Hirdetés
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
snowdog
üzenetére
A Google Maps-ről letöltöttem a traffiboxokat tartalmazó kml állományt, és készítettem belőle egy az iGO számára is használható speedcam (txt) állományt. Fix kameraként jelennek meg a traffibox-ok. Nem tudom, hogy kinek és mennyire lehet hasznos, de megosztom a speedcam txt-t.
-
válasz
snowdog
üzenetére
Biztos, hogy még azok a szabályok, amiket több éve lefektettek?
Ha a Prohardveren ilyen cikket lehet olvasni, akkor biztosan enyhültek a szabályok.
Ha valaki azt mondja, lehetetlen a Huawei eszközökön Google szolgáltatásokat és egyéb népszerű appokat futtatni, csak villantsuk meg saját készülékünket
Tudomásom szerint nem lehetetlen Google szolgáltatásokat használni Huawei telefonon, hanem nem szabad ilyen szolgáltatásokat használni

-
Somatom
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Kamionos kollégákkal a CamSAM Plus -t használjuk. Itthon kevés tapasztalatom van vele, de Németországban elég jó arányban jelzi a mobil mérőket is. Floatingban is működik, tehát bármelyik navi alkalmazással együtt is használható.
-
svgyula
addikt
válasz
snowdog
üzenetére
De jó!
Ugye az nem zavar senkit, hogy a rádióval jött a szoftver? Vagy igen? Ez a rádió alap navigációs szoftvere. De azért kellet rajta mókolni mert csak angol és pár számomra értelmezhetetlen nyelv volt benne. Ez már így érthető? De ahogy látom itt ugyanúgy nem értetek hozzá, tehát tényleg kell szakembert keresnem.......... -
baboss
őstag
válasz
snowdog
üzenetére
Na ez már valami, nem tudom hogyan, de mentettem valamit KML-be, vannak útvonalak, igaz régi útvonalaim, most már csak bele kellene varázsolni az ujjalkat. Saját helyek - térképek valahogy ide kellene átmásolnom az útvonalakat, innen már el lehet menteni KML-be,
kat bal oldalon valamelyikre kat-Megnyitás a Saját térképekben-

Szóval a saját helyekbe kellene valahogy elmentenem a meglevő útvonalakat. -
Somatom
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
Nana! Ezzel óvatosan! Egyszer vkinek azt találtam javasolni, hogy találomra pötyögjön be a Google keresőjébe három betűt. Pl. azt, hogy ... Na, erre egy hét kitiltást kaptam warez támogatása miatt. A warez, az warez, bárhol is legyen. Persze, kissé fura, ha a javasolt warez tartalom épp ebben a topikban van. Gondolom, a moderálásra jogosultak ilyen esetben kitiltják magukat.

-
novieris
csendes tag
válasz
snowdog
üzenetére
Az utánam levő lelkes újonc nem írt készülék típust, csak a felbontás módosításának lehetőségére kérdezett rá, de az is warez. Ezek alapján túl sok segítséget nem várhat a kérdező.
Ezt senki se vegye a személye elleni támadásnak, megértem, hogy van fórum szabályzat, amit be kell tartani.
Egyébként Plajos tegnap küldött egy megoldási lehetőséget, ma kipróbálom. Ezúton is köszönöm Neki! -
válasz
snowdog
üzenetére
Mindig nagy iGO fan voltam, de bizony kb. másfél éve el se indítottam iGO navigációt (valós navigálási céllal).
Az online térképes és online forgalomfigyeléssel működő navik teljesen feleslegessé teszik a klasszikus iGO típusú navigációs programokat az átlagfelhasználók körében.
Autóban is sokkal többet ér egy waze Mirrorlinken kitéve az autó kijelzőjére, mint az NNG alapú, ezer eurós gyári navigáció.
Szerintem az NNG már halott, csak még az izmok rángatóznak

-
válasz
snowdog
üzenetére
Na, ha most jönne Somatom, és elmondaná, amit el szokott mondani, akkor most 100 %-ban egyetértenék vele.
Aki rendszeres navigáláshoz (ráadásul fizetős munkához) keres navigációt, az szánja rá a pénzt egy rendes navigációs céleszközre és rendes kamionos programra.
Csak egyszer vigye be a warez program a gyanútlan sofőrt egy teherautók számára tilos útra, vagy ne adj isten egy magasságkorlátozott helyre, máris a megspórolt pénz sokszorosát fogja az ürge kifizetni büntetésre, kártérítésre

-
-
plajos
aktív tag
válasz
snowdog
üzenetére
Szia hókutya!
Miért is törölnék? Ez a verzió letölthető a play áruházból (próba verzió), tehát
nyugodtan lehet a kérdésre válaszolni. Rossz az aki rosszra gondol
A kérdezőnek valószínűleg tárhelycserélős telefonja van, ezért keverednek össze a Nextgen útvonalai miután berakta az sd-t.Távolítsa el ezt a verziót a telefonjáról, majd rakja be az sd-kártyát és telepítse újra, az sd maradjon a telefonba állandóan. -
norrberth
addikt
válasz
snowdog
üzenetére
Újabb hiba, nincs semmilyen figyelmeztetési hang.
Se a sebbégmérő kamerára, se pl gyorsabban mész a megengedettnél.
Mutatni mutatja, de hang nincs. Beállításokba pedig hanggal és vizuálisan van választva.
Hangoknál minden felvéve.
Navi hang van.Csak visszateszem a régebbit.

-
válasz
snowdog
üzenetére
Ha elmented a kml-t a megadott módon (route & track opcióval) majd megnyitod a kml fájlt, akkor a Google Earth térképén két vonalat húz a kiinduló és célállomás között. Az egyik egy tökegyenes vonal, ehhez azt írja, hogy route. A másik vonal azokat az utakat követi, amelyeken autóval kell menned, ehhez azt írja, hogy track.
-
PalmtopNL
csendes tag
válasz
snowdog
üzenetére
OK, akkor a lényeg:
Prioritási sorrend
1., Legerössebb sys.txt (meghatározó/utolsó szó
)
2.,Gyengébb a sys-hez képest Branding ez föleg skin szinek stb.
3. Legnyengébb prioritású a programm fontos beállitasaira nézve data.zip .ini-je(i)
ami esetleg nincs a sys-be az itt van vagy ha megvan a sys-ben is de más értékkel a sys-é érvénysül -
PalmtopNL
csendes tag
válasz
snowdog
üzenetére
Köszi a gyors válaszokat
de itt mintha valam i ellentmondást észlelnék
snowdog:
"Régi emlékeim szerint ez a prioritási sorrend a legerősebbtől nézve: data.zip - branding.zip - sys.txt
Bocs most látom rosszul emlékeztél
zsiga68:
"De ha sys.txt is van a programban akkor az abban lévő parancsok /sorok/ érvényesülnek a többivel szemben." -
dlaj
őstag
válasz
snowdog
üzenetére
Vagy két gombnyomással gyorsan törölni a köztes pontot. Így pofon egyszerű.
Kamionosként jártam úgy, hogy a benzinkútnak megadott köztes pontot nem érintettem (a köztes pont a kút előtt van, de nekem hátul a parkoló fele kellet bemenni). Aztán mikor pár kilométerrel később nézelődök, hogy hova is megyek most, rájöttem, hogy vissza akar vinni hátulról megkerülve a kútra. Hát a párizsi elkerülőn ez nem volt olyan vicces. Végül is csak plusz 8 kilométerembe, és 15 percembe került. Azóta mindig figyelem, hogy elfelejtette-e a köztes pontot, ha nem, már törlöm is.
Szerk: A linkelt hozzászólás alsó részében lévő problémám megoldódott. Ebben Mcfery kolléga segített!

-
Noxy
veterán
válasz
snowdog
üzenetére
A linkeden található oldal, 1 mondata:
"Küldetésünk, hogy a navigáció élményét a lehető legtöbb felhasználó számára elérhetővé tegyük, szerte az egész világban"
Ezzel csak az a baj, hogy az NNG szembeköpi saját magát.
Én anno (2éve) megvettem az iGo Primo EU-t 70€-ért iPhone telefonra.
Furcsállottam hogy miért nem frissítik már, ezért rákerestem az AppStore-ba, és meglepetésemre ezt találtam: [link].
Nem akarom kommentálni, de elég csak beleolvasni a vásárlói véleményekbe.
A webes felületen csak 3 komment van, de az iTunesból kimentettem még három oldalt az ötből.
[link] [link] [link]
Grat.. NNG.
Csak így tovább. 
-
törölt tag
válasz
snowdog
üzenetére
Magyarország-ausztria vonalon van tapasztalatom szgk-ra. Nálunk szerintem NNG a legjobb,ausztriában sokan here-t ajánlják,szerintem tomtom jobb. Horváthországban nem jártam,nem mondhatok véleményt.
Mielőtt végig sértődsz,olvasd vissza azt a hsz-ed.
Utána pedig írtam hogy nem akartam vitát kelteni! -
plajos
aktív tag
válasz
snowdog
üzenetére
Te még nem ébredtél úgy, hogy kedved támadt volna kicsit Finnországban síelni és nem volt időd indulás előtt feltölteni a finn térképet? Na látod van aki így ébred, annak kell

Nekem a kedvencen azon úrvezetők akik életükben nem lépik át az országhatárt, de fenn van a teljes EU. minden eshetőségre. -
plajos
aktív tag
válasz
snowdog
üzenetére
Sajna van egy jóakarónk, csak radírpóknak becézzük és minden a navigációval foglalkozó tartalmat töröltet. Ehhez elég egy e-mail a szerver üzemeltetőjének melyben kéri a jogsértő tartalom törlését. A szolgáltató az ilyen leveleket nem ellenőrzi, hanem kapásból törli a bármilyen tartalmat.
-
OldMike
őstag
-
DM43
Topikgazda
válasz
snowdog
üzenetére
Letöltöttem egy adatbázist, amit a különböző fórumokon XY tett közzé PoiPlaza-s forrást megjelölve. (nevet direkt nem írok, de Te gondolom tudod, hogy kiről van szó).
A nyers adatbázis 441.171 bejegyzést tartalmaz. Ráengedtem egy szűrő programot, ami kidobálta belőle az egyforma bejegyzéseket (egyforma alatt az egyenlő koordinátájukat értem). Érdekes módon a szűrés után már "csak" 250.166 pontot tartalmaz. -
laszlohu
addikt
válasz
snowdog
üzenetére
Szerencsére mindig akad ember, aki legenerálja a térképeket, akár napi frissítéssel,mind itthon, mind külföldön.

én meg már régóta az Androidos Osmand - ot használom,
már annak adatbázisában is megjelent a speedcam, csak nincs, aki karbantartsa, ezért kb. az országban csak pár helyen van felvéve. -
DM43
Topikgazda
válasz
snowdog
üzenetére
A capture_to_jpeg=1 bejegyzés azt mondja meg, hogy a készített kép jpeg formátumú legyen.
A helyéhez inkább ez kell (bár lehet, hogy az is működik, amit írtál, csak úgy még sosem próbáltam):[debug]
screenshotfilename="\captures\screen_%02d.jpeg"Ehhez léteznie kell egy captures nevű mappának a program könyvtárán belül.
A screen_%02d.jpeg a fájlnév formátumát adja meg: screen_ -nel kezdődik, majd 2 számjegy következik. -
OldMike
őstag
válasz
snowdog
üzenetére
Ez az információ a térképfájlban van, vagy esetleg a global.cfg-ben?
Egyébként az NNG tavaly augusztusban adott ki utoljára Magyarország térképet (2014. 1. negyedév), azóta semmi. Ha valóban a térképfrissítés tartalmazza az új fizetős rendszert, akkor még várhatunk egy darabig az újabb frissítésre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugye az nem zavar senkit, hogy a rádióval jött a szoftver? Vagy igen? Ez a rádió alap navigációs szoftvere. De azért kellet rajta mókolni mert csak angol és pár számomra értelmezhetetlen nyelv volt benne. Ez már így érthető? De ahogy látom itt ugyanúgy nem értetek hozzá, tehát tényleg kell szakembert keresnem..........

DM43