátránya, hogy magas szorzó és alacsony FSB mellett a QPB is alacsony marad és igazából a Core2 architektúránál az a szűk keresztmetszet, tehát a legjobb a minnél magsabb FSB.
-
booz
senior tag
hello urak mi a vélemény erröl az fpo-rol?
L740B271? KÖSZI -
Beowulf_78
addikt
válasz
CHIPman
üzenetére
Szted ezt ki fogja tudni neked megmondani hogy mennyivel rosszabb?
A tuning mindig is szerencse kérdése volt. A régiek közül jónak számított ami tudta a 3,6Ghz-et 1,3-1,36V között, és voltak rosszabbak amik 1,4V se tudták a 3,6Ghz-et. Most is így lehet, csak most kissebb az esélye hogy jót fogsz ki. -
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Akkor ott. A kérdés lényege nem az volt, hanem az, hogy mennyivel rosszabb a mai új procik tuningpotenciálja, mint a régieké.
-
-
Sziasztok. Hallottam, hogy a '08-as Q6600-ak nem mennek valami jól. Ez igaz? MEnnyit lehet kicsavarni 1.5V-on egy '08-asból és egy régebbiből?
szerk.: Q6700-zal is ez a helyzet? -
Dops
tag
Szerintetek egy AC Cooling Freezer 7 Pro hütővel meddig lehetne huzni egy q6600 at?
Most 3ghz en megy FSB 1333 Freki 1.2V
Segitsetek!!!! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
Azért az a Chifi sem egy hulladék. Delta beles az is, jó az csak nem túl korszerű. Ugyan ilyen tápot cseréltam Corsair TX-re ami Seasonic beles és csontra azonos feszeket adott.
Más kérdés, hogy ezek szoftveres mérések, tehát nem teljesen pontosak az tuti.Viszont örömmel látom, hogy a nagy teória itt is igazolódott: Egy bizonyos szint után aránytalanul többet kell fizetni a(z esetenként kevés) javulásért.
Nem tolsz fel pár képet a géped beléről?
-
proci985
MODERÁTOR
low légszállításos tapasztalat következik, avagy codegány ház vs q6600 alapú gép 5 vinyóval és 3870OCvel:
sikeresen beüzemeltem a gépet, immár a régi codegen házba. enyhén viccesen is néz ki a ház, minden lyukat beventiztem... 2x80x25+120x25 +tápon 2x80x25 + procon 92x25 (AC freezer pro7) + vgan 80x25 (TR HR03GT). táp egy 360as as chifi, a jó öreg ólmos verzió;> kicsit féltem tőle (12Vs ágon csak 200-220Wot tud 15A+17A kiosztással, tetejében ventik cserélve lettek), de úgy néz ki a feszt stabilan tartja. igen, a normál otthoni Cosmos + 10x120hoz képest légszállításban béka feneke alatt sincs (talán 200m3/h összesen megvan)... kábelmanagement természetesen ocsmány, ennyi hardverrel (5 vinyó, optikai, vnetik, átalakítók...) megoldhatatlan szépen.
biost nem piszkáltam (1.050 bios, load 1.008, érdekes módon a tápcserétől függetlenől semmit nem változott sem az idle sem a load fesz, pedig az FSPnek enyhén jobb a bele).
és akkor jöjjön a prime eredmény (az otthoni stabil beállítások továbbra is stimmelnek):
50 fok. hát, többre számítottam, az IFX14el a cosmosban kb 41-42 lenne hasonló szobahőmérséglet mellett (Codegen ház + ventik +AC megáll kevesebből, mint a másik gépen a két szabályozópanel vagy csak a CPUhűtő... ehhez képest). na azt hiszem lehet leszabályozgatni a ventiket... még a végén összejön a halk quad codegen házban című agymenés?bocsi a terjengősségért, de belőttem egy primeot, egy fánkkal, gpu 58 fokos (Cosmosban 70 volt, de ott passzivban ment), proci 52, tápból kellemesen langyos levegő jön ki, eszméletlen.
-
At-is
csendes tag
Helló
Q9400 em van és egy zalman cnps7700-cu al hütöm olyan 1700as fordulaton megy és olyan 45-50 c közöt mozog a proci höfoka (nem játék alatt)
ez jó neki?? vagy lehet hogy kéne rá vmi jobb hütö ha huzni is szetném
kösszi elöre is a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- Asztrofotózás
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Xbox Series X|S
- Asztalos klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de lássuk a kérdést
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mert hallani hogy tuningra kevesebb Cache jobb

Amit nem értettem, az az volt, hogy ugye nem azt mondja, hogy azonos órajelen az alacsony VID-es/magas VID-es gyorsabb-e a másiknál.
" smiley-t.)
ez tuti hogy táp?