Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• donpedro13

csendes tag

Sziasztok
    A gépem adatai:
    Lap: GIGABYTE EP35-DS3P
    Proci: Q6600 revision:G0, stepping:B
    Hűtő: CoolerMaster Hyper TX-3
    Memo: 2 x Kingston DDR2 2GB 800 Mhz (5-5-5-18 ; FSB:DRAM 2:3)
    Táp: Chieftec 450W
    VGA: gts250

Szeretném felhúzni 3,0 Ghz-re a procit. Referenciának ezt a jutúb videót vettem alapul, mert a srácnak szinte full ugyan az a konfigja mint nekem: http://www.youtube.com/watch?v=-kf_hSIpa0A
    (A videóban szereplő adatok:
    9x333 Mhz ; 2.40-es system memory multiplier ; PCIE 100 Mhz ; Core fesz.: 1,275 V)

Ezzel a beállításokkal 3 Ghz-n nem stabil a rendszer. Elindítok egy játékot, kb. 15 perc, és leáll magától a gép (utána kb 5 mp-el magától beindul). IRC-en már az egyik OC-s csatin próbáltam segítséget kérni, ott azt tanácsolták, 1,35 V-t adjak a procinak, és úgy nézzem meg. A játéktól full ugyan úgy ~15 perc után leáll a gép. Ami (szerintük) érdekes, mert 1,4 környékén már 3,6-ot is el lehet érni. Szóval ez lenne az egyik kérdésem, hogy az általam használt beállítások közül melyik hibádzik?

A másik kérdés: 1,35 V mellett, Prime95-ös túráztatásnál a Tcase hőmérséklet 77-78 körül mozgott (fölé nem ment). Ha jól emlékszem ennek a maximumát 71 fokban határozta meg az Intel a Q6600 esetében, szóval a 77 az nem sok egy kicsit? A ház oldala le van véve, plusz egy hátsó venti is be van rakva (folyamatosan 2800-on pörög, van hangja rendesen). A Hyper TX-3-nál ez normális? Azon gondolkoztam, hogy lehet a pasztázást szúrtam el. Talán túl sokat raktam rá, ráadásul amikor rányomtam a procira és ráraktam a hűtőt, utána levettem a hűtőt, és megint visszaraktam. Lehet ezért ilyen magas a hőmérséklet? (Most alapbeállításokkal, @2,4 Ghz, terheletlenül az Everest 36 C kupakhőmérsékletet ír, az alaplap hőmérséklet pedig 41 fok)

Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák