- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
válasz
audi100td #31735 üzenetére
sztem gyári. Most már látja, mert ráfrissítettem a dolgokra, de most meg "csak" 68%-ig tölt fel, ami jó, főleg amennyiért vettem, de jobb lenne 100%
Gondolom egy akksi meg horror áron lehet bele venni. Majd ha ez beszart veszek egyet.
Köszönöm a toolbox-ot!
Illetve még egy olyan kérdés, hogy mennyi ramot lehet bele tenni és hány slot van benne?
2slot 4GB ram, vagy 4slot és 8GB?
-
-
brd
nagyúr
válasz
audi100td #31635 üzenetére
Ebay? Annyira védik a vevőket, hogy elvileg te nem is járhatsz rosszul (ha a bosszankodást nem számítjuk). Még akkor is vissza tudod szerezni a pénzt, ha mondjuk nem érkezik meg a cucc'. Ha meg egyébként sok jó értékelése van a tagnak, és kevés rossz, akkor neki sem igazán éri meg, hogy most legyen egy nagyon negatív.
-
kaller1
veterán
válasz
audi100td #31607 üzenetére
14.1" 1280x800 (WXGA) widescreen
14.1" 1440x900 (WXGA+) widescreenEzekből van ips panelos? Van valami tapasztalat a wide képernyős modellekkel?
Chaser jó, hát kifogtad, de ez az ár szerintem nem jellemző még. Nyilván, ha ennyi lenne a beállt ára, akkor nem gondolkodnék sokat rajta.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31569 üzenetére
talán nem árt, ha a hivatalos beismerő vallomást is berakjuk, alul vannak az érintett model numberek.
ugye már beszéltünk az oldalt nyitás stresszről, de ahogy felvetették ott a fórumban lehetséges az is, hogy "rosszul fogják", azaz mikor cipelik összenyomódik pont ott.
nagyon szerettem volna látni lenovo gépeket a cégnél, de én ezek mellé nem fogom adni a nevem, szóval tényleg dell vagy hp.
ahogy nézem nem s-specifikus. bár a hivatalos nem írja, lehet ott más a baj. elvileg viszont valami s/n intervallumról van szó, csak azt nem tudjuk melyikről.
@audi100td: persze, nem is úgy gondoltam. csak hogy egyből lehessen majd linkelni.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31529 üzenetére
Ennek kiszűrésére pedig kéne egy másik reader, ami ugye elég nehézkes lesz, plusz nem biztos, hogy ő a hunyó. Mondjuk méretre néztem és az x61s chipje ugyanez, és van is ebay-en.
Amúgy rohadt sokan küzdenek ezzel a hibával és többen állítják, hogy nem hardveres csak a driverek akadnak össze. Hát én már semmit sem értek -
lapa
veterán
válasz
audi100td #31480 üzenetére
szerintem is sokkal fárasztóbb az akármilyen tn. a képernyőméretnek egyébként se sok köze lehet a szem fáradásához hasonló dpi (14" 1440 vs 12" 1280) mellett. és arról sem vagyok meggyőzve, hogy a sokréteges félglossy tablet képernyő kényelmesebb hosszú távon, mint a glossy affs. ütősebbnek önmagában nyilván ütősebb maga az 1400-as panel.
@Gondwana: nem izgat piacra dobják-e, ha összelegózni össze tudod otthon.
erre a slotos vergődésemre nincs valami plusz infód? vagy hülyeségeket gondolok? nem lehet, hogy vannak olyanok, amiben benn van a csati?
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31465 üzenetére
és akkor a wusb az wwan helyett lehet csak? nem lehet, hogy van wusb upgradeable, amin ott van a csati a feles slotnál? (ez hmm szerint nincs ahogy néztem)
a hmm ír olyat, hogy turbo memory a 201-ben. akkor az a teljes slotban van? azt vágom, hogy a fullosban van feles menet.
és miért van ott kivágva a lap?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #31454 üzenetére
Elkapott a láz
Kipróbálnék még egy T500-at, x200-at, meg ki tudja mit
Sajnos a T60 ips akkora hatással volt rám, hogy nekem az lett az etalon minden tekintetben, többi annyira nem köt le. De nem váltok más gyártóhoz/típushoz
Ha a héten leboltoljuk a topikból a T400-at vkivel, pluszba még adok egy 2 portos ec54 usb3-at is, garantáltan 100MBps felett tud és nem lóg ki a gépből. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31443 üzenetére
Amiért még sem vennék T61-et, az a proci. Néha kéne rar feladatokhoz is, és azért egy 520m sokkal jobb ebben. Meg ebben már egy gyári 9 cellás akksi meg ugye 2 év gari sem rossz. Másik kiszemelt egy Elitebook, még msot tanulmányozom kinek kéne nyerni. Ja és 2 héten belül már rendelkezésre kell állnia, tehát időm sem nagyon van
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31424 üzenetére
Olvastam én is. Csak gyanús, hogy megy 1-2 embernél, 20-30 másiknál meg nem...
Na mindegy, van nekem kellő mennyiségű kockafej évfolyamtársam, műszakin már csak meg tudja valaki mondani, mi az igazság.
Szerk.: Az lehet, driveren sok múlik. Szívtam anno a másik laposommal is mire tökéletesen ment a TV-n meg a monitoron is.
-
buherka
addikt
válasz
audi100td #31413 üzenetére
Nem tudom hogy mennyiben különbözik ilyen téren a T500-W500, mert nekem a T500-as csak akkor ad ki képet Display porton ha ATI VGA-ra váltok. Az Intel meg se mukkan.
Hangot még nem tudtam átnyomni a 32"-os TV-re HDMI-n keresztül...sehogy sem.Ezt az átalakítót használom...Display port to HDMI adapter.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31409 üzenetére
Amúgy valószínűleg megvan a gond. Tehát a W500 alapból rendelkezik magán a lapra kiszerelt display porttal, az x200 sorozat meg ugye csak a dokkban lévőt tudja használni. Az x200-asok nem tudnak játszani csak egy analóg/digitális konverzióval, de maga a keverés már nem él bennük. A többi működő példa ezt mutatja. Ez van
Ebből próbálok dolgozni.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31407 üzenetére
Na, csak megtaláltam. Kicsit katyvasz lett, de azért annyira nem mondtam hülyeséget. Tehát a probléma maga a videokártya, egyszerűen nincs felkészítve erre a keverős dologra, így akármire is lenne portolva, nem menne ki a hang. Volt 2 állítólagos sikeres ember, akinek ment, de valószínűleg kamu, tucatnyian mondták, hogy mindenféle adapterrel megnézve sem ment ki.
Elméletileg W500, T410 és T510 típusok tudnak display-en kiküldeni hangot. Ezek a biztosak. x200-as sorozatnál ez halott ügy szerintem. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31405 üzenetére
Ugyan ez a baj ott is. A DVI alapvetően kép átadásra lett kitalálva. Újabb kártyákon lett divatos, hogy spéci(?) átalakítóval már ki fog menni a hang is, közvetlen a kártyáról. Mivel nincs szál a hangnak (van asszem belső SPDIF szálas DVI is, de húha ritka) így bekeveri a kártya a videó folyamba a hangot. Ha a kártya már támogatja is, akkor is dokknál már hasalna a dolog szvsz.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31383 üzenetére
Van rutinom benne, a DV5 is lett már atomjaira bontva, mindent szépen óvatosan, megfigyelve kell bontani és nincs gond, otthonosan mozgok a kütyükben, annyira nem lehet gázos ez a noti sem
Ha nem Pesten lennék akkor otthon nyomnám szépen sűrített levegővel, idefenn se kompresszor, se flakonos megoldás. Egy jó 10-15 fokot azért ebből lecsippentenék, akkor úgy szerintem rendben lennénk eléggé.
Gondwana: Nem csak a wasd, de azokon a leginkább kivehető. Utána jön a többi sűrűn használatos karakter, de azok annyira nem. Meg a space. Az enter viszont nagyon zsír, pedig az is szokott kopni a space mellett.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31364 üzenetére
hát lásd kivel van dolgod nekifutottam a win + corestore témának. csak emiatt leszedtem + kikarcoltam egy 32bit win7sp1 enterspájzot --> üres vinyó berak --> usb-s dvd-ről boot --> win telepítő jajdeszépháttér --> load driver --> usb kulcson driver be --> látja corestore-t --> jajnemjó file system --> ntfs-re átformázom --> szája sír, hogy biza arra nem telepszik mert nem bootolható --> oké, akkor hdd-re jelölöm ki a telepítést (majd átmásolom esetleg install után) --> corestoréhoz hozzá se nyúlok --> két partíciót csinál a hdd-n --> telepít --> aszongya nagyonsokszor fog újraindulni --> kuncogok rajta jókat --> restartol --> ennyi.
szóval még mindig nem sikerült odáig eljutni, hogy ne kelljen meztelenre szedni a gépet ha windowst akarsz installálni. mondom, simán, formázott hdd-re telepítés történt (majdnem), ráadásul ismerte a corestore-t már hisz be lett neki mutatva a driver (le is formáztam én állat emiatt. úgy látom nem véletlen hogy meguntam ezt a rendszert az elmúlt 15 év alatt. ez még mindig ugyanaz pepitában.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31328 üzenetére
Most, hogy mondod tényleg ismerős, hogy a Mac is szívott velük.
Iszonyat sok DV6000 meg DV9000 volt akkoriban felrakva ilyen hibával, én is mazsoláztam használt HP-k közül, de hagytam a fenébe. Meg alaplap is halt bennük, mert nem nagyon volt hűtés az erős kártyához, az meg lassan ölte az alaplapot. Nos az x200s-el szvsz nem lesz ilyen ilyen gondom -
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #31294 üzenetére
Már így is ütöm magam, mert nem akarok fillérb@szónak tűnni, csak próbálkozunk a legjobban kijönni anyagilag is...
Azért szedetnék belőle dolgokat mert arra nincs szükség...
RAM,HDD, van. DVD meg csak addig kell amíg windowst kap a rendszer. Ezért keresek főleg hiányos gépet, vagy olyat amiből ki lehet szedni ezeket az egységeket. -
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31263 üzenetére
Félre ne értsd, nem azért mondtam. Az asztalim ér 60k-t a DV5 meg 80-85k-t max. Az x200s meg 80k. A HD2 olyan 50k. 250rugóból lefedtem az összes használati formát. Az a baj, hogy ha mindenes gépet akarsz akkor kompromisszumokat kell kötni. Ami igazándiból nem lesz jó egyik területen sem. De tényleg non offense, mindenki egyéni igényekkel rendelkezik, csak megjegyzés volt.
-
BoB
veterán
válasz
audi100td #31263 üzenetére
Nekem nem csípi a csőröm. Persze hogy kényelmesebb a megoldásod.
Csak hát aki lusta, az ugyanazt kapja többért, vagy ugyanannyiért kevesebbet. Ez már mindenki egyéni döntése, nekem is mind1 hogy hogy csinálod, csak kérdeztem, mert logikusan gondolkaozva nem ideális az eseted
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31258 üzenetére
Ezért van 1 notim, amit hurcolok mindenfelé, tele mindennel. Mellé az x200s ami tényleg a mobil dolgokra+felhő mellé. Meg az asztali ami meg monstrum és otthon pihen 2 hónapja
Jó persze a nagy DV5 az Pest és vissza utat szokott megtenni csak meg házon belül megy ide-oda ha kell. Meg ha tudom, hogy kell nagy kép és proc+vidkártya akkor koliba lépek, vagy elmegy suliba havonta egyszer. A kis mókolásokhoz meg jó a x200s is, felhőben meg ott vannak azok a cuccok amik kellenek mindenhová. És ennyi
-
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #31255 üzenetére
Sosem értettem, hogyan lehet egy laptopot megtölteni 500 gigával.
Az SSD must have. Ha nem fér el az ember 120 gigán (amit most épp 27500-ért dobálnak), akkor ott a felhasználói szokásokkal van gond.Egy indok jut eszembe, nálunk a főboss .pst fájlja már nem fért el 120-ason, 256-os kellett a gépébe.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
audi100td #31252 üzenetére
A vinyót sztem manapsag mar érdemes kidobni, és belerakni egy SSD-t. Mar 10k körül lehet kapni (persze nem 500 giga, sata3), még az is megéri a - nemcsak súlybeli, sőt főként nem azt - különbséget, nemhogy egy komolyabb. Nem is értem miért raknak még mindig HDD-t új gépekbe. Ilyen thaiföldi vizes vinyóarak mellett meg plane.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31246 üzenetére
sokkal kisebb a max áramfelvétel, sokkal kisebb tápellátás kell hozzá. mivel kisebb a min-max különbség hatékonyabb lehet az elektronika.
nem volt még sima a kezemben, de akik nézték azok szerint 9w alá nemigen ment. azért a 6w meg 9w elég durva különbség. de szívesen vennék minimum wattot x200 tulajoktól akármilyen os-sel. lehet csak elbénázták. ettől függetlenül jóval több lesz ott a difi, mint fél óra.
nézd meg az eredeti árát, meg nézd meg mennyi abból a drágább cpu. azért nem 500 dollárral. 209$ vs. 284$. még a prémium árképzésen kívül is kell lennie ott pár komolyabb tűrésű cuccnak.
3. oldal: 9.4 vs. 12.5 óra.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
audi100td #31246 üzenetére
Nem az ér meg pénzt, hanem az hogy annyival kevesebbet fogyaszt (= +üzemidő). Valszeg a kisebb fogyasztasra elég a kevesebb borda is, ezért vékonyabb. Nyilvan nem akkora a különbség hogy simat mar meg se érné venni, de ha egy fél órat hozzaad az üzemidőhöz, az mar elég jelentős. Meg 10-12 óra mellett is.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #31164 üzenetére
A most vett T60-omnál patent volt a zsanér, volt akku is, az tavaly alkalmi vétel volt és a fentebbiek miatt azért nem volt bestbuy. Persze mennek az árak lefele, A T400-at is kellemes árban vettem most és ez is patent. De az olcsóbb cuccok ára nem fog olyan mértékben esni mint a drágábbaké. Ha egy T60 35k lenne, akkor T42 max 18-20...hát nem nagyon találkoztam még olyannal
-
!Overdose!
őstag
válasz
audi100td #31164 üzenetére
Ha arról van szó amit végül én vettem meg tőled, akkor jelentem azóta is szépen működik. Kapott egy DVD írót, 2x1Gb memóriát és egy SSD-t. A HDD sajnos meghalt benne pár héttel a vétel után. HD Sentinel szerint 100%-os, de a Win nem megy fel rá. Nem nagy kár érte. Mostanában viszont kezd egyre csapágyasabb hangja lenni a ventilátornak. Tud valaki ajánlani egy megbízható forrást venti ügyben?
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #31152 üzenetére
volt itt valami, hogy a 3-as ugrálás miatt a minimum fényerő nem biztos, hogy minimumon volt. szerintem az meg egy mozgó vinyó már a nagyrészét magyarázza a dolognak. aztán hogy mit kell még hekkelni winen, hogy minden takarékos legyen azt nem tudom. azt is el tudom képzelni, hogy a mások által riportolt "wwan kikapcsolva is eszi az ökoszisztémát" fícsör nem is a wwan, hanem olyasmi mint neked van.
tudom hogy most nincs, de esetleg egy process explorer kicsit részletesebben mutatja mi van. olyasmit hirtelen nem találok, mint a powertop. esetleg ilyesmi van:
powercfg -energy
de lövésem sincs kiad-e valami hasznosat.
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #31143 üzenetére
Korrekt árban adod a 6 cellás akkut, én 12-ért vettem nemrég.
Nem tervezel hosszú távra az X201-el? Azért vettem egy 6 cellásat a 9-es mellé, hogy később se legyen gond, ha kell akku. Ráadásul jobb szeretem ha nem lóg ki hátul, így a 9 cellásat csak akkor fogom be, ha tudom hogy kell majd a kraft. -
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #31128 üzenetére
Huhh...ha nem veszem figyelembe a felbontást és a VGA-t...(az alkalmi vétel számlájára írom)
akkor is a BIOS az legyen meg. ami ha +4-5K-ba kerül, akkor már nem gondolom, hogy megéri...Nem tud valaki egy "normális"(problémamentes) T60 ami jó állapotban van?
35K-m lenne rá max...#31131) mobileman Kifejtenéd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest