Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti95
csendes tag
Hello!
A P5LD SE alaplap támogatja ezeket a Kentsfield cpu-kat? Mert asus oldalán van hozzá egy bioss frissítés, ami ezt írja: Support Quad Core Kentsfield cpus. Meg a cpu-upgrade.com-n is a támogatott cpu-k között ott van a QX6700. -
Zoli1222
addikt
válasz
Bagira01
üzenetére
Bocsánat, csak 73C(AC MX-2). (79C CM pasztával)
Most már mindegy, mert itt van a Ninja is. Ha ezzel is olyan meleg, de halkabb, már megérte nekem.
Nem tudom, h hol a hiba. Az easytune is és az everest is folyamatosan 830rpm-et írt, miközben hallottam, h a venti jóval gyorsabban forog terhelés közben. Ötlet?
-
d@minator
addikt
Ti mekkora órajelen használjátok a Q6600-ost léggel? A napi használat érdekel. Én 3,2GHz-en, TX2-vel, terhelve a fesz 1,28-1,29V, a VID-je:1,2875, G0-ás.
Azért érdekel, mert nagyobb frekin 3,4-3,6GHz a hőfok akár 85-90 fok. Szóval hűtőt kellene cserélni aztán lehet, hogy tápot is és nem biztos, hogy megéri a befektetést.
-
Zoli1222
addikt
válasz
Zoli1222
üzenetére
500x7 nem megy.
Visszarakja alapbeállításra. A memók időzítését nem variáltam túl a BIOS-ban. Az időzítéseket manual-ra állítottam, azon belül is 5-5-5-18-ra. De ekkor is visszaállt alapra.
Egyébként ez áll a RAM-on:
(matricán)KLEE88F-B8KU6 NNAS S/N: Z8L004901001
memókon: KKB8FNUXF-DXX-18A -
d@minator
addikt
vagytok.
-
abéla
senior tag
Hello hardvertársak!
Megkérdezném a mugen 2-höz adott paszta elég jó vagy mx-2 ajánlott itt is?
Sajna Hyper tx2 édeskevés már ide...B3
.(legfeljebb ventijét ráaplikálom pluszba a fémrobosszumra
)
üdv: abéla -
d@minator
addikt
Ha már a GTA 4-nél tartunk...kb. 20fps-sel megdobta a játékot a Q6600.
A textúrákat feljebb engedi tenni "high"-ra. Viszont így a grafika csúnyább lesz. Úgy rajzol ki mindent amikor megfordulsz vagy akár el is tűnik (4850/512-n). Gondolom elengedhetetlen egy 1GB-os VGA.
A Far Cry 2 szintén vagy +10fps esetleg több. -
dokee78
félisten
Erre varjatok gombot egy sráccal vitázom,Q6600-a van alapórajelen:
Ezeket írta:"A GTA 4 sem használja ki a 4 magot"
"Persze h nem hasznaja ki tejeen a 4 magot en ma csak tom ha nekem is meg volt.s inditotam egyszere 2 jatekot is a GTA-t meg az far cry2-t is s ment rendesen.s ebol ki derult h nem hasznaja ki a 4 magot,legalabis nalam ha ki hasznalna akko nem tutam volna mind a ketot futatni.amiket irnak nem mindig igazak a forumokkon nem csak erol a forumrol beszelek hanam masrol is"
[link] -
d@minator: Ne lepődj meg,mert mindenki más hőfokot mond.Erre konkrét adat nincs,mert hosszú távon károsodik a proci,amire statisztika nincsen.Nekem a videokarim gyárilag passzív és így megy fel 90 fokra néha.Akkor csak bírnia kell ezt a hőfokot

-
zsolt1129
addikt
válasz
dani3l
üzenetére
Igy bőven jó
Az a lényeg,hogy 80 fok alatt tudd tartani.Mondjuk 1.5v-ot már csak vizzel adnék neki. Ha viszont a későbbiek folyamán tervezed hűtő vásárlását,akkor én az alábbiakat ajánlom. Persze függ az anyagiaktól is.
TRUE 120 Extreme, Mugen2, Xigmatek HDT-S1283, vagy ha nem akarsz rá ennyit költeni,akkor CM Hyper 212. -
-
dani3l
őstag
mennyi fesz adható amúgy max a procinak? mondjuk 7x500-nál ha adok neki ~1.5 voltot az már sok, vagy még belefér?
próbálom megtalálni az optimális beállítást, hogy a ramokat is normális sebességen tudjam hajtani, de azért elégetni sem szeretném a kicsikét
-
d@minator
addikt
-
d@minator
addikt
Na csak megvettem...3400MHz-en Everest teszt stabil. Everest szerint fesz 1,4, terhelés alatt 1,39. Hőfokok: 82-80-80-79
Sajna 3500MHz-en újraindul a gép a teszt alatt...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Megcsináltam a tesztet: 2 mag VS 2 mag no meg persze 4 mag.

-
dani3l
őstag
válasz
grabber
üzenetére
hát most próbaképp átállítottam, a fesz maradt, de nem igazán volt stabil, majd még próbálgatom, csak már nem ilyen későn
ramok még talán mennének is 5-5-5-15 időzítésekkel 900MHz-en, 2.1 Volton, de mostmár nem erőltetem, majd az új ramokkal kisérletezek, úgyis úgy kell stabilnak lennie, nem így 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
d@minator
üzenetére
A procira csak egy ágat tudsz bekötni, ezért igenis nagyon sokat számít mennyi A tud leadni a 12V-os ágon. Q6600 tuningolva sokat eszik. Látod nálam is a Chifi 550-es 2 ágon tudott 18A, míg az egyesített ágas Corsair-el javult a tuning.
mod:
dani3l: Az nem sok, minnél magasabb annál jobb/gyorsabb. Bírni fogja, én is toltam 7-es szorzóval 450-es fsb-n és sima ügy volt.
-
dani3l
őstag
ha leveszem a szorzót 7-re a bus speedet meg fel 460-ra, akkor az órajel marad uyganannyi nagyjából, viszont az FSB 1600-ról 1840-re nő. nem sok az már? Elméletileg a lap 1333MHz-ig támogatja a aprocikat, gyakorlatilag az 1600-zal is simán megy, de nemtudom, nem lenne-e sok már az az 1800 neki.. grabber neked ez hogy van? Csak mert a 460-as bus speeddel tudnám 920-on járatni a ramokat, az meg szerintem elég is lenne.
vagy próbáljam meg aztán kiderül, ha nem jó?
-
Tigermaster
csendes tag
helló meg szépen 3ghz kösz a segitséget

-
válasz
Tigermaster
üzenetére
Szerintem adhatsz még feszt neki,de előtte indítsd el ezt a programot Prime a blend tesztre kattints és hagyd kb 1-2 órát.HA nem lesz egyik worker sem piros,akkor talán stabil a géped.Ilyenkor lehet csökkenteni a feszt egészen addig,amíg a prime teszt nem lesz piros.Ha piros egy kis plusz fesz és kész.
1-2 óra blend tesz sem jelenti azt,hogy stabil a gép.Ha egész napot menne,akkor talán kijelenthető,de azért érdemes valami komoly játékkal is tesztelni(GTA4)
Volt akinek 5 óra blend teszt után is stabil volt,de a játék elindítása után 5 perc múlva kékhalál![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dani3l
őstag
válasz
Tigermaster
üzenetére
Ha valami tesztprogit is rászabadítottál és stabil, akkor jó, ha nem, akkor tedd meg mert lehet kicsit komolyabb terhelésnél, pl játéknál újra fog indulni.
Meg szerintem a szorzót vedd kevesebbre, mondjuk 8-ra, a bus speed-et pedig 375-re, így marad a 3GHz- viszont gyorsabb lesz az FSB. -
dani3l
őstag
válasz
Tigermaster
üzenetére
kezd mondjuk 1.3500-nel, aztán tesztelj prime95-tel, ha újraindul a gép, vagy megáll a teszt akkor adj neki kicsit többet. így meg tudod nézni mennyi az a legkevesebb feszültség amin még stabil a proci, és nem kell fölöslegesen túlfeszelni
-
válasz
Tigermaster
üzenetére
Nézd meg egyáltalán ha alapon hagyod a feszt és tuningolod a procit akkor nem fagy ki vagy nem kapsz-e kékhalált?Ha nem akkor nem kell feszt emelni,ha igen akkor 1,4V-al próbáld meg előbb.Egészen 1,45V-ig mehet a procinak.
De ha nem értesz annyira olvas utána előbb és ha akkor sem megy akkor kérdez.Ha nem vagy biztos,akkor nem éri meg tuningolni,pláne ha ki sem tudnád használni a hétköznapokban.dani3l: Nekem nem tudom mennyi az elméleti max,de ment simán 2,2V-on.Csak meleg volt egy kicsit a ram

-
Tigermaster
csendes tag
nekem ddr3 1333mhz kingmax ramal van és menyire rakjam a cpunak a voltot mert alapbol auton van

-
dani3l
őstag
válasz
grabber
üzenetére
mondjuk a jelenlegi ramom 2.1 Volt feszültséget bír elméletileg, szóval azt nem is piszkálgatom, főleg ha még el akarom adni..

7x-es szorzóval még nem is próbálkozta, de lehet valamelyik ráérős napomon kipróbálgatom azt is, hátha úgy stabilabb, meg akkor a ramok is mennek kicsit magasabb órajelen -
válasz
dani3l
üzenetére
2,2V megy a ramnak,de van rajta valami hűtőbordaféleség
950 mhz 4,4,4,12 vagy 1072 5,5,5,18Nálam a stabil a
7x szorzó(3 ghz)
sb 429 mhz
pci-e 100 mhz
extreme ram/2,5x/5/5/5/18 +0,4 V ramnak/
fsb/mch +0,1VTigermaster: Mázlid van,hogy pont leírtam másnak a beállításomat és pont 3 ghz

-
Tigermaster
csendes tag
Helló van q6600 am mellé 1 zalman cnps9700led deszka: ga-ep45t-ds3r
szeretném 3ghz felhuzni falaki tudna segiteni ?? -
-
dani3l
őstag
Hali!
Van egy Q6600 G0 steppinges procim ami jelenleg 8x400MHz-en megy 1.4125V feszültséggel. Az érdekelne, hogy nem sok-e ez a fesz neki. Ez alatt újraindul Primenál, ennél már nem indul újra, viszont az egyik worker leáll. Ez baj? Ettől függetlenül stabil a gép, még úgy is, ha játék is megy mellette (Warhead). P5KC lapban van, a V-drop kb 0.06-0.07 Volt. A tápom egy LC-Power 6550GP (550Watt). Hűtő egy AC Freezer7Pro -
AMD_ok
őstag
Egy kérdés hozzád: olvastam a tápos írásodat, mostmár nekem is egy q6600 van a gépben, és egy FSP Bluestorm II 500W-os táp. Alapfeszen, gyári hűtővel 3,3 GHz-ig jutottam, visszavettem 3,2-re (8*400) - itt stabil - , szted meddig lehetne rángatni? Most egy OCZ Vendetta 2 van már rajta hűtésként, így -10-15 fok hőben..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
d@minator
üzenetére
Ha kihasználod (pl GTA 4) és nem tervezel platformot váltani a közeljövőben (i5, i7 stb) akkor igen, nagyjából árban van. Jó hűtővel sima ügy a 3,4GHz. A tápod éppen határeset...

janos666: Kész a teszt, ha modik jóváhagyják kint lesz logout-on hamarosan (mindjárt szólok is nekik).
-
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. Szerintetek érdemes e lecserélni jelenlegi E2140@3Ghz procimat egy Q6600-ra. (GTAIV miatt kezdett érdekelni)
2. Mégér e 35k-t egy G0-ás darab. Húzva nem volt így zsákbamacska.
3. Mekkora az esélye, hogy fog menni 3,4GHz-en léggel?
4. Elég e neki a tápom Enermax 425W egy HD4850 társaságában? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Minnél több magból áll a proci annál valószínűbb, hogy az egyik mag kevésbé lesz tuningos mint a többi (pl a 192sp-s GTX260 is sokkal jobban húzható mint a 216-os). Nem tudsz nagyon mit kezdeni vele mivel az órajel magonként/magpáronként nem állítható külön ugye. Esetleg több fesszel lehet stabil működésre lehet bírni...
Arról nem is beszélve, hogy nincs két egyforma konfig, tehát az, hogy hol mit ment max saccra jó, hogy nálad mit mehet majd. Ez függ laptól, bios-tól, meg sok más egyébtől is. Nincs két tök egyformán húzható rendszer még ha azonosak az alkatrészek is.Lábelhajlás lehetséges, de ahhoz elég kemény "pofont" kell kapni a lapnak/foglalatnak. Gondolom nem samukalapáccsal szoktad ellenőrizni, hogy jól benne van-e a proci a foglalatban...

-
janos666
nagyúr
Olyan lehetséges, hogy 1 láb véletlenül nem érintkezik a foglalatban, és amiatt 1 mag kevesebb feszt kap? Bár ebbe a lapba volt pár napig a régi E6420-am is, az ugyanannyit ment tuningban itt is mint a P35-ös régebbi deszkámban. De persze ebben 2 chip van összetokozva, több lábat használ aktívan.
Láttam már ilyen láb-összekötögetős vmodot, lehet elhajolt egy láb az alapon, vagy ilyesmi. (esetleg átbasztak, és nem kleodor régi prociját adták át nekem, ami 1,31-en viszi a 3600-at, vagy szétfeszelték közben, stb...). -
janos666
nagyúr
Na, ennek most nem örülök! Lecseréltem a bontott 12V-os chieftec 500W-os tápot Corsair TX-650 egyszem 12V-os ággal megáldottra, de ugyan az a helyzet tuning terén.
Ha Nem adok 1,448V-ot a procinak, akkor a 2. mag seperc alatt elszáll blent vagy SmallFFT alatt, a többi mag meg fut tovább nyugisan, semmi kékhalál, vagy ilyesmi. Mintha a 2. mag sokkal gyengébb lenne a többitől, mindig az hal meg.
Bár annyiból megérte a tápcsere, hogy az 500-as nagyon hangos lett az új gép alatt, vitte de alig bírta így bőgette a ventit maxon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Mondjuk most fejből nem tudom, hogy egy, vagy kettő venti van-e rajta...)

Mert kétlem,hogy 1050-en is CL5-öt tudna
Hirtelen sokat akartam. 

vagytok.

.(legfeljebb ventijét ráaplikálom pluszba a fémrobosszumra