- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihar123
aktív tag
válasz
Somatom #22105 üzenetére
Tudom, hogy semmire sincs időd, de ezzel tudok a legjobban segíteni.
A választ itt kapod:
https://itcafe.hu/tema/azonnali_navigacios_pna_gps_pnd_kerdesek_oraja/keres.php?stext=alag%C3%BAt&suser=&srtouser=&stext_none=
https://itcafe.hu/tema/igo_primo/keres.php?stext=alag%C3%BAt&suser=&srtouser=&stext_none= -
wihar123
aktív tag
válasz
Somatom #22092 üzenetére
A gyártó nem tiltja, nem tilthatja, miután saját tulajdonodba kerül!
A gyártó egy rakás szerencsétlenség, arra sem képes, hogy a saját szoftveréhez egy korrekt használati útmutatót biztosítson. Sok esetben, azt sem vállalja fel, ha a hivatalos frissítés során keletkezett hibát kijavítsa.
"valamikor" a CNS idejében, mindenkit felülmúlva volt előzékeny, segítőkész az egész szervizgárda!
................
....... -
wihar123
aktív tag
válasz
Somatom #22066 üzenetére
Az uccsó mondatodra; Jaj, és Jaj!! (12345.....10) Egy nyavalyát ellentmondás, szerinted ez mindig így volt a fórumom, elárulom, hogy nem, volt idő, amikor szabadon terjeszthettük okosságainkat, mert az üzleti szféra tojt a saját termékeikhez korrekt user manual-t biztosítani. Ez ma sincs másképp, de egyszer csak, hogy, hogy nem, ránk fogták, hogy azért stagnál az üzletük, mert belerondítunk a nyugodt üzleti életükbe a sok-sok korrekt infóval. Be is fejezem, mert csak felbosszantom magam...
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Somatom #22053 üzenetére
Nem kívánok jobban belemenni, mert nem kamionozok, és emiatt nyilván nem vagyok belőle sem szoftverrel, sem hardverrel naprakész. Személyes hitvallásomat tolmácsoltam.
x995, Sygic global, iGo full Europa, de csak azt rakom rá, amit használok; a készülék és a szoftverek tudása nekem, túristának, elég. Nem akart szántóföldre vinni, nem navigált a Balatonba, ha kerülnöm kellett szerinte, utólag mindig kiderült, nem véletlenül tette. Egyszer akart ismeretlen temetőjáratnál a Stációk gyalogútra bevinni, de akkor én felejtettem benne a földutat is tervez pipát -
DM43
Topikgazda
válasz
Somatom #22042 üzenetére
Földrészt lehet megvenni, de azon belül azt az országot teszed fel (vagy veszed le), amelyiket akarod.
Te tudod a legjobban, hogy nem védeni akarom én az NNG-t, de aki munkára használja a programot, az sem úgy dolgozik, hogy az egyik nap Franciaországba megy, a másik nap pedig Oroszországba. Fel lehet tenni az a 4-5 országot, amelyikbe (vagy amelyiken keresztül) jár, oszt jó napot! -
quailstorm
félisten
válasz
Somatom #22020 üzenetére
Elkezdtem volna sorolni, de itt kb. látsz minden márkát: [link]
Renault és Dacia ami NNG navival gördül ki a gyárból.MAN, Volvo és DAF valóban nincs közöttük.
Kamionos az egy rétegigény navigáción belül. Nyilván a waze és a google maps nem neked jó, de 2008-ban még az egyszeri autósnak is iGO-t kellett venni, most meg csak mobilnet meg google maps.
Lényegében akinek nem professzionális használatra kell, annak jó vagy ami van a telefonján, vagy ami van az autóban. De külön költeni nem fog rá.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Somatom #22020 üzenetére
"A Google Térkép, meg a Waze nem alternatívák"
Akik szerint mégis igen, azok benne szoktak lenni a híradóban.
"mert egyik sem tudja figyelembe venni a súlyomat és a méreteimet."
Sajnos, átlag autósként azt vettem észre, hogy sok esetben a 2.,3.rendű utakat és a földutakat sem nagyon különböztetik meg. Ezért aztán, ahogy az előbb is írtam, volt már a híradóban olyan, hogy egy forgalmi dugó miatt beterelt mindenkit a szántóföldre, mert ott van egy "út"...
iGo-ban alapesetben ki vannak kapcsolva a földutak, Google, Vaze naviban nincs ilyen opció. -
quailstorm
félisten
válasz
Somatom #22014 üzenetére
A warezolók általában egyedi megrendelésekre és beágyazott eszközökre készült appokból gányolják össze azt, amit aztán használnak WinCE-n meg Androidon. Térképet se köti az ő esetükben jogi probléma, meg kiadói és terjesztői sem. Bárhova kikerül egy verzió, van hozzá crackelt app és licensz, az már mehet mindenkinek.
De ezt már ne tőlem kérdezd.
-
szobipeti199
tag
válasz
Somatom #22002 üzenetére
Somatom: Így már értem, köszi! Bár akkor sem észszerű a képmutatás, másik ezer oldal nem fél csak ők?
Pyttawrx, DM43: Azt értem, hogy ez a szabály, meg aszf stb, a miértjét nem értettem, hogy miért kell itt ezzel képmutatóskodni. Mert ahogy írtátok is, ezer másik oldal/fórum van ahol nem foglalkoznak ezzel.
wihar123: Persze, hogy tudtam. Csak nem sejtettem...
Na de mind1 is, már értem a szitut, köszi mindenkinek!
-
Jabby
őstag
válasz
Somatom #21963 üzenetére
"Lásd. pl. Gurjon esetét!"
Nekem a mai napig hiányzik Gurjon kiegészítője!
NNG 5 év alatt nem fejlesztett annyit, mint Gurjon.
Azóta sem találtam olyan alkalmazást, ami egy app-ban benne lenne, amit Gurjon hozzá tett az iGO-hoz. Mai nap is azt mondom, hogy a csávó egy zseni. -
Noxy
veterán
válasz
Somatom #21965 üzenetére
Meg is érdemelte az NNG, ami utána következett.
Azért kárpótoltam magam. 6 évig mobilos boltunk volt, tele GPS kütyükkel.Én még emléxem azóta megszűnt oldalra, ahol a topikgazda, Gipsztig..meg volt a az nng-s Radírpók, is aktív tagok voltak. data.hu-n volt az anyag, radír másnap töröltette.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Somatom #21965 üzenetére
Nekem C520-asom volt, illetve még mindíg megvan.
Töltője ment tönkre, emiatt nem tudom használni, mert az általános töltők nem töltik, hanem PC Download módba átkapcsolják.
Egy ideig (ide sem merem írni), én is babrálgattam rá Primót, és hasonlókat, de az elmúlt néhány évben, amióta mindenki mindenre telefont használ, már elő sem vettem.
Nekem az Igo8-as felületében tetszett az automatikus 2D nézetre átkapcsolás. Ez az összes navi szoftverből hiányzik, beleértve a Primot is. Amikor ui. a következő kereszteződés több, mint 5km-re van, akkor nem igazán érdekel, hogy van egy nyílegyenes csík a képernőn, ami az autópályát jelenti. Olyankor számomra hasznosabb volt azt nézni, hogy a 2D térképen hol járok.
Valami hasonlót próbáltak belecsinálni az Androidos Igo Nextgen-be is, de az csak annyit tud, hogy autópályán "magasabbról" mutatja ugyanazt a 3D nézetet, de ez országúton nem működik.
Kézzel lehet kapcsolgatni a 2D-3D nézet között, de még kocsiban sem ajánlott a navit babrálni vezetés közben, nemhogy motoron
Főleg, hogy a telefon érintőképernőjének kezeléséhez a kesztyűt is le kell venni
-
Noxy
veterán
válasz
Somatom #21963 üzenetére
Meg az is gusztustalan volt hogy 86€ megvettem iOS-re, ahol a komplett EU-t le kellet tölteni nem kis helyet foglalva akkor a 16-32GB-s eszközökön.
Frissítés talán 1x volt. Majd az egészet dobták. Ezután újra meg kellet venni, annyi különbséggel hogy itt már országonként lehetett letölteni a térképeket. De ahogy olvasom ezt sem sűrűn frissítik.
Megjgy: a Sygic uan ezt csinálja.
A megvásárolt app-t térképeket nem frissítik, helyette újra meg kell venni a térkép frissítéseket. -
törölt tag
válasz
Somatom #21924 üzenetére
Nincs bajom vele, csak neha nem azt csinalja amit szeretnek. Vannak olyan helyzetek amikor egy ut szakaszon kb 100 meter tiltas van es hatalmas kerulovel vinne oda vagy oda se akar vinni. Amugy nagyon jo kis keszulek csak hat vannak apro pici bakik benne. Remelem jobb lesz.
-
-
-
snowdog
veterán
válasz
Somatom #21644 üzenetére
Szerintem ne feszegessük tovább ezt a témát. Ami fontos volt azt leírtuk, aki ezután elolvassa majd eldönti, hogy a leírtakat mire tudja használni.
u.i. Természetesen azokra a kérdésekre, hogy hogyan lehet erre, vagy arra a nem támogatott gépre programot telepíteni én sem válaszolok. Az már valóban tiltott tevékenység, és az előbb leírtakban nem is ilyen kérdésre gondoltam. Vannak olyan kérdések, amik csak éppen hogy súrolják a warez határát, ilyenkor óvatosságból jobb a kereső használatát javasolni. Aztán ha a TG ezt is illegálisnak minősíti, majd legfeljebb törli.
-
snowdog
veterán
válasz
Somatom #21642 üzenetére
Ez igaz. És a linkelés előtt megnéztem a hozzászólás tartalmát, de mivel egyszerű, általános információkat láttam benne, semmi nem utalt warezre, ezért betettem.
És ha már erről beszélünk, nagyon helyesnek tartom, hogy ami már évek óta itt van, azt itt is hagyják. De ha valakinek szeretnénk segíteni - márpedig a fórumnak ez az egyik legfontosabb célja - akkor a kérdezőt nem egyből elhajtjuk, hanem megoldást keresünk a megsegítésére.
Ha egy korábbi általunk is warez-nak ítélt tartalmat nem szeretnénk belinkelni, akkor legfeljebb azt javasoljuk, hogy használja a keresőt. Ez a javaslat még nem számít warez-nak. Aztán majd az illető vagy megfogadja a tanácsunkat, és talál magának megoldást, vagy nem fogadja meg, de az meg már legyen az ő baja. -
-
-
válasz
Somatom #21510 üzenetére
Azért lássuk be, hogy a PH! lapcsaládon fórumozók között nincsenek túlreprezentálva a kamionosok. A kamionosok egyébként is megveszik kamionosoknak való speciális navigációs rendszereket, tehát méginkább indefferens számukra ez a kérdés.
Így az általános felhasználói kör elvárásait figyelembe véve teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy általánosságban jobb a waze, mint az iGO.
-
bebeago
tag
-
válasz
Somatom #21425 üzenetére
Hogy az NNG-nek mi lenne jó, azt senki se tudja, de a jelek szerint ők maguk sem tudják. Lehet, hogy 1-2 évig meg lehet élni az autógyáraknak fejlesztett navigációkból, de ott is nagy változás előtt áll a piac.
Ha nem találnak ki gyorsan valamit, akkor csúnya vége lesz ennek a történetnek
-
-
válasz
Somatom #21379 üzenetére
Ja, de te általánosan vitattad az okosteló létjogosultságát a navigácóra, azért írtam, hogy az előzményekben olyan felhasználóról volt szó, aki nagyon lájtosan használja a navigációt.
Nem lehet az előzményekben vázolt körülményektől elvonatkoztatva kijelenteni, hogy mindenkinek jobb a céleszköz.
Na mindegy, sose fogjuk meggyőzni egymást
Se az "előzményekről", se arról, hogy mindenkinek kell-e céleszköz a navigációhoz.
SZERK:
Nekem van egy MIO320-am. Nyilván hackelt navi program van rajta és a térképek se jogtisztán kerülnek rá, de működik. Mármint papíron, mert a nosztalgiázásból történő frissítgetésen kívül nem használom semmire
-
-
válasz
Somatom #21374 üzenetére
Nem néztem be semmit
A PH! fórumban, ha nyomogatod az egeret azokon a számokon, amelyek az előzmény hsz-t mutatják, akkor te hsz-edtől pár egérkattintással eljutsz ahhoz az előzmény hsz-hez amiből idéztem
A tények makacs dolgok, persze próbálhatsz velük vitatkozni, de nem érdemes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- További aktív témák...
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest