- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Ezeket olvastam már, de eléggé félreérthető.
Az elsőben azt írod, hogy ahci-ről legacyra állítva majd a 2. ata vezérlőt beállítva bootolni, utána visszaállítani ahci-re.
Na itt nekem utána újra az 1. vezérlőről bootolt.
A többi leírás arról szól, hogy hw raid esetén megy a dolog, de én nem szeretnék hw raidet. -
lbarjak
csendes tag
Fotó van róla. Nagy meglepetésemre a SATA csatlakozó drótját nem tudtam forrasztani, mert nem réz hanem ALUMÍNUM!
(Hova süllyedünk már...) Ezért aztán csokival toldottam meg, innen megy a ventilátor is.
Ez egyébként egy Windows 7 winyó amiről csak akkor indítok ha valamit ki akarok próbálni natív Win környezetben, egyébként Debian + ZFS megy. -
lbarjak
csendes tag
Most hűvösebb van a lakásban. A PROCESSOR_ZONE valamiért mindig 40 fok. A kis venti inkább akkor számít ha meghajtom a procit.
Sensor Location Temp Threshold
------ -------- ---- ---------
#1 AMBIENT 25C/77F 42C/107F
#2 PROCESSOR_ZONE 40C/104F 70C/158F
#3 MEMORY_BD 35C/95F 87C/188F
#4 SYSTEM_BD - -
#5 SYSTEM_BD 44C/111F 105C/221F
#6 SYSTEM_BD 45C/113F 68C/154F
#7 SYSTEM_BD 45C/113F 85C/185F
#8 SYSTEM_BD - -
#9 SYSTEM_BD 45C/113F 72C/161F
#10 I/O_ZONE - -
#11 I/O_ZONE 42C/107F 64C/147F
#12 CHASSIS_ZONE 41C/105F 68C/154F
#13 SYSTEM_BD - - -
gerokrisz
tag
Játszom majd még vele este. Mert SmartOS fut a gépen és az alól elég nehéz lenne a bios update
De mivel tegnap estére meghalt a PI-ben lévő sd kártya (arról ment volna a pxe boot...) most addig nem nagyon lehet újraindítani a kis kockát. Jobb esetben az UPS kibírja ha bármi történne most pár napig -
-
kammler
senior tag
Én már táp ventit, meg nagy ventit szereztem be pótalkatrésznek. Mint feljebb írtam, nem jó sajnos az, amit vettem egybe kicserélve vele a gyárit. Máshogy indul a nagy szellőző venti, ami benne van, mint amit vettem. Ami mellesleg totál ugyan az a típus. Kivéve a kisbetűs alverziót. Ez lehetett a gond. Az eredeti meg majd 15 ezer forint. hát cseréltem benne csapágyat, tökéletes lett. kicsit sípolt már. A táp ventije nem szabályozott ahogy nézem, az talán jó lesz simán cserélve az újjal, ha szükséges.
-
Snoop-y
veterán
-
poolbig
aktív tag
Tyűha! Kezd sok lenni a jóból.
Zentyal, FreeNAS, Nas4Free, Debian...
Viszont elfelejtettem, hogy nyomtatószerverként is üzemelnie kellene, egy ősöreg USB-s KonicaMinolta bizhub 185-öst kellene megosztania a szervernek a hálózaton a kliensek felé. Így már másabb a helyzet? Mindegyik képes rá? -
poolbig
aktív tag
Ezt értem, de ha már szürke zóna, akkor mindenre van megoldás, nemde.
No mindegy, akkor marad a BIOS User Profile. A BIOS-omat oldschool módon USB bootról frissítettem. Az iLO-hoz meg ezt sikerült letöltenem először: CP026236.scexe
Aztán végül csak megszereztem a bin fájlt. Beállítottam OS-nek Win2012-t és abban az exe-ben benne volt.
Az iLO frissítés után megnézem, hogy bootol-e az SD kártyám. THX
-
atideath
tag
Én is így csináltam mint amit linkeltél. Tökéletes volt. Előtte mókuskodtam Pendrive-al de az sikertelen volt a gyári USB pendrive készítővel is.
Van még más virtualizálós megoldás a ESXI és a Windows w2k12-n kívül? Lehetőleg olyat keresnék ami Linux alapú hogy azt az egy nyamvadt eszközt tudjam kezelni a HOST-on amire szüksége lenne a VM gépnek. De amíg nem találok egy elfogadható árú Xeon procit addig kénytelen vagyok máshogy megoldani VT-d hiányában. Gondolkodtam hogy feldobok egy Ubuntut+Virtualbox, de annak szerintem a teljesítménye a béka segge alatt lehet.
Vagy még a másik opció a Xpenology direktbe. A kérdés hogy most ESXI -> Xpenology fut, RAW device mappinggel átadott wincsivel. Ha kiveszem a ESXI-t alóla és direktbe futtatom az Xpenology-t akkor újra kell inicializálni a HDD-t? Mindent bukok?
-
Dave™
nagyúr
A havi áramszámlánk egy 56nm-es lakásban ketten, párommal 3800-4000 Ft (pedig indukciós főzőlap és elektromos sütő is van, amiket használunk is, csak minden energiatakarékos). Ennek a szerver folyamatos üzemeltetése kitenné pluszban az 50%-át, úgy, hogy rendszerint csak hétköznap délutánonként meg hétvégén bizonyos napszakokban van rá szükség. Szóval tök értelmetlen lenne állandóan járatni, éjféltől reggelig pl. sosem kell, napközben sem ha nem vagyunk otthon, amikor meg kell, ott a WOL vagy benyomom előre. Éjfélkor legkésőbb pedig magától kikapcsol. Tehát igen, sok a havi 1700 Ft, és nem azért mert nem telik rá, hanem a fentiek miatt.
-
Eddig dokkolóztam, az volt közvetlenül a TV-re kötve, és a dokkolóba ment a megfelelő sorszámú HDD. Viszont ez egy bizonyos darabszám fölött kivitelezhetetlen a rendszertelenség miatt. Kényelmetlen, nyűgös. A NAS meg ingyen volt, az otthon kallódó cuccokból raktam össze
. Xpenology-t használok a Video Stationnal, és azért nem olyan rossz dolog egyben látni a videóanyag listát. Nos ezért a 2. NAS.
-
KKope
tag
Igen a kollégák is azt javasolták amit Te, hogy ne pazaroljam a fiókot (ők is ms gen8 tulajdonosok).
Egyelőre nem tervezek HDD bővítést, ezért inkább beteszem a fiókba az SSD-t is.Most állítom össze a rendszert és kb ez lesz a felállás:
esxi 6 -> 8gb pendrive-on fut az alaplapra csatlakozva
250GB Samsung SSD a vitruál masináknak.
2X2TB WD BLUE (sajnos nem láttam előre hogy microservert veszek, ezért a desktopom-ba ez volt a legjobb ár-érték arányú HDD vétel)
Mondjuk az érdekelne, hogy nem fog tönkremenni benne a wd blue??? 0-24-be járatáshoz egyértelműen a WD RED ajánlott.10GB memória
E3-1265Lv2 proci
8portos cisco SG200 switch.
KKope
-
Dave™
nagyúr
Pedig korábbi szervereknél bevett szokás volt, hogy a nagyobb TDP-s CPU-khoz heatpipe-os bordát használtak, míg az alacsonyabbakhoz simát (DL380 G3-G4 körül volt ilyen, ami most beugrik). Tehát simán elképzelhető, ha árulják 45W-nál nagyobb TDP-s processzorral is, akkor az valószínűleg valami heatpipe-os vagy más kialakítású borda lesz.
-
Fifi
őstag
"Egyik ismerős most vett olyan microserver-t, amiben van optikai meghajtó, de nem kell neki, viszont ODD fedlap/takarólemez/ODD face plate vagy minek nevezzem nem járt hozzá, így ott tátong a lyuk."
Ismerőst t@kön rúgom! Voltam nála és hát nem ott volt a kapott CD-k és papírok mellett az ODD blank a dobozban.
Ezért telefonálgattam és keresgéltem.Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
Nédd 'má idahaza is van ilyen. A hivatalos HP szervizalkatrészes boltban potom 15,5eFt.
Bye, Fifi
-
szapeboy
tag
Ki akarok vezetni egy sata aljzatot és egy molex csatit az előlapra és a jelenlegi takarólemezt akarom átalakítani viszont vennék helyette egyet, amit nem piszkálok, ha később el akarom adni. De mocsok drága, 43 dodóér van, ODD blank a hivatalos neve.:
http://www.amazon.com/724499-001-Optical-Disk-Drive-blank/dp/B00G2FY116
-
andrew-msi
aktív tag
A szerveren tárolt FHD-s filmeket nézek médialejátszóval.
Eddig ez ment is Hanewin programmal, de valamiért elszállt a program.
Felraktam az új verziót, viszont töredéke filmet hoz be (160 filmből kb 50-t lát).
Nem tudom mi a gond, ezért keresek egy másik programot amivel ezt megtudom csinálni.
Sajnos Samban akad sok film, ezért kell egy olyan NFS program kellene ami tudja helyettesíteni a HaneWin-t.
A Win 8.1 azért kell mert kamera rendszer is rögzít a HP-re és sajna csak ezen fut a program. -
jegesib
aktív tag
-
Sárpac
nagyúr
Egy ati HD6450 1gb radeon van benne 26wattos max fogyi felvétellel ez volt a legjobb ehhez a konfighoz anno, de még most is ahogy nézem! Kicsit bíbelődni kell a driverével de aztán megy mint a karikacsapás. Nvidia kevésbé macerás linux alatt, de sajnos azok zabálnak nagyon 63W-tól kezdődik egy hasonló teljesítményű.
-
Fifi
őstag
Még valami, ami az 5.1-es DSM mellett szól, ha mobiltelefonról akarja kezelni: sok mobil alkalmazást találtam android/ios, de egyik sem támogatta teljesen az 5.2-t csak az 5.1-et.
Persze, ha csak a torrentet szeretné mobilról bizergálni, akkor a legújabb DSM-et raknám fel.
Bár én csak egy napot játszottam vele, lehet, hogy több idő/utánajárás után változna a véleményem.
-
Sárpac
nagyúr
Hehe látom te is ilyen multikultira használod, nálam is hasonló a helyzet egy xubuntun futnak a dolgok, és külön média szerver is, be van csattintva egy lowprofilos vga is hdmin keresztül összekötve egy 32-es lcdvel, ezen teszteltem tegnap épp x265 hevc kódolású fullhds filmeket. Szépen futnak rajta proci olyan 30% UHD-n 24-es még megy 30tól már meg meg fexik!
-
Brogyi
őstag
Kösz. Talán nlq-nak igaza lesz. Nálam soha nincs parkolás, hiszen szervert akartam, és csináltam is. Szerintem itt a vége az összehasonlításnak. Nincs értelme a "kié a jobb" vitának. Vegye mindenki azt ami neki tetszik.
Fifi ez nem mind neked szólt. Bocsi.
Ups. Milyen gyakran futattod az ellenőrzést, és milyen vinyókat használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest