Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FLD1987

aktív tag

válasz Reggie0 #121624 üzenetére

Nekem a garancia és a biztosítás és a kártérítés hasonló, mert egy kár bekövetkezte esetén kapok valamit; garanciánál mondjuk új gépet, ha javíthatatlan; a kártérítésnél mondjuk az életért lehet pénzt kapni. A garancia és a kártérítés is egy fogadás, mert ha nem következik be a kár, akkor megnyeri a pénzt az, akinek nem kell fizetnie, mert nem lett kár; ha meg mégis van kár, akkor ott az, akinek helyettem fizetnie kell. Ha a biztosítóknak nem érné meg biztosításokat árulni, akkor nem lenne biztosítás; a kártérítés is azért van, mert valaki kitalálta, hogy legyen, mert tök jó üzlet. Szeretek ilyen garancia biztosítást kötni, mert a helyszíni garanciára úgy tekintek, mint a balesetem bekövetkezése esetén bekövetkező kár kifizetésre. A kártérítésnél a vagyoni károm egy értelmezhetetlen dolog, mert a bíróság azt kérte tőlem, hogy a baleset előtti munkabérem bizonyítsam be, mert a baleset előtti munkabért kell kifizetnie a károkozónak. 6 hetes korom előtt 1 évvel nézték 6 hetes koromig a munkabérem, ami ugyanannyi, mint most, mert most is 0 nap munkaviszonyom van. Nekem a nem vagyoni károm sem lett helyreállítva, pedig gyerekkoromban kaptam több millió forint nem vagyoni kártérítést. Szóval, ha ezt nézem, nekem folyton kockáztatnom kell, de inkább fizetek, minthogy egyszer gondom legyen.

Új hozzászólás Aktív témák