Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
donpedro13
csendes tag
Sziasztok
A gépem adatai:
Lap: GIGABYTE EP35-DS3P
Proci: Q6600 revision:G0, stepping
Hűtő: CoolerMaster Hyper TX-3
Memo: 2 x Kingston DDR2 2GB 800 Mhz (5-5-5-18 ; FSB
RAM 2:3)
Táp: Chieftec 450W
VGA: gts250Szeretném felhúzni 3,0 Ghz-re a procit. Referenciának ezt a jutúb videót vettem alapul, mert a srácnak szinte full ugyan az a konfigja mint nekem: http://www.youtube.com/watch?v=-kf_hSIpa0A
(A videóban szereplő adatok:
9x333 Mhz ; 2.40-es system memory multiplier ; PCIE 100 Mhz ; Core fesz.: 1,275 V)Ezzel a beállításokkal 3 Ghz-n nem stabil a rendszer. Elindítok egy játékot, kb. 15 perc, és leáll magától a gép (utána kb 5 mp-el magától beindul). IRC-en már az egyik OC-s csatin próbáltam segítséget kérni, ott azt tanácsolták, 1,35 V-t adjak a procinak, és úgy nézzem meg. A játéktól full ugyan úgy ~15 perc után leáll a gép. Ami (szerintük) érdekes, mert 1,4 környékén már 3,6-ot is el lehet érni. Szóval ez lenne az egyik kérdésem, hogy az általam használt beállítások közül melyik hibádzik?
A másik kérdés: 1,35 V mellett, Prime95-ös túráztatásnál a Tcase hőmérséklet 77-78 körül mozgott (fölé nem ment). Ha jól emlékszem ennek a maximumát 71 fokban határozta meg az Intel a Q6600 esetében, szóval a 77 az nem sok egy kicsit? A ház oldala le van véve, plusz egy hátsó venti is be van rakva (folyamatosan 2800-on pörög, van hangja rendesen). A Hyper TX-3-nál ez normális? Azon gondolkoztam, hogy lehet a pasztázást szúrtam el. Talán túl sokat raktam rá, ráadásul amikor rányomtam a procira és ráraktam a hűtőt, utána levettem a hűtőt, és megint visszaraktam. Lehet ezért ilyen magas a hőmérséklet? (Most alapbeállításokkal, @2,4 Ghz, terheletlenül az Everest 36 C kupakhőmérsékletet ír, az alaplap hőmérséklet pedig 41 fok)
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Arch Linux
- Túra és kirándulás topic
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

RAM 2:3)