- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
ro_bert17 #25593 üzenetére
inkább úgy fogalmaznék, hogy addigra sikerült kiprovokálni belőle
én úgy vagyok vele, hogy az írás szerintem jó lett, és az, hogy olyasvalaki tollából származik, aki eleve a HP gépek mellett kötelezte el magát, inkább külön értékelendő, mintsem elítélendő. magyarán ne basztassátok már annyit. -
szacsee
nagyúr
válasz
ro_bert17 #23460 üzenetére
NV kártyást csak 2008 május utánit végy.
A topiklakók figyelmeztettek rá, bár valami rémlett ebből, csak ugye nem tudtam, hogy az NVS is átkeresztelt mobil Gef 84/86 chipre épül.
ATI / Intel hosszútávon, illetve 2008 május utáni kiadású NV GPU-st válassz.
Azt hogy hol, majd megmondják a többiek.
Kérsz egy tipus és S/N számot, lenovo supportnál meg is tudod nézni, hogy mikor járt le a gar... ebből és az alatta levő garidő tartamából ki tudod totózni mikor került piacra. -
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #21984 üzenetére
Okulásképp: ismét nem a szerencsétlen gép hibázott, hanem ahogy az esetek nagy százalékában, megint user errornak tűnik a probléma.
Jó pár héttel - a flash videók okozta kőkemény fagyások - előtt, valamiért bekapcsoltam a hardveres gyorsítás. Ez eszembe jutott jó pár napja, és kikapcsoltam. Azóta nem fagy le a gép (kopp-kopp) flash videó lejátszás közben. -
azbest
félisten
válasz
ro_bert17 #22506 üzenetére
A t61-hez innen szedtem intel vga drivert: http://downloadcenter.intel.com/
graphics / laptop graphics / 965 express ->
és már ott is voltam hogy válasszak oprendszert és kiadta a vga drivert is.
Persze neked a t410-hez ha jól tudom a hd graphicset kell választani. -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #21919 üzenetére
Erre nincs valakinek ötlete?
Most már jó pár hete nem lehet flash videót megnézni a laptopon. Nem tudom mihez kezdjek. Gondolom másnál nincs ilyen gond, mert már jelentkezett volna. Régebben nálam sem volt ilyen.
Flash pucolás, driver újra installálás nem segít egyelőre. Ezért gondoltam, hogy megpróbálkoznék esetleg egy régebbi driverrel, mielőtt visszaállítom az operációs rendszert. Ez utóbbit nagyon nem szeretném, de félek hogy nem lesz más megoldás. Most már elég bosszantó, hogy egy klippre kattintva csonttá fagy az op. rendszer és csak power gombbal lehet kilőni.
Szóval W7 64 bit, és intel hd a videó megjelenítő vezérlő. Bármilyen segítséget szívesen veszek. -
audi100td
nagyúr
válasz
ro_bert17 #21343 üzenetére
Nem lehet hogy te pont a 2 vinyót hallod, nem is a ventit? egy 7200-asnak is elég hangos motorhangja van, nem hogy kettőnek, nem beszélve arról ha ezek még össze is rezonálnak.
Egyébként nekem is tök jó lenne mozivászon, különszoba filmezni, rendes audioval stb, de nem szarom a pénzt basszus.
A másik, meg hogy az X200-ba nem tudok rakni SSD-t, ami egyre zavaróbb, főleg, hogy 15k-ért már simán találni 60GB-osat, amin lazán elférne a rendszer. 15" amúgy kilőve, az más sok szempontból a kényelmetlen kategória.
-
Magnat
veterán
válasz
ro_bert17 #21106 üzenetére
Hmm, ez a töltő dolog tényleg fura, meglehet h egyedi szórás van a gyártásban, vagy az irodában melegebb van
Modemmel kapcsolatban köszi a segítséget, mint olvashatod alant, közben megoldódott. Mondjuk azt nemtom mennyire egyedi jelenség, h több órát izéltem el azzal, mire rájöttem, h a kártya behelyezésekor nem elég csak restartolni, hanem az akksit is le kell venni és a töltőt is kihúzni, különben nem veszi észre, h betettem a kártyát..
-
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #21077 üzenetére
Én azt ajánlom a win updatet közvetlen telepítés után kapcsold ki. Pár éve már bohóckodok gépekkel, de azt észrevettem akár xp, akár w7, ha frissítés megy lassul a rendszer, instabil lesz. Xp-nél mai napig SP2-t használok, SP3-at ugyan kipróbáltam, de semmivel sem lett stabilabb egy gép se, w7-nél most meg már sp1-et, köztes frissítésekkel ált-ban csak a baj van.
-
-
WillyX
tag
válasz
ro_bert17 #20930 üzenetére
Én eddig az Nvidia-val szerelt T410-ekről hallottam, hogy hangos, ill. az i7-es procival szereltek eléggé melegednek, szóval lehetséges, hogy ott is teker a ventilátor rendesen. Nekem i5 van és én tényleg nem hallom a hangját, viszont tény, hogy nem is terhelem meg túlságosan.
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #20756 üzenetére
A FlashPlayer az nálam is gyakran xaraxik az utóbbi időben - de kimerül annyiban, hogy újraindíttatja az Operát.
Chaser
Előfordulhat-e szerinted, hogy a futár úgy bánt a csomagoddal, mint a sajátjával? (mármint azzal, amit épp visz le a kukába) Mert ha igen, lehetséges, hogy csak ez-az kimozdult a helyéről. Billentyűzet & csuklótámasz le, WiFi, RAMok ki, majd minden vissza. -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #20693 üzenetére
Sziasztok!
Kis segítség kellene az előzménnyel kapcsolatban.
Ma ismét jelentkezett délelőtt meló közben. Pár explorer ablak, két monitoron használata, videónézés közben...nem is tudom minek hívjam: fekete-villogó halál.
Driver gyalu. Bár sok értelmét nem láttam, mert eleve a legfrissebb volt fent. Most délután folytattam a munkáim, közben kíváncsiság, és flash videó próba. Na sikerült reprodukálnom a hibát. Ilyenkor csak power gombbal lehet kikapcsolni.
Tudnátok tanácsot adni merre induljak? W7 újra telepít? Vagy a flash-el van nyűgje? Lehet illesztőprogram baja? Külföldi fórumon keresgéljek? Vigyem szervizbe? Vagy mit lehet ilyenkor csinálni?
A W7 naplójában nem találok semmi ezzel kapcsolatosat. Hol lehet még keresgélni esetleg? -
Wolfskin
őstag
válasz
ro_bert17 #20396 üzenetére
nálam az adapter az asztali gép második monitorának a második bemenetére van kötve. ha ráteszem a laptopot, és összekapcsolom vele, akkor mindig úgy adja elő, hogy a második monitort a laptoptól jobbra látja. tehát ha leválasztom, majd újra csatlakoztatom, mindig a jobb oldalon jelenik meg. az asztal/tulajdonságok/beállításban egérrel meg kell fogni és megcserélni. minden alkalommal (csatlakoztatással) újra. mert elfelejti
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
ro_bert17 #19589 üzenetére
x300 kicsit drága a célra, x100&120 amd, ami linuxszal nem mindig a legjobb választás (bár ezek régebbi tapasztalatok, azóta lehet, h volt változás), sl300 meg nagyon nem nyerte el a bizalmam, főleg kinézetben
X60(s) környékét néztem eredetileg, aztán indultam fel, hátha lett benne touchpad, de sajnos nem -
audi100td
nagyúr
válasz
ro_bert17 #19148 üzenetére
de annak mi ertelme van?
gondolom ugy is dvd iro van bene, az ultrabay-nek pont az a lenyege, hogy mehet bele, hdd, akku, soros port, stb
Drughi: 250-ert lenne T420i is, ha kicsit meg gyüjtene ra ismerösöd ezzel biztos jobban jarna, mar csak a 3ev gari miatt is, de a ket gep eleve eg es föld, viszont arban nem olyan sok az a különbseg.
-
lapa
veterán
válasz
ro_bert17 #18984 üzenetére
volt pont erről szó nemrég a topikban. az intel ssd-i <0,2w-ot esznek, ha épp nem csinálnak semmit. ez a gépidő jellemzően 95%-ra igaz. teljes sebességű lemezműveleteknél (mondjuk lemásolsz valamit ugyanoda) fogyaszt 2-3w-ot (bár ezt is túlzásnak érzem, de mondjuk ezt). fontos látni, hogy a hdd akkor is pörget, ha nincs művelet.
namost mivel a fogyasztás mind hővé alakul, az ssd átlagosan sokkal kevésbé fog melegedni, mint egy hdd. engem a t61-ben rohadtul zavart a 7200-es vinyó, napi 8-10 órában fűtötte a csuklóm belső oldalát. utána az intel ssd-vel gyakorlatilag hideg maradt a csuklótámasz, komolyabb fájlműveleteknél meg belangyosodott. ilyenkor a hdd már fájdalmasan meleg lett.
-
törölt tag
válasz
ro_bert17 #18984 üzenetére
nekem használható teljesen ölben is, igaz olyankor nem szoktam nagyon hajtani, de nem is melegszik annyira, mint akár előtte a D630-am (igaz abban quadro nvs135 volt, nem integrált vga).
az a baj, hogy egyelőre egy 512-es ssd kb annyiba kerül, mint az egész gépem volt egy éve, szóval nem igazán alternatíva sajnos... pedig nagyon szívesen kiadnék rá egy kisebb összeget. mondjuk a negyedét. -
törölt tag
válasz
ro_bert17 #18982 üzenetére
amióta van ssd-m még nem voltam olyan helyen, ahol tényleg meleg van (majd nyár végén megyek Shanghai-ba, ott szerintem ezt is tudom majd tesztelni
), de szerintem egy normális ssd biztosan hűvösebb egy 7200rpm-es hdd-nél, arról nem is beszélve, hogy mennyivel halkabb.
-
^Clown
addikt
válasz
ro_bert17 #18418 üzenetére
Barátnőm édesanyja ebben az üzletben vette az SL510-ét (ami azóta is köszöni szépen, jól van, pedig kapja az ívet), minden oké volt. Tudnál adni linket, érdekelnének a panaszok
franc0: no igen, magánszemélyként egy laptopot simán felpakolhat maga mellé a repülőre. Csak itt ugye az a nagy kérdés, hogy megéri-e kint megvenni a refurbished-et, vagy itthon a linkelt T400s-t 190K-ért.
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #18070 üzenetére
Még egy kicsit szaporítanám a topicot a láma kérdéseimmel:
- pl. USA-ból behozott wwan modul működik itthon?
- Qualcomm Gobi 2000 más notbeookhoz (dell, sony, hp) adott kártyája működik lenovoban?
- T410-hez még mindig nem találok hdd takaró lemezt. Esetleg szerviz? 34970 Ft-ért? -
lapa
veterán
válasz
ro_bert17 #17584 üzenetére
egyrészt nézz rá egy feladatkezelőre, simán lehet, hogy az ie ésvagy valami béna weblap futtatja a cpu-t.
másrészt ha jól értem a levegőt máshol is szívhatja be. az x200s pl elöl alul is szív be valami levegőt, amivel x és y alkatrészeket hűti. szóval egyrészt érdemes lehet körbenézni, hátha azok a nyílások porosak, másrészt ha netán ölben van akkor ezeknek az eltakarása okozhatja a hőmérséklet-emelkedést.
esetleg egy porszívóval ráijeszteni a rácsra is segíthet pár fokot, közben lehet finoman kocogtatni itt-ott hogy bentről is leváljanak a nagyobb darabok.
attól hogy vigyázol rá még porvihar van mindenhol.
de ez csak ötletelés.
@Integra: a csx ramot szerintem dobd nagyon messzire, csak lehetőleg találj el vele egy e-hulladékos gyűjtőt.
-
Ringman
félisten
válasz
ro_bert17 #17584 üzenetére
Lehet a ventibe ment bele valami. próbáld meg kifújni, esetleg úgy, hogy leveszed a billentyűzetet (ez nem jár garivesztéssel), így azt is meglátod pontosan melyik alkatrésznél melegedik a gép (a billentyűzet csatlakozóját visszadugod, de nem teszed be a helyére).
gyári segédlet a szétszedéshez
videoAz is lehet, hogy a hűtőblokk nem tapad rendesen a lehűtendő felületre vagy valami elbaszott flash tekeri a cpu-t/gpu-t.
-
Ringman
félisten
válasz
ro_bert17 #17575 üzenetére
A melegedés nem lehet, hogy a memória miatt van? Nekem is volt egy időben ezzel problémám, kivettem-visszaraktam nem melegedett? (hogy mitől javult meg, ne kérdezd
)
A képernyős probléma lehet szoftveres is, arra tippem sincs, hogy mi okozhatja.
Ja és T420 és T520 teszt-szerűségek:
Unboxing the Lenovo ThinkPad T420
T420 - képek nélkül
Lenovo ThinkPad T520 Review: First Thoughts -
brd
nagyúr
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #17147 üzenetére
Ami a T60-ban van, abban nem lötyög a HDD, de serial UB-ben a HDD kb. 1mm-el rövidebb, mint a helye, ezért ide én betoltam egy filc csíkot, és már el is feledkeztem volna róla, ha most nem nézem meg, hogy nálam miért nem lötyög.
X200T ujjlenyomatolvasója kétirányú és nincs LEDje, viszont a hüvelykujjamra nagyon érzékeny, ha csak picit is más szögben húzom le (kijelző alján van, jobb hüvelykujj lenne a legkényelmesebb - ha mindig működne).USB: múltkorjában nézegettem valamiket, és többek között ilyent találtam, hogy egyazon USB hubon van a kártyaolvasó (300mA ha van benne kártya, egyébként 0mA), a jobb hátsó USB (akkor épp 500mA mert HDD volt rajta), meg a WWAN.
-
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #17099 üzenetére
Szóval másnak is lifeg a HDD az ultrabay-ben?
És másnak is bohóckodik az ujjlenyomat olvasó T410-nél? Ma kb. a harmadik alkalom, hogy egyszerűen nem hajlandó működni. Eddig mindig magához tért...
Ma másodjára telepítettem újra, de most sem jó. Két húzás után el kezd pirosan villogni.
Ezt is túl élem végül is, mert a saját gépem csak az a huncut, hogy semmi sem változott mostanság a gépen. És egyszerűen nem értem. -
audi100td
nagyúr
válasz
ro_bert17 #16264 üzenetére
Elegge elavult, meg a T6x szeriat szereltek ezzel gyarilag, ranezesre Fujitsu-nak tünik az OEM, egy mai 5400-as lazan lehagyja.
Ha gyors vinyot szeretnel, WD Black-et tudom ajanlani, en mostanaban vettem egy 750-est az SSD helyett, szinte hangtalan es a höfokok is rendben vannak, altalaban 35-38 fok között mozog.
-
sbazsi
veterán
válasz
ro_bert17 #14277 üzenetére
így van. teljesen kikapcsolt állapotban (nem készenlét, nem hibernálás - leállítás után) ha kinyitom, felgyullad a zöld led az ujjlenyomatolvason.
ilyenkor elhúzom az ujjam, és szépen bekapcsol, és belép a windows-ba.nekem nagyon tetszik, imádom ezt a feature-t. nem kell várni belépés után
-
NitrousB
csendes tag
válasz
ro_bert17 #14086 üzenetére
Nem akarom elkiabálni, de szerintem hamarosan meg kell látogatnom újra a szervizt.
A Reallocation Event-ek száma megint elkezdett nőni, 2 napos a vinyó, már 20 van ezekből, és még szinte semmit nem telepítettem fel. Valószínűleg ugyanaz lesz, mint az előző vinyó esetében: elkezdek telepítgetni programokat, és ettől egyre gyorsabban nőni kezd a R.E.C. száma, majd szépen lassan (1-2-3 héten belül) minden olvasási hibára pittyegni fog, és végül jönnek a bad sectorok is.
Szóval alaplap, vagy táp lesz ez, ahogy azt egy hdd-s fórumban már írták. -
NitrousB
csendes tag
válasz
ro_bert17 #14063 üzenetére
És hogy sikerült megoldani a nyekergést és a képernyő fakulását?
A csuklótámaszt nem említettem nekik, mert egyrészt most szükségem van a gépre (és az + a vinyócsere nem 1-2 napos munka lett volna), másrészt azt olvastam több külföldi fórumon, hogy ezekre nem igazán van megoldás. Volt, aki bevitte a szervizbe pl a kéztámasz recsegés miatt a gépét, és csak kicserélték a kéztámaszt egy ugyanolyanra. Más megoldás nincs erre szervizben, sztem nem gyártanak új típusú (javított) kéztámaszt csak emiatt egy 3 éves modellciklus alatt... Tudtommal a T61 óta jelen van a probléma, kezdhetnének vele valamit.
A procival nálam nincs sok gond, 45 fok körül működik általában, és 60 fölé még nem láttam menni terhelt állapotban sem. TPFanControl-t én is használtam, de pont az ellenkezőjére, hogy halkítsak a ventillátoron, de úgy elég hamar melegedett...
Azt csak a SMART-adatokra értetted, hogy fura adatokat közölt a vinyó?
-
NitrousB
csendes tag
válasz
ro_bert17 #13842 üzenetére
A szerviztapasztalatok a t410 HDD cseréhez, ahogy kérted:
A Neumann J. úti IBM szervizbe vittem el.
-Gyorsan dolgoztak,
-Nem kérdeztek sokat (tehát nem pöcsöltek),
-Kedden, zárás előtt 1 órával vittem be, berendelték az új vinyót, kicserélték másnapra, és harmadnap (ma) mentem is érte,
-Üres akksival vittem be, 100%-ra töltve adták vissza.Talán az egyetlen negatívum, hogy nem volt éppen 64 bites Win7 Pro-juk (csak 32 bites), de megegyeztünk abban, hogy anélkül is megfelel, majd szerzek valahonnan. Hazaúton feltelepítettem az Ubuntut, msdnaa-ról (vagy nem
) pedig jön a Seven, ennyi belefér. Telepítéssel gondolom 1-2 nappal több lett volna, mert azt is rendelnie kellett volna.
Összességében tehát teljesen korrektek voltak, de azért remélem, hogy nem kell látogatnom őket gyakran hibák miatt.
-
brd
nagyúr
válasz
ro_bert17 #13988 üzenetére
Akkor asztal/grafikus tulajdonságok/power, valamelyik beállítás talán ott. Mondjuk nekem csak az ATI-val van olyan beállítás, hogy vegye vissza a frissítést/színmélységet, de a te CPU-dban újabb VGA van.
ABE: Ezt (kalibrálás) tudja a gyári PM is, kár szenvedni a csökkentett móddal.
Te használod ezt az NHC-t? Mivel jobb a gyári PM-nél? Nincsenek benne hasonló bénaságok, soha ki nem javítandó hibák, mint a Lenovo-s PM-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest