Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cqr

aktív tag

válasz charg #1350 üzenetére

Elméletileg:
    A lenovo iws (international world service) bizonyos modellekre (type a lényeg pl.: 2082) bizonyos országokban érvényes. Ide beírod az adott type-ot majd continue.

Érdemes viszont megjegyezni, hogy ezek a listák gyakran nem up-to-date-ek, és az esetek egy részében elég logikátlanok, és egy-egy lenovo warranty documentummal sem feltétlenül konzisztensek. Viszont hivatalosan ez vonatkozik a világgaranciára. Egy blog amit érdemes olvasgatni, és itt egy forumtéma, (ezeken felül is rákereshetsz még itt.

Tehát lehet látni olyan hozzászólásokat, hogy nem fogadta el a szervíz azt a thinkpadot ami az adott ország-listán nem volt rajta.
    De ma felhívtam a lenovo (mo-i) szervizét, és ott a szervizes gyakorlatilag "nem is hallott" erről. És miután megadtam neki egy laptop type+serialt ami nem támogatott az iws lista szerint mo.-on annyit mondott hogy erre érvényes a garancia (meglehet hogy épp ez alapján) és hogy nincs rajta a tiltó listán, tehát garanciálisnak tekintik.

De "élőben" még nem "próbáltam ki" (nem volt szervízben ilyen gépem), így nem tudom biztosra mondani. A forumon gyakran kelnek el ilyen gépek, és nem tudok olyanról hogy a szervíz nem fogadta el, de ez nem jelenti azt hogy nem is történt ilyen.

Tehát megkérdezheted a szervízt, és a többi rajtad áll. (megelégszel-e azzal ha azt mondja "szóban" egy szervízben dolgozó: igen, garanciális a géped mo-on (persze ha ezt mondja.. : )

Új hozzászólás Aktív témák