- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNor
tag
Igen jól látod azért mókolt rá még egy sim adaptert, mert a feles slotba nincs bevezetve ahogy írtad.
Nekem ez az express kártyás verzió nem jön be annyira. Ott van a WIFI+USB3, a teljesbe raksz egy msata ssd-t, a felesbe minipcie-be menne a wwan, de az továbbra is fehér holló kategória.
Én akkor már az express cardba keresnék egy wwan képes eszközt, ami nem lóg ki (létezik ilyen?!)! A felesbe marad a gyári wifi, és lehet msata ssd-t rakni bele. OK, könnyen beszélek a gyári usb3 miattHotspot/wwan téma: szerintem sok múlik a szokásokon. Aki sokat telefonál (drágább előfizu -> sok megabájt), ott a hotspot tényleg előnyt élvezhet. Aki keveset telefonál, de a net fontos, ott gazdaságosabb lehet csak mobilnetre előfizetni, ekkor a sim benne lehet a gépben.
-
osztraksajt
őstag
Egy 3G modul kb semmit nem fogyaszt. Már egy Nokia is telefonálás nélkül egy 600mah akksiról hetekig elvolt. A wlan már érdekesebb téma, mert az valóban megehet még nyugalmi állapotban is akár 1W-ot.
De az Option kártyáktól mentsen meg minket a jó isten, én annyit tennék hozzá. Volt szerencsétlenségem jópárhoz, utoljára a 286-386-os időkben szívtam annyit hardverrel mint azokkal.
-
SNor
tag
Rákerestem, nem lehetetlen, itt írnak róla: http://fotkidepo.ru/?id=photo:743828
Meg itt: http://forums.lenovo.com/...estions/td-p/785325
Ilyen kártyát használtak: [GTM671W/GTM679W | Option]
-
soldi3r
veterán
oem - Original Equipment Manufacturer (nem genuine)
reszlet az angol ertelmezo szotarbol:
Genuine: not fake or counterfeit; original; real; authentic
Original: [USUALLY BEFORE NOUN] not copied from something elseegyebkent az ebayrol annyit, hogy most vettem egy ilyen dokkot: Lenovo X220 X221 ThinkPad Docking Station
-
-
Csak indokolt esetben kell a 8GB RAM, tervezőprogik, videóvágás, virtuális gépek.. más esetben csak ül a gépben, e-penis..
Nekem 4 van, játék, net, multimédia a felhasználás, és nem igazán használtam még ki az egészet.
Kivéve, mikor a Win8-at próbáltam virtuálisban
Ja, és a GTA IV, az szereti a memóriát -
cadeyrn
aktív tag
matt ips, relatíve halk ( nem t400hoz képest persze ), tapira ott a tablet és a telefon, nfc majd ha jó bármire, a haswell tényleg jó lenne, de nem kell telhetetlennek lenni, bőven boldog lennék egy x200 vázban egy ilyen belsővel...
amúgy scifi az a vaio is, de reboot scifi, nem a klasszik
-
cadeyrn
aktív tag
Ez a scifi, nem a vaio.
Ha nem kéne az ssd+hdd, rég ezt vettem volna. -
Tim82
félisten
Ó, hát ajánlom figyelmedbe.
Ja, az író X200-ról váltott Sonyra.
-
adorjant
őstag
Nekem volt egyidőben X200 és X201,méretben egy picit húsosabb a 201,de minőségre ugyanolyan (nekem főleg a billentyűzet kell,hogy IGAZI TP legyen),teljesítményben valóban több,igaz cserébe hangosabb is,ha igazán dolgoznia kell.
És a legfontosabb: deepsleep off után valóban nem cicereg
-
abacsx
tag
Kerüld el, most már én is elkerülném. Megnéztem az x240-est, annak a fedelét már képesek voltak egy darabból kiönteni. Terepmunkára kell egy viszonylag erős, kicsi és strapabíró gép. Azt hittem ez a Lenovo Thinkpad x széria. Úgy látszik ez már múltidő. Majd leselejtezem, odaadom a gyereknek, aztán keresek valami más gépet.
-
abacsx
tag
Nem rossz gép, csak ilyen idegesítő f@szságok vannak, mint a festék kopás, egy zsanér lazulás, most meg ez a lötyögő feleslegesen két darabból álló külső burkolat. Mi védi meg a képernyőt, ha leejtem a gépet, ha ez eltört a táskában, amibe cipelem..........
Jah meg annyit, hogy kb szét kell 2 csillió darabra szedni a gépet, ha egészben akarom cserélni. Mivel garis, gondolom szakszervíz.....
-
-
-
-
-
Egy ideje nem kötelező.
Akár 10 hozzászólást is írhat egymás után, ha különböző témákban, különböző embereknek válaszol.
És jobb is így, a szerkesztgetés idegesítő volt..Örvendetes amúgy, mert sokszor követhetetlen volt az adott fórum a beleszerkesztgetett nevek-válaszok miatt, hogy épp az illető melyik hsz-ére ment a válasz, bváá...
Így kell működnie egy jó fórumnak.
Illetve az idézőbox nem lenne rossz még, de végül is másolni is lehet.. -
Francia91
veterán
Igen-igen
Pontosan ilyen
Whitelist mentes modBIOS kell hozzá -
lapa
veterán
nekem elég a 32gb ssd, és nem érdekel mennyibe kerül. ahogy az se érdekelne mennyibe kerül az x220, ha kéne akkor lenne. a lényeg, hogy a vinyó már a login képernyőnél lekapcsol, és csak akkor indul, ha valami adat kell róla, az oprendszer nem piszkálja. a merevlemez vagy sd kártya bootol, elsődleges os az ssd-n, bakup os a merevlemezen.
szutyok intel wifi helyett atheros van benne. 2 teljes és 1 feles slot, rendre ssd, wwan és wlan. az ssd ahogy írva lett corestore mv.
nekem 1 terára férnek rá a fontos és online-szükséges adataim. ez van tükrözve a két gép között. persze nem mindenki cipel magával 560gb mesét, de nálam ez a rendszer, és már párszor megmentette az adataim életét. lassan 10 éve élek így, nagyon hasznos minden adatot bármikor elérni bármelyik eszközről.
az expresscard slotban smart kártya olvasó van, mert már lusta vagyok a tpm-mel összekalapálni a merevlemez titkosítását, marad a chipkártya. nem kell másra, ha egész lemezt másolok akkor benyomom helyette a esata adaptert.
ez továbbra is az én világom. napi tizensok órában ülök a gép előtt, és az egész család ezen a rendszeren (fájlszerver) lóg. sem a 768, sem a 7mm hdd nem opció. ha ez a 2 dolog meglenne, nagy könnyebbség lenne egy x220.
a negyedik pöcök az usb-be van integrálva.
-
Tikakukac
titán
Azt is, hogy milyen jó dolog 10-15eFt-ért külön dokkolót vásárolni
Azt is meglehet magyarázni, hogy van olyan ökör aki 10-15k-ért vesz dokkolót csak a digitális kimenet miatt
Nekem meg sok másra is kell a dokk, és kőkemény 4500 forintért vettem gyári kulcsokkal, meghajtóval, zacskósan. Akkor ennyit errőlA gesztusokat a kezemmel illetve az arcommal szoktam elvégezni. Ha a számítógépen kell olyan dolgokat csinálni amihez gesztusok kellenének akkor beülök a 27" elé, előveszem az egeret és billzetet, mert lehet sajtreszelővel is kielégülni, de azért na, nem olyan
-
lapa
veterán
egy hordozható géphez a 2 x 1,8 ghz teljesítmény az emberek nagy részének elegendő, neked lehet, hogy nem. ez nem a gép hiányossága, egyszerűen speciális alkalmazási terület, mint pölö helyszíni fotósnak a konverzió sebessége. szóval vannak ilyen igények, de nem általánosak.
persze ennyi erővel az internetképesség meg a normális méretű tárhely is spec igény, de azok egy mobil gép mobil gazdájánál úgy gondolom inkább általánosak.
displayport úton nekem még nem (sem) kellett, minden tárgyalós beamer vga-s, minden tárgyalós tévé hdmi-s. otthon lehet dokk dp-vel. személy szerint sok országban netezek, nem opció a sim cserélgetése a telefonban. a roaming is lehetőség, de nálam z terv. hozzáteszem mikor legutóbb akartam ilyen roamingos akciót csinálni pont jól beszopatott a t-mobile, mert 8 óra alatt tudta volna aktiválni tech probléma miatt. szóval tapasztalatból maradok a helyi prepaid simeknél. országon belül azt mondom ellennék gépes net nélkül, hotspotozással. más kérdés, hogy jobban fogyaszt, és akkor úton a notiról töltöm az emiatt lemerülő teletont...
természetesen már a 800px is nagyon-nagyon fájdalmas, de az ips miatt még elviseli az ember. a 768 munkára már végképp alkalmatlan.
egyébként igen, a touchpad nekem hiányzik-zott, de látva mit szenvednek a gyerkőcök néha a tapis tp gépeken-billzeten (véletlen hozzáér-kattint stb.), azt mondom oké így. ha sokat rajzolnék akkor jobban hiányolnám. le is lett tiltva mindenhol.
senki nem akar meggyőzni, te kérdezted mik a különbségek. kaptál választ.
1600x900: ez egy inf fájl. van-e ilyen panel és fizikailag belemegy-e?
-
Tikakukac
titán
Beszállok én is ha lehet:
1. Minek. Kinek. Nekem sem kéne erősebb.
2. Dokkon kell a digitális egyébként nem, oly8
3. Akkor jönnöd kellett volna hozzám ventiértSSD-vel fájdalmasan nem tudom sokszor, hogy akkor most bekapcsolva hagytam a masinát avagy sem.
4. Akkor már Haswell, ott egy akármilyen vacak gép is szutykosra veri a nagyjából bármit régebbről. A többi az nagyon semmis az áráért cserébe.
5. WWAN a legnagyobb módi, SSD vastagon elég, adatok itthon vannak, nem HD gyűjteményre kell a 12" gép.
6. KukábaA WWAN az azért nagy okosság, mert 1k a sim duplázás (nem kell másik előfizu) és úgy tudod használni a gépet, hogy nem kell az 1500mah akksis telódról osztani a netet és zabáltatni nonstop szegényt ami amúgy is akkubank veszélyes.
De nyilván ezek az én igényeim.
-
-
lapa
veterán
nézd, nekem az x200s-ben van egy 32-es ssd, 1 tera hdd, wwan, 800-as affs (~ips) panel. ami teljesítményre nekem és a családban szükség van (max 720p akármilyen lejátszás, de 1080p killa sample is), azt tudja.
az x220 ebből mit is tudna? -32 pixel, -500gb, -wwan vagy -ssd. cserébe kapnék ezer petahertzet, amire nincs szükségem.
kérek linket az 1600-as panelre, érdekesen hangzik. más kérdés, hogy nekem nem kéne ekkora méretben, de érdekesen hangzik.
-
Gondwana
addikt
X201s vs. X201 az kb. az i7 (de kétmagos) vs i5 és 1280x800 vs. 1440x900-as kijelző (amiben nincs 3 wifiantennás változat, tehát i6300-zal nincs értelme, webkamerának sincs benne előlátva hely és nem magnézium-öntvény a kijelzőburkolat, hanem LEGO-plasztka, még ha nem is ABS-nek, hanem CFRP-nek hívják)
-
-
-
franc0
őstag
-
Gondwana
addikt
Ha ez ennyire egyszerűen menne, hogy csak úgy latcheket lehetne forrasztgatni az alaplapokra... Nekem az is elég lenne, ha az X201-em SATA1 vagy SATA2 portjának a T+/T- R+/R- potenciáljait kihúznám valahova forraszthatóra, de a chip alatt vannak GND-re forrasztva, nem, hogy még latchet is tenni ide, ráadásul valamilyen auto-sensing vezérléssel, ami felismeri, hogy PCIe vagy SATA eszközt kapott épp...
-
Gondwana
addikt
X300-nál elsődlegesen mechanikai korlát van (1.8" vs 2.5"), X201-nél meg tudtommal csak az én gépemmel van egyedi probléma (SATA 5V tápja gyenge, X25M-mel bootkor kékhalálozgatott, 256GB 470-es (pm810 mert HP oem) Samuval meg munka közben fagyogatott merevre, ezért adapterezett X18-cal használom, ami persze 3.3V-os, így tünetmentes.)
-
Tim82
félisten
(bocs, mobilról vagyok épp)Elvileg javították, a gyakorlatban tudok tulajról, aki a javító firmware ellenére is elvesztette az adatait a 320-as SSD-jéről.
Dani Pécs: memóriamodulokat megnézném, hátha valamelyik meghibásodott. (Nézd meg, hogy egy modullal elindul-e, melyik az stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- VR topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged