- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
MrPetya19 #105508 üzenetére
Analóg, mivel zene csak azon tud szólni 3.5-ös aljzaton.
Töltés, meg DC, itt nincs analóg/digitális.Apple adapteren megy a zene és töltés egyszerre?
Mert akkor ugyanaz, mint fenti, csak alma van rászitázva.HSM
Itt szó sincs rossz tervezésről, ez szimplán költséghatékonyságról van szó.
-
azbest
félisten
válasz
MrPetya19 #105496 üzenetére
Az intel gpu natívan is tud hdmi-t, de csak 1.4-est max általában. Mikor dp-ről van átalakítva, akkor sokszor csak a jelszint illesztős "átalakítót" használják, amikor a gpu hdmi-t ad ki csak dp-s jelszinttel.
Viszont az igaz, hogy ha van a gépen beépített hdmi port, akkor pár cent felárral beletehetnének már olyan aktív dp1.2 - hdmi 2.0 átalakítót, ami viszont tudja kezelni a 4k jobb módjait is. Csak ezen is fognak pár centet.type-c -ből már a telefonom miatt összeszedtem ebayről/aliról többféle passzív analóg átengedős és aktív usb-s átalakítót is. Utazáskor van nálam egy zacskónyi adapter így is, hogy t430-am van. Bár egy kicsit túl tolom a témát
#105512) darvinya
az aktív type-c audio jack átalakító valójában egy usb2-es hangkártya. Csak olyan újabb chipsetes, amit nem minden oprendszer kezel. Pl ami nekem van, azt is csak az újabb linux kernelek ismerik fel. De persze bedugáskor érzékeli a gép, hogy valami usb eszköz megjelent.Nem ismerem a type-c módjait úgy, hogy fejből megmondjam, hogy audio vagy usb módban, netán mindkettőben megy-e a töltés is .
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #105496 üzenetére
Bizony. Épp a napokban kaptam egy munkaügyi fontos hívást zajos környezetben, és nagyon jól jött volna egy headset. Barátnő nyújtotta is, és ekkor esett le, hogy nekem csak USB-C van, adapter természetesen otthon, ahogy a BT adapter is. Nagy öröm volt.
Az is nagy öröm, hogy nem tudok tölteni zenehallgatás vagy videózás közben.Úgyhogy csak ezért megtartottam a régi telefonom is (Oneplus 3), azon van rendes jack is az USB-C mellett. Volt idő, amikor ezt még meg tudták oldani egy prémium telefonon is...
-
kelna91
senior tag
válasz
MrPetya19 #105393 üzenetére
Hát, nem tudom.
De elég valószínű, hogy nincs, mert csak tudnom kéne róla, ha már én telepítettem.
Hacsak a Manjaro magától nem rakja fel (miért tenné?) akkor nincs.
De amúgy ez tényleg segítene? Az intel ismertetőjéből nekem az jön le, hogy erre nincs szükségem, és valószínűleg nincs Linux-támogatása. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #105124 üzenetére
Ha Yoga akkor igen(azaz X1-ek), az említett 3 tablet modellt ez kevésbé érinti.
A gond az, hogy raknak az üvegre egy fóliát ami nyilván puha, és lecsukva benyomja minimálisan a billentyűt, 0,1mm de van valamennyi tolerancia és pár hét után, a fóliában ott a lenyomat. A fólia kb. része a panelnak, 1-ről megpróbáltam leszedni, kb. majdnem eltört az üveg alatta, ezért nem csináltam végig. (már megvolt a csere kijelző hozzá, így gondoltam miért ne...)
Több érintős kijelzővel is tapasztaltam, amin fólia van. -
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #104050 üzenetére
Igazad van, 2.0-tól a 12V-t lecserélték 15V-re, hogy lefedjék, a 45W-ot 3A-val(vékonyabb kábel), sajnos a váltás miatt, és mivel annyira új nem nagyon van semmilyen végeszköz ami használja. Amúgy elég szívás, ha véletlen van egy 12V-s 1.0-ás eszközöd, mert visszafelé nem kompatibilis...
A Lenovo hivatalos átalakítója "csöpped" drágább.
(#104051) weiss: Ez nem teljesen értem. Van a 4 említett feszültség érték, ezek közül egy hivatalos PD töltőnek mindet támogatnia kell (pl. 5V/2A, 9V/2A, 15V/3A or 20V/2.25A)(azt most nézd el, hogy a hivatalos oldalon, a 65W-hez a 45W leírása van bemásolva.
). Ez nem csak egy szimpla ellenállás, ezt egy vezérlő chip, és a másik oldalon is az van PD esetében, hogy folyamatosan egyeztetni tudja a feszültséget és az áramerősséget. Gond nélkül töltöm a telómat vele. Nincsen semmiféle "kódolás" egyik oldalon se.
Az átalakítóba is kell egy chip ami megmondja, hogy 20V kell neki, abban igazad van, hogy ez lehet egy szimpla ellenállás is, a termék oldal chipet ír én nem vitatkozok vele. De mint írtam ez csak a feszültséget határozza meg az áramerősség, már a töltendő dolga. -
Frawly
veterán
válasz
MrPetya19 #104003 üzenetére
Hát, nem tudom, nekem rég nem állt meg játék Pause-ra, hacsak be nem állítottam, de akkor is inkább P-re szoktam drótozni ez a funckót, sokkal gyorsabban megtalálom.
A Shift+Tab-ot én is böngészőben használom, de nem mezők közötti lépkedéssel Ctrl-lal kegészítve fülek közötti lépkedésre. Nagy ritkán.
-
darvinya
titán
válasz
MrPetya19 #103871 üzenetére
VGA analóg és DSub csatlakozós.
T61-nek DSub-ja tud digitálist is, így DSub-on mindkettő verzióban tud képet adni.
Ez tökéletesen szemléltette Samsung B530-as tv, mert analógon nem lehetet max. felbontással használi, míg DVI-ra kapcsolva ment a fullHD.
DSub-HDMI kábellel automatikusan csak DVI működött. -
azbest
félisten
válasz
MrPetya19 #103871 üzenetére
passzív vga to hdmi:
Régebben volt valami (talán hp) eszköz, ami szabványokon kívül, hdmi alakú csatlakozón tudott vga-t is kiadni. Ebay tele volt ilyen kábellel, sokan azt vették meg, mert nem értették, hogy az kifejezetten egy konkrét eszközzel képes csak működni.darvinya kommentjének nem sok értelme van, néha nem sikerül kifejeznie azt, amire gondol
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #103818 üzenetére
Elnézést igazad ban a TB a második, rosszul emlékeztem.
A másik oldalon lévő HDMI ugyan arra van kötve?Amúgy nem mini ethernet (amit amúgy is csak a Lenovo használt), hanem teljesen más, ehhez külön átalakító kell. A mini ethernet a X1C-en volt Gen5-ig, az új dokkolók bevetésétől van, ez az új izé, még sehol se láttam neki nevet.
Személy szerint a szimpla USB-s próbálkozásainkkal csak a probléma volt, 2 monitor+Ethernet estén már ne akarj mást rákötni, vagy már a bill egér akadozott, ha másoltál is egy pendrive-ra. Hiába az Alternate mode ha a sávszél már nem elég egy pont után.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #103816 üzenetére
Jelenlegi elnevezés alapján egész pontosan. USB 3.2 Gen 1×1(5GBit).
(Aki kitalálta a nevezéktant elég sokáig kéne ütni...)
donjohnson által linkelt már USB 3.2 Gen 2×1 (10GBit), az már átviszi.A T480 dokkoló csatlakozója egész pontosan ezt tudja:
1db USB 3.1 Type-C Gen 2 / Thunderbolt 3 + 1db USB 3.1 Type-C Gen 1 + dedikált ethernet, a fikai dokkok esetében (A0AG/H/J).
Tehát azt se mindegy, hogy melyikbe van dugva. A legelső általában töltésre használt csatlakozóba kell dugni ahhoz, hogy minden a legjobban működjön, az a TB csatlakozó. Ha USB az átvitel 10GB-t tud, ha TB3 akkor 40GB-t.
Ezért nem is linkeltem semmilyen USB-s dokkolót, csak TB-set, mert az USB valamilyen pontosan bottleneckkelni fog, ha elég eszköz van ráaggatva(főleg egy 4K monitor mellé) + gond nélkül megy a töltés 100W-ig.Még egy megjegyzés. A TB3-as vezetékes dokkolók esetében a kábelhossz elég szívás lehet, mert a 40GB passzív kábelen csak 50cm, hosszabbhoz már aktív kábel kell ami húzs lehet.
-
MrSealRD
veterán
-
Dr. Akula
félisten
válasz
MrPetya19 #45830 üzenetére
Nem pici az, a bilentyűzet ugyanakkora, csak a felesleges üres sávok vannak mellőle levágva, így lesz belőle 12". 14"-et csak akkor vennék ha 1600x900 felbontású, és dPGU-s. Mobilitás szempontjából viszont mindenképp 12". Dokkolót viszont mindenképp ajánlok hozzá, akár 12", akár 14". Nekem Ultrabase van, egyedül a beépített DVD író miatt nem cseréltem le, de az USB 3.0 nagyon hiányzik róla, ha most választanék, inkább mini dock lenne.
-
Dhampir
félisten
válasz
MrPetya19 #45827 üzenetére
Van itt egy T520 Sandy Bridge procival, integrált grafikával, 1,5 év garanciával 170000-ért, de nem ismerem az eladót, viszont személyesen megnézhető a gép.
-
Dhampir
félisten
válasz
MrPetya19 #45820 üzenetére
Ezt is nézd meg.
A fényképeken részletesebben látod.
ITT olcsóbb!
i5, 7730M, 3 év garancia, még +4 GB memóriát veszel bele.
1 év műlva tönkremegy az Edge és kidobtad a sok pénzt az ablakon.
(#45822) audi100td
Jó dGPU, és 3 év gari, főleg az utóbbi miatt. 1 év az nem garancia, annyit néhol használtra is adnak.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #45802 üzenetére
25k körül tudsz venni hozzá plusz 2 évet. A nemzetközi elviekben azt jelenti, hogy a világ elég sok országában le lehet szervizeltetni. Az, hogy TP Edge garid van az nem jár előnnyel tudtommal, remélem tudod, hogy ez inkább névben Thinkpad, nem sok közös vonása van egy nagyobb rendes Thinkpaddal.
A többi jó kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Napelem
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Bluetooth hangszórók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ingatlanos topic!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged