- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dmad
aktív tag
válasz
wihar123 #22304 üzenetére
Zenec a típus, van hozzá recovery update, abban kicseréltem a main.exe filet, az explorer-re, így be tudtam mászni a lelkivilágába.
Aztán amikor meglett az a navi ami elindult rajta (pár félét kipróbáltam, meg rengeteg sys.txt irogatás mire sikerült... ), akkor visszaraktam a main.exe-t a helyére és újra rátelepítettem a firmware-t.
Nem nyúl a navis részhez, csak a működtető elemeket piszkálja.
Így most tökéletesen fut minden, életre kelt a rádió.
-
magortaltos
csendes tag
válasz
wihar123 #22120 üzenetére
Igen, én is a te általad jelzett posztokból állítottam volna be, ugyan ezt olvastam. (mint írtam, a könyvtárakat átmozgattam az SD-re, de nincs sys.txt-m amit átírhatnék...)
DM43: Legális, a szülinapp ingyenes kiadás volt.
Ettől függetlenül nincs sys.txt-m. Rákerestem az eszközmemóriában, root-ban. Nincs. Szóval kreálok egyet, de hova is tegyem?
Nektek hol van? -
Somatom
veterán
válasz
wihar123 #22106 üzenetére
Fura. Sztem ez nem törvényszerűen előjövő hiba, csak vmi hibás hekkelés következménye lehet. Ha lenne ilyen készülékem és hekkelt IGO lenne rajta, akkor biztos nem lenne vele ilyen probléma. Esetleg olyan, hogy a kilépés gombra nem zárna be az IGO. De, ez nem lenne katasztrófa, mert alul, a tálcára bökve előjönne egy másik kilépés gomb és arra bezárulna az IGO. Természetesen ez csak fantasy, mivel nem használok X985BT -t hekkelt, kamionos IGO -val és GJAK skinnel.
-
Somatom
veterán
válasz
wihar123 #22047 üzenetére
De, akik ezt hangoztatják, azok egyrészt nem kamionoznak, másrészt értenek hozzá és 10 perc alatt térképet cserélnek. 15 órás munkanap végén, a bruttó 9 órás pihenőmből épp elég az, hogy a másnapi címeket visszaellenőrizzem és bepötyögjem. Tudod ki csereberéljen térképeket!
Kíváncsi lennék, hogy mit fog majd szólni AtHoS ismerőse, amikor közli vele a metódust.
Azt pedig még meg sem említettük, hogy az IGO mellé esetleg felrakná a Sygic Truckot is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
wihar123 #22033 üzenetére
Sajnos a kreatívkodásom ott leakadt, hogy megkérdeztem barátomtól, mely országokat lehetne lehagyni a térképekből (Albánia, Ciprus, Málta, Írország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Ukrajna, Norvégia, Izland maradtak ki a telepítésből) és így 4,4 GB lett a belső tárhely foglaltsága a használható 4,77GB-ból
Sajnos belső memóriaként beüzemelve az SD-t is kizárólag a 4,77GB-os részre pakol az igo. Természetesen megpróbáltam áthelyezni SD-re, de akkor meg a helyfoglalás a belső tárhelyen ugyanúgy megmaradt viszont az igo eltűnt a telepített alkalmazások listájából, még csak törölni sem tudtam, szóval kellett egy Factory Deafult menüből és újra beüzemeltem az X995 MAX-ot.
A régi .upoi-t pedig sehogy sem tudom használatra bírni, így szerintem marad a 400 elmentett hely GPS koordináta szerinti bepötyögése.....hát tizedikéig kell ezt megoldanom
Ehhez lenne egy kérdésem. Vannak olyan sorok a user.upoi fájlban, melynek a végén is van GPS koordináta. Ez milyen célból van ott ill. hogyan tudom koordináta alapú hely mentésnél felvinni?
példa: a 3-as sor végén lévő koordináták
2|@Favourites|D/93 nagy park||49.839440|12.170270|_GER||_GER|||Windischeschenbach közelében|Névtelen út|||||
3|@Favourites|Nurnberg park/paletta||49.427880|11.101410|_GER||_GER||90461|Nürnberg|Ingolstädter Strasse|27||||11.1013705,49.4288480 -
válasz
wihar123 #22008 üzenetére
Lehet venni garmint, tomtom-ot, mio-t is, vagy online itthon jo a waze pl(személykocsi nyilván). Pl én ha valamit szeretnék használni, mert muszáj vagy kell, úgy gondolom, arra áldozni kell, nem keresgélni az ilyen lehetőségeket. Ugyanis ha valai szídja, és mégis azt akarja használni vsak ingyen, akkor alamiért csak jó neki.
-
válasz
wihar123 #21941 üzenetére
Az x985 az egyik legjobb, ha venni vagy ajánlani kell, hát akkor az! Nyilván én se akarok nagy számokat mondani, hogy mennyi volt a kezem alatt. Annyit tudok, hogy vagy kevés rossz volt, talán 1-2 lcd hiba, 1 ami gps jelet nem talált a saját gps infonál sem...., stb. A lényeg, hogy több rossz volt a kezem alatt az x995/x995 MAX-mint az x985-ből. De igen ez úgymond 1 szerviz, tehát igazad van, ha te jónak látod. Én viszont ha lehet kerülöm a nyűgöt.
-
Razzini
friss újonc
válasz
wihar123 #21729 üzenetére
Hi!
A branding.zip miért warez? Néhány oldalt visszaolvasva tele van a fórum különféle skinek gyártásával, amely a magával vonja a branding.zip módosítását is. Az nem warez?
Ha jól tudom a branding.zip-ben a poi ikonok módosítása nem jogsértő. Ezt is itt olvastam valahol. -
kottagrafika
újonc
válasz
wihar123 #21614 üzenetére
A készüléken volt egy MobileNavigation mappa. Ebben volt az igo, ami a hibát csinálta. Ezt próbáltam egy másik verzióra cserélni, de mivel eredménytelen volt, visszaállítottam ezt, a talált, hibásan működőt könyvtárostul és most helyesen működött, azaz nem tolta el az órát a belépéskor.
Tehát ez nem bevált recept, mert a hibás verziót állítottam vissza, ami legalább elindult, és a probléma többet nem jelentkezett. Ez a rejtély nekem, mert semmit sem változtattam ebben a mappában és mégis jó lett. -
kottagrafika
újonc
válasz
wihar123 #21612 üzenetére
P-670151001195* van azon a matricán. De szerintem semmi köze a ROM-hoz. Az Igo elindítása okozza az óra léptetését. A probléma tegnap megoldódott, de a valós megoldást nem tudom. Először töröltem a az IGO save mappáját. Semmi sem változott. A sys.txt-t ellenőriztem, szinte semmi sem volt benne, de töröltem. Így sem változoptt semmi. A készülékben lévő MobileNavigator mappát átneveztem és feltettem rá egy másik verziót, többféle exe-t, de egyik sem indult el a készüléken. Majd fél óra kísérletezés után visszaállítottam régi (eredeti) verziót a könyvtár visszanevezésével és láss csodát, a hiba megszűnt!
Tehát nem tudok egy bevált receptet adni, hogy szüntethető meg a hiba. -
kottagrafika
újonc
válasz
wihar123 #19760 üzenetére
Szia!
Én is ebbe a problémába futottam bele a kollégám NAVON készülékén, hogy az óra elállítódik és nem mutatja a valós időt.
NAVON készülék (típusát nem tudom, kb. 5 éves)
hardver: MSB3.0 20131210
MSB2531PND43V1.0
Navon GPS System (azaz IGO 8.3) 8.3.5.193799 (2011. május 27-i)
Kézzel beállítom az időt a beállítások -> Dátum és idő menüben.
Elindítom, eggyel többet mutat. Visszamegyek a beállításra, ott is eggyel több van.
Visszaveszek egy órát, belépek az IGO-ba, most jó. De ahányszor kilépek és visszalépek, mindig eggyel többre állítja az órát. Három belépés, három órával többet mutat.
Ha aut. időzónát választok és aut. szinkronizálást, akkor sem mutatja a jó (helyes) időt.
Ilyennel még nem találkoztam.Itt a fórumon sem találtam rá magyarázatot, mi okozhatja...
-
Dvix
senior tag
válasz
wihar123 #21581 üzenetére
Köszönöm!
Igen eléggé elszomorodtam a navi program gyártók szerényes honlaptervezésén és szerényes információ szolgáltatásán.
A Garmint gugliztam az ad élettartamfrissítést a saját progijával frissítheted a gépet a PC-del összekötve ami nem rossz elsőre de 50 ezer fölött van az ára(amit hajlandó lennék kiadni, feltéve ha valaki itt a fórumokon le is írja, hogy igen, tuttin működik)
WayteQ x995 nem tűnik rossz ajánlatnak, ti elsősorban milyen navigációt töltöttetek rá/ vagy töltenétek rá? Mert ugyi ez így uténa kényelmes, wifi-be és frissítse magát. -
Somatom
veterán
válasz
wihar123 #21283 üzenetére
Értem. Ahol mindenki egyenlő, ott mindíg akad, aki egy kicsit egyenlőbb.
Ilyen a világ. Csak, ha ez pofára megy, akkor fölösleges bonyolult szabályokat alkotni. Sokkal egyszerűbb azt írni, hogy warez az, amit az égiek wareznek ítélnek, függetlenül attól, hogy az warez, vagy sem. Ettől a user továbbra sem fogja tudni, hogy tulképp mi minősül wareznek, de a szankcionálás szempontjából ez úgyis lényegtelen.
-
Sylwer
csendes tag
válasz
wihar123 #21136 üzenetére
Szia! Nem az lesz a hiba, azt már néztem. Ezt csak leállításkor csinálja, ha kilépek az Igo Primoból. Alul írja, hogy felkészülés a kikapcsolásra, amikor végetér a folyamatjelző, az egész eszköz újraindul. Ha szeretném újra futtatni az Igot, akkor kapom a hibaüzenetet....
Holnap beszélek a tulajjal, hozza el a papírjait, mert elég kopott az eszköz és nem tudom a típust sem beazonosítani.
Köszi minden esetre a segítséget!
-
ekrisztian
őstag
-
pumpa1
csendes tag
-
Killerlaca
senior tag
válasz
wihar123 #21039 üzenetére
Igen jó, hogy így a fejem felett egymást erősítitek milyen hülye a felhasználó.
De mondjuk, akkor nem lehetne ennyi erővel leírni az elejétől, hogy mit csináljak és lehet, akkor nem rontanám el.
Ha elmondják megértem, régebben eléggé sok ilyen módosítást csináltam, de az már régen volt egy részére nem is emlékeszem illetve akkor még nem volt fullhd probléma mert nem volt olyan készülék.
De nem muszáj segíteni majd lesz valami vele. És akkor tudtok beszélgetni nyugodtan egymással. -
-
phoenix11
újonc
válasz
wihar123 #20700 üzenetére
Szia! Köszi a választ, de nem nagyon vágom ezt a "pozicionálást"
Térkép módban remekül megy (mint írtam) centire odarajzol ahol vagyok, és követ végig amerre megyek.--ezért nem értem a dolgot--
Mikor a probléma előjött az első dolgom volt az egész save mappát üríteni--nem segített
Amúgy meg csak Mo és UK map van a content-ben (mondjuk a Magyar az NNG-s az angol meg Tom-Tom -os, de annak se kéne ezt okozni (sztem)
Viszont eddig csak 2 fájl volt (országonként) .fbl és .fda most meg négy.
(azt se tudom mi az a .fta meg a .ftr -
wihar123
aktív tag
válasz
wihar123 #20439 üzenetére
Persze, mert elkutyultam a dolgokat...
Edit: még mindig nem teljesen pontos a leírt infó, mert a Primo esetében akkor helyes az említett mapparendszer, ha a kml fájl útvonaltervezést tartalmaz, ellenkező esetben, tehát ha a kml fájl a hasznos helyeket tartalmazza, mint a poi, akkor a Primo-nál is content/userdata/poi a helye.
Az ördögbe, csak összehoztam...
-
wihar123
aktív tag
válasz
wihar123 #20438 üzenetére
Edit: Jól "mondja" Dlaj, mert iGO8-ról kérdeztél én pedig a Primo-hoz írtam...
Tehát
iGO8 esetében: content/userdata/poi -*.kml (ha nincs ilyen útvonal, akkor létre kell hozni)
A láthatóvá, elérhetővé tétele pedig itt olvasható: https://poiplaza.com/?lg=hu&p=cm_igo8Primo pedig: content/userdata/route - *.kml (ha nincs ilyen útvonal, akkor létre kell hozni)
Utvonal/Egyebek/Útvonal betöltése menüpont alatt válaszható ki a kml fájl -
dlaj
őstag
válasz
wihar123 #20342 üzenetére
Köszi!
Egy kamionos kollégám mondta, hogy az iGO-t google beépülővel használja. Műholdnézetben pontosabb címkeresést tesz lehetővé, ami után a navigációt az iGO-val folytatja. Sajnos arra a kérdésemre,hogy honnan szedte, már nem válaszolt.
Gondoltam, itt tudtok segíteni. -
agy73p
senior tag
-
törölt tag
-
-
Gizmo94
veterán
válasz
wihar123 #20151 üzenetére
Megpróbáltam, kösz az ötletet, de félsiker. Ugyanis elindult az iGo ezzel a módszerrel, csak fekete képernyővel.
Az ok az lehet, hogy kényszerű váltás miatt Galaxy S3-ról raktam át S5-re és a régebbi iGo verzió nem tudja az S5 1080X1920-as felbontását, míg az S3 720x1280-as felbontását igen. Ami még érdekes, hogy a kedvenceket az user.upoi másolásával átvitte, de az előzményeket sehogysem akarja, pedig már az egész S3 save mappa átrakásával is kísérleteztem. Települ úgy, el is indul, csak nincsenek előzmények. Viszont ha a régebbi data, branding, stb.-vel telepítem az újabb telepítővel, akkor települ, csak fekete marad. Ha pedig a régebbi verziót próbálom egy az egyben az S5-re telepíteni, akkor a telepítést követő indításnál az iGo leállt üzenetnél tovább nem jut... Képtelen vagyok rájönni, hogy hol és milyen formában tárolja az előzményeket...
-
dinnyehun
csendes tag
válasz
wihar123 #20146 üzenetére
Kedves wihar123 és plajos!
Köszönöm szépen az információkat a nyertes válasz viszont plajost illeti, mert valóban az ő általa leírt elérési útban volt a megoldás annyival kiegészíteném, hogy a pontos elérési út: Android/data/com.nng.igo.primong.hun10th/files/save/profiles/01/users/00/user.upoi
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest