- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
buvartacsko #39820 üzenetére
Te most miért vagy így kiakadva?
Szerintem aki notin számokkal is dolgozik, annak hatalmas előny egy numpad. Nekem is korábban a HP nx7400-ason nagyon hiányzott. Most, ideiglenesen, egy HP 4530s-en tök jól használható, bár megszokást igényel az eltolt bill.
Az érkező X200-hoz meg lesz már külső numpad. -
btudos
nagyúr
válasz
buvartacsko #39801 üzenetére
Sokkal ertelmesebb megoldas volna, ha programozhato lenne, de hat...
-
válasz
buvartacsko #39535 üzenetére
Atom....
Valami ilyesmivel viszont már ütne, ha az anyagminőség is jó lesz, és esetleg növelik a felbontást. -
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #39533 üzenetére
hú, de nem bírom ezt a kifejezést
, főleg mióta láttam ezt a videót: [link]
-
válasz
buvartacsko #39533 üzenetére
Ez egy borzalom.
-
Skelemaki
csendes tag
válasz
buvartacsko #39208 üzenetére
Én is a beépített drivert használom, hasonlóképpen enyhén magasabb fogyasztás mellett, bár nem tudom, hogy azzal van-e összefüggésben. Egy .inf szerkesztés és a Windows driver ellenőrzéseinek átugrása után felrakható a Windows 7-es és működik, de én még Consumer Preview-n használtam, és sajnos nem néztem, hogy miképpen zabál a régebbi driver-rel, de ha gondolod, akkor innen leszedhetsz egy egyszerűen felpakolható csomagot próbára.
-
dabgergo
őstag
válasz
buvartacsko #39199 üzenetére
Az új fajta TP billentyűzetet hívjátok szigetesnek? Miért? Mert távolabb vannak egymástól a gombok?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #39208 üzenetére
Tudtommal nem létezik másik vga driver ami felmegy rá, én is így használom.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #39203 üzenetére
Továbbra is lemarad nálad az "szvsz", míg nálam ki van téve.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #39199 üzenetére
Lehet, hogy neked jó, nekem nem. Én is próbáltam... Bár nyilván hozzá tudnék szokni, de amíg nem muszáj, addig nem.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #39197 üzenetére
Nekem (és még sok más Thinkpad-júzernek) simán kényelmesebb a "normál", régi fajta billentyűzet, de ezzel amúgy nyilván tisztában vagy.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #39096 üzenetére
Amíg az X31-emben ilyen Cisco volt, WPA1-gyel használtam. Mondjuk, nem két klikk volt az installálása, de már nem emlékszek, hogy mi is volt a trükkje.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #39079 üzenetére
Azért nem ennyire titkosìtàsmentes az a Cisco, mert ismeri a WEP jelbeszédet meg a WPA1-et is, csak a WPA2 sok neki (sony psp-ket làttam még hasonlò bajjal: a gyerek otthoni wifijét àt kellett tenni wpa1-re, csak ùgy működött)
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #39079 üzenetére
keress hozzá egy 2200BG-t, legalábbis ez alá nem érdemes adni
-
Xmodule
őstag
válasz
buvartacsko #38985 üzenetére
nekem x31 - en tökeletesen megy a win7 pedig ugye az meg olyab 2005 körul jött asszem es win xp vel
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38985 üzenetére
Még meg sem jelent a Windows 8
, az újabb gépekhez is még csak beta driverek vannak tudtommal. Talán idővel lesz a régebbi modellekhez is support.
KissMate: ujjlenyomathoz hol találtál drivert?
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #38989 üzenetére
ha lecseréled a 7-et, akkor azért oszd meg a tapasztalatokat pls
-
Krix
őstag
válasz
buvartacsko #38983 üzenetére
Pár napja raktam fel T510-re. Minden hardver működik és meglepően gyors.
-
Skelemaki
csendes tag
válasz
Én az Intel videovezérlő és vezeték nélküli hálózati drivereivel kapcsolatban találtam esetlegesen zavaró tényezőket X200-on. (Ha érdekelne WWAN és kamera esetleg, akkor arról sajnos nem tudok beszámolni, mert nincs a gépemben egyik sem.)
A GPU-val az a gond, hogy Intelék nem adtak ki Windows 8-ra OpenGL kompatibilis drivert a 2. generációs HD Graphics-nál korábbi vezérlőihez, a WiFi-vel pedig az a problémám akadt, hogy alvásból visszatéréskor kb. 10-20 másodpercet várni kell, mire újra normálisan feléled az eszköz. (Végülis azonnal működőképesen tér vissza egyébként, de valamiért elveszti a kapcsolatot, és lassan visszakapcsolódik.) Ja, meg talán picit többet zabál, és TVSU nem fog még menni, úgyhogy kézzel kell válogatni drivereket/szoftvereket.
#38984 (audi100td): Ujjlenyomat-olvasó nekem tökéletesen működik Windows 8 alatt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Én már hetek óta W8-al használom az X200-at, teljesen jó, egyedül fingerprinthez nincs driver asszem. A vga-hoz sima WDDM driver van, de vállalható. Ebből kifolyólag ugye nincs gyári OSD a fényerőhöz, illetve a lépték is szűkebb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38968 üzenetére
Előfordulhat, hogy ki lehet, de nem örülnék ha ott lenne a drága i5/i7 cpu és ilyen dolgokkal kellene játszadoznom.
Az i3-mal már el tudnék lenni és itt már szerencsére az "i" verziók is elérhetőek IPS kijelzővel.
Ebay-en már fent is van egy X230i Ivy Bridge.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #38964 üzenetére
Nem tudom, csak úgy értettem, hogy legalább ilyen gondokat nem okoz, X220-al nem igen foglalkoztam még.
Szerintem egyébként az i3-ak valószínűleg eleve hűvösebbek lehetnek, ott nincs a turbo ami felküldi az órajelet 3,x GHz-re.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #38964 üzenetére
Én úgy értettem azt mondja, oké hogy melegebb az X230, de nem annyival, hogy fellépjen a throttling.
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #38209 üzenetére
tegnap megjött a kijelző (kössz mégegyszer!), megjött a szalagkábel na meg az inverter
ki is cseréltem még este, aztán rájöttem, hogy a szalagkábelről hiányzik a thinklight(szerencsére úgy kicserélik, hogy ezt nem kell visszaküldeni)
úgy is szét kell szednem mégegyszer, mert a gps antenna meg az érintőpanel még nincs bekötveaffs, a betekintési szögek tényleg hihetetlenek, de ez nem az a dolog, aminek a hiánya kizáró ok lesz a következő gépemnél
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #38209 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #37986 üzenetére
Pl. a túlmelegedés szerinted egy kitesztelt szériára utal?
-
kraftxld
félisten
válasz
buvartacsko #37963 üzenetére
Nem hinném, hogy az NZ support képben lenne a magyar HUP tartalmával
De holnap reggel megpróbálom.
Az se gáz, hogy kb a gépből a proci, az alaplap, billentyűzet meg a palmrest az eredeti? A többi komponenst már fejlesztgettem?
Vennék is egy T530-at ha nem lenne kriminális billentyűzete. Kénytelen leszek szégyenszemre a céges HP 6560b-t elővenni a szekrény mélyéről, mert a T520 meg az asszonyé -
kraftxld
félisten
válasz
buvartacsko #37961 üzenetére
Tehát ha felhívom a helyi lenovót, elsírom a bánatom akkor van esélyem, hogy kerítenek valami raktár mélyéről a kiskecskék alól egy T61 alaplapot ingyé?
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #37937 üzenetére
Jó, az x200-am elment 6 órát. 4-6 óra az vegyes használat, HD film + net. Only wifi net 5-6 óra.
Neked megfelel, mint látod másnak nem. T60-nál nem érdekel a nagy akku, eleve nagy a gép, de egy "kicsinél" engem zavar. -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #37937 üzenetére
Kényelmesebb ha nem lóg ki. Nem véletlenül van 2 akksim, ha tényleg kell a plusz üzemidő, felülemelkedem ezen az apróságon.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #37933 üzenetére
Ugyan mért nem? Nekem x200-ban 6 cellás volt, 4-6 óra üzemidő talán elmegy egy olyannal...T500 is biztos elmegy 4 órát 6 cellás akkuval.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
buvartacsko #37699 üzenetére
Úgy látom, most mindenhol ez lesz a téma.
-
metal01
őstag
válasz
buvartacsko #37460 üzenetére
?
-
wesaaa
aktív tag
válasz
buvartacsko #37337 üzenetére
hogy gondolod?
nagoyn nem értek hozzá ha csak egy helyre tudom bedugni stereoba akkor minek dugjam be a többit,,?
-
decens
tag
válasz
buvartacsko #37201 üzenetére
lehet, nem eléggé gyors a felfogásom, de a fotók alapján az 530-on van numpad.
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #36792 üzenetére
ha végigolvastad az elmúlt nap történéseit, akkor azért látszik
tudtommal a hp is megoldja háztól házig, a dell-t pedig ne is említsük egy lapon a lenovoval -
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #36414 üzenetére
az én x200-am is szervizben van az albacompnál, a jobb oldali zsanér alatt eltört a keyboard bezel, kíváncsi leszek az eredményre
állítólag, ha látszik, hogy nem leejtésből származik, akkor cserélik -
brekiisti
tag
válasz
buvartacsko #36310 üzenetére
Szia csak infó képen
Hidd el ők sem poénból csak 2 alkatrészt cserélnek a rendszer amiben rendelni kell az alkatrészt maximálisan 2 alkatrészt enged rendelni ez majdnem az összes multinál így van. Max ahol engedi a rendszer a többet ott meg büntetik a szervizt. Szóval a szerviz élete sem játék és mese
. Amúgy jó Magyar szokás hogy össze szedik/ megvárják hogy legalább 3 hiba legyen mert addig nem viszik szervizbe és ilyenkor nehéz a szerviznek is megoldani hogy őse fusson ki a szabály rendszerből amit be kell tartania és a felhasználó is elégedett legyen ezek mellet. Természetesen nem trollkodás akart lenni az írásom csak amolyan észrevétel fél információ
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #36304 üzenetére
Ez a sajnálatos, hogy ennek örülni kell. Alapnak kéne lennie ha on-site garral adták el. Oké, Mo. nem nagy piac, de ha dellnek megy akkor illene mennie egy nála talán nagyobb gyártónak is...vagy ne on-site garal adják el ha sz@rnak rá.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #36302 üzenetére
On-site garos?
-
xcds
őstag
válasz
buvartacsko #35972 üzenetére
igen, be van.
(#35973) brd : 32-es
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #35927 üzenetére
Évek óta így működik a gépjavítás nálam is. Livecd berak, ha nem csinálja akkor software, ha igen akkor hardware. Ez mellément
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35927 üzenetére
már lapalinuxfóbiád van, ennek spec totál semmi köze a linuxhoz. ha lenne wines live, akkor azt mondtam volna.
-
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #35878 üzenetére
Az Advanved CPU Settings részt ha kiválasztod, akkor a lap alján megjelenik egy CPU type selection rész. Ott a mobile rész ki van választva nálad?
Ha ez nincs beállítva akkor az lehet a gond. -
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35893 üzenetére
de azt olvastad mit össze kell molyolnod a regiszterekben, mire kiolvasod belőlük, hogy melyik másikban van szintén kódolva, hogy aspm capable és enabled-e. nekem erre nem lesz időm, de jó lenne ha kiderülne hogy még kevesebb kijön. van valami szoftveres bios is linux alá, lehet hogy azzal ubunak is be lehetne fakelni a kompatibilitást. ez kb olyan mezsgye mint amit anno bejártam a corestore-ral. hajrá.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35891 üzenetére
ez még mindig win bug. nekem csont 2.0w reprodukálhatóan.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35881 üzenetére
nem kioktattalak, kérdeztem jól értem-e. most biztos troll is leszek, de nálam egy más oprendszeren ez gördülékeny. ennek szerintem legfeljebb századmásodpercek alatt kéne megtörténnie.
most végignyaltam a datasheetet, a deep sleepre (c6) meg a felette lévőkre is ugyanaz az 1,3w van megadva P, SP és SL esetén, azzal a megjegyzéssel hogy ez csak irányadó érték. viszon az SU-k itt 0,5w-tal kevesebbet fogyasztanak. na ezt fejtse meg valaki.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35878 üzenetére
Tudod, ULV
Ha megnézed a te procid max fesz-ét az kisebb mint az enyém max-a. Tehát nem hazudott az intel..az egészen más dolog, hogy a max órajele is jóval kisebb mint az enyémnek. Jééé így készül a 17W TDP-s cpu. Az meg egy 3. dolog, hogy szabályozva kevesebbet is eszik valamivel. Na, ezt mondom én parasztvakításnak. Ha nem az lenne P8700 órajelűből is lenne 17W-os, de ugye nincs,
lapa: A max performance win séma mindent maxra kapcso, értsd vga, pcie kraft, bármi ami csak lehet. Ebbe megint bele szoktak kötni, de performance on demand - kiegyensúlyozott - sztem és fórumon sok ember szerint lassabb, mint a max performance. Kapcsolgatja össze-vissza a cpuórajelét. Anno mikor még játszottam, volt olyan játék hogy egyszerűen élvezhetetlen volt abban a módban, mert ő úgy érzékelte le kell venni cpu órajelét és "akadt" a játék. Mindent maxra fixálva meg gördülékeny volt. Én még winnél is megérzem, ha nem maxon van hanem balance módban. Ha idle van max órajelen a cpu alig eszik többet mint idle minimál órajelen, ha meg terhelni kell gazdálkodhat rögtön az egészből , nem kell felesleges forrásokat arra pazarolnia hogy kiválassza a szerinte megfelelő órajelet.
buvartacsko: Akkor te is tapasztaltad ezt
Desktopnál is mindig max órajelen tartottam a cpu-t, alulfeszelve ameddig csak lehet.
szerk2: Akár HD filmnél is meg lehet figyelni a jelenséget. Nem mind, de vannak olyan nagyobb bitrátás filmjeim hogy akár 800mhz-en elszaladnak simán, viszont performance on demandnál beszaggat. Figyelve cpu órajelét össze.-vissza ugrál mint a bolond. Ez nyilván erőforrásokat emészt fel feleslegesen.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35864 üzenetére
"legalacsonyabb feszt erőlteti a win is" - mármint az előzőleg rmclockban gyárinál lejjebb állítottat alkalmazza rmclock nélkül? vagy akksin így nincs undervolt?
a max performance mód mire szolgál? nem úgy nyomja a win is, hogy magától felnyomja mikor valamit csinálsz, egyébként meg 800mhz? vagy mi a különbség?
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35860 üzenetére
most hülyeséget kérdezek, de ez az rmclock kell a freki állítgatáshoz is, vagy az alulfesz miatt használjátok? win 7 nem állítja magának a frekit?
-
brd
nagyúr
válasz
buvartacsko #35852 üzenetére
Nekem nincs ilyen gondom. A Management szekcióban a felső 2 és a legalsó alsó 1 pipával játssz el picit. Nálam a felső kettő nincs pipálva, a legalsó van.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35855 üzenetére
Azt nem nagyon szoktam, meg tervben volt egy kis hdd csere, de elvitték a T60-at szóval nincs cserebere
Lassan jöhet a panelcsere, állambácsi most kicsit berakott - illetve kivett a zsebemből
- a bürokratikus hülyeségével de előbb-utóbb meglesz az is.
T60 T500 , 90W új ultraslim kombitöltő vkinek?
és USB lenovo bill nyári áron 4k-ért -
Chaser
legenda
válasz
Valamennyit evett, akkuról nem is használok rmclockot.
Ma reggel bekapcsolom a gépet, lövöm be az appokat, valahogy lassú a gép, nézem 800mhz. Állítgatok mindent, minden jóakkor látom nem dugtam visza töltőre a gépet este és akkuról megy
-
lapa
veterán
válasz
szerintem ha ez a 6w az idle nálad is amit linkeltél, akkor az oké és ne küzd vele. inkább azt nézd meg érint-e ez a sleepből ébredéskor +2w.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35847 üzenetére
power plan --> advanced --> pcie --> ott HIPD+DIPD (a rövidítések tuti nem jók, de elvileg azzal bekapcsolható). ha nincs ilyen opció, akkor registryben egy paramértert át kell állítani.
a t61 nagyonsok watt mínusz ennyire nem drasztikus, 2w körül van, meg 1w a sata link management. meg 10.04 / 2.6.32 (ebben még nem tudsz ilyet megadni) még mindig jóval kevesebbet fogyaszt, mint a precise. amúgy újabb ubikhoz van még egy /sys/module/..... min_power is, ha minden igaz a kettő együtt kell.
mai köröm: win sleep után 6,2 helyett 8,2w és nem megy lejjebb. ubuntunál 6,2 sleep után 7,4, de valahol a hdd power management körül van a bibi, mert miután újra ráküldöm a sata link powersavet meg aktiválom a hdd menedzsmentet (hdparm -B -Y) újra 6,2w. sleepből ébredéskor felpörög. winen nemtom mit lehet csinálni, power plant átrakva másra + visszarakva nem oldja meg. meg ott csak ssd van, nem hdd + pcie ssd.
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko #35848 üzenetére
mindenesetre a dátumokból én úgy látom hogy a kutya se foglalkozik ezzel... pedig nem lenne rossz... gondolom a lenovo nem fog kiadni biost ehhez.
-
buvartacsko
addikt
-
Zomby8
tag
válasz
buvartacsko #35836 üzenetére
Nehany abszolut szubjektiv komment az uj bill.-rol tobb hetes hasznalat utan (X230-on):
1. A bill. remek gepelesi lehetoseget biztosit, nagyon jo erzes gepelni rajta. Ki kell probalni!!! Ez egy-ket perc hasznalat utan kiderul, nem kell a bill-et "bejaratni". Nagyon finoman jar, tobb hely van a gombok kozott es igy kevesebb hibat gepel az ember.
2. A pocokeger nem valtozott, ugyanolyan jol lehet hasznalni mint regen.
3. A bill vilagitas jobb megoldas mint a Thinklight ha csak gepelni szeretne az ember. Egy kicsit idegesito, hogy ha csak ki/be akarja kapcsolni az ember akkor vegig kell zongorazni a bekapcs/erosebb feny/thinklight/kikapcs opciok kozott Fn+space-el; de jo minosegu es a fenye nem banto. Akinek meg a regi kell az megkapja a szokasos Thinklight-ot.
4. F gombok merete megszokhato, egy kis gyakorlat utan, nem annyira zavaro.
DE
2. Valahogy az egyes gombok minosege nem olyan mint regen. A "W" gomb 3 hetes hasznalat utan eltorott nalam es lejott. Vissza lehet pattintani, de gyakran leesik es hat egy elsorangu geptol ennel en tobbet vartam. Kulonosen bajos nalam mivel angolul gepelek igy gyakran hasznalom, igy kicsereltem a "print screen"-el amit nem hasznalok. Gyatra megoldas.
3. KIOSZTAS: Nehany dolog csak felcserelve lett igy azt mondom, hogy igazan azok zugolodnak akiknek sok berogzodesuk van, de ez nem azt jelenti, hogy az uj nem jo (hozzateszem, hogy T500-on gepelek napi nyolc oraban 4 eve, igy van sok berogzodesem). DE nehany dolog nagyon zavar: eltuntek a vissza/elore gombok a kurzor mellol! Na kerem en ezeket minden nap sokszor hasznaltam...Hova lettek? Mas: nincs hely az F gombok kozott!!! A regi bill-en szepen be voltak csoportositva igy konnyen meg lehetett talalni oket. Az ujon nagyon nezni kell hova nyul az ember=idegesito. Fn+play/pause forward/backward felkerul az F10-F12 sorba. Ezt most miert? Siman megmaradhatott volna a regi helyen, senkit nem zavart ott es a lehetoseg is meglett volna ra. A nagy Del bill-re valahogy sose tudok raszokni, mindig backspace-nek hiszem.
Vegszo: jo billentyuzet, island-style billentyuzetek kozott talan a legjobb. Talan egy leheletnyivel jobb mint az Apple Macbook Pro gepeken talalhato (ami egy jo bill). De en inkabb maradnek a regi mellett. A kiosztas nagyon zavaro tud lenni es valahogy nincs meg az az erzes, hogy ez a bill 10 evig is szolgalni fog kenyelmesen, nincs meg az a minosegi erzet (ehhez sokban hozzajarul a letort gomb).
Udv
-
buvartacsko
addikt
válasz
buvartacsko #35836 üzenetére
illetve a legfontosabb:
Q: Last question, and I deliver this one with a wink—are you getting rid of the TrackPoint?
A: No. We study how to keep improving TrackPoint, not how to remove it.
ezekszerint a pöcök egér még jó ideig velünk marad, emiatt nem kell majd aggódni.
-
!Overdose!
őstag
válasz
buvartacsko #35830 üzenetére
És ha kijelzőt cseréltek?
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35795 üzenetére
powercfg -energy kiadhat "öreg windowsos" dolgokat.
@Chaser: neked most akkor s van vagy sima? mert nem tudom követni. eddig p8600-ról beszéltél, most meg sl.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #35811 üzenetére
Nem, ez pl. sokkal viccesebb.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35810 üzenetére
Annak aki nincs képben mit mivel tud szabályozni mindenképp hasznos. Annak aki képben van az ulv egy feleslegesen drága dolog, homemade ugyanazt . akár jobbat
- el tud érni. A core i megjelenésétől kezdve viszont valamennyire tényleg lesz jelentősége. Win séma feszt nem szabályoz, de gyanítom kb annyit kap köztes órajeleknek normál cpu mint azonos órajelen egy ulv ...szóval igazából ott se hoz villágmegváltást még terhelve sem a dolog.
Ez a hirdetés még mindig jó példa...
25W TDP-s athlon2. Olvasva a hsz-okat valaki leírta a frankót. Oli meg azt mekkora feszt kap a cpu. Egy "sima" athlon2 számomra nem érthetetlen okokból1.4-1.45V-ot kap. Athlon2-ből is volt nálam egy zsákkal. Legjobbak 1.1V-on vitték a 3Ghz-et - úgy már egy freezer7 lehűtötte úgy, hogy csak a táp ventije szívta el róla a meleget , kb max 30-35W-ot ehetett úgy terhelve, nteljes gép prime alatt megállt konnektorból 55W-nál. Mikor még oli is közember volt ő is benne volt a témában sok más taggal akivel nézegettük a fogyasztást, nyilván nem véletlen nem törölte a "beszólós" hsz-t ő se, pedig modkerbe se kéne érte mennie
Szerencsére amd-nél mai napig van lehetőség fesz.szabályzásra pl k10stat-tal BIOS nélkül is.
Azt a gépet nem nézem meg, még lehet besokkolnékszerk: BoC1ka: Nem feltétlen drágább, egy 2503-ért még ma is teljesen reális 15k, de van aki többért adja. Pár ezer ft-os használt FSP táp bőven megteszi egy egpu rendszerhez, vga-ból meg nincs megkötés méretben/fogyasztásban. Bár túl erőset értelmetlen venni a pciex1 miatt akár dokkba, akár a külső megoldásba.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
buvartacsko #35811 üzenetére
És még mindig működik
ki kéne rakni vitrinbe mit kinem bír a laptop
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35807 üzenetére
Na egy olyat mg kipróbálnék
Nézegetem x220t videokat, mindnél látszik hogy "hullámzik" a képernyő, mint régen a crt monitoroknál meg tv-nél volt, csak ott durvábban...nem véletlen fáj ledes kijelzőtől a szemem... -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35804 üzenetére
Akkor neked az a spéci glossy-antireflex bevonatos ccfl csodád van?
Annak fogyasztása is rendben volt.
-
válasz
buvartacsko #35793 üzenetére
csak a képet nyomtam be - hogy hol keresd -, az értékeket ne nézd, Chaser azt írta, hogy a maximumot lőtte be 5%-ra!
-
válasz
buvartacsko #35791 üzenetére
-
válasz
buvartacsko #35786 üzenetére
akkor én voltam figyelmetlen
, valóban én sem látom értelmét, hogy egyszerre világítson a kettő
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35786 üzenetére
Ha mást nem poénból is jó lesz
Vagy mondjuk valami laprró pötyögök be szöveget, pilács megvilágítja, alatta meg backlit a billt. Akár még hasznos is tud lenni.
-
válasz
buvartacsko #35780 üzenetére
tapipaddal gyorsabb vagyok, pöcökkel meg precízebb, de arra ritkán van szükség.
de nálam amúgyis a wacom tablet a nyerő
ott fel se merül a kurzor mozgási sebességének kérdése.
-
válasz
buvartacsko #35782 üzenetére
nekem tetszik, hogy ide is jön a backlit ...elég sokat dolgozok a laptopomon éjszaka és jó dolog lenne...
-
válasz
buvartacsko #35782 üzenetére
a thinkpadek egyébként is hajlamosak a karácsonyfaságra
nekem most világít a bekapcsjelzés, az akksi, a táp, mellette villog a háttértár, a wifi meg a bluetooth, oldalt világít az ultrabay, meg néha fel is villan kéken... -
Borote
addikt
válasz
buvartacsko #35641 üzenetére
Meglestem ThinkWiki-n, ott volt a zavar az erőben, hogy x220i-t pl nem is árultak IPS kijelzővel (csak az említett tabletet).
-
szmissz
senior tag
válasz
buvartacsko #35532 üzenetére
Amin neked nincs karc, az nálam lehet, hogy a cafatokban lógó roncs kategória.
Sajnos a saját hülyeségem miatt került rá egy elég masszív karc, leraktam valahova, ahol megbillent és a teteje felett volt valami, ami beleszántott.
Napfénysüti: Igen, wide. És mit csináljak, ha ma már nincs másfajta? 50 év múlva is a T42-vel csapassak? Egyébként a nagyobb felbontások miatt már erre is fér elég infó függőlegesen, úgyhogy megszoktam.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko #35441 üzenetére
Komolyan, b+, lassan üvöltök a tehetetlenségtől, hogy mindig van valaki, aki bekiabál, és nem bizonyít semmit.
Cikkek, mérési eredmények/jegyzőkönyvek, de legalább screenshot, bemondani valamit _tényleg_ mindenki tud.
-
Borote
addikt
válasz
buvartacsko #35309 üzenetére
Szóval nem mondtam, hogy itt lesz hátrány
Csak még egy rakás teszt.
Én amúgy nem tartom teljesen kizártnak, hogy speciális körülmények között jelenthet teljesítménybeli hátrányt (bár elképzelni nehéz), csak még példát nem láttam rá (ellenben a Hyper-Threadinggel, ami szintén okozhat lassulást - software-es indokból).Ami viszont logikusabbnak tűnik számomra, hogy adott órajel és feszültségértékek mellett nagyobb lesz a fogyasztása a 6M cache-es CPU-nak a 3M-eshez képest - a több feszültség alatt lévő tranzisztor révén. (Amit aztán lehet, hogy kompenzál a kevesebb memóriaművelet, hamarabb végrehajtott utasítás miatti korábbi alaphelyzetbe kerülés).
Bár ez is inkább hangos gondolkodás, mélységekbe menő ismeretek nélkül -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35294 üzenetére
Jóh hát biztos kitaláltam mert nekem így jobb
Anno 3-4 éve mikor még aktívan tuningoltam és downclockoltam néhány topikban ismertek és elismertek. Az hogy itt néhány TP tulaj mit gondol rólam nagyon nem hat meg
Az meg úgy el is mondja mennyit értesz a témához hogy más architektúrás cpu-t veszel be a körbe.
brd: Ugyanazt beléd is
, fentebbi neked is szól.
lapa: Persze hogy alul tudod, pont addig amíg a non ulv-t, vagy picivel fölötte, vagy akár alatta..adott cpu-tól függ. Annyit még elárulhatok, egy bizonyos fesz. alatt már kimutatható fogyasztás különbség nincs azonos órajelen. Tehát ha egyiknél 0.9V a vége, másiknál meg 0.875 az kb semmit nem hoz már fogyasztásban terhelve sem, idle meg abszolút zero.
Ha én akkora kamus vagyok és csak kitalálom hogy parasztvakítás az ULV marhaság csináljunk egy tesztet. Biztos akad itt vkinek x200s-e. Az én cpu-mat belövöm arra az órajelre, feszültséget azonosra aztán meglátjuk melyik meddig bírja pl prime 95 alatt. Rendszer legyen azonos, rezidens sw-ek kilőve és gyíííííí. Aztán megnézhetjük úgyis a dolgot mi változik ha alul is feszelem a cpu-mat.
Aztán csinálhatunk olyat is, hogy 6MB vs 3MB teszt. Igen, felesleges linkelni olyan tesztet, ahol nem c2c teszteltek. Egy teszt csak akkor releváns ha c2c teszteltek benne, egyébként max iránymutató. Még ha csak 1xx Mhz is az eltérés akkor is eltérés. P8700 vs T9400, órajel, FSB, ugyanaz, csak L2 tér el. De akár lehet SL9400/9600 is, P8700-et leviszem arra a szintre. De T9400-gyel is érdekes lenne, akkor látszik nagyobb órajelen mennyit változik az L2 szerepe. A nagyérdemű eldöntheti milyen sw-ekkel teszteljünk. Részemről rászánok egy du-t meg akár pár sört is.L:http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon_ii_x2_250u_25_watt_tdp_2/friss.html]Itt egy EE cpu hirdetés. A kommentelő kollega is egészen biztosan félrebeszél
szerk: azbest: De tudja a 800-at is. Annyin max akkor használom majd ha dokot olvasok. Azért nem érdemes pl net alatt - főleg ha flash tartalmak is vannak - annyin használni a gépet mert sokkal többet lesz load, mint idle. Míg 1600mhz-en pont fordítva. Pillanatnyi fogyasztások nagyobbak lesznek néha, de összességében kevesebbet fog fogyasztani a rendszer mondjuk egy 1-2 órás vagy nagyobb intervallumban.
szerk: És részemről ezt befejeztem, engem az se érdekel ha valaki 1GHz-es cpu-t vesz
Aki akar tesztelni írjon pm-et többit megbeszéljük.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35292 üzenetére
Arról kismillió teszt van, mennyit hoz 6 mega L2 adott alkalmazásnál 3 megával szemben. Minél kisebb az órajel annál többet, minél nagyobb annál kevesebbet. Az számomra is érdekes volt, hogy vannak bizonyos helyzetek amikor nem hogy gyorsít, hanem némileg lassít. Mivel én két kezemen meg tudom számolni rendszeresen hány sw-t használok így nem futottam hasonlóba. Gondolom a ph csapat se a kisujjából szopta ki amit mért.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35288 üzenetére
Nekem aranyközépút volt az x200 P8700-tel, vagy még T9400-gyel vettem volna, volt két jó ajánlat. Se nem gyenge hogy bosszantson, se nem túl erős hogy feleslegesen vettem volna jóval drágább gépet. Ez ilyen egyszerű
Arról hadd ne beszéljek hogy 1366x768 nekem nagyon nem jön be, nem sokkal jobb az 1280x800, de JOBB és ráadásul ccfl. Szóval mindent összegezve nekem ez volt a tökéletes választás. Hogy később mi lesz az passz, ha ez a cpu erő kevés lenne akkor valszeg x201 és panelcsere. De sztem elleszek én ezzel egy ideig.
brd: Akkor keresgélj még, ennél újabb cikk volt. 6 megás teszt biztos volt benne, azt vetették össze kisebbekkel. Nagy eséllyel E8400 tájékáról való a dolog. Ez a teszt annyit mutat meg alacsony órajelnél mennyit számít dupla L2, nem véletlen raktak 6 megát az SL szériába. A dolog onnantól kezd érdekes lenni mikor emelkedik az órajel. Az esetek elhanyagolható részében lassított a sok cache néhány alkalmazást, de lassított. Na most vagy félremért a ph stuff, vagy valóban úgy van és előfordulhatnak ilyen esetek. De mivel elenyészű mértékű a dolog én biztos nem fogom nektek kikeresgetni.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35286 üzenetére
Mert csak Sl9400/9600 verzióval elérhető, legalábbis nagyobbal nem találtam. Ha még találtam volna olyan panelest amilyet kinéztem amiatt valszeg akkor is meggondolom. Nem azt mondom hogy olyan brutál a P8700, de egy SL9400-hez képest mindenképp erősebb jelentősen. Főleg ha még IDA-t is bekapcsolom
AFFS panel így is lesz, thinklight is megmaradt. Mondhatni már-már közelíti fogja a számomra tökéletes gépet.
szerk: ofkórz' x200 tabletről beszéltem, nem az utódokról..nekem felesleges egy i3 v i5, na meg feleslegesen drága és a szememnek jobb a ccfl-es megoldás..sztem mindent elmondtam mért x200
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35278 üzenetére
Energy Efficient. A harmadik E nálam az, amikor már ilyen 10W-os csodákat látok. Extra
Nah de a lényeg az, aki nem hiszi méregessen utána
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35276 üzenetére
Amik a normáloktól kisebb TDP osztályt kapnak, akár dekstop akár mobil vonmalról van szó. Pl SU9300. Mekkora májerság már tesztekben azt látni a tulajnak, hogy akkora energiatakarékos cpu-ja van, hogy szinte termeli az áramot
Nah jah, 10W TDP, 1.2Ghz órajel..LoL
Jó, hát valamiből meg kell élni, sokan bedőlnek a marketingnek még IT fórumokon is.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35271 üzenetére
És azért üzemel alacsonyabb órajelen mert olyan kis feszültséggel nem mertek nagyobb órajelet adni neki. Körül lehet ezt járni, a lényegen nem változtat. Semmiben nem különbözik normál cpu-tól, gyárilag kisebb órajelet és fesz-t kap. Ennyi. SL9600 is jó a maga 2.16ghz-ével. Gyanítom a P8700-em 0.925V-on se eszik többet max órajelen. Ha olyan különlegesek lennének ezek az EEE procik, akkor nem csak ilyen alacsony órajelűből lenne 17W TDP-s, hanem 2.5-3Ghz-ből is...
Uzmany: Jó 5let, nekem bevált
Ha tegnap de. írsz akár elboltolhattuk volna az enyémet is, de most már marad egy darabig biztosan.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #35099 üzenetére
x200-ba biztos van, valszeg akkor x200 tabba is. De az LG is ugyanolyan jó ahogy elnézem, de elég ritka az is. Audi100td-nek volt egyik gépében ő se panaszkodott rá. Sanyoban is vannak jók, de sztem rohadt nagy a szórás, azért van az hogy valaki dicséri valaki meg köpködi.
-
ReFleXx
addikt
válasz
buvartacsko #35047 üzenetére
Ha már egyszer megszoktad a jót akor utánna kényelmetlen.
-
Borote
addikt
válasz
buvartacsko #35047 üzenetére
Nekem igen... Pontosan fele annyi klikkelés. Persze ez teljesen egyéni preferencia (pont mint a 6-os box).
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko #34918 üzenetére
Mert a T400 után mindennek olyan a hangja, mint a felszálló repülő...
-
lakisoft
veterán
válasz
Azért mert adott egy gép kerül 100k-ba amire kivetettem a hálót. Ha veszel egy új, komoly gépet ami 4 magos az alapból durván több mint 100k. Ennyi az oka.
-
brd
nagyúr
válasz
Mondjuk azért, mert az új gépek egyre szarabbak?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #34875 üzenetére
Az eddig látottak alapján valahogy nekem nem hiányoznak a W8 driverek
Másrészt amíg feldobtam a Consumer Preview-t úgy rémlik működött minden hardver a W7-es driverekkel, power manager is, system update viszont nem, de annyira nem mélyültem el benne, egy óránál tovább nem bírtam.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
buvartacsko #34847 üzenetére
X220-ból nekem is az van, de 230-ból még csak simát láttam (200 nit, ami nem IPS). A mysoftnál komolyabb árlistában is IPS-ként szerepel? Azoknak nem hiszek, minden típusnál ugyanaz a leírás, full kamu az egész.
-
buca84
őstag
válasz
buvartacsko #34852 üzenetére
milyen rendes vagy! de ezért van a fórum, nem? kérdésekre kapj választ, segítséget...
-
i400
senior tag
válasz
buvartacsko #34833 üzenetére
Hát sajnos az nagyon nem opció mivel IDE csatis a gépem (T42p)
Eddig egy Transcend-et találtam 64 giga MLC, de ez nekem tárhelyben kevés a 160 gigán is kínszenvedés volt az élet. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #34803 üzenetére
De az is meg van adva, hogy mekkora területen belül kell hogy legyen az a 3 dead pixel, azt hiszem 1 cm2. Az is megvan határozva külön mi számít teljesen halottnak és mi részlegesnek.
qnadam: Én is így jártam nemrég
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34803 üzenetére
Pl. 10cm átmérőjű nagyítóval, ebben a széép verőfényes időben? Csak arra vigyázz, nehogy a plexibe is belesüssön egy kis textúrát... (vagy két koherens lézersugárral - amíg nem egyesülnek, nem égetnek, na, de mindkettőt egy pixelre fókuszálod, még akár fekete lyuk is keletkezhet, ami elnyeli az egész laptopot Stevenhawkingostul, kerekesszékestül)
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #34785 üzenetére
Adtam volna a szabályzatnak. Mostanában úgyis nagyon jól megy az angol a supportos nénikkel/bácsikkal, főleg ha már káromkodni kell. Központi szervizzel tuti lehetne egyezkedni, a rendes TP-k azért ekkora marha fojtást csak nem kapnak. Nettó hülyeség, nem tudom ki találta ki ezt. Meg ha már ennyi minden elbutult, akkor lapcsere és cső. Eskü itthon jobb munkát végzek. Pedig nekem az alkatrész beszállító az eBay meg a notibontók...
A fő fő HQ-ra gondoltam. Ott azért elég sok mindent ki lehet csikarni. HP-ról tudok első kézből infót, ott olyan gyönyörűen leszervizelték a beadott gépet, mint a pinty. Csak kellett egy kis dorgálás.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #34782 üzenetére
Alaplapot csekkoltad, nem cserélték ki "véletlenül"?
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #34782 üzenetére
Csúnya balhét vertem volna egy ilyen után. Egy fan csere szép lassan 1 óra. Alkatrész meg nehogy 2 hónapig jöjjön, mert el is temetem magam mindjárt. Ott valami bugzódás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest