- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Hmmm...simán előfordulhat, nem csak az ebay-en, hanem akár a boltban is. Persze azért a gari sem mindegy. De hát valamit valamiért.
Normálisabb seller élből küld helyette egy másikat.(#6404) BobMaster...köszi, lehet hogy megpróbálkozom vele...nagy kár, hogy nem frissíti a lenovo ezeket a Switchable™ Graphics drivereket . Az lenne a tuti ha lenne egy kis progi, ami drivertől független lenne és külön épülne be a PM-be.
-
rankesz
veterán
Nálam pl. az APS szenzor melegebb mint a CPU... Bár tudnám mi az, mert nem hiszem hogy az active protectiont jelölné. mikor asztalon megy a gép SSD-vel. Amit tud is a program mert ha "meglóbálom" a gépet akkort sem állítja le az olvasást-írást a státusz ábra szerint, pedig be van állítva.
-
N4nI
tag
szia
ha töltön van "melegszik" az ma kiderül, van idöm, estere vegere jarok, remélem. ha töltön van, nincs benne az akksi soha, feltöltött állapotban tarolom a szekrenyen. csak feltöltésig látják egymást, akkor is nyugalni állapotban töltödik. vmi rendellenes v buta ac beallitas lesz sztem, bizom benne. most kapcsoltam be egy fél oraja, szinten az agyon, 38 fok.
reinstall utan,minden féle energia gazdalkodo nélkül, elhagyja játékát remélem.
vagy csunya dolog lesz, és az ac melegitene töltés közben a lapot? ne igy legyen.
-
N4nI
tag
az elobb sztrajkolni kezdtem a székem ellen, betettem az akksit, ledobtam az agyba a gépet, takaroba belesüppedve...venti nyilas nem is latszik....hiaba vannak a beallitasok ac-n leveve mindenhol a legkisebbre, vmi csak padlozza nekem...igy akksin viszont meg se szolal, itt gépelek, nézelödök, 45-46 fokot el nem hagyja....holnap format all, uj rendszerek, PM a gép közelébe se...
láma kérdés, nagyon kezdö linuxos lévén, a linkelt tpfan-t h töltöm, h telepitem?
-
mdk01
addikt
A múltkor mikor megosztottuk a partíciót akkor is egy darab 250GB partíciót látott.
Semmi különálló rejtett partíciót nem látott.
Bár ez debi volt a múltkor vmi mással próbálkoztunk az azt hiszem látta a külön partíciókat is.Mi az a live linux?
Nem értek annyira a winhez sem a linux meg....Köszi
Üdv.
-
^Clown
addikt
Azokat én is néztem, de úgy vettem ki a hirdetésből, hogy azok wifi nélküli gépek, legalábbis az egyik biztos. Erre figyeljetek oda.
Bár biztos be lehet utólag is rakni egy wifi kártyát, plusz antennát, de nem tudom, hogy mennyire macerás, illetve mennyit kéne még rákölteni. -
N4nI
tag
hát nem tudom.....ujrapasztázom, azert biztos nem fog megharagudni...
de ez a melegedösdi nem tetszik, mas negativumot nem észlelek.
nekem utangyartott akksim van, wifivel jo fenyerövel elketyeg 5 orat 10%-ig, alatta hamar kisül már...
ajanlott , jo minosegu paszta van a tarsolyban vkinél?
-
N4nI
tag
nálam akksi nélkül, wifi letiltva, lanrol megy a net, semmi mas nem fut, csak az msn, illetve a firefox-ban böngészek, lépek ide oda, stb....és hol elindul hol megall, 50-55 fok korul van, everest, tpfan szerint is.....valamikor ha "gondolkodik" vmely oldalnal vagy varni kell, vagy dolgoztatom, akkor igen erosen kezd a venti huteni, jodarabig, aztan leall, visszahutotte....de nem telik el "sok" idö, ismet jon a kisebb rpm-ü pörgés....ez valtakozik
paszta?
amit linkeltel felületet, az miféle? nekem elég "cseszlovak" kinezete van a tpfan-nak. esetleg van tobb fajta is?
-
Tim82
félisten
Mert ez ilyen, hallod: up-olás helyett érvénytelenít oszt újra felad. Mindegy, magának csinálja a pluszmunkát
Egébként szerintem ennyiért megéri, én csak azt az egy hiányosságát látom, hogy nem SXGA+-os kijelzője.
Evone: vedd meg nyugodtan, ezekre jó lesz a vinyóval is, nem lesz nagyon lassú. TOZ egyébként asszem a memoryc.com-on rendelte az SSD-jét.
-
evone
őstag
En altalaban altatni szoktam a gepem, nekem az 1 perc boot ido is sok. ( nem erdekel mennyi ido alatt indul el, a mostanit se szoktam, max hetente 1x kikapcsolni )
Szoval ennek megfeleloen all az elozo kerdesem tovabbra is.
Kulonben milyen SSD-t es honnan vettel bele? Nekem kb eleg lenne bele egy 16GB-os is.
-
ps_feri
csendes tag
-
buherka
addikt
Igen...azért is írtam, hogy nem mindegyik gépnek van ugyan úgy megoldva a ventivezérlés.
Csak akkor hallok halk süvítést, ha közvetlenül odateszem a fülem a ventihez.
Még az 5400-es vinyó alaphangja is hangosabb.Szerintem az sokkal jobb, ha egy légkavaró folyamatosan megy egy minimális fordulaton és tart egy bizonyos hőfokot. Így pl. nehezebben veszed észre a ritmusváltást amit terheléskor kap a venti.
Mennyivel zavaróbb, ha pl. 0-ról hirtelen felpörög 3000-4000-es fordulatra félpercenként, aztán elhalkul. -
buherka
addikt
Sokat számít, hogy 65nm-es vagy 45nm-es csíkszélesség vagy 35W ill. 25W-os a proci.
Valamint az sem elhanyagolható, hogy ezek a teljesítmények mekkora feszültségen születnek.
Minél nagyobb watt teljesítmény, annál nagyobb hőtermelés.
Nekem pl. 0.88v-ra veszi vissza a Speedstep® a feszültséget nyugalmi állapotbanAz új TP-ban (T410, T510) pl. megint azért megy kicsit többet a venti, mert ismét 35W-ot termelnek a CoreiX-procik.
(#5617) Napfénysüti ...persze mindenképp megírom, milyen lett.
-
HarryPotter
őstag
az az 1,8 Mb/s elméleti maximum? Vagy ezt "élesben' is képes tartósan hozni (optimális hsdpa lefedettség esetén)? Most egy usb-s T-Mobile hsdpa stickem van, ami gyors, de zavaróan kilóg a gépből, félek, hogy egyszer letöröm. megaztán a két usb portom felét lefoglalja. szóval egy pcmcia-s-ra cserélném, ha megoldható.
-
carrot
tag
Részleteznéd, mert én is számolok, hogyan jönnék ki olcsóbban (de elégedetten is), s arra jutottam inkább megveszem 100euróért (postaköltséggel, s nem fizetek VAT-ot
) a memoryc-n az ssd-t, mint CF, mert 32gb kicsivel drágább, mint egy gyors CF (nem 133x, legalább 2xx). Nem?
-
mdk01
addikt
Bocsi igazad van, tehát nem CRU a WWAN modem.
Tin:
Az a gond hogy azért szedtem szét mert xar volt. Aztán alápakoltam távtartókat és vagy még 5x szétszedtem mire vmennyire elfogadható lett, de még így sem tetszik igazán, mert a T61 nem volt ilyen rossz.
Csavar nem maradt ki és elég nehéz rosszul összerakni.
Természetesen előtte felhívom őket, köszi.Üdv.
-
Innox
tag
Már egyszer írtam a központi szervíznek mail-t. De se válasz, re Recovery... Ezért nem is erőltetem annyira a dolgot. Lehet bemegyek, ha már nagyon felbosszantom magam
más: szerintetek WIN COA matricát is cserélnek? mert nekem nagyon megkopott szegényke. Pont olyan helyen van, ahol meleget is kap meg szerintem érintkezik az asztallal.
-
Innox
tag
Szerintem 800-ast is rakhatsz bele, max vissza veszi az órajelet.
CL 3-5 az időzítést jelenti. Minél alacsonyabb, annál jobb.. De nem tudom, hogy a Lenovo BIOS képes-e időzítést állítani (mondjuk miért ne tudna..). Alacsony időzítésű RAM-okat csak azonosat érdemes használni, mert különben oda az előny.. -
Tim82
félisten
Már ha épp van neki.
mv: korai egyelőre még az SSD-k élettartamáról beszélgetni, mert inkább csak becslések vannak, hogy kisebb, mint a vinyóké. CF-nél tudtommal a kezdetlegesebb wear leveling "kavar be". Most már lehet, hogy jobban megéri az SSD, de a közelmúltig nem egészen ez volt a helyzet. Én csak azért veszek SSD-t, mert kicsit fázom a buherálástól, amivel jár a CF.
Hellas: PCMCIA-t, mert azt ritkábban használom, mint az USB-portokat. De ez megint személyes preferencia. Ha gyakorlatias érv kell, akkor az USB-s jobban kiáll, sérülékenyebb, stb.
-
Tim82
félisten
Szerintem is.
Sokkal szebb, látványra közelebb van a "mozi-feeling"-hez. Legalábbis egy 24" TFT-n, amin nézni szoktam. Bár ez igazából "eyecandy"-jellegű filmnél lényeges. Mint pl. a 300.
Tudod, nekem könnyű dolgom van, barátnő van, de még nem cuccoltunk össze, gyerek még egy darabig pedig biztosan nem lesz.
Nem akarjuk privátban folytatni? Itt ez csak off.
-
Tim82
félisten
Kereső kedvéért: X40, 855GME, Windows 7, Win 7, workaround, driver, megoldás.
Khaal: elvileg igen, egy hete volt erről értekezés. (Bár én belefutottam olyan bill.-be, amelyik FRU alapján T43-hoz jó, de a T41p-mhez nem.)
Emlékeim szerint T42-nél lehet először állítani, hogy meddig is töltse az akkut. Li-ion akkut egyébként soha ne meríts le csutkára, mert azzal inkább rontasz az állapotán - ha 10% alá megy a töltöttség, már érdemes töltőre rakni. Egyébként érdemes volna újrakalibrálni a töltöttség kijelzőjét.
Havonta 1-2* merítsd le így 10% alá az akkut és akkor nagyjából mindent megtettél érte. Készülj fel arra, hogy jó esetben is max. három évig húzza ki egy Li-ion akku.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sőt! Nálam (Vista) azt is megcsinálja, hogy, ha véletlenül épp lenyomott állapotban van a bal gomb, amikor elkezdi húzni, miközben ugye nem is nyúlok hozzá, akkor elviszi akár egészen képernyő egyik szélétől a másikig.
Ha elengedem a gombot, ,,szokásos módon'' egy pár pillanat után megáll. Jobb gombbal még nincs tapasztalatom.
-
lapa
veterán
noigen, az asztali megoldások még mindig sehol sincsenek fogyasztásban a notihoz hasonlítva. napenergiára készülnék, de az még mindig kicsit messze van, a jelenlegi hatásfokkal éves átlagban valami 13w / nm a panel teljesítménye...
egyébként nem csak szerver, hanem htpc is meg desktop is. de még a lakás szellőzésének és fűtésének vezérlése is erről fog menni hamarosan.
hurcolászni vettem most egy T43p-t.
-
lapa
veterán
nem akarom szétoffolni a topikot, de lehet másokat is érdekel: futottam egy kört PHC ügyben. be lett izzítva modulként, működik.
már a leírásban gyanús volt, mert azt írta az Intel CPU-k minimális frekijéhez tartozó fesz az abszolút minimum, az alá nem engedi nyomni. ezt én úgy értelmeztem, hogy végül az idle fesz (mert olyankor az ubuntu visszarakja a minimum 800-ra a fordulatot) nem csökkenthető.
a PHCTool-lal nagyjából ugyanebben az elményben volt részem, hiába nyomtam le a legkisebb frekihez tartozó feszt , az csak nem akar lejjebb menni.
csak annyit szeretnék tudni, hogy ugyanez-e a te tapasztalatod is? mert ha igen, akkor abbahagynám az erőlködést. nekem szerverként fut a noti sok üresjárattal, ott akartam lejjebb nyomni a vcore-t.
btw: kis hasznos táblázat az idle fogyasztásokról, én még nem láttam.
köszi
-
rankesz
veterán
Van egy ilyen kényszerem, hogy minél kisebb, könnyebb cumóim legyenek minél nagyobb teljesítménnyel... a T400 annak idején ASUS 1000h-t váltott, de mivel a 3470es Vga-t ki se használtam így gondoltam váltok.
Mivel egyik lenovo-t se fullos bolti áron vettem, így gondoltam az a pár tizes nem vészes annak fejében hogy a T400s újabb, és jobban értékálló lesz szerintem.Kielégítő a válasz?
-
Avalon
tag
Ezt tudom, ezért is írtam, hogy nyilván egy step voltage-os driverrrel lehet jobb lenne a helyzet. Ennek ellenére kicsit soknak találom a fogyasztását, mert nálam Win7 idle, wifi on, BT off, és ~30% fényerő 18-20 W. Egy böngészővel már rögtön 23.
Igazából annyival árnyalnám a képet, hogy nem is a fogyasztást találom soknak, hanem mint említettem az aksiidőt. 9 cellással, wifivel és 50% fényerőn max 3, 3 és fél óra.
Mint azt evone említette, neki 6 cellással 4 óra. :S
Ezt valahogy nem érzem arányosnak a dedikált VGA többletfogyasztásával. Más HW paraméter meg nem magyarázhatja. Legalábbis szerintem.
Ha valahol tévedek javítsatok ki. -
-
lapa
veterán
-
k-rock-atona
csendes tag
Köszi az információkat! Igazából hasonlóra számítottam, emlékeimben is valami ilyesmi élt, pl. ami a tpfancontrol használatát illeti. (Nekem úgy rémlik, hogy próbáltam, de nem akart működni...
) Azt megkérdezhetném még Tőled, hogy Linux alatt tudsz, illetve használsz olyan programot, amelyik az everest ultimate-hez hasonlóan egy helyen összegyűjtve látja el a felhasználót sok-sok hasznos infóval? Fordulatszám, hőmérséklet mindenképpen jól jönne benne...
Köszönettel,
k-rock
-
N4nI
tag
nem szivok már hál isten, a probléma a cf kártya miatt volt , gyari hdd-vel hibatlan a gép.
csak az utangyartott akksi szépségeit gondoltam megosztom ha már felvetödött itt többször és akkor egyben tájékozodom is jobban a hallottakrol.
4200as hdd ellenére is jol használható, extra csendes, massziv, minöségi darab.
ezt az utangyartott akksit, beállitásoknál feltettem 20%-ra, hogy akkor szoljon h gaz lesz mindjart, ilyenkor felrakom töltöre...töltödik is egyböl, nem csattan ki és ami a lényeg, nem irt be amortizaciot....es tudja az 5 orat.....még magkapja azert azt a resetet, hatha akkor ertelmesebben mutat és nem marad meg a 15%os kilépökapu...aztan megy mig megy
ja igen: ha a gép nem látja a hdd-t (x41)....alaplapos? vagy?
-
mdk01
addikt
Igazad van annyira bele sem gondoltam, csak az órajelet néztem, mert rohanni kellett a mamihoz.
Aztán meg többi alkatrészről ne is beszéljünk amik az évek alatt egyre csak fejlődtek a notiban.
T42-nek nem szokott vmi alaplapi problémája lenni idővel?..vagy az a T43?
Nem értek annyira hozzá csak olvastam több helyen is vmi ilyesmit.Integra:
Aksi hogy áll a gépbe, mert az sem olcsóság ha fél év múlva behal.Üdv.
-
evone
őstag
-
mdk01
addikt
Hát igen.
Nekem sem volna Thinkpad-em, ha boltba kellett volna megvennem.evone:
Miért?
Nekem különösebb problémám nem volt vele. A Vista miatt talán kicsit szerencsétlenebb generáció volt, de az nem a Lenovo hibája.
Annyi volt a trükkje, hogy nem kellett telepíteni állandóan a frissítéseket csak azt ami feltétlen muszáj volt. -
Pisztillus
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged