- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #37266 üzenetére
>>> Figyelem! <<<
Helyzet van:
A panelek árából nem enged, sőt, ha nem rendeljük meg a hét végéig, akkor még áremelésre kell számítanunk, ami előreláthatólag +$10.Ebből adódóan ma mindenki döntse el, hogy kell-e neki az említett panel. Akinek kell, az pedig holnap el kell hogy juttassa hozzám a pénzt, vmilyen formában (részletek kizárólag privátban).
Amint beérkezett mindenki pénze, már rendelem is.Ami a stílusokat illeti, variált az eladó. 8 db vagy több esetén csak $10 kér darabjáért, viszont a szállítást itt is jó drágán akarja mérni. Ez így annyira nem jó, amit meg is mondok neki.
Aki biztos a dolgában, az már jelezhet is privátban.
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #37235 üzenetére
Wacom egység benne/rajta van.
A stílust tudja egyben küldeni.
A kedvezményre meg kb szándékosan nem válaszolt.(#37261) soldi3r
Van mémi tapasztalatom közös rendelések bonyolítását illetően itt PH-n.
Mivel még több dolog nem tisztázott így nem fogok fejvesztve a várárlás gombra bökni.
Ahogy franc0 kolléga is mondta, ahogy elutalta mindenki az árát, utána rendelek.
De a részleteket majd idejében. -
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #37232 üzenetére
Kihasználom azt a sok matekot amit belémkentek és átnyálazom a fizetési mókaságot. Hátha tudunk csalafintáskodni.
10 darab az korrektnek tűnik. Stylus is akinek kéne, de mondjuk wacom toll céges gépben van, kikapom belőle és ennyi, apámék nem használják
Más kérdés még nincs, adjon 10% kedvezményt és akkor még puszit is küldök neki üziben
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #37226 üzenetére
Annyira még ne éld bele magad, még mondaniuk kell rá valamit. Az egyik elég esélytelen mert nyár vége van és elbulizta a pénzt
Majd kiderül. De ha valóban tudunk hozni egy darabonkénti 13k-s árat, akkor eléggé jó üzlet lesz. Bekérdezek ebay topikba, hátha tudnak valami ördögi tervet a nagy sarcok ellen.
-
soldi3r
veterán
válasz
fi:zi'k #37215 üzenetére
részemről rendben, de valami jutalékban azért egyezzünk meg, nem vagyunk rokonok...
(én 3-nál többet nem mernék megrendelni egyszerre)
ha kell rendelhetek én is párat, vagy esetleg jó lenn tudni van e még valaki az ország déli részén, nem kellene mégegyszer postázgatni -
lapa
veterán
válasz
fi:zi'k #37199 üzenetére
nekem is kéne még egy, úgy érzem kevés van. de szerintem tuti bebukjuk, méretre és súlyra már necces. szóval szerintem drágább a leves, mint a hús.
(hozzáteszem még nem olvastam az elejéig vissza, hogy ez melyik eladó és milyen ár, majd nemsoká)
upd: szerintem marha drága a shipping. a panel olcsó.
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #37185 üzenetére
Gyakorlatilag ilyen az én kijelzőm is: HV121WX4-110 panel, hátulján Wacom antennarács a hozzávaló elektronikával, elején single-touch üveglappal, amiből egy szalagkábel hátramegy a wacom pcb-re. Ezt az üveglapot le kell faragni az elejéről. X201-nél és LED-es X200-nál ez a panel mellé kell egy CCFL X200-hoz való szalagkábel és egy inverter is.
Ha valaki rendel ilyen panelt, egy nekem is kellene. Nekem fontos, hogy legyen rajta wacom-cucc. (annyi a handicap, hogy Szerbiába nem szállítanak sehonnan, de van egy szegedi cég, ahol átvesznek csomagot a részemre, de ezt majd privátban)
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #37182 üzenetére
Azt kéne megkérdezni hogy minden darabra ennyi a pk, vagy az csak 1xi díj? Ált-ban fel szokták tüntetni az első és további darabok árazását, de itt nincs. Ha csak 1xi díj akkor érdemes összefogni, ha minden db-ra annyi akkor nem sok értelme van. Digitizer is belefér, webcam helyére kell kötni. Gondwana fentebb írt is róla.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #37174 üzenetére
Igen. Eddig a legolcsóbb amit találtunk 98$ volt szállítással. Olcsóbbak csak több vásárlása esetén illetve refurbished címszó alatt. De még azok se voltak ennél olcsóbbak max pár $-ral. Vagy te tudsz valamit amit mi nem?
szerk: Ez non-waacom sztem, de ez igen keveseket fog zavarni
-
Atikusz
senior tag
válasz
fi:zi'k #37078 üzenetére
utánanéztem, hivatalosan támogatja az 1600Mhz-et, de a rendszer automatikusan leszabályozza 1333MHz-re.
"Memory: 8GB max/ PC3-12800 1600MHz DDR3, non-parity, dual-channel capable, two 204-pin SO-DIMM sockets
* System automatically clocks down for processors with 1333MHz DDR3 memory controller" -
BoB
veterán
válasz
fi:zi'k #36945 üzenetére
A weboldaluk. Én is nemrég vettem tőle egyet 75-ért.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #36510 üzenetére
x200. Erősebb cpu, könnyebb gép, vékonyabb is, és abba rakhatsz szép ips-affs panelt. Csak arra figyelj ne led-es legyen, hanem ccfl verzió. Persze ha használnád a tablet részt akkor a tab, de elvileg a waacom részt be lehet fogni munkára x200-nál is. Aminek tabból tényleg szép képe van, az is only waacom touch.
-
franc0
őstag
válasz
fi:zi'k #36422 üzenetére
Te állítod be.
Egyébként félreértitek, engem mindig beenged. Amikor nem, akkor tényleg én cseszem el.
Nálam most az van, hogy bekapcsolom és kiírja hogy Please Wait. Próbálja detektálni az olvasót, de nem találja.
Tehát az ujjazásig se jutok el.Ezt amúgy néha csinálta a sör előtt is, de most egymás után 3x. Majd otthon még próbálkozom, de dolgozni is kell néha
-
Tikakukac
titán
válasz
fi:zi'k #36082 üzenetére
Jó kérdés. Sima változatból meg S alváltozatból is láttam 1-2 darabot múltkor, de nem sűrűn felbukkanó gépek, ez tény.
A csodapanel meg a kisebbik felbontásból van, de én még itt aprón nem is nagyon láttam AFFS modos gépet, max 2-t. Az utólagos kendácsolást kér általában. -
Chaser
legenda
válasz
Nincs ips x200-ból, csak ha panelt cseréltek benne, na azt biztos nem kapod meg 100k alatt. Én 90-ért raktam fel az enyémet, újszerű, még fél év gar, erős cpu - ezekben ugye nem cserélhető - de csak alkudtak szóval le is vettem
Már most vinnék amikor úgy döntöttem megmarad
IPS-re csak 1280x800-asban tudsz váltani és ccfl legyen. -
audi100td
nagyúr
válasz
IPS gyárilag nincs, utólag ki lehet benne cserélni a kijelzőt AFFS-IPS panelre, de csak a WXGA CCFL változatnál, WXGA LED-esnél kell egy inverter és LCD szalagkábel is. WXGA+ átalakítás egyáltalán nem kivitelezhető.
expressz.hu, vatera, ebay.de, ebay.at, itt szoktam még nézelődni
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #35753 üzenetére
Úgy tűnik csak hálózatról csinálja ezt.
Mindenesetre a korábban linkelt módszerrel csináltam, de nem egészen tiszta. Ha vkinek van hozzá türelme akár pü-ben is segíthetne.A másik, hogy megmértem én is az R500-at kíváncsiságból és nehezebb mint a buherka által mért T500. Nálam aksival (6c) 2947g, nélküle pedig 2645g. Nem gondoltam volna, hogy a T széria a könnyebb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
fi:zi'k #33899 üzenetére
igen, persze
fi:zi'k: Nem a lenovo gyártja az olvasót, talán több gyártó is szállít nekik, nem tudom, de nem volt még vele gondom. Igaz olyan sok értelmét nem látom, persze újabb gépeknél jól jön, hogy lehet rögtön azzal indítani és be is jelentkezik magától a windows-ba. Linux alatt nem tudom mennyire működnek ezek a dolgok.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #33599 üzenetére
Ez sztem gyári, ezt használják a tablet verziókban. Legalábbis nemigen tudok más gépről amiben ilyen panel lenne, persze lehet van 1-2 tablet lenovon kívül is. BH panelek meg a legjobbak saját tapasztalat alapján.
szerk: Gondwana: Akkor ezt 1:1-ben fel lehet használni vagy le kell róla műteni valamit?
szerk2: ez szerk akart lenni nem új hsz
-
taltos
senior tag
válasz
fi:zi'k #33562 üzenetére
Egyebkent mit gondoltok mennyire lehet kihasznalni a tablet funkcionalitast az oktatasban? A paromnak lesz a gep, aki informatika tanar. A gep sokat lesz projektorra kotve, es sokat lesz hurcolaszva a vonaton (ezert kell a kicsi meret), de ez nem hiszem, hogy gondot okozna.
Eszembe jutott viszont, hogy ha tablet lenne, akkor ki lehetne probalni az oktatasban ezt a reszet is. Hasonloan, mint a Khan Academy-s videok. Peldaul projektorral kivetitve. Amitol tartok kicsit, hogy talan nem tenne jot a gepnek a tobb eves heti 5 napos, napi 6 oranyi erintokepernyos hasznalat. Akinek volt mar ilyen gepe (x200t vagy x201t) mi a velemenye? Esetleg jobb lenne egy sima X20x(s) es egy olcsobb wacom tablaval?
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #33267 üzenetére
Annyit amennyit adnak érte...ha nem indul valszeg a lap halott és az a legdrágább belőle. Többi alkatrész árát meg apróból ki tudod venni. Az is számít milyen és milyen állapotú akku van benne, mennyire jó állapotú a kaszni, bill magyar vagy sem/milyen állapotú, stb. Kijelző magában érhet 15-20k-t ha teljesen hibamentes.
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #28687 üzenetére
Ez alapján van két féle flatkábel R500-hoz, ez alapján pedig a három féle felbontáshoz egy féle kábelt (FRU 44C5385) használnak T/W500-ban.
A FRU 93P4551 a WSXGA+ panelekhez való, kábel, amit 42T0423 WSXGA+ panelbe dugnak, ami egyaránt előfordul T500-ban is és R500-ban is, tehát lábkiosztásban kompatibilis a két előforduló WUXGA panellel. Ezzel biztosan működne az upgrade (inverterestől)
Viszont a 93P4547 flatkábel nekem azért gyanús, mert LED backlight panelekkel is szerelik, meg CCFL-esekkel is, ráadásul a CCFL-ek közül többnél egyezik a FRU a T500-zal, ami alapján ezzel a kábellel is működnie kellene a WUXGA kijelzőknek, de a LED daughterboardot (amin a visszajelző LED-ek vannak LED-háttérvilágításos panelnél) mindenképpen le kell cserélni inverterre. 41W1482 és 41W1484 biztosan megfelelő inverter (R500-ban másmilyen elvileg nincs is).
(Röviden: ha LED-es R500, nagy valószínűséggel csak inverter kell bele és működni fog, ha pedig CCFL, akkor 99% hogy csak a panelt kell lecserélni WUXGA-ra és megy.)lapa: Amilyen ütemben döglenek a Lenovo feature-k, egyre több telepítő csak ebből a gyülemlésből lesz elérhető.
A sessions tartalmának törlésével van valami tökölés, hogy melyik foldereket kell neki meghagyni, de én inkább azt tanáscolnám, hogy
1.) System Update letölt.
2.) Jelenlegi System Update uninstallal lepucol
3.) Ez után Program Files/Lenovo/Sytem Update folder manuálisan törölendő (a sessionssal együtt)
4.) System Update újratelepít. (Majd visszarakja magának a fonos XML-jeit újra)Szerk.: kicsit továbbgondolva a kijelző kábelezését előfordulhat, hogy a WXGA R500-hoz való 93P4547 kábel nem viszi át az EDID ROM tartalmát, mert gyakorlatilag nincs rá szüksége a gépnek, azaz hardjumperelt, mint a T43-ig az össz gép, akkor viszont panelcsere után a kép a panel felső negyedén jelenik csak meg, valószínűleg foltosan.
-
nagyúr
válasz
fi:zi'k #28492 üzenetére
Az első problémát meg is oldottam.
Érdemes feltenni minden frissítést amit a SU felkínál?Ami jelenleg probléma, hogy az Expresscard(?) foglalat felől vmi cincogás jön.
Illetve szoftveres, hogy a .key fájlt nem ismeri fel.
Valamint wifin van ami max sávszélen jön, van ami meg sehogy.Másik notin nincs gond.
Nagyjából elégedett vagyok a géppel eddig.
A billt még szokni kell, mert a HP billjei hosszabb úton járnak, bár zajosabbak is. A pöcök egérrel már barátok vagyunk.
Amivel nem vagyok kibékülve, az az USB portok elhelyezése, a fedél zárjának helye és az Fn-Ctrl gombok rossz sorrendje.
Ha mondjuk egy T500 plamrest-jét megvenném, akkor az kompatibilis lenne az R500-zal? -
Zooka
tag
válasz
fi:zi'k #28435 üzenetére
Én még nem is láttam ilyet viszont jó ötlet.
De szerintem lehet némi "holtjátéka", a kinyitott ODD-nek is van. A W700-on gyárilag van numpad
lapa: A hdd tápellátását külön kell megoldani valahogy, még az usb3-asét is az ilyen kártyáknál. Nekem egy USB3 + eSATA expresscard van úton ebayről, kíváncsi leszek hogy szuperál majd.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #28307 üzenetére
Hasonló mint sok dxva gyorsítós vga, leveszi a terhet a cpu-ról HD v FHD videolejátszás közben meg flasht is gyorsít. Egy nagy bibije van, hogy EC változat nincs, legalábbis nem találtam, csak minipcie.
zollí: Szomorú
szerk: Psychonaut: Szerk, már írták én is írtam rá
nem tudom milyenek voltak amikkel szerelték, egyik dell gépben intel 5100 volt 2 antennás, az elég korrekt. Na nem mintha nanowifi nem lenne jó, tényleg nagyon kicsi és sok minipcie n-esnél is gyorsabb..hogy hogy csinálja azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 24 Hours of Le Mans
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest