- Fotók, videók mobillal
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
Donki Hóte #21469 üzenetére
Én már a fizetős iGo-t bottal sem piszkálnám.
1x már meg égettem magam velük az iOs verzióval. Több mint 1 év után sem frisítettek. Helyette ki adtak egy új verziót amit újra meg kellet volna venni. (de ahogy olvasom ezt sem sűrűn frissítgetik) -
norrberth
addikt
válasz
Donki Hóte #21469 üzenetére
Pedig pont fordítva kéne legyen.
-
-
norrberth
addikt
Hihetetlen hogy 2018.06 óta
9.18.27.736653
Nem volt képesek egy javítást kiadni erre a fosra.. [link]Legalább 2018.Q2 térkép jött pár hete.
-
warezxts
senior tag
A hang a navigáció közben nincs szinkronban kb 2mp-el.
Lehet ezt állítani valahol?
Köszi -
pojakcs
senior tag
Sziasztok!
Vettem kényszerből egy új telefont, és nem fut rajta a szülinapp. Hibaüzenet: User interface resolution 1080x2010 is not supported or compantible skin.... bla, bla..bla
Nem támogatja a felbontást sajna. Meg lehet ezt heggeszteni a sys fájl buherálásával? -
snowdog
veterán
válasz
novieris #21449 üzenetére
Szia!
Nem a kötözködés, csak a tisztánlátás miatt érzem úgy, hogy válaszolnom kell. Szóval a "Van egy kínából rendelt csodám" megnevezés itt felér egy típussal.
Továbbá a "Feltelepítettem az Igo szülinappot és az tökéletesen fut rajta! mondom akkor teszek fel egy európai térképpel de sajnos a kijelző méret amiért nyekereg..." leírás pedig felér egy warez hozzászólással. Amennyire én tudom azt csak a magyar térképpel lehetett legálisan használni. Itt is erről írtak: "(Lásd pl. SzülinApp, az legális volt, de más ország térképét már illegális volt rá telepíteni.)" [link]
-
zsiga68
őstag
válasz
OldMike #21450 üzenetére
A postod nagyobbi részéhez no comment..
Az NNG programjai képesek ugyanazon fbl térképállományt kezelni amennyiben az NNG készítene egy license+program frissítést amhez kiadmá a.legújjabb térképeket. Minden csak akarat kérdése. Hogy a szülinapot nem akarják frissíteni az érthető, de hogy a fizetős Nextgent se azt már nem. Ha csak nem akarnak spórolni a régi térképekkel mert úgymond drága az új.. Bármi is az ok nem lehet mit tenni. -
DM43
Topikgazda
válasz
OldMike #21450 üzenetére
A térképállomány bitre ugyanaz a két programnál (sőt, a WinCE-s programoknál is).
Ahogy az előzőekben írtam, a Play-ről frissíthető térképek 2018.Q1-es datálásúak. Ezek közül a magyar 2017.12-havi NNG térkép, a többi HERE gyártmány.Zabalint! Ehhez nem tudok mit hozzátenni.
-
törölt tag
Értem, csak ezt nem értem mi a francért nem bírják frissíteni a Playben kapható változatot. Így ilyen formában 2 év lemaradás van térképben a valósághoz képest. Nem csoda, ha tönkremennek, amikor a 3 irányból, a dedikált PNA, a beépített navi és a telefonos app közül az első haldoklik, és mégis kizárólag arra koncentrálnak, miközben elmegy mellettük a világ. Az S betűs alternatívának 50-szer annyi letöltője van, és fele annyiért árulják. Pedig az iGO felülete sokkal vezetés barátabb, mint bármely alternatíva, amit kipróbáltam, de ha nincs nagyjából friss térkép, akkor semmit nem ér. Persze lehet mondani, hogy a telefonos piacot úgyis a Google meg a Waze viszi, de szerintem meg ezek nem alkalmasak mindenre, amire egy kiforrott, elsősorban offline navigáció képes.
Ami pedig az állami innováció finanszírozást illeti, hát egyik családtagom munkahelyén is az megy (teljesen más ágazat), hogy kapnak egy rakás pénzt K+F-re, ami aztán rohadtul rossz hatékonysággal látszatberuházásokra megy, ahová meg kellene a fejlesztés, mert a cég fennmaradása függhet tőle, ott nincs pénz...
-
OldMike
őstag
Nem vagyok tudós a témában, csak a saját tapasztalataimra támaszkodok. Nekem egy olyan Androidos navi eszközöm van, amire hivatalosan portolták a Primo 2.0-át. Ez teljes Európa térképpel jött, és minden térkép HERE gyártmány volt. Azóta többször vásároltam Magyarország térképet, ami viszont minden esetben NNG lett. Talán még egy-két ország lenne NNG-s, ha frissítenék, de azokra nincs szükségem. Amennyiben a teljes Európát venném meg, akkor Magyarországra is HERE térképet kapnék. Mindkét gyártó 2018 Q4 verziót ad.
Itt jön az a furcsaság, amit én (esetleg más sem) nem értek: tehát van az NNG-nek (elvileg saját gyártású) 2018 Q4-es Magyarország térképe, de a Play Áruházból megvehető NextGenhez nem tudja (akarja) ezt elérhetővé tenni, csak egy 2018 Q1-es változatot. Talán a Primo és a Nextgen olyan mértékben eltérő program, hogy a térképállományt is át kell konvertálni, és ez évekig tarthat?
Nem ismerem a NextGent, ezért nem tudom, hogy a Play Áruházban megvehető teljes Európa térkép mikori kiadású és minden részletében HERE gyártmány-e, illetve ott is van-e NNG gyártású Magyarország térkép?
-
novieris
csendes tag
válasz
snowdog #21435 üzenetére
Az utánam levő lelkes újonc nem írt készülék típust, csak a felbontás módosításának lehetőségére kérdezett rá, de az is warez. Ezek alapján túl sok segítséget nem várhat a kérdező.
Ezt senki se vegye a személye elleni támadásnak, megértem, hogy van fórum szabályzat, amit be kell tartani.
Egyébként Plajos tegnap küldött egy megoldási lehetőséget, ma kipróbálom. Ezúton is köszönöm Neki! -
törölt tag
-
bebeago
tag
-
Somatom
veterán
"főleg most, hogy döglődik az NNG"
Ez aljas rágalom! Azért hanyagolják az IGO -t, mert gőzerővel dolgoznak az önvezető technológián.
-
netelek
csendes tag
sziasztok!
Van egy kínából rendelt csodám még a nevét sem tudom
Feltelepítettem az Igo szülinappot és az tökéletesen fut rajta!
mondom akkor teszek fel egy európai térképpel de sajnos a kijelző méret amiért nyekereg az 1150*455 nem igazán tudom hogy mit kellene átírni hogy jó legyen ? valaki segitsen kérem!!!! -
törölt tag
Köszi a segítséget, megfontolom. Néztem alternatívákat is, (pl. Sygic, Tomtom). Egyébként a naviextras-ról frissíthető iGO változat nem frissít sűrűbben? Csak úgy rémlik abból frissebb volt a legutóbbi, mint 2018 Q1, de lehet hogy rosszul emlékszek. Ami biztos, hogy illegális megoldáshoz nem nyúlok, de külön készüléket sem fogok venni. A Playes iGO mellett az szól, hogy nekem nagyon kézre áll a felülete, és leszámítva egyes kis külföldi falvakat, a navigációval eddig elégedett voltam, még ha olyanok azért akadtak, mint Rózsahegy és Poprád között a 4-5 éve félbehagyott, soha meg nem épült autópálya szakasz jelölése, de hát a semmibe azért nem hajtok fel.
-
DM43
Topikgazda
válasz
#73495296 #21436 üzenetére
- Tudomásom szerint legálisan nem tudod áttenni az A500-as appot a telefonodra (ez nem jelenti azt, hogy nem tudod kipróbálni, de erre nem biztatlak és szerintem license problémák miatt nem fog működni).
- A Google Playről megvehető változatról: letöltéskor egy 7 napos trial időszak áll rendelkezésedre, utána - ha használni akarod - meg kell vásárolnod a térképcsomagot. A teljes eu csomag ára (mert csak egyben lehet megvásárolni, viszont országonként lehet letölteni) valamivel kevesebb, mint 10.000 Ft. Ezért elvben élettartam frissítést is kapsz, bár a jelenleg elérhető "legfrissebb" térkép a 2018.Q1-es garnitúra.
- A vásárlás a térképekre, a 3D csomagra (épületek), a kamera adatbázisra, a dem fájlra, a TTS csomagra és a magyar forgalmi információra vonatkozik.
- Az utóbbi ára a teljes eu-ra 3190 Ft, a kamionos csomag pedig 4790 Ft.Még egyszer kihangsúlyozom: a jelenlegi adatbázis a 2018.Q1 !!!!!! Hogy ezt mikor frissítik (főleg most, hogy döglődik az NNG) ne kérdezd. Az előző frissítésre is egy évet kellett várni.
-
törölt tag
Sziasztok!
A következő kérdésem van. Van egy Navon PNA-m, talán A500, Androidos, nagyrészt ezt használtuk ezidáig navigációra, kisebb részben telefonon Google Mapset. Gyárilag járt hozzá egy iGO Primo Nextgen. Nemrég elkezdett haldokolni a töltő csatlakozója, nem a kábel mert zsírúj kábellel is rossz. Ennek a javításával nem nagyon foglalkoznék, mert amúgy is telefonra költöznénk, ugyanakkor Google Mapspre nem akarunk 100%-ban, mert ott előre kell gondolkodni offline esetben, és sáv információk sincsenek, Waze-t meg nagyon rühelljük. Szóval kellene telefonra is iGO, a Szülinappot anno letöltöttem, szóval volt lehetőségem kipróbálni, de kell az up-to-date Európa térkép is.A következő kérdéseim vannak:
- Lehetséges-e legálisan átköltöztetni a telefonra az iGO Primo Nextgen appot a PNA-ról?
- Ha nem, ha jól látom a Google Playen elérhető változat más, mint ez. A kérdésem, mivel nem látom az árat, csak a 7 napos trialt, mennyibe kerül a teljes Európa térkép a Playes változathoz? Külön dobozosként látom lehet kapni Primo-t, melyik jön ki olcsóbban, és melyik jobb?
- Hallottam, hogy a forgalmi adatokért külön kell fizetni. Ezt mindkét változatnál meg lehet venni? Egyszeri vagy előfizetéses? És mit tud, pl. dugó elől el tud terelni, forgalom alapján tud optimális útvonalat módosítani? -
snowdog
veterán
Az újoncokra jellemző, hogy feltesznek egy többnyire warez kérdést, kérést, majd örökre eltűnnek. Ezért most nem is a kérdezőnek válaszolok, csak a jövőbeni kérdezőknek tennék egy javaslatot.
Soha ne írják le, hogy a program mire van telepítve, ugyanis a kérdések 90%-a úgysem gép specifikus. Kérdezzenek inkább magáról a programról, akkor nem lehet a kérdésbe belekötni, és jobb eséllyel kapnak hasznos választ, mint így..
-
novieris
csendes tag
válasz
Donki Hóte #21431 üzenetére
Köszi, sokat segítettél! Már meg is oldódott a probléma.
-
-
novieris
csendes tag
Sziasztok!
Egy androidos autós fejegységen fut a Primo. Hogyan tudnám azt beállítani, hogy az aktuális tartózkodási hely neve ne a képernyő közepén, hanem annak az alján jelenjen meg?
Köszönöm!
-
Somatom
veterán
válasz
gagyilovag #21427 üzenetére
Nem tudtam, hogy ilyen topik is van. Rákerestem. Decemberi az utolsó hsz. Nem csodálkozom a létszámleépítésen. Játékból telepítettem a tabomra, de nem vettem meg, mert bugos. Késik a hang és ez a hiba nem csak nálam jött elő. Meg, a truck licenszt sem láttam a szoftverboltjukban. Meg aztán skin nélkül fapad. Pl. engem idegesít, ha változik a nézet. Fix magasság, fokra beállított, fix dőlésszög. Már az is zavar, hogy alagútban kikapcsolhatatlanul megváltoztatja a nézetet. Azt nem tudom, hogy a régi, truckos hibákat, hiányosságokat javították-e a Nextgen -ben.
-
gagyilovag
aktív tag
válasz
Donki Hóte #21424 üzenetére
A nextgen topik is haldoklik
-
válasz
Somatom #21425 üzenetére
Hogy az NNG-nek mi lenne jó, azt senki se tudja, de a jelek szerint ők maguk sem tudják. Lehet, hogy 1-2 évig meg lehet élni az autógyáraknak fejlesztett navigációkból, de ott is nagy változás előtt áll a piac.
Ha nem találnak ki gyorsan valamit, akkor csúnya vége lesz ennek a történetnek
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #21424 üzenetére
Attól feléledne az NNG? Mert ha nem, akkor uncsi lenne az a topik, mert ugyebár halottról jót, vagy semmit.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #21420 üzenetére
Az IGO -t lenyomják az online navik, Primo már nincs, a warez itt nem játszik, az NNG pedig halott. Ennyi, zárható a topik.
-
válasz
snowdog #21412 üzenetére
Mindig nagy iGO fan voltam, de bizony kb. másfél éve el se indítottam iGO navigációt (valós navigálási céllal).
Az online térképes és online forgalomfigyeléssel működő navik teljesen feleslegessé teszik a klasszikus iGO típusú navigációs programokat az átlagfelhasználók körében.
Autóban is sokkal többet ér egy waze Mirrorlinken kitéve az autó kijelzőjére, mint az NNG alapú, ezer eurós gyári navigáció.
Szerintem az NNG már halott, csak még az izmok rángatóznak
-
Gernyo104
újonc
Sziasztok rég jártam erre!
Segítséget kérnék!Adott egy Wateq x955 GPS,erre szeretnék igo primot telepíteni,melyiket ajánljátok,s hogyan csináljam,ha azt szeretném,hogy a térkép fájlok az SD kártyán legyenek,valamint a zenék is.S működjön is természetesen,mi legyen a sys txt. fájlban.Kb. 8 éve csináltam már ilyet,de az win. op-os volt.Segítségeteket előre is köszönöm!(ha lehet tudom nagy kérés lépésről lépésre kérném a folyamatot! -
Somatom
veterán
Én sokkal több dolog miatt nem értem az NNG -t.
Anno végignéztem a Truck navis palettát. 480x272, 128MB RAM, stb. Nevetséges. Tényleg ilyen vasakat szántak munkaeszköznek? Egy 20 ropis X985 -ben 800x480 van és 256MB RAM. Faguriga legyek, ha értem a koncepciójukat. Tulképp mi bajuk van a Wayteq -kel? Egyáltalán miért ragaszkodnak WinCE -n a gyári portoláshoz? Vagy, ott van a skinek esete. Miért ez a merev elutasítás az innovációval szemben?
-
snowdog
veterán
Szia! Lehet hogy most éppen mással vannak elfoglalva.[link] [link]
Kirúgnak egy csomó embert az NNG-től...
Elbocsátások zajlanak egy menő magyar startupnál, az NNG-nél, ahol több mint 900 munkavállaló fejleszt többek között fedélzeti navigációs rendszereket autógyártók számára - írja az Index. A lap által látott belső emailben Giles Shrimpton vezérigazgató arról értesítette a dolgozókat, hogy bár stabil a vállalat helyzete, kénytelenek körülbelül 10 százalékkal csökkenteni a létszámot....
Mindemellett úgy tudjuk, hogy az NNG dolgozói körében nem igazán rózsás a hangulat, növekvő bizonytalanságról számoltak be nekünk, mert azt látják, hogy fontos munkatársakat is elbocsátanak, és nem lehet tudni, hogy ki kerülhet még lapátra. -
Stevan87
tag
Azt be lehet valahol állítani,hogy egy települést kihagyjon tervezés során? Már mindent átnéztem,de nem jöttem rá.
-
DM43
Topikgazda
válasz
gaborm69 #21403 üzenetére
Azért mert így vetted, még nem biztos legális. Elég sok helyen árulnak navigációs eszközöket illegális szoftverrel. De ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg ezen az oldalon. Ha szerepel a készüléked ott, akkor nincs gond, de ha nem, akkor bizony warez verzió van az eszközödön.
-
zsiga68
őstag
válasz
gombi35456 #21401 üzenetére
Törölt az alkalmazást és telepítsd újra a Goole Play-ból, a saját alkalmazások közül.
Minden más megoldás ejnye-bejne.. -
gombi35456
újonc
Sziasztok, segítség kellene. van egy S6 os telo amin Igo Nextgen hibátlanul fut. Átmásoltam az új teleomra S8
működik de kikapcsolás után elfelejti a beállított címet és az esetlegen beállítás módosításokat. többször próbáltam de mindíg ugyanaz az eredmény. Feltettem egy Huawei tabletre is és ezen is ezt produkálja.
Lehet rajta segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest